![]() |
Bana bunu yapmayacaktın Öyle sırtımdan vurmayacaktın beni Gelişin gibi onurlu olmalıydı gidişin Ve öylesine gururlu bitişin. Gel gör ki kötü oynadın bu oyunu Erken düştü masken yüzünden Demek sen içimde büyüttüğüm bir dev değil Bir hiçtin Görüyorsun işte Gittin Ve de bittin… |
Aşık oldum sana Sevdirdin kendini bana gözlerine vuruldum anlasana dağlar sevgimin yanında ufak kalırsa anlaki o sevgi sanadır yanlızca.. deli oldum sana bakınca o güzellik ne bağlarda nede ovalarda gelinlikle gördüm seni rüyamda aşkım ne kadar yakışmıştı beyaz elbise sana niçin ayrıldın anlamadım ama aşık oldum güselim sana kana kana vefasız olsanda, yanlız bıraksanda aşık oldum güzelim sana... Ümit Öztopçuoğlu |
Özüm Gökte yıldız dizim dizim Meleklere olmaz sözüm İki gözüm kan ağlarken Dostluklara vardır lüzum Hasta olsam ilaç kalmaz Kimse hatırımı sormaz Gökte yıldız bu gün kaymaz Deniz dağlarda duramaz Talan olan vatanımda Deniz dağın yutağında Yurdum borcun batağında Yılan girmiş yatağımda Ama olmuş görmez gözüm Ankara’ya yoktur lüzum Ağlama sen canım özüm Yaşayanlar bulur çözüm Sisle bulut durmaz gezer Gök kubbeye değdi nazar Osman durmaz şiir yazar Tehlikeyi dünden sezer |
önceleri sana şiir yazardım varlığını bilmeden gözlerimde büyütürdüm resmini hatırlıyorum siyah omuzlarına dökülen saçların vardı sonra bal köpüğü renkte gözlerin ve merttin gözün kara ve cesurdur... dokunamazdım sana dokunursam bu rüya bitecek ve sen bozulacaktın o yüzden hep gözlerimde büyüttüm seni adını dahi bilmeden düşlerimde ezberledim seni sonra uzun uzun senli düşünceler sarardı beni varlığını öğrendiğimde nerdeydim biliyormusun en diplerde..... ve seni taşımıyordu yüreğim çünkü ağır geliyordun bedenime... seni taşıyabilmek çok zordu ve ben taşımaya karar verdim en dip kuyularda.... ve o kuyulardan beni senn sevgin çıkardı biliyorum bana çok dua ettin ve tesellim sen oldun.... ağladığımda ağlardın güldüğümde gülerdin ve sen TEBESSÜMLERİME GİZLİYDİN... neden mi çünkü artık seni yüreğim taşıyor ve özgürce sevebiliyordum o isimsiz şiirlerimin yazılarımın bir nedeni vardı ve ben onu arıyordum yani seni.... ve seni buldum ey güzel seni bulduğum gün ALLAH A ŞÜKRETTİM.... çünkü biliyordum. boşa çıkmayacağını hayallerimin ve dualarımın....... dedim ya ey güzel ben doğarken de sana nişanlıydım giderken de sana nişanlıyım.......... bizi ölüm ayırmaz ey güzel biz bu dünyaya değil ölümden sonrasına yeminliyiz.... |
Hangi masaya otursam Senin sevdiğin içkiyi koyuyorlar önüme Vazomda hep senin sevdiğin çiçekler Ve dudaklarımda hep senin sevdiğin şarkılar Senin doğumgünlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutluluğun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi peşimdesin.. |
Gitme... Gidersen...Gözlerim, Ardından ağlayacak. Yokluğun bıçak gibi Sırtıma saplanacak. Nereye gitsem yalan Ne yapsam...Ne söylesem yalan Unuturum desem yalan Kalbim Unutmayacak... Gitme Kal... Şu kalbimi incitme kal. Bak...Bahar geldi, Gitme Kal... Çalma güneşlerimi. Şu kalbimi incitme GİTME... Serkan Çınar |
Özleyişin Yansıması Günler kısalıyor, giderken genç, ihtiyarlar Bir bir hatırlamakta geçen sonbaharlar. Dünyayı sevmek için ömür ne kısa Yazlar yetmez az, ilkbahar daha kısa. Orda içip badeyi hiç kanmadık Zevk sanıp tam bir ömür onu aradık . Sevgi O. O’nun tadını bir şey vermiyor “Ölmeden önce ölmek” diyor. Dönülmeyecek yolculuktan bu sahile, Bitmez bir özleyişin yansıması bize. |
Ölürsem şerefimle ölürüm Sıcacık bir yere... Evimize yürüyorum. Evimde yürüyorum...... - Bir tek insanı üzmemek idealim! (Yaşamak dolansız, yalansız...) (Daha güzel şeyler yapmış olmak adına.) Tek birini... Yıpratmamak. Ve böyle gitmek ve tünelden geçmek... Her neresi olursa. * (Boşalmış her yer, ya da dolmuş çepçevrem; gerçekten hiç önemli değil: Biliyorum kimin kim olduğunu.) Demeli ki, işte bu benim! * (İnancım olmadığı için ölüme; umutsuzluğa, riyaya, içten pazarlıklı yaklaşımlara, zavallılığa: bu çeşit bir güçsüzlüğe, bu çeşit gurur yapmalara, anlamsız; .. estetik bir bilinç bulamadığım için ve/ya da onda; (belki de alt yapısı güçlü bir halktan güç toplayarak da) suçlanmayı beklemiyorum hala. Ölüm gibi alıp götüren bir şeye yalan, hiç değinilmez. Onun için altını çiziyorum yüzüne karşı 'eğer' ölürsem bir gün eğer... .... * (Günahlarım varsa, bunlar için affedilmeyi beklemiyorum. Beklediğim; Bazı, detay gibi gelen ama aslında hiç böyle olmayan şeyler için hesap verilmek, cevaplandırılmam. En azından bir açıklama İçimin rahatlaması mühim değil. Zaten bazı şeyleri anlamlandıramıyorum.) Bin küsur kişi görüyorum köprüyü geçmekte, hayal meyal, dünyevi hayattan: Ölüme yürüyorlar; içinden geçerek, by pushing thru* the crowd, 'daha hayalet 7 milyarıncıya giden 6 milyar'ın'... : Daha büyük enerji salıyorlar! ! bıyık altı sergilemeden kıs kıs, ne de tilki uykusudur umut belledikleri... Gerçekten yaparlar, bir hayali! ! ! Gerçekten yaparlar, bir hayali. Yürüyorlar ölüme, gözlerini kırpa kırpa. Kahkahalar ata ata. Cesaret menşei, en dürüst! sonuna kadar dürüst! ! sonuna kadar dürüst! ! Adam & Eve doğuşu'nun belki amacı. ** Gizlisiz saklısız... CHILDHOOD'S COLOURS - WINTER-aspius........ *** * 8 kas. 2006 19:23 Akın Akça |
Sen Bende Ben Sende Saklı birgün dönüp baktığında geçmişe hatıralara ve yıldızlara her şey yerinde midir? ya da eskisi gibi midir? zannetmiyorum ki sen hala orda zamanın içinde bir yerdesin ve umuyorum ki; sen bende ben sende saklıyım... |
Şimdi***** Şimdi, seninle sahilde olmak vardı Kayaların üzerinde. Ayaklarımız çıplak, suda Sıcaklıklar gözlerimizde Sen, ben, gökyüzü,deniz Birbirimize hikayeler anlatsaydık Kibritimizin bitmesine aldırmadan Sigarayı sigaraya yıldızı yıldıza ekleseydik Türkülerden kayıklar yapıp Salıverseydik denize Sen oluverseydin şimdi yanımda Islanmışım, ağlamışım kimin umurunda... Kubilay Enginol |
| Saat: 01:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık