![]() |
SelamUçuyor, duran bir anın havasında Işıktan kuşları bir akşam seherinin; Gündüzün geceyle buluşan noktasında Yaklaşıyor musikisi eteklerinin. Ve sanki ufkuma baştanbaşa gül rengi Kanatlarını açmada bir altın devir. Başlıyor ömrün ve ölümün güzelliği, Söyleyecek şimdi zaferlerini şiir; Selam, sonsuzluğun aydınlık bahçesinden Selam, senelerce, senelerce evvele, Hatırası kalbe ışıklarla dökülen En sevgiliye, en iyiye, en güzele. Geçmiş bir zamanı kalbim bulmak üzredir, Tamamlanacaktır yarım kalmış rüyalar; Ey hafıza cömert memenden beni emzir, Zengin renklerini ufkuma dök, ey bahar! Uzattığımız bu tası dolduracak mı Yine bol sularla akarak o çeşmeler? Yoksa , hiç bulunmayacak kadar uzak mı Dudakları öpüşlerle dolu geceler? Ey pembe akşamların karasevdaları! Güzelliklerine doyulmamış zamanlar! Ergen yastığının ateşten rüyaları! Ey, saf kalbimizde doğmuş ve ölmüş anlar!.. Hatırası kalbe ışıklarla dökülen En güzele, en iyiye, en sevgiliye Selam, sonsuzluğun aydınlık bahçesinden, Selam, senelerce öteye... |
Seni Yüreğime Sığdır(ama) dım Bütün kederlerimi çizdim yüzüme Acılardan albeni yaptım yanaklarıma Sana erişmenin hayalleriyle Toplayıp vakitleri yele verdim sevdiğim Dayanılmazlığından hasret çoğalttım Gün batımını bekledim sabırsızlıkla Yakamozları serdim kederlerime Hep gülen yüzümü hatırla diye Seni içime sığdıramadım Motif, motif işledim şiirlerime Mor güller büyüttüm sayfalarca Nakşettim hasretini ilmek, ilmek Ellerine hasret ellerimle… marlon |
Selen Öğretmenim Kırık kiremitlerden yağmur sızsa da Ayaz iliklerimizi üşütse de Sobanın içindeki bir odun parçası sıcaklığında Medeniyeti ve sevgi öğret Selen Öğretmenim Bir harf sorulup bilememekten korktuğum gibi Korkmam okul yolundaki balçık ve çamurdan. Medeniyet nedir sorulup bilememekten utandığım gibi Utanmam başparmağımın sırıtmasını yırık pabucumdan Hadi yatağınızdan kalkın da medeniyeti öğretin bana Ah gücüm olsa da sırtımda taşısam sizi Bir harf öğretmeniniz için. Başaktan sarıyı, gökyüzünden maviyi Gözlerinizden insanlığı, medeniyeti Öğret bize Selen öğretmenim Günesin çorak topraklara aydınlığı bıraktığı gibi Bize yaşamayı ve adam olmayı öğret. Belki de çocuğun olmayacak hastalığından Ama binlerce umut çiçekleri ekeceksin vatanimin toprağına Sofranızda çorba ve ekmek arası katık Öğretme sevdalısınız Yeter ki eliniz inde olsun bir kalemle kağıt Hadi hastalığının izi yenin de Dolabınızdaki alıştırma kitaplarınızı alın Ve koşun delicesine Gözleri öğrenmeye hasret güneş huylu çocuklara Her bir harfte mutluluğu ve güzelliği Ve adam olup vatanıma yararlı bir insan olmayı Öğretin kırık pencereli okulumuzda Hadi Selen öğretmenim ; Hasta yatağınızda dualarımız sizinleyken Kitaplarımız ellerimizde, umudumuz gözlerimizde Geleceğin yolları bekliyoruz. |
Karşılıklı Gizli Aşk Karşılıklı Gizli Aşk Kalbimin yüküydü sevdan, taşımak bana düştü Gözlerin gözlerine bakmıyor artık küstü Çektim bakışlarımı, eğdim başımı öne İstemeden yâr ettim seni başka birine Acı çekiyordu belli itiraf eder gibi Merhaba dediğinde, merhaba dediğinde titriyordu bedeni Ben de sevdim deli gibi hissettirmedim ona Bu aşkın günahının, yükü de kaldı bana İsteseydi, gerçekten aşardık her engeli Bu büyük aşkın sonu böyle hüsran bitmezdi Bekledim yıllar yılı senle olayım diye Bu kadar basit miydi çekilen gizli çile? Söyle! Unuturmuyum bir tanem söyle seni Yüreğimde kor.. Gibi ateşle yaktın beni Gözlerinle gözüme sevdiğini söyledin İyi akşamlar dilerken, eserini görmedin Seviyorduk delice karşılıklı gizli aşk... Başlamadan biter mi? Rüyalar mıydı yalan Sevdiğini ne bana, ne ben ona söyledim Yüreğinde ben vardım, söyle..! Söyle neden EVLENDİN? Geri dönüş yok artık biliyorum hiç..Geri Zorda olsa unutmak, gözlerini ve seni Artık affeder miyim? Güler miyim yüzüne. Paylaşırken sevgini, başka sevgili ile Parmağına alyansın ne kadar da yakışmış (!) İçine başka isim nakış, nakış yazılmış Geçti artık imkansız hiçç bakma gözlerime Hoşça kal dediğimde, hoşça kal dediğimde Sevdan yüktü kalbime. SEVDAN. Yüktü kalbime. Şaizer Uzgur |
kavramların elçisi fırsatlar sürükler insanı şanslara.. şanslar yeni mutluluklar demektir aslında.. mutluluklar oyalar insanı her ne kadar zorluklar olsada.. hayal kurmak,istemenin ilk adımıdır.. istemek başarmak için bir parçadır.. başarmaksa öğrenmenin kazancıdır.. kazançlar mutluluğun bir kapısıdır.. öğrenmek şarttır.. yaşamak öğrenmekten bir parçadır.. uygulamaksa öğrendiğini kanıtlamanın adıdır.. herşeyin tek anlamı vardır ki; oda hayattır.. gerçeklerle yaşamak anlamlıdır.. yalanlar küçük oyalamacalardır.. yaşamak..; kimine göre hayallerle kimine göre fırsatlarla kimine göre gerçeklerle kimi içinse fedakarlıklarla.. fedakarlık sevgiden gelir sevgi hayat bağının ipidir.. insanı insan yapansa düşünmektir.. bazen düşünememek,insanlık halidir.. öfke aklı selimin yapacağı iş değildir.. öfkelenmemek bazen elde değildir.. doğru olan,alttan almayı bilmektir.. alttan alamamak,sabırla ilgilidir.. bu yazı kavramların elçisidir.. okuyan,okuyucunun biridir.. okumak gerekli bir yetenektir... hayattan kazanç sağlamayı beraberinde getirir.. müzik insan ruhunun besinidir.. yeni besteler ,müzik dinlemenin meyvesidir.. herkes veremesede , dinlemekte bir yetenektir asıl doğruluk, saygıyı müzikle bütünleştirmekle birdir.. şuanda okuduğunuz bu yazı birinin elinden geçmiştir.. içinden gelmiş,öyle geçirmiştir.. tek bilmeniz gereken şey ise ne olursa olsun, saygı ile okuyabilmektir.. doğru olan, doğruları tanımanın büyüklüğüdür.. doğru yol burdan gelir.. doğru yol gelirken yanında,mutluluğuda getirir.. mutluluksa başta belirttiğim gibidir.. bu yazı burada bitmelidir.. aksi halde zor bitecektir.. elimden kaçan harfleri tutamaz oldum.. yazımı bitiremez oldum.. farkındayım sıkıldınız.. insanlık halidir,anlayışla bakınız.. saygı bizden,sevgi bizden siz okudunuz uzunca.. ben sevimdim içimden.. kavramların elçisinden sevgilerle..Green Almond:) |
Kim umardı, bu çiçeği yakasından tarih sızan, aşkın ve unutmanın göğse akan goncası.. Kanattı tüm düşleri.. _Bir kaç gece sonrası_ En cömert duyguyken ayıplandı aşk, bir adam şikayetçi, yumdum içimi! Ciğerime vurdu sustu dillerim.. Sessiz bir çatlak göğsümde, kalın bir sızı kaldı! _Kim umardı_ kuru bir çiçeğin bunca düş yaratacağını bağbozumu ardından çılgınlık ve aşkın, yadsınmadığı.. _Bir olmazlık, yazıldı alnıma_ Çocuktum razı değildim yarınlara, şarkımı da kaybettim yürüdüm boşa beklemedim baharı, ellerimle ayaklarımla gitttim.. Gazel gibiydim.. _Meydanlarda saat yoktu_ ve at arabaları düş içinde orta boylu bir adam deniz.. Bir ayı oynatıcısını vurdum, ellerim çok titredi.. Üsküdar' dı kim beklerdi, çocuksul cinayeti.. Döndüm kendimi susturdum.. _Gölgemle iyi anlaştık hep ve fırtınayla, bozanla_ Gerisi gereksiz, diyorum yazamıyorum belki ... Yanlış salonda yargılandım hep güneşe ve kıyıma yanaşık, yalnız bir itiraftım! Ve işte güz akşamı saat kaç, ne vakit doğdum kimdi beyaz gül seven... Gerisi, sonsuz diyorum öykümü yazamıyorum.. Yasemin Temel |
Ben Sevgiyim Beni bir mevsime benzetmek istersen eğer; Sonbaharım... Kimi zaman köşeden gülümseyen bir güneş olurum, Kimi zaman döne döne düşen bir yaprak. Kimi gün usul usul yağan bir yağmur olurum, Kimi gün deli deli savuran bir rüzgâr. BEN SONBAHARIM... Beni bir çiçeğe benzetmek istersen eğer; Çiğdemim... Sapsarı rengiyle içini ısıtan, Koparmak istersen ellerini kanatan, Erişemeyeceğin kadar derinde Korkacağın kadar narin. BEN ÇİĞDEMİM... Beni bir renge benzetmek istersen eğer; Griyim... Ne beyaz kadar saf, berrak ve katkısız, Ne siyah kadar net, kasvetli ve asil, Tam ikisinin ortası. BEN GRİYİM... Beni bir kavrama benzetmek istersen eğer; Sevgiyim... Bir bebeğin gülüşü kadar içten, Güneşin doğuşu kadar sabit, Gecenin rengi kadar etkileyici, Yaşam kadar gerçek. BEN SEVGİYİM... Alıntı |
Göz Kapaklarimin içinde Nefesimi tuttum! Gözyasimi içime akittim Gözlerimin alti çukur Beynim yine yorgun.. Yüklü basima destek oldum Titreyen dermansiz ellerimle Yine uzaklara daldim Ufuklarda seni aradim Bulamayacagimi bile bile.. Gökyüzüne bakip sonsuzlugu düsledim Uçan kuslardan seni sordum Belki bir haber alirim düsüncesiyle Deniz kiyisina gidip sessizligi dinledim Gemiler de ugramamis senin memleketine.. Hiç mi kimse bilmiyordu? Nerde, ne halde oldugunu? Tam yitirmisken umudumu Kapattim gözlerimi Buldum bende ki seni Meger sen göz kapaklarimin içindeymissin! |
Beni Affet BENİ AFFET Karanlıkta ışığım idin, Yanlızlıkta dostum idin, Bir türlü kıymetini bilemedim, Bilmem beni affedecek misin? Şimdi diz çöksem önünde, Kılım kıpırdamaz kessen de, Yalvarsam gecemde gündüzümde, Bilmem beni affedecek misin? Seni üzmek haddime düşmez, Ağızdan çıkan söz geri dönmez, Benim ettiğimi kimseler etmez, Bilmem beni affedecek misin? Delioğlan çok pişman oldu, Görsen gül gibi sarardı soldu, Hatasını sonradan buldu Bilmem beni affedecek misin? Mesut Delioğlan |
Çanakkale den dün inmedik mi biz düşmana salalarla Boşuna mı kurtardık vatanı Allah Allah nidalarıyla Neler çektik siz övünün diye bağımsızlık sedalarıyla Namus dedik koruduk vatan toprağını destan yazarken Öldük bittik göremedik yirmi yaş çağını kar yağarken Kefensiz gömdüler çoğumuzu yan yana güneş batarken Yemeklerimiz hiç sanmayın hep üç öğün çoğu zaman yavan Nedir bu banka batırmak sahte rakı kapkaç telaşı be hayvan Atatürk olmasa görürdünüz hak özgürlük nasıl derler yalan Sahip çıkın bize sizde öleceksiniz hiç uğruna bak göçen göçene Bir kere dua gönderin ruhlarımıza bari yapmayın boşa çene Bin yıl sonra bile abidemiz tarih anlatacak oradan geçenlere. |
| Saat: 07:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık