![]() |
Zaman Geldi Zaman geldi, Kapıları çekip gideceğim Dönüp arkama baktığımda Ağlayanım çoksa, senden başka Dinmeyecek, bahara hasretim Ne açan çiçek umrumda olacak Ne taze tomurcuk İçimde derinleşen ağrı olacak Binlerce fidan dikilecek, Ama hiçbiri sen kokmayacak Sen gibi açmayacak yüreğime Seni düşüneceğim, sebepsizce Belki ağlayacağım, sözlerime inat Yokluğunu hissedeceğim, nedense Nedeni olmayan, uzun günlere Saydıkça uzayacak hasretim Belki böylesi daha iyi Uzadıkça hasret, düşeceksin koynuma Yüreğime çizdiğim senle En güzeliyle Zaman geldi, Ayrılık vakti Ellerim havada, beklemekte senin mendilini |
Gülkurusu sevdaların ufkunda akşam, Hüzne dönerken yine gönül yangınlarında, Gözlerin doyumsuz rengi düşlerimin, Zümrütlerin gök safirlere büründüğü, Bir eleğim semanın hasretinde kalsam... Siyaha meylederken kıpkızıl bir akşam, Isınsam, başak rengi yorganının altında, Ve ipekten bedenini, varlığımla sarsam... Fesleğenler içinde uçuşurken düşlerim, Gülkurusu dudakların busesinde ölsem... Samanyolunda netameli, uzun bir gece, Herkese yazılırken en parlak bir istikbal, Unutuldu kaderim, yazılmadı, tek bir hece, Ne isterim devlet kuşu, ne de küçük bir ikbal, Zümrüt gözlerinde kayan bir yıldız olsam... Selami Ateş |
Senden Sonra herkesi evlendirip kendisi evlenmemiş nikah memuru gibiyim... ya da saçı başı dağınık berber ya da en hastası doktorların... ve namus bekçisi ****** gibi hissediyorum kendimi senden sonra... ya düşündüğüm olacak ya da yakacağım beynimi senden sonra!.. |
Yarışma Akların yarışmasını yaptılar Tanrı katında Dediler en güzeldir ne ki ak Katıldı bulutlar melekler yatırlar Yıkanmış çamaşırlar bile katıldı Bin kuş katıldı Kartal leylek martı güvercin... Bin teki ak Nasıldı deniz Nerelere uzanıyordu ses Niye yaşıyorlardı kim Niçindiler Birinci seçildi nelerden sonra Bir körün ellerindeki ak fazıl hüsnü dağlarca |
Ne olursun hiç unutma bu gözleri gülüşüm saklı kalsın cüzdanında her acı çektiğinde,umarım olmaz tesellin olsun,soluğunda titreyerek mavi düşler içinde yolluyorum siyah beyaz hayallerimi dilimden düşen her hecede senden birşeyler kalmış hep hatırla unutma beni seviştiğimiz gecelerin zevk çığlıkları ıraklaşmasın gözbebeklerinden aynaya her bakışında kirpiklerinde, boynu bükük sevda damlacıklarının gözyaşlarını hisset kaldırımlar şahit olmuş gamzelerine gülüşlerini takışıma hiç hiç unutma beni bir yağmur olup yanaklarından süzüleceğim binbir hasretle dudaklarından öpeceğim bir rüzgar olup saçlarını okşayacağım ve her bir teline sevinç çığlıklarını bırakacağım bir ölüm olup,ölüm döşeğinde buluşacağım gözlerine dalıp kaybolan hayaller gibi senle sonsuza kadar cennette yaşlanacağım bu yüzden hiç ama hiç unutma hep hatırla beni Mehmet Akçam |
Çok Seviyorum Seni çok seviyorum Seni senin kadar Belki de senden de çok Çok seviyorum Annenden, babandan da çok Çok seviyorum İçtiğim sudan, aldığım nefesten Kokladığım karanfilden de çok Çok seviyorum Seni kalbimden de çok Kendimden de çok Çok seviyorum |
Bu çok kolay değil ama; sonu yok bunun ! Gecenin de, sabahların da hiç sonu yok ! Gelmeyecek o vakit ! Hayatına girdiğimde benim olmayacaksın. Kaçtığın her yer yine tekrarlanacak. Bu yazgılar bitmeyecek artık. Gökyüzü....karanlığın, Sabahların hep yas'ın olacak ! Beni görmeyecek, beni duymayacak ve beni hissedemeyeceksin artık. … Bu gece, her şey öldüğünü hissedercesine uyuyacak. Uyandığında ben olmayacağım... |
Gafletten Uyan Uyan be insanlık gafletten uyan İnsandır Bosna’da ser sefil olan İnsan hakları barış gücü yalan Gel İnsanlık gayri gafletten uyan... Çeçenistan’a seyirci kalanlar Yazar senaryolar çizer planlar. Barış gücü, Nato, falan filanlar Ne insanlık gayri gafletten uyan... Tiyatroda Fransız, Amerika İngilizler alkış tutar kahkaha Saddam’a ikaz verenler sabaha He insanlık gayri gafletten uyan... Umut oparesyonu der Somali’ye Toplandılar bak ortak bir kümeye Fareyi arslan kılarlar kediye Be insanlık gayri gafletten uyan... Bosna’da, Karabağ’da katliamlar Nerde barış gücü can kurtaranlar? İsrail’e susar Filistin’e yumruklar De insanlık gayri gafletten uyan... Deyüsluklara adalet diyenler Adaleti kimlere niçin verirler? Katledilirken çorçocuk gelinler Sen insanlık gayri gafletten uyan. |
Sen benim için, Çoktan unutulmuş, Uzaklarda kalan emniyetsiz, Bir liman gibisin.. Sen benim için, Düşlerimde gördüğüm, Gerçek sandığım, Yanılıp aldandığım, Yalan gibisin Sen benim için, Sözlerini yazdığım, Bestelemeye değer bulmadığım, Yarım kalan nota gibisin Sen benim için, Artık sıradan birisin |
Ben Ölemem Ki Sen Varken Ben öldüğümde içine göm beni, Orada kalayım hep yaşarcasına. Ben öldüğümde yüreğinle sar beni, Sarsın beni al kanın narçiçekleri gibi. Ben öldüğümde gözlerinde sakla beni, Baktığın her güzelliği göreyim diye. Ben öldüğümde avcunda sakla beni, Her dua edişinde yanında olayım diye. |
| Saat: 07:31 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık