![]() |
Mümkün değildir hayalsiz yaşamak Gözlerini kapatıp, uzanarak Sükûnet limanında demirleyip Şöyle bir derinden soluklanarak. İç geçirmeden geçmişine, yaşanmamışlıklara Daima ileriye, yaşanacaklara koşarak Her anında yüreğinin sesini dinleyip Daha iyiyi arayarak, kovalayarak. Sevginin gücüyle yarınlardan umutlanarak Sevgiliye daha bir sıkı sarılarak Etrafında olan biteni unutmayıp Gönlünce yaşamak, bu kubbede hoş seda bırakarak. |
İmkansızlar yumağının içindeyim Karmakarışık uğraşıyorum çıkmak istiyorum ama Çıkamıyorum da Çıkmak için çabalamam boşuna mı onu bile bilmiyorum Ruhumun gölgesindeyim ben Sen en ücra köşesine saklanmışsın derinlerde bir yerler de söküp atmak istiyorum ama atamıyorum da atmak için çabalamam boşuna mı onu da bilmiyorum Hani kabus görürsün uyanmak istersin Uyanamazsın da korkarsın kaçmak istersin kan ter içinde kaçmak istiyorum ama Kaçamıyorum da Uyanmak için çabalamak boşuna mı onu da bilmiyorum Söylemek istiyorum bir şeyleri haykırmak Dilinin ucuna gelir tutarsın diyemezsin hani Söyleyemezsin, bilirsin Söylemek için çabalamak boşuna mı onu bile bilmiyorum En güzel renk hangisi Siyah yeşil mavi (karanlık,sevinç,umut) Ağaç ne renk,gökyüzü,gül,deniz Sen ne renksin? çözmek istiyorum ama çözemiyorum da Çözmek için çabalamak boşuna mı onu bile bilmiyorum Bende bir can var. kaç parçaya bölünmüş Ama o can benim mi değil mi Tek yürek mi olmak lazım Tek tabanca, tek kurşun (hep tek) Tek yürek olmak istiyorum ama olamıyorum da tek yürek olmak için Çabalamak boşuna mı onu bile bilmiyorum Umut var mı içim de,umudun bittiği yerdemiyim? Başlamalımıyım yeniden başlamak istiyorum ama başlayamıyorum da Yeniden başlamak için çabalamak boşuna mı onu da bilmiyorum Bir sokak var önümde uzun bir yol Bir ucunda güneşim var,bir ucu çıkmaz Ortasındayım,gölgenin takip ettiği ben Ölümün etrafımda kol gezdiği ben Ne tarafa gideceğim seçmek istiyorum ama seçemiyorum da Güneşimi bulmak için çabalamak boşuna mı onu da bilmiyorum Nekadar çok bilmezler içindeyim Bilmem gerekenin ne olduğunu bilmek için Çabalamam gereklimi Çabalamam boşuna mı onu bile bilmiyorum Ama bildiğim tek şey var SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM Sadece özlememem gerektiğini biliyorum Ama bunu başarabilirmiyim başarmak istiyorum ama başaramıyorum da Başarmak için çabalamam boşunamı onu da bilmiyorum Bildiğim tek şey Seni çok özlüyorum…… |
Anne çocuğunu; Nasıl severse, Sen beni öyle sev... Dalgalar kıyıları; Nasıl, severse, Sen beni,öyle sev... Yağmurlar,toprağı; Nasıl, severse; Sen beni,öyle sev... Arılar, çiçeği; Nasıl severse; Sen beni, öyle sev... |
Kimi zaman düşünürüz Neden? Neden hep ben. Sanki bizim bahçelerimizdir tek kuruyan Bizim hastalıklarımızdır ruhu kanayan Tanrı elini çekmiş sanırız çatımızdan Temelsiz odalarda, Yalnızlık gitmez kapımızdan. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Susamış yüreğime bir avuç sevgisin Gönül tellerime vuran bir deli mızrapsın Ruhundan beynime akan bir ırmaksın Sana olan aşkıma yazılmış sefonisin. Sen eşsiz nağmelerle kulağımda tınısın Damarlarımda delice akan bir aşk kanısın Dudaklarımın tadlandığı bir avuç tuzumsun Sarı saçlarınla esen bir ılık rüzgarsın. Sevgi denizinde köpüren deli dalgasın Yükseklerde uçuşan aşk kelebeğimsin Bulutlardan ruhuma süzülen bir hayalsin Güzelliğinle güzeli tasvir eden şiirsin. Buğulu gözlerinle kalbime çöken hüzünsün Dalgın bakışlarınla içimi dağlayan ateşsin Gül bahçelerinde inleyen mahzun bir bülbülsün Aşk var oldukça gönüllerde yaşayacak türküsün. |
Geldiğin gibi fırtınalar koparma yüregimde Sessizce git bu kez Hiç görünmeden bana Korkuyorum! Gözlerin kenetlenirse gözlerime Gitme, kal yanımda der diye Sende bir şey söyleme sakın! Yaşadığımız anları anlatabilir mi ki sözcükler? Bırak ayrılığımıza da şahit olmasınlar Kimseler görmesin gözyaşlarımızı, Birlikteliğimiz gibi sır kalsın ayrılığımız Sarılma bana son kez de olsa, Bırakalım kavuşacak bilsin ellerimiz Ben sensizde severim seni Sensizliğe de kucak açarım, Sana açtığım gibi Korkmuyorum ki yalnızlıktan Seninleyken de yalnızım, Sensizken de seninleyim http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Gözümü açmaya korkuyorum. Sensizlikle yüzleşmekten, yalnızlığımın bana gülümsemesinden korkuyorum. Sen hayatıma girdikten ve çıktıktan sonra herşey değişti hayatımda. Hayal kurmayı sevmezdim mesela; oysa Şimdi seviyorum İmkansız hayaller kurmayı seviyorum Seni sevdiğim kadar seviyorum Seni sevdiğim için seviyorum Sen olduğun için seviyorum Bana yakın olmanı seviyorum Bırak kapalı kalsın gözlerim bozma hayallerimi hayallerimde de olsa kal yanımda seni dinliyim... Hayallerimde de olsa şarkılarımı sana söyleyeyim. Bırak kapalı kalsın gözlerim Seni çocukça masumca seviyim Hayaller kurayım beni sevdiğine dair Bir hayale bağlayıp yaşamımı kendimi avutayım |
Boş evler arasında kalıcı bir şeyler aradım. Eski masallara yeni ayrıntılar ekledim. Adresler buldum. Hikayeler yazdım. Kalabalık girişlerde yeni insanlarla tanıştım. Olmadık olaylarda yine seni hatırladım hep. Taşlar topladım. Sahil kasabalarını dolaştım. Yabancı mevsimlerden, alıntılar taşıdım hayatıma... Belki her sabah değil ama... Dün akşam... Vedaları da yolladım sana... |
ARTIK VEDA VAKTİ Havada nemli ve tuzlu bir serinlik Karanfil yağları damacanayla Gül yağları, bergamut, lavanta Akşam güneşine bulandı Limanda boydan boya Ne dedilerse yaptım bavullar hazır Geçmişi sığdırdım içine Ağır değilmiş o kadar Geçiştirmişiz zamanı Ateş ve su ve güzelim deniz Buluşmuşlar arasıra Her yerden akıyor gün Suyun üstünde esintiler Bir yolculuk vaktidir şimdi Köklerinden koparak yolculuk Yerinde sayarak yolculuk Rüzgarlara karışıyor kalbim Yamaçların, yarların en ucunda Kızıl kuşlar gibi titreyerek Ey benim güzel aşkım Sen hiç kış görmedin ki Poyraz nedir, kar, tipi bilmezsin Yalnızlık bile Ağzının kenarında Açıveren çiçekti Bütün gece limanlarda Beni alacak tekneyi aradım Yabancı yıldızların altında Bir göktaşı gibiydim Işığım gitgide eksildi Unutmazsın beni bilirim Pencerene yine Beyaz bir gül bıraktım |
ATEŞİM, KÜL DEVŞİRDİM ELLERİMLE. SAKLADIĞIM KÖZLER ŞİMDİ YÜREĞİMDE. ATEŞİM, GÖZLERİMDE SICAK, RUHUMDA BUZ. GİZLİ-AÇIK, ESKİ-YENİ AŞKINLA YANIYORUZ. ATEŞİM, KOPARDIM TEK TEK YILDIZLARI DÜN BEN GÜNEŞİ YERDE GÖRDÜM BENDE KALDI AY'SIZ VE DONUK ŞİMDİ OYNUYORUM ISSIZLARI. ATEŞİM, KARIŞIK DUYGU KRAMPLARI ÇEKİRGE SÜRÜSÜ KAPLAMIŞ YILANLAR İSTİLA ETMİŞ UFUKLARI. KİM ÖLDÜRDÜ İÇİMİZDEKİ ÇOCUKLARI? ATEŞİM, ŞİMDİ HERŞEY YANDI HERŞEY VAR SANIYORUZ YANDI BİTTİ BİR HAYAT BİZ "SÖNDÜRMECE" OYNUYORUZ. |
| Saat: 15:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık