![]() |
Benim Şiirim Bakmayın çevremi kuşatanlara Hüznün, yalnızlığın şairiyim ben Issız ovaların nehiriyim ben İçimde işliyor derin bir yara Aşkın öldürmeyen zehiriyim ben Bakmayın çevremi kuşatanlara Hüznün, yalnızlığın şairiyim ben Kapattım kalbimin son kapısını Dokunun; boşlukta bir taş gibiyim Hafızası ölü nakkaş gibiyim Çekiyorum mutsuzluğun yasını Ayaklara mahkum bir baş gibiyim Kapattım kalbimin son kapısını Dokunun; boşlukta bir taş gibiyim Ölümü yaşadım ölmeden önce Bana sonsuzluğu beklemek düştü Mazide benim de yüzüm gülmüştü Uyandım, mutsuzluk geri dönünce Ölümü yaşadım ölmeden önce Bana sonsuzluğu beklemek düştü Gelsene, nerdesin, ey sessiz ölüm Adını yazsana dudaklarıma Zaman kan süzüyor kulaklarıma Hıçkırığa mahkum biçare gönlüm Haydi takılıver ayaklarıma Gelsene, nerdesin, ey sessiz ölüm Adını yazsana dudaklarıma Bulsam Kafdağı'nın eteklerini Başımı çevirip gitsem mi bilmem Ben ki yaranamam, şakaya gelmem Kuruttum bengisu peteklerini Karanlık dolu bir dünyada gülmem Bulsam Kafdağı'nın eteklerini Başımı çevirip gitsem mi bilmem Umutlar sultanı anlayamadı Sizler beni asla anlamazsınız Biraz sevdasınız, biraz nazsınız Kimse benim gibi ağlayamadı Belki gülersiniz, inanmazsınız Umutlar sultanı anlayamadı Sizler beni asla anlamazsınız xxyakamozxx |
Sevgilim Yoksa Sen? Hiçbir yerinde yok asaletin ibresi Sesinde kamaşmasında tensel bir büyünün Atlas hani libas ve kuytu bakışlı mavi gözlerin Sanki hepimize bütün şiirleri hala fısıldayan Bir eski büyük şairmiş gibi Aşk bir erken didişme bir sorgu sualmiş de Mezbele ve yaralıymış eski yaraların yeniden kanamasından Hiçbir yerde yok asaletin ibresi Bir adamın yüzünde ya da yalana çok benzeyen Bir doğru sözünde belki..... Saçlarının çevriminde ıslak bir beyaz kadının Yüksek rakımlı göllerin buzul saflığında Ve kokusunda çiçeklerinin kanirej’in Elbet şiir olacak şairin tesellisi Ve en kötüsü bile işe yarayacak aşklaşmaların Yazana değilse bile okuyana faydalı "bak aynı başına gelmiş adamın benim başıma gelen" O da üzülmüş aynı benim gibi .... Benimki daha acıklı değil onunkinden, Fiyakalı değil onun acısı benimkinden.. Sade güzel olan kelimeler.. Sade kelimeler... Kelimeler.... Sen aşka aşıksın müsaitsin gördüğünü abartmaya Biz olsa olsa bir müddet aşklaştık aşkım aşık olmadık Bir elim sana uzanır, öteki berikinin zaten elinde Bırak yoluma gideyim bildiğimce Yabancısı olduğum bir şey değil yabancılar Baktım yerlisi yabancısı aşağı yukarı hepsi benzer erkekler.... Eğer bir söz, bir ses bekliyorsan bu adamdan İçinde hiç gönderme isteği bulunmayan bir git Lazımsa eğer... İşte orada duruyor... Ağzımın bir yerinde... Almak ister misin dilini sokup aklıma Sana ait olan herşeyi bir nefeste Bir göz yumma anında Bir soğuk telefon konuşmasında Geri alabilir misin? Seni benden geri alabilir misin? Kovabilir misin beni senden? Sevgilim.. Yoksa sen, Sevgilim olmayabilir misin?.. |
destanlara gerek yok hepsi budur nihayet hayatım ki üç damla gözyaşından ibaret bu dünyaya gülerek merhaba demek varken hayatın bir ucunda ağlamışım doğarken sevilen sevgisini götürünce özümden genç yaşlarımda aktı ikincisi gözümden sessiz bir kalabalık beni takip edenler son veda gözyaşları arkamdan dökülenler |
Öyle bir hayat yasiyorum ki cennetide gördüm cehennemide öyle bir ask yasiyorum ki tutkuyuda gördüm pes etmeyide bazilari seyrederken hayati en önden kendime bir sahne buldum oynadim öyle bir sahne vermislerki okudum okudum anlayamadim kendi kendime konustum bazen evde hem kizdim hem güldüm halime sonra dedim ki söz ver kendine denizleri seviyorsan dalgalarida seveceksin sevilmek istiyorsan seveceksin ucmayi istiyorsan düsmeyide bileceksin korkak yasiyorsan sadece hayati seyredersin öyle degerliymis ki zaman hep acele etmem bundan anladim bu kader Ben Sevdim AmA Seni Bilmem |
Biliyorsun ki Dünden kalan ve de yarına ait Her şeyi yaktım gözlerinde... Şimdi senle sarılıp sımsıkı Poz vereceğiz güneşe ve Ölümsüz kılmak için zamanı Tâb olacağız gökyüzüne. Odanın bir yerlerinde unutulmuş Bir zamanların şaşaalı Müzik Dolabından Bir kırkbeşlik sarıverecek sevdayı. Ardından Sana yazdığım o şarkının La minör çırpınışları aksedecek Şöminenin alaz senkromlarında. “Gözlerine uygun renk bulamadım Hangisi olsa içim yanıyor Tenine uygun çiçek bulamadım Hepsi kokusunu senden alıyor…” *** Bittiğinde Şarkımız ; Uzanıp söyleyen dudaklara, Kaydedeceğim Veda buselerini Sevda demirbaşlarına. |
|
Yalnızlık gider bir yere. Bir yerden gelir çaresizliğim. Bizi mesafeler ayırdı çocuk! Ben de mesafeler gibiyim. İstesen kalkıp gelemem, Uzaklık başka güzel. Sen hayal gibisin çocuk! Gelebilirsen, kalk gel! |
sen de biliyorsun ki saçlarına kır düşmüş mavi bir geceydi sevdam kayan bir yıldız da dilek olsaydık da, bizi tutsaydı... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Gülü suladım sana bulandım Seni aradım ama sana ulaşmadım Dün geceydi, yarın sabah olmalı Beni yarim hemen bulmalı Sevdiğim nerede elleri kiminle Tutmuşum caddenin yükünü Gitmişim yad ellere Sen aldırma bana Uyudun yine dün akşam Koyuldum ben yola, hedefim Aslında sana sadece kilitlendim Söyle ne olur sen söyle Acabana ben ne kadar seninle beraberim Artık uyumam gece olsa da Seni düşünürüm yanımda olmasan da Işığı söndüren ellerim değil Güneşi batışı kendiliğinden midir.. Anlat bakalım dün akşamı Neler yaşadın ya da yaşamadıklarını İlk seviyorum böyle delice Kendi sevmese de kalbi divane Yüzümü asarım bakamam sana Asla bırakamam kıyamam sana Ben gülmesem de yüzüne Her zaman yüreğim seninle kalbim seninle Affet beni ne olur dün kırdım seni Gerçi dün geçeli çok oldu Kazanamadım hala seni Sen affetsen de zaten beni Ben affetmedim zaten kendimi Ölüm mü bizi ayıracak sadece Ölümü ayırdım ben ölene kadar Uğramayacak yanıma söz verdi Gek ne olur gör halimi Şimdilik hoşçakal ne olur Düşünme hiçbir şeyi sen Yorulursun belki düşünürken Gidiyorum mezarımı kazmaya Sana da yer ayırdım ben merak etme |
Eser rüzgar gecenin soluk nefesinde Leyla başka hayal denizinde İsteyem sev diye bir gün can teknesinde Feryadım yürek sancısı meyhanenin şarap şişesinde yürüyorum yolların sokakların sessiz çığlıklarıyla elimde bitmeyen sigara arkadaşlık ediyor dumanıyla hayalini görüyorum sanki yanlız direklerin ışıklarıyla bitmedi bu çile sanki sevgisiz bir gülün feryadıyla her gün sensiz geçen gecelerimin isyanı bitmeyen sigaramın asi dumanı solmuyor bu aşkın bu yürek sevdası sen sevmesen de beni gelecek bir gün zamanı |
| Saat: 13:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık