![]() |
Sevinci kapıştılar taşımayı bilmeden, Şimdi bilen yok, nerede oturuyor. Köyün delisi Hüzün, yalnız kaldı yollarda Adam-adam, sınıyor, arıyor yoldaşını.. Kıskandıran özlemi, yüzünden okunuyor. Görünüp siliniyor o günden beri. Sevinç bin an gözlerde, dudaklarda. Yerini sevgilisi Hüzün'e bırakıyor. Sevinç'se, uzaklarda hep uzaklarda.. Şöyle bir görünüyor, hemencecik uçuyor. İşte o günden beri gözlerde, dudaklarda Hüzün, aramaktadır, yitik yavuklusunu. O günden beri Sevinç yerinde durmaz Ve kişiliğini ararken uzaklarda O günden beri kimliksiz hüzün olmaz... |
Gönül Bu Yarayı gönül bu yarayı sen kimden aldın sönük idi şimdi yandı aşk çırası haberin olsun beni dertlere saldın kolay diner sanma budur can ağrısı geceyi gündüze ne de çok katarsın her bir hasret ile nasıl da ağlarsın mecnun olup çöle leylayı sorarsın gönül bu yarayı nereden sarasın aşk dergahı derler nicesini yaktı daha çaresi yok canım sen nereye bir çölü bir dağı aşacak kalmadı yalan aşkın ile kast eyle güneye Güney Dönmez |
Bir yagmur yagsa Ne isterdim canim biliyormusun Bir yagmur yagsa Tüm hüzünleri kalbimden yikasa Gözyaslarim karissa Kimseler göremesin üzüldügümü Icin icin süzüldügümü Güllerimin soldugunu Benim sensiz bir öksüz oldugumu Kimseler bilmesin Göklerdeki yildizlara seni sordugumu Rüzgarda senin kokunu aradigimi Acaba gelirmisin diye Yollarini gözledigimi Tutamadim kendimi ben Meleklere anlattim canim askimi Halime dayanamadi agladilar Derdime bir care bulamadilar Seni sordum meleklere Gördünüzmü canimi benim dedim nerede Aradik ama yok göremedik dediler Bir daha üzüldüm Yine ben hüzünlüydüm Yine ben sensizdim öksüzdüm Hala hasretinle yalnizim Vatanim neresiydi unuttum Neselenmekmi nasildi unuttum Sevilmeyi hic tatmadimki bilmiyorum Sevmeyi bildim sadece Cok sevdim ben sadece seni Yandim yine gittin diye Gündüzler boyunca ve geceler Anlatamiyorum yetmiyor hasretimi sevgimi Ne kelimeler ne heceler Icimdeki atesi söndürmeye Yetmiyor canim ne gözyaslarim ne yagmurlar Yas degilki akan gözlerimden Kalbimin kanidir dökülen Gülüm nasil iyilessin goncasi acilsin Senin gidisinle köküdür sökülen Gitmeseydinde hasretini cektirmeseydin Cekip silahini bir kursun Görürdü isimi canim Hic olmazsa yoklugun Delmezdi bagrimi canim Görmezdim solan gülümü Göremeyince gül yüzünü Gel artik bitir bu hüzünü Yeter cekemiyorum hasretini Güldür artik solmus yüzümü |
Düşünce Yillar var ben onu hiç unutmadim O beni sorar mi hatirlar mi ki? Büsbütün silinip gitti mi adim? Gönlünün vefasi bu kadar mi ki? Döktügü yaşlari unutmuş mudur? Kendini aldatip avutmuş mudur? Vaadini tutmuş mu unutmuş mudur? Şimdi başkasina meyli var mi ki? Bilsem uzaklarda kimler agliyor Kimlerin kalbini aşki dagliyor? Acep kederli mi yas mi bagliyor? Yoksa eskisinden bahtiyar mi ki? |
Aşık oldum aşık oldum 'önemli olan onun beni sevmemesiydi' neydi gerçek olan sevgi mi sevgili mi ya da birkaç damla gözyaşı hak edilmemiş hüzünlerden geriye kalan |
Gönlünde değilsem elde değilim Aramızda sıra dağlar var ama Neşter olup çizgi çizme yarama İyi düşün başka yerde arama Gönlünde değilsem elde değilim Boş yere arama yelde değilim Gönlünün dışında beni hissetme Umudunu koru hemen pes etme Ahu figan ile bana ses etme Gönlünde değilsem elde değilim Sahrada değilim, çölde değilim Yanlış yol tutarsan ulaşamazsın Gönlümün dışında dolaşamazsın Yoksa ışığını bölüşemezsin Gönlünde değilsem yelde değilim Hecende değilim dilde değilim Mikdatî yakındır seven yürekler Tahakkuk edecek bütün dilekler Hakiki sevenler bir ömür bekler Gönlünde değilsem yelde değilim Bil ki hep sendeyim elde değilim Mikdat Bal |
Ne olursunuz sevginiz Karşılıksızsa ona fazla güvenmeyin, belki bir gün gelir oda sever diye sakin beklemeyin sen olursun onu seven o ise olur seni hep ezen, Sakin siz siz olun sevenler karşılıksız sevgiye kanmayın dinlemez senin kalbini,hiçe sayar senin sevgini sen beklersin onu ümitle o ise vermez sana ömür boyu sevgisini… |
Sevgiliye Mektuplar 3 Sevgili sevgilim Sana yazmakta geciktim biliyorum Depreşik zamanlardaydım Yeni sorular soruyordu beynim Sınırı ve hesabı yoktu aklımdan geçenlerin Bir kozada değişmeliydim Niye Amerika’da deprem olduğunda sadece insanlar yaralanıyor da Konya’da bir ev durup dururken çöküyor Ve onlarca kişi ölüyor Niye bir dünya kentinde kar yağınca Şehir telef oluyor da Birileri karlar arasında keyif yapıyor Sosyal düşüncelerdeyim Oysa vazgeçmiştim günlük hayatı irdelemekten Olabildiğince kabullenip yaşayacaktım Ama bıktım iyilikler dilemekten İyiyi görmezlikten gelenlerden Sevgili sevgilim Merak etme Geçici bir durum Yine eskisi gibi olurum Aşk biliyorsun Bende bitmeyen bir oturum İyi ki aşk var Sevgi var Tabiatım bu benim Bir çıkış yolu bulurum Gazete okumayacağım Televizyonda haberleri seyretmeyeceğim Bir süre ot gibi yaşayacağım Sevgili sevgilim Bana kızacaksın ama Sıradan insanların egemenliğine de sinirleniyorum “Kahrolsun sıradan insanların egemenliği” Yaşasın sıra dışı düşünenler diyorum Anlatabildim mi bilmiyorum Ben mi Ben sıradanım sevgilim Egemen de değilim İstediğim Yaprak titrediğinde insanlar ölmesin Palavralar ışıklı sanılmasın Akıllar yanılmasın |
Seni Seviyorum Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Hani seversin de, Acı çekersin. Hani seversin de, Onu görmek bile yeter dersin. Hani seversin de, Sesini duymak istersin. Hani seversin de, Daima onu düşlersin. Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Yine de seversin, Beklersin, Beklersin, Beklersin... :):):) |
Bana Bir Mutluluk İkram Etsene bana bir mutluluk ikram etsene hayra yorulmuş bir rüya değil bana gül diyorsun yüreğimdeki örsün sabrını birazcık sen çeksene gelsene bir tanem beri gelsene sevinçten bir damla bana versene gülsene ay yüzlüm hadi gülsene iki gözlerini bana versene yaz yağmurları gibi olmayan bana bir sevdalık ikram etsene gözlerinin içi gibi parlayan gökyüzünden yıldız gibi düşsene ağlayan bir tanem yürek ağlayan sevdalın üstüne derdi bağlayan gözlerim çeşminde sessiz çağlayan bana bir güzel söz ithaf etsene Güney Dönmez |
| Saat: 18:08 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık