![]() |
Seviyorum Aklımda bir şeyler var çıkmıyor Tiryakisiyim sanki sigaradan beter Nedir allahım huzurumu kaçıran şey Ve beni bırakmayan bu düşünceler Tatlımıdır diye tatlı yiyiyorum Değil Acımıdır diye acı yiyiyorum Değil Arkasından düşünüyor düşünüyorum Bazen içli bir müzik dinlersem Ürperiyorum ta iliklerime kadar Ve bir yağmur sesi geliyor kulağıma Sonra bakıyorumki parlıyor yıldızlar Yine içimdeki boşluğu duyuyorum Ellerimle saçlarımı oğuyorum Sonra birşey birhis geliyor aklıma İçime hafiften bir sıcaklık akıyor Yine ürpererek iliklerime kadar Son kuvvetimle bağırıyorum tabiata Seviyoooor seviyor seviyorum |
Ask Defteri Askin defterini kapattim artik Bir daha acmam tovbeler olsun Ben bu yuzden cok basimi agrittim Bir daha acmam tovbeler olsun O neydi be ele avuca sigmazdim Hep pesinden gezer hic yorulmazdim Yatmak isterdim pek uyuyamazdim Bir daha acmam tovbeler olsun Deli divaneydim beyhude gezen Askti su sinemi yumrukla ezen Demek'ki hakliymis canindan bezen Bir daha acmam tovbeler olsun Mutlu olacak'ken aci cekerdim Cok aglar gozyaslari dokerdim Omrumde yalniz ona boyun bukerdim Bir daha acmam tovbeler olsun Onunla'da olmazdi nedense onsuz'da Mutlu'da olurduk kimi kere mutsuz'da Acta kalirdik nice gunler susuzda Bir daha acmam tovbeler olsun Guclu kuvvetliydim hersey elimde Tatli kelam dokulur hep dilimde Biter bu ask dediler gunun birinde Bir daha acmam tovbeler olsun Ustume duseni fazlasiyla yapmistim Ilk defa bu kadar inatla ugrasmistim Bu aska gelecegimi hayatimi adadim Bir daha acmam tovbeler olsun Bu asktan'da hayir cikmazsa eger Bir seye verilmez bir daha deger Anlasmak ask'tan iyiymis meger Bir daha acmam tovbeler olsun Halime bakmadan aska tutuldum Deniz'de degil okyanus'ta boguldum Ozan Guner der sukur kurtuldum Bir daha acmam tovbeler olsun Amsterdam / 07.12.2003 Güner Kaymak |
SEVGI Sevgi evet demektir Hayir demek istesen bile Sevgi aci cekmektir Baskalarinin ayni aciyi cektigini bile bile Sevgi inanmaktir Gormeden Soru sormadan Sevgi paylasmaktir Tum yurekten Sevgi Belkide Kimbilir........ kendinden vageçmektir deli gibi yanmaktır sadece sesiyle serinlemek sevgi... susamaktır çöl rüzgarı gibi ıslanmak gözlerinde sevgi... yitirmek serap gibi hüzün anlarında bulmak mutluluklarda ağlamak isyanlarda sevgi sanki sevileni değil sevgiyi sevmektir sevilende………… Derki! Sevgi görmek isteyen göz Sevgi duymak isteyen kulak Sevgi hisseden yürek Gönül teriyle kazanilan Carpan yuregin sesidir O ses ki....... Tıkalıdır kulakları Sevmeyen gönüllere Bir çığlıktır Gönül dudağında O seski… Bir yangın Volkan patlaması Okyanus taşmasıdır O seski.. Uyandırır sevileni Sevilen derki…. gunaydin askim hosgeldin dunyama sevilen derki... belki yillardir hep ben DEDIM belki yillardir hep ben DEDIN bir ben bir sen biz olalim sevilen derki sen ilk baharim o baharki...... O bahar ki… Seninle geldi Yaz oldu kavurdu O bahar ki Bizi doğurdu Aşk oldu Çocuğumuzun adı Gözlerimde büyüdü Gönlünde yürüdü bizi buldu umutlar pınarında unutma O nun adı aşk O çocuk ki….. unutma sevgiyle dogdu sevgi buldu sevgi sundu sevgi derki! sevginin meyvesi ask sevgini paylasmaya bak sevgi paylasilinca iste odur yasamak yasamak ki........ işte odur yaşamak yaşamak ki ne sende, ne bende ne bedende gönülde yaşamak aşkla serpilip paylaşımla büyüyerek yaklaşmak ölümsüzlüğe ölümsüzlük ki….. yasamak olumsuzluge olumsuzluk ki...... sevgi girdiyse gonule ceker her turlu cile sevgi derki! sev hemde olumune sevki olumune sevda densin o sevdalarki...... tadını paylaşır seven gönüllerde kuytu köşelerde masum düşlerde yakar ateşlerini alevlendir yorgun kanları siler korkuları o korkular ki….. |
Sana Saklamıştım Bütün Gülüşlerimi Hep ağlayan sevdalar yaşadım iki damlasında seviştim gözyaşlarımın bazen hüzünlü bir çığlık bazense gamlı bir şarkı vardı oyunlarımda oysa hep içimdeydi mutluluğum ve sana saklamıştım bütün gülüşlerimi geceler vardı bir yanık şehrin pusunda ve uykusunda aşklar en titreten ayazında sonraların ilklerinde duran zamanın savunmasız saat vuruşunda duruşunda zayıf kalbimin bir aşkın yorgun çığlığı ve bir gözyaşının ıslaklığında sana saklamıştım bütün gülüşlerimi çok kez savaştı yalın ellerim kalemin dur diye haykırışlarında hep tırnak içinde ayırdım adını, cümleleri yarım yazarken satırlara cümlesiz anlamlar vardı hani bilirsin sonunda üç nokta yani sen vardın aklımda ve sen yoktun ıslak güllerin kokusunda ayıpsız ayıplarımdan ayıplanırken birtek sen yoktun yanımda ve ben birtek sana saklamıştım bütün gülüşlerimi güneş batıyordu öğle vakitleri bakire çiçeklerin teslimiyetinde korkusu vardı karanlığın görecek gözlerin silahında mahçup ve savunmasız kalışları vardı sen yine yoktun o vakitler gece güne dönmüş ve ağustos kar olup yağıyordu bilmeden isimsiz sevişenleri kör gözlerle kurşuna boğuyordun ve sen çalıyordun heveslerimi ağlatıp inadına içimdeki sevincimi ağustusta kar oluyordun üzerime ve ben bilmeden sana saklamıştım bütün gülüşlerimi... |
Yalan hayalin gözlerimde saklı dururken seni unutabilir miyim sanıyorsun ay da yapraklara ışık vururken sensiz uyuyabilir miyim sanıyorsun güneşi sensiz sevmemiştim dünyamı yalnız kurmamıştım güzel günler hayal etmiştim ikimize beni candan ettin bu gidişle yalan yalan yalan sevdan yalan döktüğün sözlerin dünyan yalan hele yüzüme bakan güzel gözlerin dıştan iyi bilinen ruhun yalan Güney Dönmez |
Hasret veUğrak bir şey geçiyor içimden, bir türkü rüzgara tutunmuş bir kuru yaprak. bir şey geçiyor içimden sandım o, gece gibi bir şey sessizce, siyah sarı bir ekin tarlası güneş altında sonra damla damla düşen yağmur hasrete yontulan kalem ucu gibi bir şey geçiyor içimden uzun bir yol şafakta doğan ufka damlayan bir güneş bir çığlık serçe yavrularında büyüyen içindem geçiyor yanlnızlık gibi bir şey ateşe düşürülen bir gül gibi alev kırmızısı martılar dönüyor başımın üstünde bir koku geliyor kömür dumanından sanıyorum ölümün kokusudur bu yüreğimde sızlıyor şarkıya teslim bir aşk dağa yazılan yazgı gibi büyüyor acım bir derviş geçiyor tozlu yoldan ben biliyorum bir diyara düşen hasreti bir şey geçiyor içimden, bir sel ansızın geçiyor bir şey içimden ağlıyorum sıcağı gözyaşımın yakıyor güneşi geceyi bulutlar kaçıyor çıplak bir gökyüzü kalıyor kağnı tekerliğinin gıcırtısı, bir guguk kuşu lale olmayı bekleyen bir gelincik boz tepelerinde bu bozkırın kar gibi sade ben biliyorum gece mum gibi erimeyi bir şey geçiyor içimden bir kırlangıç geçiyor içimden sevgili gibi bir şey... |
Rüya Bulutlar süzülüp giderken, Ay gülümseyiverdi tepemden, Bakire bir kız gibi kıkırdadı, Sonra sevgi ile göz kırptı. Durma şair, Bu gün ay onbeş dedi, Yeni mısralar gerekli, Bekliyor bunca sevgili. Hazırsa kağıdın ve kalemin, Vaktidir, aşk kokan şiirlerin. Uzandı, en parlak yıldızı, Yakaladı ensesinden, aniden, Tut şair dedi, avuçlarıma bırakıverdi, Ter içinde uyanıverdim birden, Güneş, Günaydın diyordu, penceremden. |
Bana Aski Anlatirmisin Ben aski anlatayim mi sana? Kulak ver simdi bana. Ask iki tarafli sevgiden olusur, Bunu belki sen bilemezsin, Sen hiç sevmedin, Sadece sevildin. Buna sen ask demedin ama, Bu asklarin en güzel olanidir, Tek tarafli aska can vermeye deger. Bugüne kadar gerçekten hiç sevilmedim, Bir oyuncak gibi kullanildim, Ve kirilip bir kenara atildim. Hayatin bir anlami kalmiyordu benim için, Kalbim kirik sokaklarda gezerken, Düsüncelere dalip çektiklerimi bastan yasiyordum. Aglayan gözlerim gülmek istemiyordu artik, Kirik olan kalbim artik onarilamiyordu. Her an seni karsimda görüyor, Senden gözlerim ayrilmiyordu. Her saniyede gözlerim seni ariyor, Bulamayincada agliyordu. Tek taraflida olsa bu ask hala benim için bir asktir, Seven kalbim sevilmiyor, Arayan gözlerim aradigini bulamiyordu. Her gece disarida oturup Derdimi agaçlara, böceklere, yildizlara anlatiyorum, Sanki insanlar deyilde beni onlar anliyordu. Agaçlarin rüzgarla çarpistigi o ondaki sesi, Senin sesine. Böceklerin seslerinin birlesiminden çikan sesi, Senin agzindan çikan sarkilara. Yildizlara baktigimda da, Senin gözlerini görüyordum. Iste anladinmi simdi ask neymis, Ask yasamasini bilene asktir, Benimkisi tek taraflida olsa, Senin tarafindan sevilmesemde, Yinede o ask duygusunu sende yasiyorum, Kisaca ask ölüme benzer, Öldümü öbür dünyaya gidersin, Sevdimide, kendini sevdiginin kalbine gömersin, Simdi anladiysan Cevap senin. Tarih Ve Saati: 26/06/2004 01:45 Mustafa Aslan (Dertli Şair) |
Sevdalanmak değildi istediğin Çok doluydu yüreğin Bölmek istedin sadece ikiye Aynı yolları yürümek Bastığı yerlere basmak Güldüğü yerde gülmek Öldüğü yerde ölmek Anlamadı seni sonbahar akşamları Anlamadı dostun Senin mavilerin az gelmişti bir sevgiye Oysa istese bütün mavileri getirebilirdin dünyadaki Sen beceremezsin ki sevmeyi Bu çocuk yüreğinle Oyuncağını kaybetmiş bir çocuk gibi Ağlardın yitirdiğin zaman bir aşkı Bakalım bölebilecek misin bu yüreği Taşmadan içini dolduranlar Üzülme daha zamanın var Sen maviler biriktir yeter ki Bir sevgiye yetecek kadar... |
Bana Aski Anlatirmisin Ben aski anlatayim mi sana? Kulak ver simdi bana. Ask iki tarafli sevgiden olusur, Bunu belki sen bilemezsin, Sen hiç sevmedin, Sadece sevildin. Buna sen ask demedin ama, Bu asklarin en güzel olanidir, Tek tarafli aska can vermeye deger. Bugüne kadar gerçekten hiç sevilmedim, Bir oyuncak gibi kullanildim, Ve kirilip bir kenara atildim. Hayatin bir anlami kalmiyordu benim için, Kalbim kirik sokaklarda gezerken, Düsüncelere dalip çektiklerimi bastan yasiyordum. Aglayan gözlerim gülmek istemiyordu artik, Kirik olan kalbim artik onarilamiyordu. Her an seni karsimda görüyor, Senden gözlerim ayrilmiyordu. Her saniyede gözlerim seni ariyor, Bulamayincada agliyordu. Tek taraflida olsa bu ask hala benim için bir asktir, Seven kalbim sevilmiyor, Arayan gözlerim aradigini bulamiyordu. Her gece disarida oturup Derdimi agaçlara, böceklere, yildizlara anlatiyorum, Sanki insanlar deyilde beni onlar anliyordu. Agaçlarin rüzgarla çarpistigi o ondaki sesi, Senin sesine. Böceklerin seslerinin birlesiminden çikan sesi, Senin agzindan çikan sarkilara. Yildizlara baktigimda da, Senin gözlerini görüyordum. Iste anladinmi simdi ask neymis, Ask yasamasini bilene asktir, Benimkisi tek taraflida olsa, Senin tarafindan sevilmesemde, Yinede o ask duygusunu sende yasiyorum, Kisaca ask ölüme benzer, Öldümü öbür dünyaya gidersin, Sevdimide, kendini sevdiginin kalbine gömersin, Simdi anladiysan Cevap senin. Tarih Ve Saati: 26/06/2004 01:45 Mustafa Aslan (Dertli Şair) |
| Saat: 05:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık