![]() |
Sabahın Köründe Aşk Uyutmaz Şairi Bakıp da dalıp gitsem sevgilimin Mavi gözlerinin serin sularına Oyunlardan, yalanlardan, rollerden uzak Haykırsam sevgimi sevgilimin nurlu simasına Alıp da gitsem tutup küçük ellerinden Düşsek sevgi yollarına Sonsuza dek yaşatsak bu aşkı İki bedende tek bir ruhla Henüz güneş bile uyanmamış Yatıyor dağların arkasında Oysa ben dimdik ayakta Ürperiyorum sevginin yokluğunda Seni düşünür, seni düşler, seni özlerim Ne kadar uzakta olsan da güzelim Hayalin her an yaşıyor yanımda |
Aglarsan Kiyamam Sakin aglama bebegim kiyamam sana, Aglayipta aci çektirme neolur bana. Senin gözyasin bin ömre bedel, Can veririm senin yolunda, Yeterki sen üzülme. Hatirlarmisin? ? Ikimizin bir rüyasi vardi, Evlenmek istiyorduk, Iki çocugumuz olsun istemistin, Nerde kaldi o rüyalar, Yalancisin sen yalanci. Neolursun gitme dur, Unuttunmu bir ömür beraber olacaktik, Unutmak kolaymi, Ayrilik ölümden beter, Silinmiyor simdi o hatiralar gözlerimden, Yasayamadigimiz askimiz yarim kaldi, Beraber kurdugumuz rüya gerçege dönemedi. Simdi çok yalnizim bu yerlerde, Sensiz benimle beraber zaman durmus, Artik zaman bile zamani unutmus, Simdi baskasi var gönlünde biliyorum, Neden bana birsey demeden çekip gittin. Kalbimde simdi bir yara var, Ayriligin acisini çekiyor, O yaranin ismi ayrilik. Simdi yeni bir lakabim var, Ismim oldu artik *****, Soyismim ise AYRILIK. Ama olsun yeterki sen üzülme, Bende mutlu olamadinsa, Belki onda mutlu olursun, Sen simdi yeterki aglama, Sakin aglama kiyamam sana. Belki bir gün geri dönersin bana, Seni çok sevmisim ayrildiktan sonra anladim, Hemde çok iyi anladim. Sen gittin kurdugumuz rüyalar gerçeklesmedi, Ayriligin bana bir ölüm gibi geldi, Ama aglayipta beni iyice öldürme. Simdi sanki yasayan bir ölüyümm, Her baktigim yerde seni görüyorum, Bugüne kadar yalniz seni sevmistim, Sana ne yaptimda beni terk edip gittin. Ama olsun ben herseye raziyim, Ben olmayacak herseye hazirim. Yeterki sen aglama benim küçügüm, Simdi sensiz yollardayim. Sen aglama firtina kopar Sen aglama güller solar Sen aglama kiyamet kopar Sen aglama sakin bebegim Sen AGLARSAN KIYAMAM Sana Tarih Ve Saati: 29/06/2004 02:23 Mustafa Aslan (Dertli Şair) |
Büyüme Küçüğüm bir sen kaldın tek umudum küçüğüm yamacıma tutunmuş lokman yemişim düşler evrenimi havalandıran ankakuşum büyüme/böyle kal düşersin ağırlaşıp sevgiler gönülden uçup çıkara dönüşür büyüdükçe düşünceye konar akbabalar öyle kal hem gönlümde hem dizimde sıcak en büyük yalnızlığı biçimsel birlikteliğidir insanın en büyük yoksulluğu sevgisizlik kalabalığımsın yürek yürek varsıllığımsın gömülerce büyüme küçüğüm aklın erince dünya işlerine o an bir kuş kanada kalkar boşalır yuvam ellerin üşür gözlerim yanar |
Ayrılıktan Beri... Ela gözlerine kurban olduğum, Gel gör bu aşkın beni ne eyledi. Mızrabım kırıldı,telleri koptu, Çaldığım besteyi çalamam gayri. Aşkı mahvolanın derdi bilinmez, Dibi görülmeyen gölde yüzülmez. Yalandan sevenin sözü bilinmez, Yalandan seveni sevemem gayri. Ayrılıktan beri görsen halimi, Senin için her an çarpan kalbimi, Dönsen bile artık saçın telini, Her zamanki gibi okşayamam gayri. Mehmet Sait Şimdi |
Kendimi attığım uçurumlardan Yine kendim tutuyorum kendimi. Bir at bir tut Bir at bir tut Yetişemeyeceğim bir gün Bir canı kurtarmaya. Ölümüm Kendi elimden olacak. Sakın Hiç kimseyi suçlamayın. Herkes Kaybolur içinde Kendi yarattığı karanlıkların. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Yağdın Sensizliğime şiire isim annesi olan 'lodosfigan'a teşekkürler Susadığımda yağmur Üşüdüğümde güneş Yalnızlığımda rüzgar oldun Gözlerin gözlerime bakınca... Bakışların kalbimi Parçaladı Ruhumun derinliklerine kadar ulaştı Ne vardıysa hepsi senin oldu Öylesine içten gülümsedin ki bana Çocuklar gibi sevindim Az daha sarılacaktım boynuna İnan ki gökten şeker yağdı |
Avuçlarim Kaniyor, Kalbim Yaniyor Avuçlarimla tutugum sevgiyi, Kokladim hiç incitmeden, Uzun uzun sevda agaçlarini, Benzetiyorum artik bir mezar tasina. Ölüme sözüm yok ama, Artik avuçlarim kaniyor, Öyle bir duyguki bu, Öyle bir kalpki bu, Öyle bir askki bu, Simdi sensiz avuçlarim kaniyor. Ellerimin içinde sen vardin, Beni birakip gittin, Simdi avuçlarim kaniyor sensiz kalbim yaniyor. Artik birseyi anlamiyorum, Sadece askima yaniyorum. Öyle bir duyguki bu, Öyle bir kalpki bu, Öyle bir askki bu, Simdi sensiz dünyam karariyor. Sana bir gül vermistim hatirliyormusun, Sadece bir yapragini sakliyorsun simdi, Söyle beni hiç aniyormusun, Baskasini seviyorsun simdi, Onun sonuda benim gibi olacak, Bunu çok iyi biliyorum. Seni bir gül gibi incitmeden kokladim Öyle bir duyguki bu, Öyle bir kalpki bu, Öyle bir askki bu, Seni bir türlü unutamiyorum. Elimle seni siki tutmusken, Beni birakip gitmek istedin, Iste o gün dikenlerin elime batarak, Kaydin gitin elimden, Simdi sayende avuçlarim kaniyor, Sayende askindan kalbim yaniyor, Öyle bir duyguki bu, Öyle bir kalpki bu, Öyle bir askki bu, Sensizligi yasiyor. Duygularin en büyügünü tasiyordum senin için, Kalbim yalniz senin çarpiyordu, Tek bir askim vardi oda sendin, Simdi neden birakip gittin onu söyle, Neden beni birakip gittin. Söyle ha neden hiçmi acimadin bana, Hiçmi acimadin zavalli duygularima, Hiçmi acimadin kirik kalbime, Hiçmi acimadin sensiz askima. Avuçlarimda tuttugum sevgiyide böylece kaybettim, Kalbimde sakladigim askimda böylece kayboldu, Ölüme artik hiçbir sözüm yok, Ölmek bence en güzel duygu olsa gerek, Ama simdi iyi bilki, Sensiz AVUÇLARIM KANIYOR, KALBIM YANIYOR. Tarih Ve Saati: 01/07/2004 23:55 Mustafa Aslan (Dertli Şair) |
Yazmanın oyaları Alnina lira lira Peştamal boyaları Dikine sira sira Mendili asayirum Guş finduğu dalina Adını basayırum Kahvelerun falina Beklerum budaklardan Yaprağun açmasini O balli dudaklardan Kapanup içmesini Dallar eğildi yere Niye sepet bağladun Dayanamam kedere Acep niye ağladun? O ne gadar güzelluk Çil altunlar utansun O anana mezelluk Cehennemlerde yansun Vermezse geleceğum Gaçuracağum seni Sevinup güleceğum Uçuracağum seni Ne dersun gaçalum mi Uzat bana eluni Beraber göcelum mi Ol anamun gelini Cemile Düzgün |
Adsız eğer bir ölüm şiiriyse ayrılık her gün ölümü yaşıyoruz içimizde, korkmadan, yağmurla, karla, güneşle ıslanıyoruz, üşüyoruz aydınlığında eğer bir sonsuzluksa ölüm her gün ölüp diriliyoruz ama her gün yeniden yaşayıp her şeyi bir daha her şeyi bir daha seviyoruz eğer yaşamaksa aşk, derinden sevmek, yaralanmaksa, her gün acı içinde yüzüyoruz boğulmadan ama bir daha ölerek fazla sevgiden, aşktan, tutkudan eğer ölmekse aşk biz her gün sonsuz ayrılıktayız |
Yıllara duraksayan ağaçlar Donuk yüzleri ile bakıyorlar yaşama Kapilan göz yaşlarım Kentin yağmurlarında intihar ediyorlar Yürüyen ayak izlerin Anlamsızlığıyla yıkanırken yaşamda Duraksamadı biliyor musun Ayak izlerin bende Hüzünlü bir yüz ifadesi ile Gözlerimde boğuluyorlar Seni seviyorum gülüm Okşadığım dalında ellerim kanıyor Seni yine de Seviyorum |
| Saat: 05:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık