![]() |
Sevdali Gözlerin Usanmiyor deli gönlüm usanmiyor, Bikmiyor birtürlü senden bikmiyor. Akan gözyaslarimda hep seni buluyorum, Nereye kime baksam hep seni görüyorum. Sana simdi bir gül veriyorum, Gülün anlaminda seni ariyorum, Sensiz gecelerde hep benmi agliyorum. Kalbim kirik yalniz senimi seviyor bu gönlüm. Anlamsiz bir bakista olsa benimki, Senin bakislarinda sevdayi buluyorum, Sana simdi bir gül veriyorum, Ama yinede cok korkuyorum. Gülleri çok severim, Kiyamam onlari koparmaya, Tek korkum o güzelim güllerin, Senin güzelligin yaninda solup, Aglamasindan korkuyorum. Gözlerindeki isilti can verir belki onlara, Bugüne kadar çok gül tuttum elimde, Hepsinin dikeni batti ellerime, Ama ilk defa senin elini tutup, Seninle konustugumda, Kendi kendime dedim, Ellerime ilk defa bir gülün dikeni batmadi. Yillardir hep geceleri yildizlara bakar, Sorardim kendi kendime, En parlak yildiz nerede diye, Yillar geçmisti bulamamistim o yildizi. Sorardim yildizlara hanginiz parlaksiniz diye, Hepsi birden ben derdi, Ama ben görmeden inanmadim. Seni tanidigimda gözlerinde bir isilti vardi, Ve Yillardir bulamadigim, O Parlak O Sevdali gözleri bulamamistim, Ve o yillardan sonra o parlakligi senin gözlerinde gördüm, Ve anladimki o yillardir aradigim, Parlak yildiz oysa senin gözlerinmis, Siirimin son satirlarina geldigimde. Gözlerimden yaslar akiyordu, Benim gözlerim o sevdali gözleri ariyordu, Buluyordu ama korkuyordu, Söyleyip onu kaybetmekten. Ondan tamamen ayrilmaktan korkuyordu. Sevdim yagmur damlalari kadar, Saymakla bitmeyen sonsuz damlalar, Ayni benim askim gibiydi, Seviyordum hemde çok, Ondan ayrilmak istemiyordu gözlerim, Onun o sevdali gözlerinden. Benim askim sonsuzdu ona karsi, Anlamiyordu kimse beni, Ama bilki çok sevdim seni. Tarih Ve Saati: 24/06/2004 04:26 Mustafa Aslan (Dertli Şair) |
Lâl Geceler Bittiğinde... gecem lal güncem kırmızı bir sonbahar avuçlarımda kan damlası göz yaşlarım hercai yaprağı umutlarım kırılgan kirpiklerim saplanmış kaş altlarıma et duvar örtmüyor artık göz bebeğimi en güzel düşlerim, aktığında gerçeğe bir çiğ damlası halinde düştüm gize usul adımların atıldığı bahçelerde öptüğüm menekşenin izi kaldı dudağımın sol köşesinde şimdi bir sancılı yürek göğsümün derinlerinde ıslanmışlığı kirpik uçlarından başlayan bir çehre gömdüğüm avuç içlerime baktığım aynada izi kaldı buruk bir tebessümün hüznün buğulu gözleri takıldı aynadaki bu surete boğazımda düğümlenmiş üç-beş sözcük haykırışlarım nafile bağırsam sesim duyulmaz dağların ötesine uzatsam ellerim yetişmez yarin ellerine gözlerimdeki buğu yavaş yavaş bırakıyor yerini çağlayan nehirlere -bitimsiz saatlerde- kim bilir belki bir gün o gülen çehre yeniden bakar aynadaki aksine seyyah olur düşünün ülkesinde kelebeğin kanadında da olsa uçar kırmızıdan mavinin zirvesine uçar maviliklere uçar düşlere uçar gülüşlere |
Arayacağım Seni! ... Arıyorum! .. Ama bilmiyorum! Nerede bulacağım seni? Bir kağnının tekerinde mi, Boncuk boncuk terlerin nefesinde mi? .. Ya da kara sabanın darmadağın ettiği Kapkara toprakların arasında mı? .. Sahi; Nerede bulacağım seni? .... …………. Belki gökkuşağının sekizinci renginde Belki kör bir kuyunun o “katranlı zevkinde” Kim bilir belki de bulunduğun yer, Korkulu ümitlerin yaşandığı” o mahşer! ...” Nerede bulacağım seni? .... Delikli kuruş için kalkan avuçlarda mı, Mevcudiyetini kaybetmiş yamaçlarda mı? Bir mezar üstünde ki eğreti taş, Ya da taşa eğilmiş mahzun bir baş! .. Belki buharlaşıp uçmuş bir damla göz yaşında Belki de eceli misafir etmenin telaşında! Sahi; Nerede bulacağım seni? .... ……….. Dalgaların yavruladığı köpükler arasında mı, Kıyıların sırılsıklam kumlarında mı? Namluyu terk eden merminin düşen kovanında mısın Amaçsız yürüdüğü hedefin rotasında mı? Nerede? .... Nerede bulacağım seni? .. Tozu dumana katmış çöllerde misin, Dünya’ya gelmemiş “döllerde mi? ..” Belki bir yüzün yaşlı çizgilerinde Belki de yanık bir çığlığın ezgilerinde Bestesi olmayan bir şiirin cümlesinde misin, Bir gönlü paramparça etmenin hevesinde mi? .. Sahi; Nerede, Nerede bulacağım seni? ... ………….. Üstüne adres yazılmamış bir zarfın içindesin belki! Kim bilir! .. Belki karanlık çoktan kucaklamıştır seni! .. Dikenle kaplı toprak yığınlarının altında mısın, Erişemediğim göklerin en yüce katında mı? ... Zamanla dargın saatin son durduğu yerde mi, Kuruyan yaraya basılmış neşterde mi? ... Neredesin? .... Bilmiyorum ama, Arayacağım seni! ...... Kadir Albayrak |
Seviyorum Ben her sabah sana uyanıyorum doğan güneşle. Sen varsın diye soluyorum havayı sonra usulca dalıyorum, seni düşlediğim düşlerime.. Bir el uzanıyor, okşuyor saçlarımı sonra iki kelime süzülüp dudaklarından, yerleşiyor yüreğime ve saklıyorum sevgini kalbimin en güzel yerine... Seviyorum seviyorum diyen dillerini, gözlerini,yüreğini, seni sen yapan her şeyi.. Seviyorum, seni bana bağışlayan rabbimi. Seviyorum kendimi seni böylesine seven kalbimi. |
Düşlerime düşüverdin İstemesemde Bir gül bahçesi Bir güvercin kanadı Tatlı bir bahar esintisi Ayazı şefkatli kucaklayan Sıcacık bir güneş Geceye çapkın göz kırpan Parlak bir yıldız Sevdaya gülümseyen Neşeli bir yağmur damlası Yada Bakırdan bir ay Gök yüzünde kıpkırmızı Hepsi Hepsi yüreğinin tılsımında saklı … “yüreğin, en gözde misafir yüreğimde sevdam, davetsiz misafir yüreğinde” … düşlerime düşüverdin işte istemesemde düşlerime düştün yine bir güvercinin kınalı kanadı sevdam titrek, ürkek yüreğimde düşlerime sevda düşüverdin işte yine “Bir Güvercinin Kırık Kanadıydı Seni Sevmek” çaresiz çırpınışlar kanadı kırık seven yüreğime düşlerime düşüverdin işte yine… |
Ses-RESİM) SEVDİM... Ateş oldun sevdim, taş oldun sevdim Gözlerimden akan yaş oldun, sevdim Bazen huysuz,bazen,hoş oldun,sevdim Bu sevgiyi zamanla anlarsın,gülüm. Seninde yüregin, birgün kan ağlar, Sanada hüzünlü bakar aynalar, Gözünden damlalar düştüğü anlar, Kıymetimi bilir yanarsın gülüm. Yalnızlık büyüyüp bunalttığın’da Ayrılık yüregini kanattığın da Masana tek bir,mum yaktığın da, Aklına gelirim ararsın gülüm. Geri gelmez artık harcanan yıllar, Çıkmaz sokak olur kapanır yollar, Kapanır açılmaz olur da kollar, Kendi bedenini sararsın gülüm, Ben bu sevgi ile yandım tutuştum Seni sevdim,ölüm ile yarıştım. Dert,Çile,ayrılık,artık alıştım, Sen bir başka dala konarsın gülüm. Senin için sevgi,sadakat, boşmuş, Yıllarca bu garip boşuna koşmuş, Çokmu değer verip bendini aşmış Birgün sende aldanır,kanarsın gülüm. Saçlarına aklar düşecek birgün, sana bakan gözler şaşacak birgün Kara toprak seni de aşacak birgün Sen beni orada, ararsın gülüm. Şiir : Şeyhmuz S. Aydın Yorum: Aysun ASAR |
Seviyorum Seviyorum gülleri Korkuyorum dikeninden Seviyorum dostları Korkuyorum çirkefliğinden Seviyorum kardeşliği Korkuyorum kalleşliğinden Seviyorum insanları Korkuyorum kişiliğinden Seviyorum doğayı Eşsiz güzelliğinden Seviyorum dünyayı İnsan olarak geldiğimden Seviyorum ölümü Tanrıya can verdiğimden Ve kimselere muhtaç Olmadan öldüğümden |
Hayata Susmak ** Ben Susardım..... Ben Susunca Sende Susardın..... Susardık Hayata..... Bazen İsyanlarımız Olurdu.... Kavgalarımız....Ama Yenikti Bahtımız..... Ben Susardım..... Ben Susunca Sende Susardın..... Unutamam Gözlerindeki Masumiyeti.... Sustuğunda Gözlerindeki İfadeyi.... Bir Ben Bilirim.... Hayata Her Şeye Rağmen Susmayı.... Ben Susardım..... Ben Susunca Sende Susardın..... Kavgalarımız İsyanlarımız Beraber.... Ama Yinede.... Gözlerimizi Yere Eğer.... Başımızı Dik Tutardık.... Haksızlıklara....... Acılara...... Yokluğa...... Varlığa....... Derde Sevince...... İhanetlere..... Ne Güzeldi Seninle.... Hayata Susmak.... Kimse Bilmezdi Neden Sustuğumuzu..... Es Geçerdik Tuhaf Bakan Gözlere.... Asiydik....Yokluk Vardı Ama Bizden Güçlüsü Yoktu.... Biz Beraberken Güçlüydük.... Şimdi.... İçimde Bir Yer Yarım..... Şimdi...... Varsında Yoksun...... Şimdi...... Susuyorum....... 23.01.2004 Murat’ıma...... Sakine Aydın |
Seviyorum Bu şiire başlarken ne yazacağımı bilmiyordum Seni düşünürken aklıma hiçbir şey gelmiyordu Herkes ikimizi konuşuyordu artık Nasıl olurda bu iki yürek Bu hallere düştü diye Ne beraber olabiliyorduk. Ne de ayrı kalabiliyorduk Belki de günah keçisi arıyoruz ikimiz Ayrılığı birimizin kabullenmesi için Varsın sebebi ben olayım Sen olmadıktan sonra önemi yok Böyle bir düşünce olduğuna da inanmıyorum. Çünkü ikimizde çok iyi biliyoruz ki Bizim aşkımız ölümsüz olacak Ayrı kalacağımız doğru olabilir Ama sevgimiz ölümsüz bizim Herkes de aslında bundan dert yanıyor belki. Olsun bizim aşkımız ve Birbirimize vermiş olduğumuz Değer ölümsüz olacak. Ben inanıyorum ki Sende böyle düşünüyorsun Her şeye rağmen seni İlk günkü gibi çok seviyorum. |
UNUTMA BİR VAZGEÇİLMEZLİKTİR SEVDA. KİMİ VURSA İZ BIRAKIR YÜREĞİNDE. BAZI ZAMAN YAĞMUR OLUR YAĞAR, BAZEN ATEŞ OLUP YAKAR. ÜZÜLMENİN VE YANMANIN PEŞİNATIDIR SEVDA. KARARSIZLIKLAR ONUNLA SÜRE GELİR. KAFAN KARIŞIR DÜŞÜNEMEZ OLURSUN. YANLIZLIKLAR ÇOĞALIR İÇİNDE KAYBOLURSUN. GECELER UZADIKÇA UZAR. YÜREĞİNDE VE BEYNİNDE HEP SORULAR. NEYİN DOĞRU NEYİN YANLIŞ OLDUĞUNU SORGULAR. GİTMELER BAŞLAR RUHUNDA NERDEYİM DİYE. YANMALAR VE AĞLAMALAR PEŞİ SIRA. ELİNDEN BİRŞEYLERİN GELMEYİŞİ SIKAR. SEVDA KARMAŞA, BİR ALABORA. İÇİNDE DUYGULARIN FORA. LİMANLAR SIĞINAĞIN OLUR, HER FIRTINADAN SONRA. GERİ DÖNÜŞ VARDIR BİLİRSİN SORMA. AĞLAMALAR HEP SANA. SUSMALAR YOK BU SEVDADA. UÇMAK İSTERKEN DÜŞÜŞÜN OLACAK UNUTMA. YÜRÜMEK İSTERKEN AYAĞIN TAKILIR TAŞLARA. KALMAK İSTERKEN KALKAMAMANIN ACISI. BİTMESİNİ BEKLERKEN GERİ DÖNÜŞLERİ. GÖNÜL UMAR, SANARKİ HEP BAHAR. UNUTMA MEVSİMLERDE KIŞTA VAR. VURGUNLAR BAŞLAR HASRET DENİZİNDE. DALGALAR VURUR KIYILARIMA. GİDİŞİN BENDEN BENİ ALIR BAKMA. YANARIM YANARIM AH SEVDA, BİTİŞİNİ BEKLERKEN İÇİMDE BÜYÜMEN VARYA… |
| Saat: 00:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık