![]() |
KALBİMDE DERSİN Son gün bu mekanda, musalla taşına konulurum Beyazlar kefenim olur, bir tabutta yeri bulurum Kılarlar cenaze namazımı, dualarla yolcu olurum Sonra alırlar senden, kara toprakta son bulurum Sevgin alabildiğine, öyle büyük ki gönlümde Ölüm bile korkutamaz asla, ölsem sevginle İçinde yaşat beni ebedi, dünyadan silinsem de Ve sürdüreyim varlığımı, o kahverengi gözlerinde Unutma, bol bol sevgini serp mezarıma, sula Açsınlar, aşkımın çiçekleri bir bir sonsuzluğa Sonra da, bir gün beni bir soran olursa sana Yaşatıyorum O ölmedi, kalbimde dersin onlara Belki, başka bir dünyaya göç etmiş olsa da yüreğim Hasretim sana, hiç bir an çürümez ki bedenim Ayrılık ne kadar acı da olsa, koparamaz biz sevdiğim Söyle, sensiz Cennet'te dahi rahat edebilir miyim? (Hakkari, 17 Temmuz 2003) İbrahim SARIHAN |
Bir Ateşim Yanarım Bir ateşim yanarım külüm yok dumanım yok Sen yoksan mekanım belli değil zamanım yok Fırtınalar içinde beni yalnız bırakma Benim senden başka sığınacak limanım yok Ümit Yaşar Oğuzcan Yalnızlığa Dair Can yoldasin olmazsa olmasin Yalnizim diye hayiflanmayasin, Egilmis ustune gokyuzu masmavi Bir anne sefkatine musavi. Uc adim otede deniz Dosttur, ne ofkesi ne durgunlugu sebepsiz. Bir derdin varsa acabilirsin agaclara Agac yaprak verir, sir vermez ruzgara Ve kis yaz, Dalda kus eksik olmaz Dag basinda duman Yalnizlik nedir goreceksin oldugun zaman. Cahit Sıtkı Tarancı |
«BENCE SEN DE ŞİMDİ HERKES GİBİSİN» Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence şimdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin Nazım Hikmet Ran |
Sen gittin ya Hiçbir şey değişmedi Her şey bıraktığın gibi Bıraktığın yerde duruyor merak etme Fazladan şu sol yanıma keskince bir sızı eklendi O kadar Sabaha senle uyanıyorum Kahvaltıyı beraber yapıyoruz buharı üstünde Demli çayla Çok içiyorsun diyorsun sigaramı yakarken Kötü öksürüyorsun içim acıyor Ardından Bende çok içiyorum bırakalım diyorsun Alelacele çıkıyoruz evden Sokak kapısının önünde kucaklaşıyoruz Gülüşün El sallıyor uzaktan Gün boyu Manyetolu telefonda düşüp duruyor sesin Nabzım seni vuruyor Kokun tenimde İştahım pek yok Öğle yemeklerini kırıntıyla geçiştiriyorum Ziyafeti akşama saklıyorum Manavla bakkalla selamlaşıyorum eve giderken Bizim Pakize var ya Çöplüğün kedisi Camı tıklar hemen beni görünce pencereden Hakkını yemeyeyim birde şu sokak lambası Hani beni altında ilk defa öptüğün Göz kırpar buruk tebessümle Ben mutfakta oyalanırken Yaramaz çocuklar gibiydin ya Senden patates kızartmalarını saklardım Sofrada birlikte olalım diye Bu Pakize senden sabırsız Senin gibi dolaşır durur ayaklarımın altında Kuralımı bozmam amma Hele ki senin aldığın vazoya çiçek koymadan Kimse oturamaz karşıma Yemek arasında çay demlerim İki paket selpak almadan da oturmam haberlere Sokulurum köşedeki yastıkların koynuna Ha unutmadan selamları üstümde kalmasın Menekşeler hep seni sorar Birde şu bizim kapıcı Ahmet Efendi Abla bir isteğin varsa söyle çekinme Ağabeyimden haber var mı der Sağ olsunlar Karanlıktan korkardım ya O yüzden bütün ışıkları yakıyorum geceleri Fatura biraz kabarık gelecek ama Boş ver Öyle seviyorum ki yıldızları seyretmeyi Bir bakmışım sabah oluvermiş Bir iki saat uyku yetiyor bana İnadına seviyorum geceleri Takvime çizik atmak Nasıl güzel bilemezsin Bekliyorum Günlerin geceye dönmesini… zekiye koç |
Gam Elinden Benim Zülfü Siyahım Gam elinden benim zülfü siyahım Peykân değdi sinem yaralandı gel Hüdâ hakkı için ağlatma beni Bugün sevda candan aralandı gel Gamdan hisar oldu mekânım yurdum İşitmez âvazım dinlemez virdim Bir değil beş değil on değil derdim Düğümler baş verdi sıralandı gel Hasretinle vasıl olam mı böyle Mecnun'a da baki kalır mı Leylâ Ölümlü dünyadır gel helâl eyle Yüklendi barhanam gidelendi gel Ne çekerse dertli sinem dağ olmaz Günler gelir geçer ömür çoğ olmaz Neşterlidir yaralarım onulmaz Göğerdi çevresi karalandı gel Pir Sultan Abdal'ım haftada ayda Günler gelir geçer bulunmaz fayda Gönül Hak arzular camm hayhayda Toprağım üstüme kürelendi gel Pir Sultan Abdal | |
Hassas Terazi Ben nerde a dediysem orda a önümde ibresi sağa sola kımıldayan terazi. Az uzağınıza gittiysem böyle daha iyi göresiz bir hafif yankı denizler ötede ses eder siz. Hep kendim için mi bazı şeyleri gizlediysem bilmeseniz başka dünyalarda a vardı görülür hesabı ben/de a dediysem. Behçet Necatigil |
iskele deniz isteksiz bir çocuk gibi bakmakta homurtularla bir vapur karşı kıyıya akmakta bir köşede dönen fener kalan yağını yakmakta gözleri ıslak bir adam çaktırmadan ağlamakta acılarını sanki bir urgana sıralamakta ufukta sarı bir gölge gözleriyle boğulmakta birtaraftanda yüreği hasretinden sızlamakta seni sevmiyorum diye yerlere şiir yazmakta mutlulukta bu adama anlaşılan çok uzakta mustafa semerci |
Umut Özlemi Duvarlar geliyor üstüme perde perde hissediyorum. Kurtulma imkanım var, kurtulma isteğim yok. Perçinleşmişim umutsuzluklarla, hüzüne demir atmaya, Karamsarlıklar beni arıyor tüm yanlızlarda, Ne zaman biter bu kabus, hep ben miyim suçlu? Hiçbir zaman yaşayamadım yazı, sevinci, baharı. Bedenim ve ruhum ayrılmış iki düşman gibi, Ben ise arada kalan kararsız bir duygu. Ayrılık ve hasret var mutluluğa, pembelere. Bir sonbahar yağmurunda, Dalını arayan dökülmüş sarı bir yaprak, Sonsuza kadar anlatır; Tüm pas tutmuş duygularımı. Kimbilir belki de toprakla buluşmaktır, Bu hüzün ateşini söndürecek. Ama ne zaman, nerde ve nasıl? Tıpkı zamanı belli olmayan, Treni beklemek gibi... Gaziantep Onur Pekmez |
Az önce bitti gün Sevgililere adanan Sevgiye tek gün Dağları, deryaları sığ eden Bir ömür tüketen Bedenler çürüten Ruhları eriten Dostu düşman eden Meyleri dost tutan Sevdaya tek gün Bitti gün... ömer şancı |
Bu gün sevgililer günü Oyuna getirip gururumu ezdiğin Bana inat kapattırdığın O telefonundan aradım seni yine Olmadığını bile bile Özlemiştim çünkü Sevmediğini bile bile Alo deseydin ne mi olurdu Sessizce kapatırdım Layık olmadığın aşkımı Bir kez daha haykırma Aptallığını yaşamazdım kevser saki |
| Saat: 21:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık