![]() |
Adı Sevdaymış Benim hiç canım yanmadı anne, Hep sen sardın beni Hep sen sakındın… İşte büyüdüm ,acı çekiyorum Adı sevdaymış bu acının Hep bendim kandırılan Bana kandırmayı öğretmedin ki…. Gözlerime bak şimdi söndü artık feri… İnsanlar hep beni yok etti anne Sen hiç bana yok etmeyi öğretmedin ki…. Hak etmedim be anne hak etmedim.. Sevgi bu mu? Tutku bu mu? Ömür bu mu? Neden sen yoksun Neden sarmıyor ,sakınmıyorsun beni? Hep çocuk olmayı istedim Ama herseferin de acımasızca büyüdüm… |
Yoksulluğu paylaşacak günüm güneşim olacak, varlığı aşkta arayıp herşeyi bende bulacak; garip gönlümün dilinden söylemeden anlayacak, yalnızca benim olacak bir sevgili istiyorum, yalnız benim olacak bir sevgili istiyorum. Kaderse cefaya derde benimle karşı koyacak, kötü günde iyi gün bilip yanımdan ayrılmayacak; zavallı şu yüreğimin her gün teselli bulacak, yalnızca benim olacak bir sevgili istiyorum, yalnız benim olacak bir sevgili istiyorum. Mutluluğu beraberce ömür boyu yaşatacak, sıcacık bir yuva kurup hayatı hep paylaşacak; kırılan temiz kalbimi heyecandan durduracak, yalnızca benim olacak bir sevgili istiyorum, yalnız benim olacak bir sevgili istiyorum. Sadece bir tek arzum var hayırlı günler doğacak, hayalse bu yazdıklarım rüyalar gerçek olacak; aşkın tarifi yok başka beni baştan yaratacak, yalnızca benim olacak bir sevgili istiyorum, yalnız benim olacak bir sevgili istiyorum. |
Kalbimin Atışında Bile Sen Varsın Martıların sesinde, Bülbülün haykırışında, Seni duymamak mümkün mü? Parlayan sabah güneşinde, Yağan yağmurda, karda, Yüzünü görmemek mümkün mü? Esen rüzgârlarda, Seni hissetmemek mümkün mü? Düşüncelerde, Senin olmaman mümkün mü? Bütün her yerde, Senin özel bir yerin var. Kalbimin atışında bile sen varsın sen… |
Birliğe Yolculuk Ne çöllerde mataramdaki Son damlayı sebil ettim Ne dertli sazımın mızrabından Tellere eziyet ettim Ne kırk yıllık ömrümü Geçmişime geleceğe ve sonsuza Emanet ettim Bülbülün nağmesinde Dervişin nefesinde Zenginin şişkin kesesinde İltifat, itibar, kifayet, hidayet Esaret cesaret... ettim Sadece tertemiz gönlümü kirlettim Kapında tapunda yapında Hatta incecik suratında Oynadım, kıvırıp da dans ettim Aşkınla, meşkinle Ve sevdayın ateşinde Piştim yanıp kül ettim şu kocamaz gönlümü an be an biten ömrümü Ateşine pervane yaptım Beni bencilliği ve ikinciliği Bir edip birliğe gittim |
Unutamadığım Açardın, Yalnızlığımda Mavi ve yeşil, Açardın. Tavşan kanı, kınalı-berrak. Yenerdim acıları, *****likleri... Gitmek, Gözlerinde gitmek sürgüne. Yatmak, Gözlerinde yatmak zindanı. Gözlerin hani? "To be or not to be" değil. "Cogito ergo sum" hiç değil... Asıl iş, anlamak kaçınılmaz'ı Durdurulmaz çığı Sonsuz akımı. İçmek, Gözlerinde içmek ayışığını Varmak, Gözlerinde varmak can tılsımına. Gözlerin hani? Cânımın gizlisinde bir cân idin ki Kan değil, sevdamız akardı geceye, Sıktıkça cellad, Kemendi... Duymak, Gözlerinde duymak üç-ağaçları Susmak, Gözlerinde susmak, Ustura gibi... Gözlerin hani? |
Masum Ortalıkta mavi bir sessizlik dolanıyor Kulağımda fısıldanan sam yelinin sesiyle Çatlamış dudaklarımda katmersiz duygularım var Önemsizliğime aldırmadan senin için Kuramadığım hayalleri aramaktan yıldım sonunda Sabahın erken tiktaklarından rahatsız Öfkeyle uyanırken ağırlığını hisseder gözlerim İçimde yok olası mümkün olmayan sensizliğe Yeni bir günle başlıyorken fırtınalar kopar Tarifini yapamadığım boşuna tüketilmiş yıllarda Kaybolan bir seni bulamayacak kadar bi haldeyim Yüreğimde açmaya özlemi olan bahar dallarından Çok ama çok uzaklarda kalan Çöle dönmüş kıraç bir kalbin emanetindeyim. Dünden değil ben bugünden eskidim sana Sanki çok ağır geldi bu hasretlik bana Hüznü de var baharın neşesi de Serbest makamda raks eder hazan mevsiminde Gönlüne bir parmak bal çaladursun Çocukluk düşlerimi görürüm her kar tanesinde. |
Aşkı Aşkınla Tanıdım Özlemek nedir bilmezdim camların arkasından seni ararken öğrendim Aşk acısı çekmezdim seni gördüğümden beri kurtulamadım Şiiri sevmezdim sana yazarken sevdim İçimdeki ateşi söndürmüştüm sen alevlendirdin Gözlerden kalbe giden yoldan hiç geçmemiştim senle geçtim Ben yanmamıştım hiç böyle ama sen beni ateşlere attın Seni görebilmek için körlüğü hiç saydım Aynalara düşmanken sana bakıp kendimi sevdim Ben sana kalbimi verdim sen hançeri soktun Ne kadar o kalbi delik deşik etsende aşkım Ne yazık ki o yine senin için çarpmaya devam edecek İster üzerine sensizlik yağsın ister karşılık bulamasın İlk Adım Senle tanıştığımda anlamıştım zaten İlk aşkım olacağını Senden ayrıldığımda farketmiştim Sensiz olamıyacağımı Seni düşünürken öğrenmiştim Seni unutamayacağımı Seni uzaktan süzerken kavramıştım Seni görmeden yapamıyacağımı Seni beklerken kapılmıştım sana kavuşamama korkusuna Ve hayatımın en mutlu gününü yaşamıştım Seni seviyorum dediğin an |
Aşk Ölümcül Bir Hülyadır Hülya tatlı bir andır Süzülür dibine selvi ağaçlarının Zambakların, sevda çimenlerinin. Dağlarda duman duman tütüyor sıla Sıla da garibin omuzlarına Güvercin gibi konan Sadağında mumçiçeği serzeniş Mızrakları cazibesiyle kıran Saçları darmadağın Bitişik bir hicrandır. Ne fettan sarayların Bitişik cilvekar yalnızlığı Ne de bezirganları küçümseyen sultandır. Gezinir içimizde hülya tatlı bir andır. Ne gün başımı alıp gitsen karanlıklara Çıkıyor bir köşeden karşıma kelebekler Onlar da bir derbeder gibi mahrum öteden Onlar da tanyerine bakıp hülyayı bekler. Beyhude hekimlerin ülkesinde bir şehir Çıkmaz sokaklarını düşlerimize açan Bir sahura yıldızı gibi göklerde uçan Köpüksüz anıların sihriyle akan nehir Varlığı bestenigar, yokluğun deniz gibi Gönül,safkan bir vefa atlasında şahlanır. Asil fırtınalarda kaybolan bir iz gibi Çölde aşk suretinde bir ahu peydahlanır. Kum,yaldızlı giysiler içinde meşhur güzel Ay öper eğilerek çölün yanaklarını Ufukların delisi, soluk bir deniz gibi Bir sayeban altında yürür hazinesine Kah takılır uzaktan bir belanın sesine Kah yüzü yıldızlara benzeyen bir rüyadır. Bin tepede bayrağı dalgalanır Leyla'nın Oysa aşk,karanlıkta ölümcül bir hülyadır. |
MAVİ SENDE KALMALI
|
http://img85.imageshack.us/img85/2263/seniseviyorum2vk.gif Ayrılmak Mı Yakışır?.. Sevenlere Sevgisiz bir yüreği neye yarar taşımak Sevmek eğer suç ise gözler neden bakışır Madem bize yakışmaz gizli bir aşk yaşamak Bağrımıza taş basıp ayrılmak mı yakışır Avunmaya çalışma "göze yasak yok" diye Sakın beni suçlama "gözlerin bir ok" diye Talihsiz aşkımızın sakıncası çok diye Bağrımıza taş basıp ayrılmak mı yakışır Kendin yarat şansını, sitem etme durmadan Geçip gider mutluluk kapımızı vurmadan Bir gün baş başa kalıp, hayal bile kurmadan Bağrımıza taş basıp ayrılmak mı yakışır Bundan böyle sevgiyle dönmesin mi çarkımız Kesilsin mi dansımız, çalmasın mı şarkımız Yaşayan bir ölüden kalmasın mı farkımız Bağrımıza taş basıp ayrılmak mı yakışır Sevmeyene hayat boş her sevene bir cefa Aşka değer verip de süren yok mu bir sefa "Seviyorum" deyip de sarılmadan bir defa Bağrımıza taş basıp ayrılmak mı yakışır Saçlarını koklatma, gonca güller der bana Her şeyim sana ait, sende var mı yer bana Son defa soruyorum, cevabını ver bana Bağrımıza taş basıp ayrılmak mı yakışır http://img85.imageshack.us/img85/4255/flowers2210jc.gif |
| Saat: 13:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık