![]() |
DEĞİŞEN iSTANBUL bak istanbul, sen yine eski istanbulsun sadece evler değil,sadece arabalar değil sadece sokaklar değil,sadece caddeler değil insanlarda değişmiş... bak istanbul sen yine eski istanbulsun sadece fatihler değil,sadece kanuniler değil sadece kaleler değil,sadece köprüler değil insanlarda değişmiş |
Sevmedin Beni Adını duvarlara yazmadım diye Resmini yollara çizmedim diye Uğruna canımı vermedim diye Sanma bir tanem sevmedim seni Kulun kölen olmadım diye Hep yanında olmadım diye Sanma bir tanem sevmedim seni Seni çok severken bıraktın beni Perişan ettin seven kalbimi Tam aşkı bulmuşken terkettin beni Biliyorum bir tanem sevmedin beni |
Gidersen yıkılır bu kent, kuşlar da gider Bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında Yanlış adresteydik, kimsesizdik belki Sarışın bir şaşkınlık olurdu bütün ışıklar Biz mi yalnızdık, durmadan yağmur yağardı Üşür müydük nar çiçekleri ürperirken Gidersen kim sular fesleğenleri Kuşlar nereye sığınır akşam olunca Sessizliği dinliyorum şimdi ve soluğunu Sustuğun yerde bir şeyler kırılıyor Bekleyiş diyorum caddelere, dalıp gidiyorsun Adını yazıyorum bütün otobüs duraklarına Öpüştüğümüz her yer adınla anılıyor Birde seni ekliyorum susuşlarıma Selamsız saygısız yürüyelim sokakları Belki bizimle ışıklanır bütün varoşlar Geriye mapushaneler kalır, paslı soğuklar Adını bilmediğimiz dostlar kalır yalnız Yüreğimize alırız onları, ısıtırız Gardiyan olamayız kendi ömrümüze her akşam Gidersen kar yağar avuçlarıma Bir ceylan sessizliği olur burada aşklar Fiyakalı ışıklar yanıyor reklam panolarında Durmadan çoğalıyor faili meçhul cinayetler Ve ölü kuşlar satılıyor bütün çiçekçilerde Menekşeler nergisler yerine kuş ölüleri Bir su sesi bir fesleğen kokusu şimdi uzak Yangınları anımsatıyor genç ölülere artık Bulvar kahvelerinde arabesk bir duman Sis ve intihar çöküyor bütün birahanelere Bu kentin künyesi bellidir artık ve susuşun İsyan olur milyon kere, hiç bilmez miyim Sokul yanıma sen, ellerin sımsıcak kalsın Devriyeler basıyor karartılmış evleri yine Gidersen yıkılır bu kent kuşlar da ölür Bir tufan olurum sustuğun her yerde Ahmet Kutsi Tecer |
---------------Bu Kaderi Ben Seçmedim------------------------------------ Vuslat ektim firkat biçtim Kaderime yenik düştüm Vallahi ben benden geçtim Süremedim... süremedim Yar derdiyle düştüm dile Çekilmiyor onca çile Kahırlarım döndü sele Silemedim... silemedim Duymamıştım yangısını Çekmemiştim sancısını Ayrılığın acısını Bilemedim...bilemedim Kaçıp uzak diyarlara Sevda akan pınarlara Gülce kokan sevdalara Eremedim...eremedim Bilmem şimdi neredesin Hangi koyrat gönüldesin Mevlâm saadetin versin Diyemedim...diyemedim TÜRKOĞLU der: geçmez böyle Eğri otur doğru söyle Artık geri dönmez öyle Gülemedim... gülemedim Dursun Elmas |
Bir zayıf anımda çıktı karşıma Sebep kâlp ağrıma, hem göz yaşıma İstemedim belâ oldu başıma Satamadım, satılmıyor, satamam. Kalbime attı ah, aşkın közünü Çevirdi başka gözlere gözünü Bıraktığı tek hatıra, hüzünü Atamadım, atılmıyor, atamam. Ayrılık sızısı her an, bitmiyor Hayali gözümden bir an gitmiyor Şu gözleri onsuz uyku tutmuyor Yatamadım, yatılmıyor, yatamam. Gözden aşkı, dilden zehiri sundu Kendini bıkmadan sevmemi umdu Küstü birden başka bir güle kondu Tutamadım, tutulmuyor, tutamam. |
Gerçek Sevgiyi Görmeden yaşamaksa her sey ben yaşıyorum nefes almaksa varlıgıma ispat ben burdayım nefes alıyorum varlıgımı bedenınde hissedıyorum gitmekle neyi degiştirdin beni derbeder etmekle eline ne geçirdin yoksa sen beni bunca zaman kandırıpta hiç sevmedın mi yüregin sızlamıyorsa şuan dilinde adımı sayıklamıyorsan rüyanda beni görmuyorsan yazıklar olsun senınle geçirdigim hayata ömrumu doktum yoluna saçım mı agarmadı agzımdan kan mı gelmedı gözlerımden yaşlar süzülmedimi kim için ne için niye yaptım ben ömrumu kıme feda ettım kıme harcadım sonunda gidecektın ömrumu nıye benden istedın can dedın canan dedın sevdım dedın pekii soruyorum sana neden gittin sensız ne yarar bu can nefes alsa neye yarar biten bitmiş giden gitmiş ömürden öldüm ben gerçek sevgıyı görmeden Onur Eken |
Sen sevme sen ben sevsem sevmeden sevgi versem sevme nedir bilme sen sevildim desen sen sevmeden desen sevgi verme sen sevmeyi bilme sen beni görme sen sevme sen görme sen sana ne desem bir kere sev desem peki bensiz gül sen unut beni beni göm sen. |
Veda Mektubu Yazacaklarım belki'de son satırlarım olacak. Ben çoktan terk etmiş olacağım,bu dünyayı.... ne telefonların çalacak bir akşam vakti, ne'de yüreğim yanında olacak... Belki bir gün beklediğin umutların olacak, kavuşamayacaksın bana. Dudaklarından öpmeye beklediğin ben olmayacağım... Tek adresim kara toprak olacak. Öylesine yalnızımki, artık yüreğim yanmayacak.. işte; çıkıp gidiyorum hayatından, seni rahatsız eden ben olmayacağım... İlk defa sesimi duymayacaksın, ilk defa beni görmeyeceksin... Belki'de ilk defa acı çekeceksin bensiz.... telefonla beni arayacaksın, ve karşında tanımadığın bir ses duyacaksın. beni soracaksın sonra... sana diyecek sevdasıyla gömdük toprağa... ilk defa kendinle kavga edeceksin, ben nerede hata yaptım diye.. bütün duvarlar üstüne gelecek. ilk defa unutulduğunu hissedeceksin... sonra senin için yazdığım şiirler okunacak... arka arkaya radyo'da... sen bu şiirleri dinlerken ben çok uzaklarda olacağım.. dönüşü olmayan uzaklarda... gözlerin dolacak ağlayacaksın, pişman olacaksın belkide.... ben onu neden unuttum diye.. ama ben seni asla unutmayacağım. benden sonra yalnız yaşayacaksın hayatını... acılar hayat arkadaşın olacak hep. gezdiğimiz yerlerde bulacaksın kendini... beni düşleyeceksin yanında, ama ben yanında olmayacağım... Yürüdüğümüz yollarda izim olacak, o yollarda yürürken beni yanında sanacaksın... beni düşlerken sen bu dünya'da, ben seni göklerden seyredeceğim. ellerimi uzatacağım sana... tutmaya çalışacağım,tutamayacağım... seni ağlarken bulacağım,kuytu bir sokakta. Gözyaşlarını silmek için uzattığım ellerim, silemeyecek gözyaşlarını... uzaktan seyredeceğim seni.... beyazlar içerisinde bekleyeceğim seni...göklerde birgün olurda gelirsin diye...... Hakan Karayanız |
Seviyorum Seni (bidenem) seviyorum seni, gelişlerini seviyorum. ansızın yollarıma çıkışlarını seviyorum seni, getirdiklerini, götürdüklerini hayatımdan varolma isteğini.. gülümseyişini seviyorum seni dudağımda bıraktığın tadı tenimdeki sıcaklığını hoyrat nefesini.... seviyorum seni, öfkeni seviyorum, gizlemeni kendini açık açık söylediklerini seviyorum.. kendini anlatma telaşını seviyorum seni, düşsüz gecelerini benim diyen sessizliklerini seviyorum... isyan gülümsemelerini hadi çek git bakışlarını seviyorum.. seviyorum seni, sen olduğun için değil, benim olduğun için değil özümde seviyorum seni... |
_Vasiyet_ Sakın kızma bana Canım Elbet bir gün ölecegiz. Sende, ßende Tüm insanlar.. ßu şiir vasiyetim olsun, Eger senden önce ölürsem Tabutum Siyah_Beyaz olsun.. Siyah olan tarafi Senden önceki geçmişim, Beyaz olan tarafi; Seni,Seni Sevdigim günleri,Temsil etsin. Kimseler Üzülmesin..! O gün Çok şiddetli yagmurlar yagsın, Öyle ßoyle Degil Sel götürsün istanbuLu Kimsenin aglamasını Göremeyim o ıslaklıkla.. Hele Seninkini..! Gerçi seninkini mezarda bile görürüm ya.. Tek üzüntüm,kalkıp da silememek O Gözyaşlarını olur..! Sanıyormusun sen Tek basımayım orda Sana olan Tüm sevgimi alıyorum, Onuda benle birlikte gömüyorum..! Melekler inse yanıma üzülse, Varmı son istegin Ey Allahın kulu dese Bir kereligine Rüyasına sokun beni derim Son kez ona Çok Seviyorum demek için Nasıl ona ilk sevdigimi rüyamda dedim, Sonuncusuda Rüyamda olsun..! Herkes ölür,biter,ben bile öldüm baksana.. Ölmeyen Tek Şeyin sana oLsan Sevgim oldugunu Öldügüm gün anladım..! Neyse canım, Buralarda,Seni izler severim! Yeterki izin versin melekler, Benim Gibi Seven Bir kulu, Şu ölümlü Faniler Daha Çok ßekler..!!! Gürcan Algınlı |
| Saat: 15:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık