![]() |
Vefasıza uydum yaktı tenimi Vefasıza uydum yaktı tenimi Küllerini serpip saçtığı caba Gönlümü dağladı yaktı canımı Ellerini çırpıp açtığı caba Dayanılmaz ateş soktu özüme Ne olur demeden baktı yüzüme Ağlatarak kezzap döktü gözüme Gözlerini kırpıp biçtiği caba Daha çok severken onu canımdan Dalga geçti benim hüsn-ü zanımdan Bir selâm vermeden kaçıp yanımdan Yollarını sarpıp geçtiği caba Yürektir bu hayâl eder visali Vefasızın işte böyle hisali Suratıma sanki kurşun misâli Sözlerini çarpıp kaçtığı caba Mikdat Bal |
Ben eskiden hiç ağlamazdım, Herkesten kaçıp saklanmazdım, Kapı kapı derman aramazdım, Hayat doluydum seni sevmeden önce. Gecelerin farklı bir anlamı vardı, Bana göre her mevsim bahardı, Şimdi bütün dünyam karardı, Hayallerim vardı seni sevmeden önce. Gülen gözlerim yaşlarla doldu, Kalem tutan ellerim saçlarımı yoldu, İnsanların en zalimi beni buldu, Gençliğim vardı seni sevmeden önce. |
Gel Sevgilim Gel sevgilim seninle, Olalım biz hep el ele, Taht kuralım gönlümüze, Oturalım biz diz dize. Ayrılmasın ellerimiz, Tutuşsun yüreklerimiz. Artarak sürsün sevgimiz, Birleşsin gönüllerimiz. Örnek alsın herkes bizi, Kıskansınlar sevgimizi. Sevelim birbirimizi, Ayırmadan ecel bizi. Kemal Tekir |
Sevmek üzülmektir,sevinmektir sevmek ağlamaktır,gülmektir. Onun yürüdüğü yollarda yürümektir. Sevmek, konuşmaktır,susmaktır, sevmek, okumaktır,yazmaktır. Onun bastığı toprağı koklamaktır. Sevmek yaşamaktır,ölmektir sevmek paylaşmaktır,bölüşmektir onun yediği ekmekten yemektir. Bir dağ keçisinin peşinden koşmaktır sevmek korka korka bir ata binmek yüzmeyi bilmeden derin sulara girmektir.. Ardından koşulan tek acı, kurak toprakta bir gül ağacı, aşılmaz dağların yamacıdır. Karanlıkta bir mum ışığı, ıssız adalarda bir kibrit çöpü, çölde bir yudum su, uçurumlarda bir dal parçasıdır. Bir elmanın yarısıdır sevmek Bir katıktır ekmek arası Gurbette bir mektuptur özlenen Askerde bir izmarittir, İç çekişlerle çiğnenen. Binlerce yazılmış ama, Hala yazılmamış bir şiir Binlerce söylenmiş ama Hala söylenmemiş Bir Türküdür Sevmek. |
İmkansız Sevda Yüreğimde bir resmin acısın taşıyorum Kaç zamandır zamansız bir tutkudayım Çocuk değilim oysa Kirpiklerime astığın bir sevdanın imkansızlığındayım Kim derdi bu mevsimde Yapraklar uçuşacak diye Kim derdi durup dururken Yüreğim tutuşacak diye Biliyorum imkansız bu sevda Ama kim derdi ki Öylede olsa Ancak ikimize yakışacak diye... |
Giderim İçimde bir acı fırtına kopar Bulutlarda şimşek çakar giderim Bitmeyen arzular yolumu kapar Çılgın bir sel gibi yıkar giderim Anlarım eşitten farkını farkın Yıllar süren ömrü biter merakın Keder uzak olur; mutluluk yakın Yorgun kafesimden çıkar giderim O an, zaman durur, mekan silinir Sonsuzluğa doğru nefes alınır Ruhum bir damla su, göğe salınır Süzüle süzüle akar giderim Çile denizinin görünür dibi Alır beni yüreğimin sahibi Geceyi süsleyen yıldızlar gibi Ben de, bir meş'ale yakar giderim Birgün utku için, hicran yerine Dalmak için hülya bahçelerine Dostların ıslanmış çehrelerine Son defa, hasretle bakar giderim |
Biricik Sevgilim Elin değdi elime, Tenin değdi tenime. Aşkında ılık,ılık, Akıyor, yüreğime. Kapıldım gözlerine, Gözlerinin rengine. Kazıdım seni ben de, Beynime, yüreğime. Sen nadide çiçeksin, Güzel bir kelebeksin. Hayatımda incisin, Biricik sevgilimsin. Kemal Tekir |
Mutlu musun? Şimdi mutlu musun.? Aylardır yolunu beklerken, Gözlerimden düşmeyesin diye Gözyaşlarımı içime atarken, Sensiz geçip giden ömrüme sitemler yağdırırken, Meğer sen çoktan gitmişsin benden. Söyle şimdi mutlu musun.? Sana istediğini veriyorum, alsana, Yıkılmış bir duvarım şimdi, ağlasana. Yarım kalmış bir masalım, Gücün yeterse tamamlasana, Gözlerime bakıp, yalanlar uydursana. Söyle mutlu musun şimdi.? Gelmen için açarken ellerimi göğe, Gitmeni diliyorum içimden iç çeke çeke, Gözlerimden düşmeyesin diye ağlamazken, Haykırarak ağlıyorum, içimden çık git diye, Yaralı yüreğime tuz bastın, merhem niyetine. Söyle mutlu musun şimdi.? Ben seni gerçekten sevdim, Küçük bir çocuğun, tertemiz duygularını besledim. Katran karası gecelere yandım, kan ağladım, Ben sevdiğimi sahte gülüşlere satmadım sevgili, Sana yar dedim. anlamadın... Ayşe Manav |
Güzel Gözlüm Güzel gözlüm,senin için, Aşılmaz dağlar aşarım. Gerekirse kanat takar, Uçarım sana uçarım. Güzel gözlüm senin için, Nehir olur da akarım. Deniz üstünde koşarım Dalgalarla yarışırım. Güzel gözlüm senin için, Duvarlara tırmanırım. Havada takla atarım, Tüm engelleri yıkarım. Güzel gözlüm senin için, Kor ateşlerde yürürüm. Şahin gibi süzülürüm, Yerde bile sürünürüm. Kemal Tekir |
Aşk Cefâ Ülkesinde Umudun Rüyasıdır aşk ölümcül bir hülyadır anlayamadığım ey sarı gök bulutu, ey ıstırab gülşeni son bir karanfil gibi taşıyacağım seni kalbimin hüsnüyusuf mahrem bahçelerinde derindesin, rüya kadar derinde aşk ipek bir karanlıktır kollayamadığım gecenin bir vaktinde gelen çiçekler için tenhâsında kuşlar uçan sulara karışıp akmak isterim kan çölünün ıssız vâhalarından saâdet burcuna çıkmak isterim gitmeliyim buralardan seninle kalırsam, surları yıkmak isterim aşk gizemli bir şarkıdır dinleyemediğim ayrılığın arkasından duyulan gün doğuyor, neden gülemiyorum siyah bir tanyerinde beklemek yakışmaz bana geceyi eylül mü vurdu güllerimi, bilemiyorum aşk isyankâr bir korkudur sonlayamadığım gece yolculuğuna takılır ayakları özlem beyaz bir gül, açar bağrında yâr kokusu yayılsın diye kaldırımlara ölü ve gözüyaşlı bırakır çocukları arıbeyi konunca ruhun zümrüt taşına mor gülüşlü haramî çıkar dağlar başına diriltir sarı saçlı, kırılgan aynaları aşk veremli bir türküdür söyleyemediğim nağmeleri doruklardan yayılan anılar sehpasında takıyor boynumuza kırmızı urganları kötürüm bir vâdide geziyor kurbanları her aşkı dâre çeken vefâsız leylâsıdır alır avuçlarına, öper ısırganları aşk cefâ ülkesinde umudun rüyasıdır |
| Saat: 12:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık