![]() |
Sormaktan Korkuyorum Sormaktan korkuyorum. Durmazsın,gidersin,unutursun diye. Yasakladım duygularımı Prangalara vurdum,zincirledim Ta.. buramı …içimi. Sormaktan korkuyorum Bakmazsın,gülmezsin yüzüme diye. Kanımla yazdım duvarlara adını Sakın sen üzülme,eğme başını önüne. Sormaktan korkuyorum Konuşmazsın,yüzünü çevirirsin diye. Bastığın yerlerde dolaştım. Nöbet tuttum,Güneş doğana kadar. Sormaktan korkuyorum Dinlemezsin, Mırıldanmazsın, şarkımızı diye. Bütün plaklarımı kırdım. Senin sesin var Odamda sadece. Sormaktan korkuyorum Yırtıp attınmı? yazdıklarımı diye! Gözyaşlarımla,Kanımla yazdıklarımı sana… Biri varki.. Vermediğim,bende kalan Acıtan… Ta buramı içimi.. Adı bende saklı, Tek Damla. Atik Ulukaya |
Aşk Sevda nedir diye sorsalar bana Ya dert derim yada çok acı derim Sevda aşka dönüp karışsa kana Çaresiz ölümün ilacı derim Sevdaya kapılan aşka dönermiş Çok seven dostuna sevgi önermiş Tek yönlü aşık da umut sönermiş İşte ben bu aşka çok acı derim Sevgi yüreklerde sağlar barışı Sende sev de sürdür gel bu yarışı Sevgiyle tamamla sona varışı Sevgi yarışına baş tacı derim Sevgiden sevdaya giden bu yolda Sakın aşka düşme dinle sen ol da Bir elin yağdaymış bir elin balda Aşka düşenlere kiracı derim Aşka düşen sarhoş gibi dolaşır Feryadı yürekten arşa ulaşır Sevgiyi mahveder meye bulaşır Artık aşık değil şıracı derim Erol Duran |
Unutamıyorum (Ses DÜET - RESİM) Unut demek kolay, gel bana sor bir de unutamıyorum, unutamıyorum işte, unutamıyorum, Bir şey var şuramda beni kahreden Şuramda, tam yüreğimin üstünde çakılı duran bir şey var, Elimde değil söküp atamıyorum seni, Dalıp dalıp gidiyor gözlerim derinlere, Kimi görsem, biraz, sana benziyor Seni hatırlatıyor, şu bulut, şu gökyüzü, şu kayaları döven deniz, şu hüzünlü melodi, şu napolitan şarkı, bir zamanlar beraber dinlediğimiz, Boyuna seni düşünüyorum, durmadan, usanmadan Şimdi diyorum o ne yapıyor acaba! o güzelim gözleri kime bakıyor o canım elleri nerede, Oysa günler, o günler değil akşamlar, o akşamlar değil ve kalan şimdi sadece özlemin, özlemin gecelerde, Durup durup seni büyütüyorum içimde Seninle acılar büyütüyorum Yeni yeni kederler büyütüyorum dayanılmaz Kirli sular yürüyor iliklerime Bir zehir karışıyor kanıma anlıyor musun, Bir daha görsem seni diyorum bir daha görsem, Bir gün olsun, bir dakika olsun Unut demek kolay, gel bana sor bir de Hatırladıkça gözyaşlarımı tutamıyorum Dilimin ucunda sen; başımın içinde sen Kader misin, ecel misin nesin sen Unutamıyorum işte, unutamıyorum, unutamıyorum… (Ona, Gözlerime Düşen Yağmura) Şiir : Ümit Yaşar OĞUZCAN |
Üşüyorum Anne! ... Dinle! ... Büyüdüm Anne Koca kadın oldum Sensiz... Gel gör ki Aynalar paramparça Akıyor gözlerimin sürmesi Hayatı ve seni,düşündükçe... Dinle! ... Büyüttüm anılarımı Gözlerini aradım gökyüzünde Düşlerimi serdim mavilere Çaykarası geceler Yastığın yüzü soğuk! Gün doğmadan gözlerime Kirpiklerim ıslak! ...Ben Dizlerinde ağlamayı, özledim Anne! Dinle! ... Bir şarkı var dilimin ucunda Dolunayın ardında Hani olmadık zamanlarda Çalardım kapını Sende şaşkınlık Bende telaş Nefessiz anlatırdım Onu sana... Bir elin yanağımda Bir elin yüreğimde Anlardın beni Anne! Dinle! ... Çaykarası geceler Yastığın yüzü soğuk İçimde bir yangın Sen gelmezsin biliyorum Gölgeni yolla bana Üşüyorum Anne! Nisan Serap Muratoğlu |
Zayifligima yenilir de, sana aciklayamam Gitmek istediginde kal diyemem sana Gozlerine bakar da, dudaklarimi oynatamam Tut beni; cunku ben seni tutamam.. Olmadigini bilir de, yine de senden gidemem Kalmak istediginde git diyemem sana Ellerini tutar da, benimsin diyemem Terk et beni:cunku ben seni terk edemem.. Gelmek ister de, sana yaklasamam Aglamak istediginde uzulme diyemem sana Kollarinda aglar da, sana sarilamam Affet beni:cunku ben seni affedemem... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Telaşlı Penguen Aşkımız bitti yüreğim burkularak soluyorum bunu çünkü bir yangın kovasının içindeki durgun suda beyaz bir kelebeğin boğulması gibi garip oldu sonu Aşk ki ay değil güneş tutulmasıdır diyordum dudak büküyordun bana oysa ilkokul bahçesindeki çocuklar ellerindeki isli camların ardından gülüyorlardı sana İnanmamıştın aşkın bir elbise hırsızı olduğuna ama köşesinde kedinin uyuduğu bir yatakta çırılçıplak bırakmıştı her ikimizi de Giderken bir buzdağı gibiydin sıcak sulara doğru yüzen ve doruğunda bir çift bale pabucunun asıldığını soluyordu eteklerindeki telaşlı penguen Bakakaldım bindiğin taksinin ardından onlar ki her mevsim sarı birer sonbahar yaprağıdır terk ettiğin kentin sokaklarında rüzgarla savrulan Sunay Akın |
Ask miydi o Ask miydi o, askimsi birssey miydi Neydi çekip kendine, beni baglayan Kanatan dudagimi, tenimi daglayan Elleri ta içimde o dev miydi Etime bir alev degmiscesine Nasil da yakardi öptügü zaman Bir su gibi akip gitti avuçlarimdan Yorgunum simdi bin yil sevmiscesine Hani o yalniz benim olan gül, kirmizi Gözlerimin önünde açilan sonsuz bahçe Hani, o var olmalarimiz öpüstükçe O delice sürdürmeler yasantimizi Hiç doymamak oysa, tene, kokuya, aska Sarildikça güçlenmek, bütünlenmek Kudurmus arzularla zamani yenmek Ve en kuytularda bulusmak korka korka Kimi gün utanmak otlardan, çimenlerden Kimi gece mihlamak gölgemizi duvara Varmak icin o sevgiyle açilmis kollara Apansiz düsmek yükseklerde bir yerden Oydu iste alistigim, özledigim simdi de Sevgice bir tutku, askimsi bir yakinlik Avunmak... Kirik dökük anilarla artik Kimbilir? o geceler yasanmadi belki de . Ümit Yasar Oguzcan . |
La minör çırpınışlar Üzerine Gün doğmamış düşler, Sayıkladığında kırık rüzgar baladlarını Kaç aşk boyudur zaman Bilir misin? “ Sessizliğime saklanıp Dolaşırken kuytularımda Hayat yalınayak bir öpücük, Baharsa düşmekte saçlarından. Kahküllerinde damıttığım gözyaşlarım Ruhunda imbiklenişler , Hayallerimi yatırışlarım!!! Sonrası bir dala tutunma arzusuyla Goncalarında jale olmak. O gecenin sabahında Sen daha gözlerini açmadan, Süren rüyalarının bir yerinden Sokuluvereceğim irem bahçelerine. Biliyorsun ki Dünden kalan ve de yarına ait Her şeyi yaktım gözlerinde... Şimdi senle sarılıp sımsıkı Poz vereceğiz güneşe ve Ölümsüz kılmak için zamanı Tâb olacağız gökyüzüne. Odanın bir yerlerinde unutulmuş Bir zamanların şaşaalı Müzik Dolabından Bir kırkbeşlik sarıverecek sevdayı. Ardından Sana yazdığım o şarkının La minör çırpınışları aksedecek Şöminenin alaz senkromlarında. “Gözlerine uygun renk bulamadım Hangisi olsa içim yanıyor Tenine uygun çiçek bulamadım Hepsi kokusunu senden alıyor…” *** Bittiğinde Şarkımız ; Uzanıp söyleyen dudaklara, Kaydedeceğim Veda buselerini Sevda demirbaşlarına. Işın Ergüney |
Ben Bir Eylül Sen Haziran Bir eylüldü başlayan içimde Ağaçlar dökmüştü yapraklarını Çimenler sararmıştı Rengi solmuştu tüm çiçeklerin Gökyüzünü kara bulutlar sarmıştı Katar katar gidiyordu kuşlar uzaklara Deli deli esiyordu rüzgar Dağılmıştı yazdan kalan ne varsa Yaşanmamış bir mevsim gibiydi bahar Neydi o bir zamanlar Sevmişliğim, sevilmişliğim O heyheyler, o delişmenlikler neydi Ne bu kadere boyun eğmişliğim Ne bu acıdan korlaşan yürek Ne bu kurumuş nehir; gözyaşım Önümdeki dizboyu karanlıklar da ne Ne bu ardımdaki kül yığını; elli yaşım Beni kötü yakaladın haziran Gamlı, yıkık eylül sonuma Bir ilkyaz tazeliği getirdin Masmavi göğünle Cana can katan güneşinle Pırıl pırıl engin denizinle girdin içime Çiçekler açtı dokunduğun Çimler büyüdü yürüdüğün Ve güller katmer katmer oldu güldüğün yerde Başımda senin kuşların kanat çırpıyor şimdi Oldurduğun yemişlerin ağırlığından Dallarım yere değiyor Güneşi batmadan saçlarının Bir dolunay doğuyor bakışlarından Gün boyu senden bir meltem esiyor yanan alnıma Uykusuz gecelerim seninle apaydınlık Başım dönüyor, off başım dönüyor yaşamaktan Ölebilirim artık Ölme diyorsan; gitme kal öyleyse Sarıl sımsıkı, tenim ol, beni bırakma Baksana; parmak uçlarım ateş Lavlar fışkırıyor gözbebeklerimden Hadi gel, tut ellerimi, benimle yan Benimle meydan oku her çaresizliğe Benimle uyu, benimle uyan Birlikte varalım onüçüncü aylara Ben bir eylül, sen haziran. Ümit Yaşar Oğuzcan |
SEVGI Sevgi evet demektir Hayir demek istesen bile Sevgi aci cekmektir Baskalarinin ayni aciyi cektigini bile bile Sevgi inanmaktir Gormeden Soru sormadan Sevgi paylasmaktir Tum yurekten Sevgi Belkide Kimbilir........ kendinden vageçmektir deli gibi yanmaktır sadece sesiyle serinlemek sevgi... susamaktır çöl rüzgarı gibi ıslanmak gözlerinde sevgi... yitirmek serap gibi hüzün anlarında bulmak mutluluklarda ağlamak isyanlarda sevgi sanki sevileni değil sevgiyi sevmektir sevilende………… Derki! Sevgi görmek isteyen göz Sevgi duymak isteyen kulak Sevgi hisseden yürek Gönül teriyle kazanilan Carpan yuregin sesidir O ses ki....... Tıkalıdır kulakları Sevmeyen gönüllere Bir çığlıktır Gönül dudağında O seski… Bir yangın Volkan patlaması Okyanus taşmasıdır O seski.. Uyandırır sevileni Sevilen derki…. gunaydin askim hosgeldin dunyama sevilen derki... belki yillardir hep ben DEDIM belki yillardir hep ben DEDIN bir ben bir sen biz olalim sevilen derki sen ilk baharim o baharki...... O bahar ki… Seninle geldi Yaz oldu kavurdu O bahar ki Bizi doğurdu Aşk oldu Çocuğumuzun adı Gözlerimde büyüdü Gönlünde yürüdü bizi buldu umutlar pınarında unutma O nun adı aşk O çocuk ki….. unutma sevgiyle dogdu sevgi buldu sevgi sundu sevgi derki! sevginin meyvesi ask sevgini paylasmaya bak sevgi paylasilinca iste odur yasamak yasamak ki........ işte odur yaşamak yaşamak ki ne sende, ne bende ne bedende gönülde yaşamak aşkla serpilip paylaşımla büyüyerek yaklaşmak ölümsüzlüğe ölümsüzlük ki….. yasamak olumsuzluge olumsuzluk ki...... sevgi girdiyse gonule ceker her turlu cile sevgi derki! sev hemde olumune sevki olumune sevda densin o sevdalarki...... tadını paylaşır seven gönüllerde kuytu köşelerde masum düşlerde yakar ateşlerini alevlendir yorgun kanları siler korkuları o korkular ki….. |
| Saat: 00:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık