![]() |
Senin Için Senin için en güzel siiri yazmak istedim, Okudugunda anlayabilesin diye sevgimi... Sana dünyanin en güzel resmini yapmak istedim, Baktiginda göresin diye, yüregimi... En güzel çiçekleri büyütmek istedim, yasam bahçende, En büyük mutluluklarla yazmak istedim kaderini... En güzel nameleri bir araya getirmek senin için, Dinlediginde hissedebilesin diye sevgimi... Hiç birine gücüm yetmedi sevgilim, Sana söyleyecek tek seyim var; O da senin için tek yapabildigim; Seni hep sevdim ve ömrümce sevecegim... Sevgili Ahmet'e şiir için teşekkür ederim. Nseren alıntı |
Bu Gece En Hüzünlü Şiirleri Yazabilirim Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Şöyle diyebilirim: "Gece yıldızlardaydı Ve yıldızlar, maviydi, uzaklarda üşürler" Gökte gece yelinin söylediği türküler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Hem sevdim, hem sevildim, ya da o böyle söyler Bu gece gibi miydi kucağıma aldığım Öptüm onu öptüm de üstümde sonsuz gökler Hem sevdim, hem sevildim, ya da ben böyle derim Sevmeden durulmayan iri, durgun bakışlı gözler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Duymak yitirdiğimi, ah daha neler neler Geceyi duymak, onsuz daha ulu geceyi Çimenlere düşen çiy yazdığım bu dizeler Sevgim onu alakoymaya yetmediyse ne çıkar Ve o benimle değil, yıldızlıdır geceler Yürek zor katlanıyor onu yitirmelere Bakışlar sanki onu bana getirecekler Böyle gecelerdeydi ağaçlar beyaz olur Artık ne ben öyleyim ne de eski geceler Sesim ara rüzgarı ona ulaşmak için Şimdi sevmiyorum ya, eskidendi sevmeler Şimdi kimbilir kimin benim olduğu gibi Sesi, aydınlık teni, sonsuz uzayan gözler Sevmiyorum doğrudur, yürek bu hala sever Sevmek kısa sürdüyse unutmak uzun sürer Bu gece gibi miydi kollarıma almıştım Yüreğimde bir burgu ah onu yitirmeler Budur bana verdiği acıların en sonu Sondur bu onun için yazacağım dizeler Pablo Neruda |
Seni hep özlemle neden anayim? Nasilsa kiymetimi bilmeyeceksin! Neden yollarina bakip durayim? Yoksun ve bir daha gelmeyeceksin! Sabahlara kadar sana aglasam... Hasretinden yanip yanip kavrulsam... Yüregime senden baksa almasam... Yinede sen beni sevmeyeceksin !!! |
Şunda Bir Canane Gönül Düşürdüm Şunda bir canane gönül düşürdüm Yanakları dönmüş nar danesine İnmiş inmiş mah yüzüne dökülmüş Asılsam zülfünün herdanesine Tenhaca bulup da halim arzetsem Dertliyim derdime bir çare kılsam Ol kiraz dudağın ağzıma alsam Pek tutup sarılsam gerdanesine Yüzünü göreli oldum serseri Sır gümüşüne benziyor her yeri Meydana getirmiş şöyle dilberi Aferin doğuran merd anesine Der ki Hasan yar hayalın görürken Naz ile bir danem yolda giderken Şunda bir dilberin methin ederken Hicabından döktü ter tanesine |
Beni arayıp soruyorsun hatta Aşkını ilan ediyorsun her defa Her seferinde olmaz diyorum İstemez seni kalbim biliyorsun Seni kırmak incitmek niyetim değil Sadece anla beni istemiyorum seni Senle ben zaten mümkün değil Keşke unutabilsen bir gün beni Bazen kendimi sana vermek istiyorum Ama sonunda geri çekiliyorum Niye mi çünkü birini seviyorum Bir yanda da seni kırmak istemiyorum N'olacak halim halimiz bilmiyorum Sesini duydukça kahroluyorum Öyle zor durumda koyuyorsun ki beni Zamanla umarım unutursun beni |
Osmanlı'ya Hasret Sadece sayfalarda okumuştum seni Nerden bilebilirdim Hiç kimseye bu kadar özlem duyulmuyormuş! Balkanlar kaynıyor ecdâd Sarajova, Kosova, Üsküp kaynıyor Ve ben seni hatırlıyorum Nasıl yıktılar seni, nasıl? Hayır, kabullenemiyorum! Orta Doğu’ya barış gelmedi sen gideli Filistin ciğerimizin yarası oldu Lübnan, Irak acımız Ateş büyüyor ecdâd Sen olsan böyle olmazdı, biliyorum Kuzey Afrika’yı ne olur sorma, utanıyorum Cezayir, Libya, Mısır... Gittiler, hemde haince! Bir kültür alıp gitti onları Toprak duruyor ama Ahh, o medeniyet dedikleri! Sen gitmişsin, meğer barış ta gitmiş Özlüyorum ecdâd delicesine Sen olsan böyle olmazdı, biliyorum Çık gel o tozlu sayfalardan Bekliyorum!... |
Biliyormusun sen yüreğinin yanmasını kalbinin bir sözle kırılmasını gündüze darılıp geceye sığınmayı acıya alışıp mutluluktan uzaklaşmayı geceleri uygusuz geçirip sabahlamayı güneşin dogmasıyla için için ağlamasını göz yaşlarınla her sabah yüzünü yıkamasını bilemezsin sen bilemezsin çünkü senin yüreğin katılaşmış kalbin taştan yaratılmış sevilirsin ama sevemezsin sen sevgiden yoksun kalmışsın işte aramızdaki fark bu ben ölümüne seven ama sevilmeyen sense ölümüne sevilen ama hiç bir zaman sevmeyensin. |
O olmazsa yaşayamam O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle O daha az sever seni, Senin O'nu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini... Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir Şeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak... Can YÜCEL |
Seni sevmeyi bilemedim. Kırdım dalından taze gül iken. Hoyrat ellerimle boğdum hayallerini Gözyaşını sakladın hep yüreğinde Anlayamadım. Şarkılar söyledin bana, Boynuma dolanıp. Ağladın göz göze geldiğimizde Sevgiye açlığını bilemedim Söyle bi’ tanem neden Kardelen çiçeği gibi Soğuk göğsümde açtın Üşüdüğünü bilemedim Sevdim seni Hiç kimsenin sevemeyeceği bir aşkla Ama Söyleyemedim aşkın diliyle Bir gün habersiz kaydın avuçlarımdan Sonu olmayan bir günaha Savruldun daldan dala çöle kuma karıştın İçindeki öfkeyi bilemedim Koparırlarken seni benden El ele göz göze diz dizeyken Hiç mi aklına gelmedim gülüm Bu kadar vicdansız olacağını bilemedim Döndüğünde Kokuna yaban kokusu karışmıştı gülüm Sadece ağladım Sevmek gibi ölmeyi de bilemedim. |
Lacivert Sessizlik gel söz biçelim suskunluğun diliyle eski zamanlardan sığınmış gemilerin bekleyerek çürüdüğü limanlardan fırtınalara vurgun al bir sandaldı dudakların şimdi derin dalgınlıklar kalmış eski heyecanlardan ipi kopuk uçurtmalar gibi takılmış acının teline bakışların her soluk yırtılıyor bir zaman dans ettiği rüzgardan durağanlık ki pas tutar demir-taş yosunlanır-yürek çürür ağır adımlarla bir ölüm düşer payına katılmadığın fırtınalardan gök soluyup durdu-her solukta ağarıp karalarak zaman ki nice bilgedir kendi yalnızlığından acının başında beklediğimiz demler ne demlerdi öğrendik ki gül fışkırmaz bekleyişin tomurcuğundan kar yağıyor aklığın gibi arıtarak bozkırlarıma istersen gül yağarsın bana sen en bakir baharından bir gün bize dair tek iz kalmayacaksa bu tozlu yolda hadi hesap verelim kendimize yaşattığımız acılardan düşlerin derinlerinde yüzerdim kuralların ağlarından firari hadi soyundur beni balık günlerimin suçluluk duygularından velhasıl yaşamadıklarımız o kadar çok ki yaşama dair ah binlerce yıldır çıkamadık acının çamurundan varamadık gülüşün çimenliğine-senin gözlerinde kandiller yanan zaman dönmez geriye-daha çok sorumluyuz yaşayacaklarından hiçbir yolun sonu yok bir ucu varsa da uçurumlara deme ki cümle aşk şiirleri aşkın acılarından evet acıyı bile anlatır söz-dudaklarından ateş saçarak |
| Saat: 16:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık