![]() |
Unutmak Istedıkce Yakalanırsın Sevdanın Kör Zincirlerine Kacmak Istedıkce Kelepcelerının Sıkılasıtgını Hıssedersın Hıssedersınde Değişmez Bildiğin Gercekler Giden Gitmiştir Sana Kalansa En Zorudur Sıkılan Kelepcelerine Ve Kör Sevda Zincirlerine Rağmen Unutmak |
Ben seversem böyle yakarım diyorsun. Eserime zevkle bakarım diyorsun. Nemrudun İbrahimi yaktığı gibi Ben yanarken sen karşımda gülüyorsun . Benim aşkımın bedeli bu diyorsun. Sana yangınlar ,ellere su diyorsun. Saçların yelpaze , gamzelerin körük. Anladım ki sen ateşe tapıyorsun . Bana bir avuc külün yeter diyorsun. Hasret yoksa sevdalar biter diyorsun, Ne sen Hint'lisin , ne bizde ganj var. Ölmeden beni ateşe atıyorsun . Şeytan soyundanım ateşim diyorsun . Ben gel dedikçe sen kipirleniyorsun . Asrın Neron'umusun ey zalim kadın ! Sen bir gönül,sen bir gönül yakıyorsun. Yanginlar içinde yalnız koyuyorsun. Ben çaresiz dertlere salıyorsun. Sen de yan diyemem sana . Sen canımsın. Sen yanansan canım yanar biliyorsun . Ekrem Kemal Kırmacı |
Acele Eden Ecele Gider Gunes acti, uzun surmedi gozle gorulmuyor Cocuk okula basladi, uzun surmedi bir yerde calisiyor Ruzgar esti, uzun surmedi yaprak kimildamiyor Delikanli oldu ev gecindiriyor Kar basladi, uzun surmedi sular akiyor Karisi iyilesti, uzun surmedi timarhanede yatiyor Agac buyudu, uzun surmedi sobalarda yaniyor Emekli oldu, uzun surmedi kadavrada bekliyor Süreyya Berfe |
Neden bu kadar üzgün, neden suskunsun Neden eksildi kahkahaların, şen gülüşlerin Seni bu kadar hayata küstüren Yıkan şey nedir? Yetmez mi aşkım sana Hasretime doladığım sevdalarım yetmez mi? Uykusuz gecelerim Ağıt dolu şiirlerim yetmez mi Beklemekten çatladı yüreğim Çorak topraklar gibi Hasretle beklerken seni. Demek beni yalnız başıma bırakıp gideceksin Umutlarımı, hasretlerimi hiçe sayıp Gideceksin öyle mi? Ben ne yaparım sonra sensiz Umut ışığım Yaşama gücüm Kalemimdeki sevda şiirim Öksüz mü bırakacaksın onları. Hani hayata benimle dokunacaktın Sevgiyle uzattığın ellerine ne oldu ölümü düşünmek niye, durup dururken. bir sebep söyle bana geçerli bir sebep olsun yaşamaktan vazgeçmek için kötüleri güldürmek iyileri bin kere öldürmek için. Elveda bekleme benden Nasıl ayrı düşünürüm seni benden, beni senden Aşkını nakış nakış işlemişken gönlüme Ölesiye severken. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Ömrümce Ben ömrümce köylere gittim Taşlar arasından ıssız yollardan Garip akşamlar içine Tek başına ışıdığı yere olulların Avuçlarımla yüreğimi götürdüm Nedir çekisi kişinin Gördüm orada gördüm Eğildim kardeşçe toprağa Yüzlerini çizdim öğrencilerin Gözlerini yıldız yıldız Bir umut sardı gönlümü Dağbaşlarını ısıttı sevgim Mehmet Başaran |
Yarın güzel olacak... Gözlerin gördüğünde umut ile bakacak Güneşi seçtiğinde yarın güzel olacak Barikatlar aşılmış parmaklıklar açılmış Güller yola saçılmış yarın güzel olacak Damarların coşacak içine can dolacak Gözlerini açarsan yarın güzel olacak Umudun yollarında kolumuz kollarında Bu günün sonlarında yarın güzel olacak Salkım salkım sevdalar güzelliği saçacak Gülecek bu çocuklar yarın güzel olacak Güneş bizim olacak karamsarlık kaçacak Gözlerin gülsün artık yarın güzel olacak Yusuf Ziya'm yollarda dostlarının yanında Gölge oldum umuda yarın güzel olacak |
ANLATAMIYORUM Ağlasam sesimi duyarmısınız, Mısralarımda; Dokunabilirmisiniz, Göz yaşlarıma,ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var,biliyorum; Herşeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım,duyuyorum; Anlatamıyorum. Orhan Veli Kanık |
Üçüncü Şahsın Şiiri Gözlerin gözlerime değince Felaketim olurdu ağlardım Beni sevmiyordun bilirdim Bir sevdiğin vardı duyardım Çöp gibi bir oğlan ipince Hayırsızın biriydi fikrimce Ne vakit karşımda görsem Öldüreceğimden korkardım Felaketim olurdu ağlardım Ne vakit Maçka'dan geçsem Limanda hep gemiler olurdu Ağaçlar kus gibi gülerdi Bir rüzgar aklımı alırdı Sessizce bir cigara yakardım Kirpiklerini eğerdin bakardın Üşürdüm içim ürperirdi Felaketim olurdu ağlardım Aksamlar bir roman gibi biterdi Jezabel kan içinde yatardı Limandan bir gemi giderdi Sen kalkıp ona giderdin Benzin mum gibi giderdin Sabaha kadar kalırdın Hayırsızın biriydi fikrimce Güldü mü cenazeye benzerdi Hele seni kollarına aldı mı Felaketim olurdu ağlardım Attila İlhan |
***AŞKINA Yaşıyorum*** Biz değil miydik Notasız şarkılarda nota arayan. Adını her yere yazacak Sevgili arayan Dudaklarımıza tat arayan Biz değil miydik sevgili... İşte şimdi; Bırak kalemim hep seni yazsın, Bırak bizim için şarkılara Yeni anlamlar yükleyeyim. Bırak gönlüm seni sevdikçe Dahada sevsin. Yüreğimdeki aşk damlaları Artık içime sığmıyor ki, Bırak aşkım sana doğru Akıp dursun. Seni başka bir yerde değil Sende yaşamalıyım. Aşkını yaşıyorum, Aşkına yaşıyorum Aşkınla yaşıyorum! |
Yalnızlık Tahmin ettiğimden zor olacak bu ayrılık Kimi zaman kalp ağrısı,hafif bir yalnızlık Biraz şansızlık belki de hafif bir haksızlık Kaderin sana ördüğü bir ağdır yalnızlık Ağlasanda sana hayrı yoktur bu kaderin Bütün hayat senin yalnızlık senin kaderin Bazen kaderde hiç de yeri olmaz sevginin Sensizlik benim,yalnızlıksa benim kaderim Nedir bu?Bu uzun yalnızlığımın sonu mu? Hayır!Sadece kaderimin bana oyunu Özlediğin çok özlediğin bir kadındır bu Belki burda belki çok uzaklarda sondur bu “Hiç aşık olmadım!”dersem yalan olabilir Belki de o da çok sevmiştir beni kim bilir İster inan ister inanma bu sessizliktir Belki bilerek beni yalnızlığa itmiştir Kaderin sana ördüğü bir ağdır yalnızlık Biraz şanssızlık belki hafif bir haksızlık Kimi zaman kalp ağrısı hafif bir yalnızlık Tahmin ettiğimden zor olacak bu ayrılık… Hasan YILMAZ |
| Saat: 15:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık