![]() |
Ağlama Çocuk " marmara depreminde 40.000'den fazla kayıp veren cefakar milletime ithaf ediyorum..". ağlama be çocuk ağlama.. ne denir bilmem ki yüreği kanayana üzülme çocuk düzelecek, düzelecek mutlaka demeyi ne çok isterdim ah.. ama sen ağlama yine de ağlama bir tren camındaki dünya ne kadar yanlızsa da kiösen yoksa da ağlama doğrusu ne çok şey var ağlamaya değer şu dünyada toprağı talan edilen bir çiftçi yüreğindesin şimdi toprağı çalınmış yağmalanmış yeşili, mavisi.. ağlama be çocuk camların buğusunda artık sadece ölümün sessizliğinin aldatıcılığı var toprağın altındaki yürek senin yüreğin ağacın, denizin yağmurun yüreği söylenebilecek şeyler bir uçurumun kıyısında an be an yokolsa da.. ağlama be çocuk ağlama... Bil ki bu şehir senin kadar yanlız mutsuz, çaresiz yağmur kokan yalanlar söyle sonra güneş kokan adı umut olsun sevgi olsun ya da aşk avuntu dinledikçe yüreğin ağlama... bir güvercin hayal et avuçlarının içinde kalp atışları hissedebildiğince parmaklarında hissediyorsun kurtulması belki olanaksız ama yine orada güneş yağmur dineli çok oldu oysa... Ağlama be çocuk hiç ses yok bir inilti olsun koca şehir derin bir uykuda bu haykırışa tanıklık eden bir avuç gök parçası ve yağmurun ardındaki gökkuşağı.. alın yazısı,kader mi dersin onları da geçen bir çizgi var.. canını birileri almış sanki yıkık binalar altındaki masumun.. suçsuzlar işlenmemiş suça sahiplendirildikçe ağlamamak mümkün se ağlama çocuk ağlama... hüzün kaldı toprağın altında gelecek kaldı... bu gece, sabah uzak görünüyor güneş şüpheli... ağlıyor çocuk anne diyor hiç doğmayacak mı güneş karanlık kaderim mi olacak bundan böyle sana diyorum anne açsana gözlerini gözlerime baksana anne aç gözlerini konuşsana.. anne korkuyorum herkes neden uyuyor neden böyle karanlık bu gece ya sen? o hep saçlarımı okşayan ellerin neden böyle soğuk ha.. ya gülünce güller açan yanakların.. annen öldü diyorlar ölmedin değil mi? anne ölmezsin.. beni bırakmazsın bu karanlıkta bırakmazsın değil mi? Ağla be çocuk onca ağlanacak şey var ki ve onca ağlayan.. sen de ağla çocuk ağla... Ömer Seydi Ekinci |
Senin yokluğuna dayanamam diyordum, Sen şimdi yoksun yanımda, Dayanıyormuşum meğer yokluğuna, Anladım ki dayanamadığım tek şey sigaram, Ne zaman bitse, Ararım bulana dek, Oysa beni yokluğuna terk ettiğin günden beri, Bir kere bile aramadım seni, Sigaram gibi! |
'Kal' dersen; Bu kalmalar Gitmelerden ağır gelir... 'Git' dersen, Bu gitmeler Kovulmaktan beter gelir. Bu kararsızlık İkimize de zor gelir... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
düşleri güz güllerine davetiye gzlerinde çocuksu güzelliği filizlenip mor dağların doruğunda ve güneş dokundukça tenine ellerimde güzelleşen bir gül gibi lalenin açmamış tomurcuk hali lanetli yüreğimdeki tutku ezberimde kalmış bir mısranın maviye çalan melodileri gibi bedenimde hücre hücre dolanan... sonsuz aforizmalarımda tek sığınağım doğumuydu umudumun sorgulu gecelerde düştüğüm handikaplarda aydınlk yolum tutsağı olduğum sevdanın son tutkusu vurgun yediğim bedenimde kanayan yaram illetine düştüğüm türkünün nakarat sesleri ve mehtabım oluyordu zifiri zamanlarda... |
Şiirler Şiiri Yazdığım şiirler içinde benim Bir tanesi öyle içten öyle güzel Jale mutlak siz de beğenirsiniz Bir yeri var hele bütün yazılanlara bedel Sizsiniz Jale o satırlarda adı geçen Beyhan sizsiniz, Güzin siz Siz eskiden benim şiirlerime Hep birden girerdiniz Siz ki keskin kokuydunuz dünyadan Yeşildiniz, parlaktınız, tizdiniz Siz aşkın kuvvetiydiniz On sekizinde ve baharda |
Çocukluğumuz Annemin bana öğrettiği ilk kelime Allah, şahdamarımdan yakın bana benim içimde Annem bana gülü şöyle öğretti Gül, Onun, o sonsuz iyilik güneşinin teriydi Annem gizli gizli ağlardı dilinde Yunus Ağaçlar ağlardı, gök koyulaşırdı, güneş ve ay mahpus Babamın uzun kış geceleri hazırladığı cenklerde Binmiş gelirdi Ali bir kırata Ali ve at, gelip kurtarırdı bizi darağacından Asyada, Afrikada, geçmişte gelecekte Biz o atın tozuna kapanır ağlardık Güneş kaçardı, ay düşerdi, yıldızlar büyürdü Çocuklarla oynarken paylaşamazdık Ali rolünü Ali güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar kahraman Ali olmak bir hedef her çocukta Babam lambanın ışığında okurdu Kaleler kuşatırdık, bir mümin ölse ağlardık Fetihlerde bayram yapardık İslam bir sevinçti kaplardı içimizi Peygamberin günümüzde küçük sahabileri biz çocuklardık Bediri, Hayberi, Mekkeyi özlerdik, sabaha kadar uyumazdık Mekkenin derin kuyulardan iniltisi gelirdi Kediler mangalın altında uyurdu Biz küllenmiş ekmekler yerdik razı İnanmış adamların övüncüyle Sabırla beklerdik geceleri Şimdi hiçbirinden eser yok Gitti o geceler o cenk kitapları Dağıldı kalelerin önündeki askerler Çocukluk güzün dökülen yapraklar gibi |
Aşk Sen varken kötü diye bir şey bilmiyorduk Mutsuzluklar, bu karalar yaşamada yoktu. Sensiz karanlığın çizgisine koymuşlar umudu Sensiz esenliğimizin üstünü çizmişler Nicedir bir percereden deniz güzel değil Nicedir ışımıyan insanlığımız sensizliğimizden. Sen gel bizi yeni vakitlere çıkar. İlhan Berk |
aldım başımı geldim yine eski rüzgarlardan arta kalmış kendimle denilmiş ve denilecek bütün sözlerimle martılar konuyorken inmiş süngüme aldım başımı geldim yine kül vaktinde doğup yeniden ölmeye titrek alevlerin yaktığı seslerimle düşüyordum kimselerin gölgelerinde yenik sensizliğimde alelacele aldım başımı geldim yine yeniden alıp başımı gitmeye... |
Ah bir söyliye bilsem sana Seni ne çok sevdiğimi Uzanıp tutabilsem ellerini Yüreğim yüreğine kavuşsa Benden çok uzaklardasın sevdiğim Sen içime çektiğim nefesim Aldığım her solukta benimsin Düşlerimde yalnız düşlerimdesin Seni uzaktan sevmekte güzel Bana uzakken sevgin bu kadar güzel Ya benim olsan.. sevdiğim O zaman bu yürek dayanırmı Bu kadar büyük sevgiyi taşırmı İçimden bir çığlık kopuyor Kimsenin duymadığı bir çığlık Seni seviyorum diyor seni seviyorum... Hemde hiç kimsenin sevmediği Sevemeyeceği kadar Canımda can kadar Bir gün kara toprak olana kadar Bu yürek bu sevdayla kavrulur yanar..... Filiz Turan |
Sana bir şiirle açıldığım ilk günü hatırlıyor musun? Okuduktan sonra bana sarılacaksın zannetmiştim, O anki halin, o bakışların bana bunu söylüyordu. Ama sen gelmedin, İki kelime bile etmekte zorlandın, O iki kelime; - Seni üzmek istemiyorum olmuştu. Bunu duyunca ben de sana; - Senden bir cevap beklemiyorum dedim. O çaresiz anımda aklıma başka bir şey gelmemişti. 'Keşke bunu demeseydim', 'Keşke çekeceğim acının süresini uzatmasaydım' Der bir çok insan ama ben sadece, sadece sevdim. 13 gün... dünyada çektiğim en uzun acı veren 13 gün, Ne ilaç, ne sigara, ne de uyku, 13 gün beni terketmediler, 13 gün beni avutmadılar... Sonra senden kaçar oldum, Yüzüne bakmaz oldum, Ne kadar istesem de, senden bihaber oldum. Çıkarttığım gönül tepesinden, seni iter oldum. Dengem bozuldu, düşünceler firarda, Ayaklarım iflas etti, Sevgimle yürür oldum sokaklarda. Tek sen, tek sen varsın aklımda. "Sus mu, konuş mu, yut mu, Bu aşkın sonu vuslat mı, tabut mu?" Şimdi dimdik ayaktayım, Merdivenlerin üstünde, Hepsi acılarla örülmüş, Binlercesi var önümde... Ben çıktım, sen ördün, Ben çıktım, sen ördün, Ben aşıkmışım, sen de gördün. Şimdi pişman mısın? Bana dediklerine... 'Senin hayallerini kırmak istemem' 'Sana ümit vermek istemem' derken bile, Kalbimi parçaladın... Ben artık kimseyi sevmiyorum, Ben artık kimseyi sevemiyorum, Ben kendimi bile tanıyamıyorum, Söylesene ben kimim, Söylesene ben senin için kimdim? Bu sözcükler gerçek, Ama geçici olan her şey yalan, Benim sevdam en büyük yalan... Saçmalık bunların hepsi, Sen gelmedin yavaşça bitti hepsi, İki kelime dedin, başladı hepsi, Ama geçecek, geçecek bitecek hepsi. Bu dizeler zaman kaybı, Bu sözcükler gerçeküstü, Herkes bunu bilir, Ama herkes kalbini köreltir, Ben köreltmedim, ben sevdim, Benim ilacım sevgi, Bunu sende aradım hata ettim, Bu herkeste artık gördüm, Ama sen bana yalan da olsa sevgi verdin... Bu bana bir dersti anladım, Yaptığım bir hata var ona ağladım, Sen bilmezsin ben sana çok güldüm, İşte yüce adalet pişmanım... Güldüm, Tanıdım, Sevdim, Düştüm, Piştim, Pişmanım. Güldüm sana küçümseyerek, Sevdim seni büyüterek, Şimdi en diplerde hissederek, Pişmanım affet Allah'ım |
| Saat: 15:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık