![]() |
BİR GÜN Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun uzun karanlığa dalarsa Bir sıcaklık duyarsan üşüyen ellerinde Ve saatler gecikmiş zamanları çalarsa Bil ki seni düşünüyorum Bir vapur yanaşırsa rıhtımına bin, açıl Örtün karanlıkları masmavi denizlerde Ve dinle kalbimi bak nasıl çarpıyor nasıl O bütün özlemlerin koyulaştığı yerde Bil ki seni bekliyorum Bir sabah gün doğarken aç perdelerini, bak Sevinçle balkonuna konuyorsa martılar Kendini tadılmamış derin bir hazza bırak Dökülsün dudağından en umutlu şarkılar Bil ki seni istiyorum Gecelerden bir gece uyanırsan apansız Uzaklarda elemli, garip bir kuş öterse Bir ceylan ağlıyorsa dağlarda yapayalnız Ve bir gün kabrimde bir kara gül biterse Bil ki SENİ SEVİYORUM |
Bazen Sana Bazen De Kendime Kızıyorum Bazen kalbime kızıyorum Seni neden sevdi diye Bazen sana kızıyorum Beni neden sevmedin diye Bazen sana bazen de kendime kızıyorum Bazen senin sevgini Bağrıma basarım Bazen de senin sevgini bastığım bağrıma Senin sevginden yandığı için Bağrımı söndürecek bir damla su ararım Bazen sana bazen de kendime kızıyorum Bazen gündüzü beklerim Gülmek için yaşamak için Belki de karanlıktan korktuğum için Bazen de geceyi beklerim Ona içimi dökmek için Hıçkıra hıçkıra ağlamak için Bazen sana bazen de kendime kızıyorum Bazen kalbime vururum Seni neden sevdi diye Söküp atmak isterim Bazen de söküp atmaya çalıştığım Kalbimi senin aşkından sakınırım Bazen sana bazen de kendime kızıyorum Ama her defasında Senin aşkın kalbime sızar Laf dinlemez ki kalbim Bazen sana bazen de kendime kızıyorum |
depreşen duygularımla sendeyim yine kalpsiz kabuklu atık şehrinde, aç kalan defo titreyişlerinde... hisset diyebilecek tek şey varken hasretten kokuşmuş ıssız özlemlerimle yapayanlızım... harmanlanamayan duygularda başı boş olan tutkularımla bağlandım şafağın doruksuz karanlığına... güz rengi incimiş umutlarla yaklaşıyorum, özümsenemeyen duygularına çölleşen beden parçalarında yeşeren hüzünlerle yine o katil gecelerin bıraktığı imdatlı soluklarda sendeyim... |
Bir Beyaz Gemi Ne zaman karşıdan bir gemi geçse Kalbim durur, ölür gibi olurum. Ayrılıp gidişin gelir aklıma Mendiller sallanır ben kahrolurum. Üstüme yıkılır bu koca şehir Kalbim paramparça bir taş olurum Ne zaman karşıdan bir gemi geçse Gözümde kurumuş yaşlar bulurum Hele o beyaz bir gemiyse geçen O günü hatırlar deli olurum Açar kollarını mavi bir deniz Dalgalar içinde kaybolurum. |
Anlarsın Bakarsan mazide dönüp arkana. Kapıyı çarpıp çıkarken suratına. Aglarmıydın arkamdan hiçkıra hiçkıra. Mazim önümde etten bir duvar. Sana olan sevgime kim engel koyar. Unutma sevgili zaman hepimizi yakar. Senin zaman dedigin,güngelir saçlarına koyar oklar. Sevmek için zamanmı gerekli sence. Aşk sanki sürermi senelerce. Biter aşk biter sevgi,zaman geçtikçe. Anlarsın elbet sevgili ben senden gidince... |
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır gökten o çirkin ellerini Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Her şey o saatlerde merhametsiz ve soğuk Gitgide uzaklaşır batan güneşle sesin Bir bakarım ki benden en uzak çizgidesin Başlar geceye doğru upuzun bir yolculuk Her şey o saatlerde merhametsiz ve soğuk Yüzünü hatırlatır gökyüzüde ne varsa Gözlerin bu saatte kopkoyu elemlidir Dudakların kimbilir şimdi nasıl nemlidir Ellerin öyle yanar ufuk nasıl yanarsa Yüzünü hatırlatır gökyüzünde ne varsa Bir çıngırak sesidir uzaklarda kaybolan Umulmadık bir anda bitiverir şarkılar Kapanır yüzümüze o mermer kapılar Özlemler ateş şimdi anılar duman duman Bir çıngırak sesidir uzaklarda kaybolan Ak köpükler kararır deniz görünmez olur Çagırır yaşamaya bizi tek-tük ışıklar Böylece üstümüze çöker de karanlıklar Camlar, bir bir kapanır, odalar, evler uyur Ak köpükler kararır deniz görünmez olur Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Cıvıl cıvıl bahçelerden el-ayak çekilir Yapraklar düşünceli, dallar hüzün kesilir Her akşam uzaklara alır götürür seni Güllerin ağladığı bir saat vardır hani. |
Bir Başka Tepeden Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul! Görmedim, gezmediğim, sevmediğim hiç bir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. Nice revnaklı şehirler görülür dünyada, Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan. Yaşamıştır derim, en hoş ve uzun rüyada Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan. |
Içimizden Biri I Onikiye beş var... Yaşamin ucundasin Ha bitti, ha bitecek Kaderin avcundasin. Sirrini çözemedinse burçlarin Suçlama başkasini. Anahtarini erken yitirmeseydin yalnizliginin Kapardin şimdi alin yazina Yaşanti kapisini. Çirpinma yüce dalgalar örnegi, Yipratma kendini boşuna Mezar kazilmiş bir kez Degmez kahroluşuna. Son damlasina kadar Içmişti mutlulugu Yine kuruydu dudaklari Pare, pare... susuzdu. Oturdu bir gün Yaşanti öyküsünü yazdi Tirnak, tirnak yanik tenine. Ker***le onarilmişti kalp duvarlari Içi, dişi düzdü. Oysa umutlari vardi yalin, Gel gör ki yine umutsuzdu, Mutluluk demişti bunca yil Mutsuzdu... Yurdu vardi cennet misali Kişiligince sonsuz Şimdi yurtsuzdu. Piril, pirildi gökleri Maviydi, bulutsuzdu. Bitiremedi öyküsünü bir türlü. Son istasyonda Son çiglik sustugunda Söyliyecekleri hudutsuzdu. III Bir kuş uçtu mavi çizgisinde Sabah işiklari kadar ak'ti, Bulutlar gerindi düşünde Evren güneşlerce sicakti. Içinden uçmuş gibiydi, Göklerdeydi şimdi kanat kanat, Koparmişti baglarini günlük yaşantisindan Yer çekimine, inat. Özgürlügü bayrak, bayrakli Yükseliyordu durmadan Yildizlar birer basamakli. Tükenmek bilmeyen bu yolda Döndü, bir kez ardina bakti. Dünya uzakti, Evren küçülmüştü artik Dünyasi bir avuç toprakti. IV Dogdu... Agladi. Iyi kötü yaşadi. Herşeyi ögrendi Yalniz ögrenemeden gülmeyi Öldü. |
Saçların Söküp atılmıyor bende mi kusur? Doğarken kök salmış öze saçların. Bir kara sevda ki ya büyü ya sır, Sığmıyor kaleme,söze saçların. Örgüde bir başka,düzde bir başka, Gizlendiği zaman nazda bir başka Omuzda bir başka yüzde bir başka Kirpik olmuş inmiş,göze saçların İpekten sırmadan, tel tel yaratmış Telini bir ömre bedel yaratmış Sanki Vasfi için özel yaratmış Dört mevsim bir başka taze saçların |
Öylece sarmiş seni yanlişlar Bir çöle döndürmüş içini Susuz ve kurak Oysa ki ben atmiştim Aşkin tohumlarini yüregine Sen çignedin onlari yeşermesinler diye Tek bi şey sormali aslinda sana Ihanet kaç kişilik |
| Saat: 15:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık