![]() |
Sevsen Gitmezdin Eğer sevseydin Böyle boynu bükük Sana muhtaç, ellerine muhtaç Bir gülümseyişine muhtaç, Bırakıpta gitmezdin beni Herşeyimle bağlanmışken sana Ölüm bile ayıramaz sanırken, Hiç sevmemiş gibi, Savurup en büyük acılara, Bırakıpta gitmezdin beni Ne kadar da aptalmışım meğer, Yalanmış gözlerinde ışıldayan gözler Yalanmış bana sarılan kollar Öptüğüm dudaklar, Yalan söylüyormuş seni seviyorum derken giderken, Bütün umutlarımı, Bütün değerlerimi, Tek tek çiğneyen ayaklarının, Bana yürüyüşü yalanmış Köpeklere yem yapsam Yeridir şu yüreğimi Koparıp parça parça etmeli Sana uzanan ellerimi Ve sana kilitlenmiş beynimi Kurşunlamalı, Ben buna layığım Ben bunu hak ettim Hak etmesem Bırakıp da gitmezdin beni Canın sağolsun aşkım Gururla dolsun yüreğin Sevdalara yürek kapatmış beni Deli divane ettin ya aşkından Bir de sen vurdun ya Bir de sen, En incinmiş yanımdan Sen çok yaşa Sen çok yaşa aşkım Ben sevdandan gebereyim. |
Dİlsİz Duygular Gür kelimeler hecelenir dağlarda Bağlardan bal kirazlardan nimetlenir dudaklar Bir uçurum rüzgarıdır yarlarda Hicret eder çölden çöle şebboylar Gür kelimeler hecelenir dağlarda Şafaklarda kızıllığı karpuz gibi güneşin Kendi gider serinlği baharda Kalır elde hasretiyle gidişin Gür kelimeler hecelenir dağlarda Ve duygular vardır dilsiz ölümcül Nasipsiz değil hiç kimse bu sofrada Kaygısız ve sevdayla bütüncül |
Gecelerin Ağrısını Severim Gecelerin düşürdüğü ağrıları severim, rüyaların korkusundan kurtulup, beyazlaşan şafaklara sitemle albümdeki resimlere küserim. Benim olan bana başka görünür. Bir tokat gibi iner yüreğime, Gecelerin ağrısını severim. İrinli rüyaların kurtuluşu bendedir, Dudaklarıma değen kan benim kanım, Bir çocuk buse vurur yanaklarıma, Küçük bir serçe gelir pencereme görünmeden Ötüşünde kar soğuğu estirir. Salyasını yüreğime döker bir köpek, Kudurmuşçasına kemirir varlığımı. Hikayelerimi söylerim rüyalarımda, Beni dinler bir küçük çocuk, Gözlerime indirir bedbin bakışlarını. Ürkek kelimelerle bir şair destanımı yazar. Şehrin bir köşesinde inileyen bir kuzu, Melemeden sarılmış anasına. Gecelerin ağrısına aşığım, Ruhumun derdini ifade eder, Yaşlarına merhametle o yanar, o ağlar. Şeytanların tuzağındaki ruhum, Gecelerin ağrısıyla kurtulur. Bulanık suların durulduğu an o andır, Bu yüzden aşkımı ilan ederim ağrılara. Beni o ağrılar susturur |
Hayat Uğraştır Erişmesi güç sanılan ülküye Erilir elbette, ümit var olun Dileğimiz mesut, mutlu Türkiye Kurulur elbette, ümit var olun Ne bakarsın gayri milli çıbana Hep değer verilir yâda yabana Her kim dil uzatır dine imana Yorulur elbette, ümit var olun Gönülden bir işe yönelen biri Çalışır çabalar akıtır teri Her türlü yabancı fikrin defteri Dürülür elbette, ümit var olun İnandım İslâm’'a, caymam beş şarttan Seven insan korkmaz belâdan, dertten Gayri milli ne var ise bu yurttan Sürülür elbette, ümit var olun Yatan erişemez o altın çağa Güven duyulur mu aymaz kaçağa? Alçak hesap alçak oğlu alçağa Sorulur elbette, ümit var olun |
ŞU KÜÇÜK ŞEY İndirdik mi suya denizi --İndirmedik suya denizi --İndirdikti suya denizi Buruk ve unutulmuş yapıyor beni Şu akşamüstü, şu küçük şey Çökerken sisleriyle-küçük vapurun kamarasını andıran- Dilsiz ve gücenmiş bir öykü gibi. Nice sözler vardır -belli belirsiz- bir yangın yerine benzer Arasıra kokusunu duyarız Ve aşklar şekilsiz eylemlerdir gün günden Biçilmemiş bir çayıdır bütün yaşam Durumlardır çünkü akılda kalan yalnız. |
OLMADI BÖYLE Olmadı yar olmadı senin yerine konmadı sensizlik koymadı bu şiir böyle olmadı yanlızım işte hani terketmeyecektin, bak gözlerim doldu ahanda şimdi oldu öptüm gözlerinden yanaklarından hadi şimdi hoşçakal olmadı be güzelim |
Gece Nöbeti Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum.. Azala azala.. Aramızdaki uzaklığın karanlığında.. Geceler kısalıp..gündüzler uzuyor öyle olunca.. Daha az seviyorum seni.. Kendini iyileştiren bir yara gibi.. Daha az.. Ve zamanla.. Sen geceyi tutuyorsun..ben nöbetini.. Uzak dağ kışlalarında.. Görmüyoruz birbirimizi.. Usul usul sis iniyor.. Kopmuş yollara.. Işığı hafif..uykusu ağır koğuşlarda üzerini örtüyorum senin.. Bir çığ gibi büyüyorsun rüyalarımda.. Sevgilim sevgilim Yıldızları daha büyüktür bazı gecelerin Nöbet kadar yalnızken öğreneceksin bunu da.. Artık daha az seviyorum seni.. Unutur gibi..ölür gibi daha az.. Yeniden ödetiyorum kendime Onca aşkın öğretemediğini.. Kolay değildi.. Yalnızca sevgilimi değil..evladımı da kaybettim ben.. Kaç acı birden imtihan etti beni.. Bir tek gece vardır insanın hayatında.. Ömür boyu sürer nöbeti.. Bu da öyleydi.. İyi ol.. Sağ ol.. Uzak ol.. Ama bir daha görme beni |
KARDEŞ EY KARDEŞ YOLCUYUZ HAZIRLANSANA BU FANİ DÜNYADAN GÖCERİZ BİR GÜN ÖLUMDEN KURTULUŞ YOKTUR İNSANA OMUZLAR ÜSTUNDE GÖCERİZ BİRGÜN DUYDUNMU ECELE CARE BULAN BULANA BU DÜNYA ÜSTUNDE BAKİ KALANA HAZILA KENDİNE LAZIM OLANI ELVEDA BAYRAGINI ACARIZ BİRGÜN AZRAİL VADESİ DOLANI BİLİR DAVETSİZ KONUKTUR HER EVE GELİR DOSTUM AGLAR DÜŞMANIM SEVİNİR İYİYİ KÖTUYU SECERİZ BİR GÜN |
Seni Yasamak Seni her özledigimde sevgilim, Gökyüzüne bakiyorum; Gögün mavisinde gözlerini görüyorum çünkü. Seni her özledigimde bir tanem, Denizlere bakiyorum. Ufuga bakinca mucizeni görüyorum çünkü. Seni her özledigimde bir tanem, Kuslara bakiyorum. O kanatlardaki özgürlügünü görüyorum çünkü. Ve askim, seni her özledigimde, Adinda isyan ediyorum. Seni özlemek istemiyorum ben, Ben seni yasamak istiyorum, Seni her özledigimde sana bakmak istiyorum Ve seni sende görmek sadece |
Sabret Yerinme sakın ha, geçen yıllara Neler göreceksin sen daha dostum Aldırma, ilenme zalim kullara Neler göreceksin sen daha dostum Yanmadın bilirim aşkın narına Belki yanacaksın, kalmaz yarına Sanma ki geç kaldın, yar kollarına Neler göreceksin sen daha dostum Dinle kelamımı ümitsiz olma Bir sen mi kaldın ki, dünyada darda Bu bahar olmazsa başka bahara Neler göreceksin sen daha dostum |
| Saat: 15:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık