![]() |
bir gül açtı avucumda soldurdum, bir yaprak yeşerdi yüreğimde sararttım, bir umut büyüttüm bahçemde unuttum, bir kadın sevdim,en güzel şiirimde kurşun kalemle,sildim. |
Geç oldu ama anladım Kimse giderken götürmüyor sevgileri yanında Yanılgılarımı yüzüme Vurmayın İçimdeki çocuğun masal Saatine denk geldi aşk Anladım dedim ya Daha fazla yormayın |
Gönlümün defterinden, sildim artık ismini. Görmek bile istemem, hayal olan cismini. Cehenneme çevirdin, yaşadığım her günü. Senin aşkın yüzünden, güldüğümü gördün mü.? Yırtıp attım albümden, bende kalan resmini. Bu dünyada tek kalsan, anmam senin ismini. Göz yaşıyla mutluluk, bir arada yürür mü.? Aldatılan bir kâlbin, tesellisi mümkün mü.? |
SENİ ARIYORUM Anlatacak nelerim var bir bilsen İçimde ihtilaller kopmuş Kendimi sürgüne verdim Mutluluğum çoktan iflas etmiş İtiraza hakkım yok biliyorum Beni savunmak sana düştü Seni arıyorum... Yarım kalmış şiirlerim gibisin Yaşanmamış çocukluğumsun anılarımda Öylesine eksiğim sensiz Öylesine sahipsiz İşte bütün umutlara Havlu attım, gidiyorum İçimde geç kalmışlığın çaresizliği Çocuklar gibi ağlıyorum Ve gel gör ki, her damla gözyaşımda Yine seni arıyorum... Ahmet Selçuk İLKAN |
Başkasını seveceğim Sildim seni defterimden Ağlamayıp güleceğim Sildim seni defterimden Ettiklerin artık yeter Aşkınla ettin bin beter Çileli ömrümde biter Sildim seni defterimden Çekemem artık nazını İstemem bahar yazını Bitirdim gönül sızımı Sildim seni defterimden Sen umurumda değilsin Cümle alem bunu bilsin Latifinde bahtı gülsün Sildim seni defterimden |
Bir varlığınla mutlu oluyordum Eskide kaldı hayallerim Sen diye birşeyin olmadığını anladığımda Şimşekler kalbime çaktı Beni benden alıp sürükledi... Senin gittiğin yer bahar oluyordu Bıraktığın yer hazan... Eskide kaldı herşey bir gülüşümü gizleyen resim Birde el yazımla yazdığım ayrılık metubum kaldı geriye Okuduğunda yüreğimin çektiklerini anlatmak için Yaşadıklarımı paylaşmak için... |
Duyguların bir bütün olmalı Tutkularına söz geçirebilmen için! Sımsıkı ve bir o kadar inatçı. Tıpkı tek yürek,tek vücut ölüme koşan Bir avuç asker misali! İşte budur gerçek aşkı,bulabilmenin telaşı! Ve o zaman hiçbir acı silemez Düşlerinde yaşadığın beyaz sevdaların Damağında bıraktığı tadı... |
GÜNLERDEN ÖYLE BİR GÜN Günlerden öyle bir gündü; Üzerine tarih düştügüm. Gözümün önüne geldi birden Balkiyan güzel yüzün. Ve yüregim yandi söndü, Ter basti avuçlarimi. Bir işlek kovan ugultusu Kapladi kulaklarimi. Uzandim usulca cigarama; Yavan ömrüme katik. Ben o gün öldüm gülüm, Bir daha ölmem artik. |
Her şey boş şu dünyada Bir sen varsın aklımda Arada bir kızsan da Söküp atma kalbinden Kapıldım sözlerine Vuruldum gözlerine O sımsıcak tenine Hasret bırakma beni İçimi bir hoş eden Baktıkça sarhoş eden Bana güzellik veren Silme beni gözlerinden Kollarımla sarsam seni Doyasıya öpsem seni Okşasam tatlı tenini Cennette olurum inan |
Kaç cemre düşmeli yüreğime, ısınmak için yeniden. Unutmak için, yeşil nazarlarını, kaç bahar geçmeli, hasretinin üstünden... Kaç ceylan su içmeli, sevda sebillerinden. Kaç güvercin uçmalı, vuslat semalarında. Kaç yağmur ıslatmalı tenimi, arınmak için özleminden... Kaç menekşe açmalı saksılarımda, boyun bükmeden. Kaç ilkyaz yaşamalı gönlüm, üşümeden Ve kaç sene, kaç ay, kaç gün, kaç saat,geçmeli, akan kanı dindirmek için, yaralarımın üstünden? http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
| Saat: 11:00 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık