![]() |
Her Şey Sende Gizli Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kâr sayma: Yaşadığın kadar yakınsı Her Şey Sende Gizli Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kâr sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun. Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. |
Havada nemli ve tuzlu bir serinlik Karanfil yağları damacanayla Gül yağları, bergamut, lavanta Akşam güneşine bulandı Limanda boydan boya Ne dedilerse yaptım bavullar hazır Geçmişi sığdırdım içine Ağır değilmiş o kadar Geçiştirmişiz zamanı Ateş ve su ve güzelim deniz Buluşmuşlar arasıra Her yerden akıyor gün Suyun üstünde esintiler Bir yolculuk vaktidir şimdi Köklerinden koparak yolculuk Yerinde sayarak yolculuk Rüzgarlara karışıyor kalbim Yamaçların, yarların en ucunda Kızıl kuşlar gibi titreyerek Ey benim güzel aşkım Sen hiç kış görmedin ki Poyraz nedir, kar, tipi bilmezsin Yalnızlık bile Ağzının kenarında Açıveren çiçekti Bütün gece limanlarda Beni alacak tekneyi aradım Yabancı yıldızların altında Bir göktaşı gibiydim Işığım gitgide eksildi Unutmazsın beni bilirim Pencerene yine Beyaz bir gül bıraktım |
YENİK DÜŞTÜM SEVDANA Şiirler yazdım sana, gecenin biryarısında Kör, sağır, dilsizdi yüreğimde büyüyen aşk. Gün geldi adaklar adadım uğruna Kurbanlar kestim, bezler bağladım ağaçlara. Olmadı.. olamadı.. yenik düştüm sevdana! İçime gömdüm düşlerdeki "Ela" gözleri sevgime can çıktı bedenden yılmadım Parça parça koptun içimden gün gün, Yıkıldım..ufaldım..dik tuttum başımı, ama; Olmadı ..olamadı.. yenik düştüm sevdana! Eş koştum seni onsekizlik yüreğime Anlar, bilir , sever dedim. Sabır taşı koydum içimdeki gitmelere Sırt çevirdim "unut! dönmez..!" demelere Olmadı.. olamadı.. YENİK DÜŞTÜM SEVDANA! |
.....Yalnızım.... Sen şehri ışıkları kadar canlı mı sandın? Yüzümdeki tebessüme kanıpta dertsiz mi sandın? Alacakaranlıkta ay ışığından bile yoksunum Sensiz geçiyor günlerim gecelerim Çevremdeki kalabalık daha da yalnız hissettiriyor Artık ruhum da bedenimi ısıtmaya yetmiyor Alacakaranlıkta ay ışığından bile yoksunum Sensiz geçiyor günlerim gecelerim Kaçının var ki sırdaşı şu küçük dünyada? Su dökülen çorak toprak gibi canlanıyorum biten mısralarımda |
Uçar Gibi koparak geldi bir kışın sonbaharı gibi ılık bir tendi soluk soluk terime işledi bir sokak dolusu kuru yaprak şimdi her esintide uzaklaşıyor benden "canlar bedenden kopsa" der idim "o benden asla kopamaz!" ırmakların buluştuğu yerde buluşuruz bir volta kadar ihtiyaçtır içerdeyken gökyüzü merdivenler dayansada güneşe uçar gibi şafağa koşarız birgün |
ARTIK VEDA VAKTİ Havada nemli ve tuzlu bir serinlik Karanfil yağları damacanayla Gül yağları, bergamut, lavanta Akşam güneşine bulandı Limanda boydan boya Ne dedilerse yaptım bavullar hazır Geçmişi sığdırdım içine Ağır değilmiş o kadar Geçiştirmişiz zamanı Ateş ve su ve güzelim deniz Buluşmuşlar arasıra Her yerden akıyor gün Suyun üstünde esintiler Bir yolculuk vaktidir şimdi Köklerinden koparak yolculuk Yerinde sayarak yolculuk Rüzgarlara karışıyor kalbim Yamaçların, yarların en ucunda Kızıl kuşlar gibi titreyerek Ey benim güzel aşkım Sen hiç kış görmedin ki Poyraz nedir, kar, tipi bilmezsin Yalnızlık bile Ağzının kenarında Açıveren çiçekti Bütün gece limanlarda Beni alacak tekneyi aradım Yabancı yıldızların altında Bir göktaşı gibiydim Işığım gitgide eksildi Unutmazsın beni bilirim Pencerene yine Beyaz bir gül bıraktım... |
Bolluklar uçtu gitti, Fakirlik cana yetti, Şükür devri bitti, Bereket bizden gideli. Kürsülerde alimlerdi, Yükselme sona erdi, Batı, atıklarını verdi, İlim bizden gideli, Acıma hissi bastırıldı, İsyan rekorları kırıldı, Analar kuzularca ısırıldı, Şefkat bizden gideli, Aşıklar çöle kaçtı, Şehvetler öne geçti, Sevgililer bedeni seçti, Aşk bizden gideli. Birbirimizi anlamadık, Tecrübelileri dinlemedik, Doğruları tınlamadık, İrfan bizden gideli. Hep karanlıkta kaldık, Aydınlık hülyasına daldık, Sahte fenerler aldık, Nur bizden gideli... |
GELSEM KAPINA bir akşam kapına gelsem ansızın beni içeriye alacak mısın? baksam gözlerine konuşmaksızın sende gözlerime dalacak mısın? elimde bir çiçek yüreğimde sen ıslak gözlerimle pişmanım desem kalbimden kalbine usulca esen hasreti içinde duyaca kmısın? buruk bir merhaba düşer dilime bakarsın perişan olmuş halime sarılıp boynuma iki kelime seni seviyorum diyecek misin? |
Umutlar tükendi, güller soldu, uçtu bülbüller Yıldızlar söndü, karardı dünyam, küstü gönüller Ayrılık badesin yudumladım yarin elinden İçin kan revan sızlar, gözlerin yalan mı güler Veremedim sana deste deste türlü çiçeği Neyleyim ben aşamadım gözü dönmüş feleği Kabul olur mu biçare aşıkların duası Niçin gerçekleşmez acep sevenlerin dileği Ateşsiz kalpte, kuru gözlerde bulunmaz hülya Aşk umutsuz, kavuşmasız; elde kalan tek dua Konduğum gönül bağından bir gün uçup gidersem Mevla ne eylersen güzel eyle aşık kuluna Sabır taşın bas kalbine, gel ağlama ey gönül İstemem gayri Cennet hurisi verilse ödül Güneş gibi hep parlasın, aşkıma el değmesin Beklerim ben, yeter ki solmasın bahçemdeki gül |
Unutmadım, unutamadım seni,o öldüren sevgini, Vazgeçmedim senden umudu kesmedim gözlerinden, Bekledim doğan güneşle, belki o getirir diye seni, Karanlıkta yıldızlara sordum, yoksa onlar mı getirirdi sevdiğimi. Durmadım,yılmadım kalbimden, kalbine duyurana kadar sevgimi, Bitiremedim, nefret etsem bile bu yok eden özlemi, Canımı yoluna verdim, yıkılmamak için savaştım, ah bir görsen beni, Ben seni sevdim, ben sana kaldım, yeter artık çağır şu yüreğimi. Elimden gelen sadece büyük bir haykırış, Umutsuz belki, bir ihtimal bile olmasa da bu yakarış, Neden bir tanem, neden, gelsen şimdi biter her acı yine kalplerde barış, Sevgiye senin ki, hadi bir kalp bağışla bana, sanadır bu yalvarış. Görmüyor musun bitiyorum sensiz, eriyorum bir mum gibi, Hadi ateş ol tekrar yak beni, hatırla hor görme geçen günleri, Boş kalmasın anılar kalmasın yaşanmışlığıyla, koparma içimden, Bitsin bu ayrılık, ellerimi tut yine sen değil misin ki yaşamımın tek sebebi. Koş tekrar benimle aynı hayallere, sımsıkı tut bırakma benim gibi, Ben seni tutarken kaybetmemek için, yakala hadi attım sana kalbimi, Gördün mü ışığı geleceği gösteriyor şimdi, ayrılmayan ikimizi, bitmeyecek sevgimizi, En güzel duyguların başladığı, senin bana gelen en saf halini. Anladın mı seni seven bir kalp var yeryüzünde, seni arayan, Buldun mu şimdi aradığını, yalnızlığın hain kollarında, Verdin mi kararını, uyandıracak mısın beni bu kötü rüyadan, Açacak mısın kollarını, yeniden ısıtacak mısın benimle varlığımı, yine her an. |
| Saat: 02:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık