![]() |
Özledim Seni İlkay'a İsmimi duymayı o kadar özledim ki, Lâyık olmasam da, bal dudaklarından, Kelimeleri izlemeyi de özledim, Ağzından dökülürken tane tane, Yürümeyi özledim bir de, seninle... |
Son Çığlık Kırık... Ezik... Suskun... Dudaklarımda son çığlığı yarım şiirimin Ellerim çatlamak üzere isyandan Yaş dondu gözlerimde Söyleyemiyorum son sözümü Gökyüzümde kararmış bulutlar Umutlara yalvarıyorum gitmeyin Terk etmeyin... Ruhum paramparça, bedensiz Bedelsiz sevilere tutsak... Çöktü çökecek üstümdeki gök Soğuk bakışlarım lâv akışkanlığında Suskun yıldızlar Yaldızı yetmiyor yaşamın güne Gece seyrelmiyor fırtınada... Boşluğa söylenmiş yeminlerin keskinliğinde Bıçak sırtı parmaklarım... Kamçısı şaklıyor çaresizliğin Ürken kuşların kanat çırpışında hayat Kendimi kendimle sarıyorum Saklıyorum duran zamanda bakışımı Yaşama son kez bakıyorum... Kırık... Ezik... Suskun... |
Özlediğin Gidip Göremediğindir Özlediğin, gidip göremediğindir; ama, gidip görmek istediğin Özlem, gidip görememendir; ama gidip görmek istemen Özlediğin, gidip görmek istediğin- ama gidip göremediğin Özlem, gidip görmek istemen- ama, gidememen, görememen; gene de, istemen |
ßu Gece Gözlerim yağmura teslim olmadan Çekildi denizin suyu bu gece Hayaller isminle hayat bulmadan Değişti düşlerin huyu bu gece Sevdaya yurt olmuş susuz çöllerin Damlası deryaya küsmüş göllerin Giderken diktiğin siyah güllerin Semaya ulaştı boyu bu gece ``Git`` dedin;unutmam,dünya döndükçe Kül olsa , közlerim ; ateş söndükçe Üstelik yağmurlar yere indikçe Kurudu sevdanın soyu bu gece Anılar verdiği sözden cayarken Geceler her düşü gerçek sayarken Yıldızlar gözlerin için kayarken Gökyüzü dipsiz bir kuyu bu gece Zamansız bükülmüş dizlerimin de Günaha bulanmış sözlerimin de Cennetten kovulmuş gözlerimin de Talihi bahtımdan koyu bu gece Şimdi sen ettiğin yemini tutup ``Aşk`` denen çiçeği demsiz kurutup Gözümden damlayan yaşı unutup Uyuyabilirsen uyu bu gece |
Yıllar geçtikçe bir bir acımasızca Geriye dönüp bakmak zor gelir Aynalar artık dost görünmez insana Pembe bulutları yok olur gider rüyaların Gerçek yüzünü gösterir zaman Yaşamak işte o an zor gelir insana Yürümek meçhul yarınlara inan zor gelir Elveda derken yitip giden gençliğe O taze aşkların büyüsü bozulur ansızın Yırtık bir resim kalır geriye Maziyle gölgelenmiş o sevgiden İşte o an zor gelir yaşamak Bir mektup kalır sadece titreyen ellerde Acımasız yılların arasında sıkışıp kalmış Unutulmuş eski bir nağme kalır kulaklarda Bir zamanlar aşıkların dilinden düşmeyen Feryat eden bir yürek kalır yaşanmamış anılara İşte o an yaşamak zor gelir insana Zor gelir yaşamak ayrılıklarla doldukça Karanlığa gömüldükçe umutlar bir bir Beklenmez oldukça ayak sesleri Boğulur kalır yürekler o karanlık sessizlikte Ve maskelenmez olur gerçekler yalan perdesiyle Yaşamak işte o an, işte o an zor gelir... |
Yalnızlıgımla basbasayım yine Hayaller ve anılarla Yasamımı hatırlayıp Agladıgım yalnızlıgımlayım Sadece duygularımı paylasan Kader var yanımda Yalnizliga düşmüş bir kuş gibi Çaresiz kanadı kırık Yinede yılmadan ama gözyaşlarına yenilerek... Terkedilip bırakılan bir güvercin gibi Anılarımla ve kaderımle paylaşıyorum herşeyi... Çaresizligimi,umarsızlıgımı Yalnız bırakılan fakat yılmayan Kimseye muhtaç olmayan Ama aglayan... Bir dag yamacına oturmuş Geceyi ve gündüzü düşünüyorum sadece... Sadece içimi yakan ateş gibi Kıvılcımlanıp yasadıgım acı günleri yakmak istiyorum... Yakmak istiyorum ki Kül olup ortadan kalksınlar diye Beni sadece yalnızlıgımla bıraksınlar diye Düşünüyorum..... Seni düşünüyorum yinede Yılmadan bıkmadan Damla,damla dökülen yagmurlar gibi İşte yine yanaklarım ıslandı Yine aynı şey oluyor Ne zaman seni düşünsem Hep aynı şey oluyor bana Ama sen beni hiç sevmedin ki Beni yalnızlıgımla başbaşa bıraktın Şimdi kuş olup uçmak isterdim Bulutlarin üzerinde Asagıya bakmak isterdim Seni görürüm diye Sevgimin bitmedigini Sana göstermek için Sensizligin acı yüzünü Sevmenin şevkatsizligini Göz yaşlarımın bile ezildigini Sana göstermek için ... |
Şimdi yanık bir türkünün notalarındasın En sevdiğim şarkının nakaratında Gayet hüzünlü bir öykünün kahramanısın Sana olan duygularım satır aralarında Sesim ulaşmıyor çok uzaklardasın Gözün hep ayrılık tabelalarında Hiç anlaşılmaz kelimen, muğlaksın Sözün hep tanıdık kaçamaklığında Çek gözlerini, hiçbir şeyin kalmasın Al yarıda böldüğüm uykuları da Kalbim bir daha gelecek sanmasın Git uzakları da alıp yanına... |
Dün gece yine daldım yine hasret yandım gök yüzünde parlayan yıldızlara seni sordum tüm yıldızlara bakarak düşündüm seni hiç aklımdan çıkmamacasına işte o anda bir yıldız kaydı hani derlerya ne istersen olur diye işte o zaman yanımda olmanı nasıl isterdim birlikte olmayı... ellerim, ellerinde, gözlerim, gözlerinde ama olmadı hiç biri gerçek olan tekşey senin sevdana yanmak hasretine ağlamak oldu o kayan yıldızın ardından...!! |
Poetika Yalnızlığı sevmiyorum Yalnız kim ola ki Kendim... Kendimin kendini sevmiyorum Kediler hariç... Kahve ocakçısı olacaktım ben Tuttum kavlimi Yazdıklarımsa hep nafile Hep nişanlı angaje ısloganlı Can, diyorlar, bir kahve yap şu dümenin ağzına Kallavi olsun! Bende yoksa kahve, yemişçiden tedariklenip Ve cezveyi ateşe sürüp, üstüne yemeni, şekerini Taşırmadan pişiriyorum Biliyorum, bilmez miyim bu kahve ocağınnan Ocağımızı bucağımızı Isıtamayacağımı! İşte onun içinde de içim titreyerek Cezvenizi sürüyorum ateşe |
sezsiz ve usulca aşkına karşılıkmışcasına bir sonbahar akşamında sevgiye doyumsuzca kuşlar,kayalar şahit buna senin uğruna kıydım canıma benden geriye kalan nedir diye sorduğunda bir demet sarı gül aşkıma ve koca bir ayrılık bıraktım sana sevdiğinden ayrıldığında daima BENİ HATIRLA... |
| Saat: 11:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık