![]() |
Içimin Bagciklarini Çözüyorsun Tutundugumsun bize yagan yagmurlar Islatiyor kalbimi Saçaklari kurumuyor içimin Yanginim sönmüyor Ve bitmek bilmiyor Çaresizligim Sen içimin bagciklarini çözüyorsun Bulutlar iniyor dizlerime Sevdigimsin Altindan bir gülüştür seninkisi Notalara karişan Gözyaşlarimla örüyorum Gülüşünün çevresini Ve birden degişiyor Hayallerimin merdiveni Sen içimin bagciklarini çözüyorsun Güneşi yakiyor yalnizligim Hasretimsim Önce yelkenlerimi kaptiriyorum rüzgarina Sonra yüreginin dalgalarinda boguluyorum Şimdi de siginiyorum kumsalina Göster yüzünü Siginiyorum sana Sen içimin bagciklarini çözüyorsun Denizi boyuyor ellerim Özlemimsin Aciyla büyütüyorum seni Sen böyle deniz Böyle ben koktukça Işliyorum sevdami Mavinin çakirina Sen içimin bagciklarini çözüyorsun Işliyorum sevdami Yüreginin ortasina |
Gün baterken bir akşam üstü Hayalim taılacak gözlerine Bir rüzgar vuracak saçlarına Ben geleceğim aklına ağlayacaksın... Dilin varmasada adımı anmaya Boşver çalışma beni anmaya Nasıl olsa bir gün tatlı uykuda Ben geleceğim aklına ağlayacaksın... |
Ödedin Mi? Umarsızca yaşamanın Ödedin mi bedelini? Güzel yari aldatmanın Ödedin mi bedelini Hayasızca bakışların Pervasızca atışların Üst-başını saçışların Ödedin mi bedelini? Güle yandın mı sen güle Figan ettin mi bülbüle Kopardığın her sünbüle Ödedin mi bedelini? Sebep oldun sen herşeye Zemzemi değiştin meye Canın değildir hediye Ödedin mi bedelini? |
Tek taraflı bir sevgiydi, beni sana bağlayan ve gözyaşına boğulan yüreğimdeki.. İki tarafına da dokunsan, hiçbir sonuç alamadığın, bir sevdaydı benimkisi.. Ben seviyordum ve içimden, bağıra bağıra söylüyordum. Ben sana aşıktım, ama sen hissetmiyordun.. Çıkaramıyordum içimdeki gücü. Anlatamıyordum ´seviyorum´lu biten o son sözü. Ve gözlerimle söylüyordum ve ben seni özlüyordum, ama sen görmüyordun...! Seviyordum çocuksu bakışını. Sana söyleyemedim...Her yere ayak uyduran, o çılgın rahatlığını. Ve yerinde kullandığın, olgun tavrını seviyordum.. Her şeyinle hoşuma gidiyordun ve bana, her şeyinle çekici geliyordun.. Ben sana hayrandım, ama sen bilmiyordun.. Söyleyemedim sana.. Attığım her yeni adımda, risk alarak başlardım hayata. Ama, sana karşı kumar oynayamadım, rest çekemedim hayata. Seni kaybetmekti, sevginin yanında sevgimin yalnız kalmasıydı korkum ve ben bunu, bir türlü göze alamıyordum...! Belki sen bunu, hiçbir zaman bilmeyeceksin.. Ama birgün öğrenirsen, suçu kendinde arama. Çünkü bütün suç benim.. Ve olur ya, birgün gelirsen bana, ben her zaman, her şeyimle seninim...! |
Ya Dön Bana Işık saçan bin yıldız parlasın gözlerinde Çok renkli rüyalar gör uyurken dizlerimde Hiç sitem bulunmasın, Sana ait sözümde. Ya bırak Sel olsun gözlerden akan yaşlar Iki yanıma düşsün sana açılan kollar Aylarla ve yıllarla yürüsün dargınlıklar Ya dön bana ya bırak Istersen döktürürsün ağaçta kalmaz yaprak İstersen büyütürsün aşkımız kalmaz kurak Ya dön bana bir tanem ben olayım son durak Ya çek git buralardan beni benimle bırak |
Sensin görmediğim gözlerinde pırıltı dokunmadığım teninde ateş girmediğim rüyalarında özlem duymadığım sesinde şefkat tutmadığım ellerinde acı unutmadığım kokunda aşksın hem benden hem kendinden kaçaksın |
Özgürlük uzanmışım boylu boyunca musalla taşında dünyanın sessizliğini dinliyorum çevremde bir yığın haykırış yanık yanık ağıtlar duyuyorum bakma öyle gözlerimin açık kaldığına onlar; seni son bir kez görebilmem içindir şaşırma sakın dudaklarımın aralıklığına onlar; bir kez daha seni seviyorum diyebilmek içindir sen ey tatlı özgürlük, ey başımın belası sen, masum çocukluğum, gençlik umudum sen, uğruna binlerce kez tutsak olduğum ve ölümüne sevdiğim, esaretsizliğimsin |
BENCE ŞİMDİ SEN DE HERKES GİBİSİN Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence şimdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin Nazım HiKMET |
Maviye, bulutlara aşık bir çift kanada Bir yudum özgürlüğe Yeter mi gücün Satın almaya Servetini döksen uğruna Söyle Hayat verebilir misin Umutları tükenmiş hastaya Ah bir bilsen Bir zavallı cücesin Mağrur bakan dev aynasına Zamanın erittiği sözde kral Kimseler adını bilmiyor artık Buyruklarıyla tanrılaşan Taht sakinlerinin Nice çobanlar var Marangoz, terzi Hala kalplerde yerleri var Prangalar vursan Zincirlerle bağlasan Ayaklarımı, ellerimi Engelleyebilir misin düşünmemi Susturabilir misin yüreğimin dilini... Ey Yenilgiye doymayan zalim Gel vazgeç bu sevdadan... |
(' ! ") . Devrik bir cümledir sevgi. imlası kaleme küs, kuş kanadı kırıklığınca Noktası kaçmış mutluluk, ünleme hasret çeker. Parantez kenarındaki umut, bütün sırları ortaya dökmek ister. Adı tırnakla yazılmış gönül defterine virgül, hiç istemezdi çelme takmayı. Kesme işareti, yaşam ve ölüm arasındaki sus payı. Rengi kaçmış zarfın suçu değildi. akan zamanı belirtmek, öznesi hiç anılmayan cümlelerde… |
| Saat: 15:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık