![]() |
Sabahtan Uğradım Bir Mah Güzele Sabahtan uğradım bir mah güzele Göz üstünden göze bakmak güzeldir Güzelin buyruğu başım üstüne Güzel ile yola gitmek güzeldir Güzel ağlar güzel güler naz ile Güzel söyler güzel dinler söz ile Güzel bahar gelir güzel yaz ile Güzel ile gül toplamak güzeldir Güzel ile güzel gezmeli imiş Güzel ile bade süzmeli imiş Güzel okuy'p güzel yazmalı imiş Güzelin lebinden tatmak güzeldir Güzel gezer güzel ili obayı Güzel giyer güzel şalı abayı Güzel doğar güzel muharrem ayı Güzel tutup güzel görmek güzeldir Pîr Mehmed'im güzellerden söz ara Güzelleri güzellerden süz ara Yalınız koymayın beni mezara Güzel gelip güzel gitmek güzeldir |
Sen benim herşeyimsin daha çok sarıl daha sıkı saçların nefis kokuyor tenim sana hasret çekiyor sen hep benimlesin benimsin beynimde yüreğimdesin Duygularımsın hislerimsin seni seviyorum güzeller güzeli meleğim Karnımın tokluğu, gönlümün melodisisin Sorularıma cevap, özlemime ilaçsın Bir bardakta sıcak çayımsın, içtikçe içesim geliyor Sen bileğimin bitmez gücüsün Dilimden dökülen ilk sevgi sözcüğümsün Yaşamak için muhtaç olduğum tek sevdamsın Seni seviyorum güzeller güzeli meleğim Boğazıma düğümlenen sesimsin Haykırışım, geleceğim geçmişim çocukluğum, gençliğimsin hayat penceresinden baktığımda tek manzaram, Tek Aşkımsın Sen masallarımdaki perim, kalbimdeki atışımsın Gömleğimin düğmesi kalemimin ucu, kimliğimin mühürüsün Sen benim kaderimin tek dişisisin Gözümü kamaştıran güneşim, Daraldığımda ferahlatan tek rüzgarımsın Seni seviyorum güzeller güzeli meleğim Rüyaların en gerçeği, olasılıkların en yükseği elimsin ekmeği tuttuğum secdeye vardığım Allah'a açtığım elimsin Sen benim tutan elimsin, Seni seviyorum güzeller güzeli meleğim. Zamanımsın Katre katre çektiğim Hücre hücre hissettiğim An an yaşadığım zamanımsın seni seviyorum güzeller güzeli meleğim Hem dünümsün unutamadığım, unutmak istemediğim Hem de bugünümsün Aldığım nefes gibi gerçek Sen benim yarınımsın Yarınlarımsın Seni seviyorum güzeller güzeli meleğim Sen benim Olmazsa olmazımsın, O olmadan yapamadığım Onsuz bir anlam ifade edemediğimsin Sabahımsın huzur ve bereket dolu Seni seviyorum güzeller güzeli meleğim Beni ben kılan Bana beni bulduran Aklımı başımdan alan sevdamsın Sen benim kara sevdamsın Seni seviyorum güzeller güzeli meleğim Bana vaat edilen aşkı getiren meleğimsin Sen benim ak kanatlı aşk meleğimsin Sen benim bebeğimsin Öpmeye doyamadığım Okşamaya kıyamadığım Tatlı dilli Güler yüzlü Sarıldığım topraksın Soluduğum havasın Sen benim Yerim, göğüm Denizim, deryam Sen benim içim dışımsın Sen benim Tek bir şeyimsin Her şeyimsin |
Bu Gece En Hüzünlü Şiirleri Yazabilirim Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Şöyle diyebilirim: "Gece yıldızlardaydı Ve yıldızlar, maviydi, uzaklarda üşürler" Gökte gece yelinin söylediği türküler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Hem sevdim, hem sevildim, ya da o böyle söyler Bu gece gibi miydi kucağıma aldığım Öptüm onu öptüm de üstümde sonsuz gökler Hem sevdim, hem sevildim, ya da ben böyle derim Sevmeden durulmayan iri, durgun bakışlı gözler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Duymak yitirdiğimi, ah daha neler neler Geceyi duymak, onsuz daha ulu geceyi Çimenlere düşen çiy yazdığım bu dizeler Sevgim onu alakoymaya yetmediyse ne çıkar Ve o benimle değil, yıldızlıdır geceler Yürek zor katlanıyor onu yitirmelere Bakışlar sanki onu bana getirecekler Böyle gecelerdeydi ağaçlar beyaz olur Artık ne ben öyleyim ne de eski geceler Sesim ara rüzgarı ona ulaşmak için Şimdi sevmiyorum ya, eskidendi sevmeler Şimdi kimbilir kimin benim olduğu gibi Sesi, aydınlık teni, sonsuz uzayan gözler Sevmiyorum doğrudur, yürek bu hala sever Sevmek kısa sürdüyse unutmak uzun sürer Bu gece gibi miydi kollarıma almıştım Yüreğimde bir burgu ah onu yitirmeler Budur bana verdiği acıların en sonu Sondur bu onun için yazacağım dizeler |
BU GECE UYUYAMAZSIN SEN Bu gece uyuyamazsın sen çetin bir sızı sarar odanı sen şimdi ağlarsın da... umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını Radyonu açmış şiirler dinliyorsun elinde kalem.. kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek... Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak! üzüleceksin ısınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben! bilirsin... Gece sana emanet... bu şehri bir kez daha terk ediyorum gelemediğin bir yerdi vardı hani? İşte oraya! yine gurbete düştü yolum...... Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum.... Okan Savcı |
|
Korktuğum Şey Gün çekildi pencerelerden; Aynalar baştan başa tenha. Ses gelmez oldu bahçelerden; Gök kubbesi döndü siyaha. Sular kesildi çeşmelerden; Nerden dolacak bu taş nerden, Nergislerin açtığı yerden Ey kuş uçurtmayan ejderha? Ne yardan geçilir, ne serden; Korkuyorum bu gecelerden. Bel bağladığım tepelerden Gün doğmayabilir bir daha. Cahit Sıtkı Tarancı |
Seni Seviyorum Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Hani seversin de, Acı çekersin. Hani seversin de, Onu görmek bile yeter dersin. Hani seversin de, Sesini duymak istersin. Hani seversin de, Daima onu düşlersin. Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Yine de seversin, Beklersin, Beklersin, Beklersin... |
Sen Gelince Aklıma Sen gelince aklıma; Bir nehirin çılgınlığı sarar, Yanar tenim hani o dokunamadığın, Bir kez daha yanlızlığım vurur... Sen gelince aklıma; Bir kuş kanadından yüreğim uçar, Yaşanmamış,yaşanamamış anılardan, Bir kez daha hüznüm vurur... Sen gelince aklıma; Bir kırmızı gül goncası acar, Sevişlerim sacının bir telinden, Bir kez daha inadım vurur... Sen gelince aklıma; Bir boran bedenimi alır götürür, Titremeler sarar anlayamadığın, Bir kez daha yağmurlarım vurur... Sen gelince aklıma; Bir dize dökülür kalemden düşer Hiç gelmeyişin ve hiç gitmeyişin Bir kez daha hayallerim vurur... |
Ala Geyik Çocuktum, ufacıktım, Top oynadım,acıktım. Buldum yerde bir erik, Kaptı bir Ala Geyik. Geyik kaçtı ormana, Bindim bir ak doğana. Doğan, yolu şaşırdı, Kaf Dağından aşırdı. Attı beni bir göle; Gölden çıktım bir çöle, Çölde buldum izini, Koştum, tuttum dizini. Geyik beni görünce, Düştü büyük sevince. Verdi bana bir elma, Dedi, dinlenme, durma. Dağdan yürü, kırdan git, Altın Köşke çabuk yet. Seni bekler ezeli, Orda dünya güzeli. Bin yıllık çile doldu! Bunu dedi, kayboldu. Yedim sırlı elmayı, Gördüm gizli dünyayı. Gündüz oldu, geceler; Ak sakallı cüceler, Korkunç devler hortladı, Cinler, cirit oynadı. Kesik başlar yürürdü, Saçlarını sürürdü. Bir de baktım, melekler, Başlarında çiçekler. Devlere el bağlıyor, Gizli gizli ağlıyor. Kılıcımı çıkardım, Perileri kurtardım. Kurtardığım periler, Adım adım geriler, Kanadını açardı, Selam verir, kaçardı. Az, uz gittim, dolaştım, Altın Köşke ulaştım. Bir kapısı açıktı, Öteki kapanıktı. Kapalıyı açarak, Açığa vurdum kapak. At önünde et vardı, İt, ot yemez ağlardı; Otu ata yedirdim, Eti ite yedirdim. Açtım bir elmas oda; Dev şahı uykuda Gördüm, kestim başını, Dedim, Ey dev nerede? Nerede Dünya Güzeli? Dedi, Elinde eli! Döndüm, baktım. Bir Kırgız Elbiseli güzel kız. Durmuş, bakar yanımda, Şimşek çaktı canımda. Güldü, dedi, Türk Beyi! Tanıdın mı geyiği? Kimse, beni bu devden Alamazdı. Ancak sen, Kaya deldin, dağ yardın, Geldin, beni kurtardın. Ah o imiş anladım, Sevincimden ağladım, Dedim, Turan Meleği! Türkün yüce dileği! Yüz milyon Türk bu anda Seni bekler Turanda. Haydi, çabuk varalım, Karanlığı yaralım; Sönük ocak canlansın, Yoksul ülke şanlansın İndik, iti okşadık, At sırtına atladık. Geçtik nice dağ, kaya, Geldik Demirkapıya. Kapanması, çok yıldı, Açıl! dedim, açıldı. Yol verince gizli yurt, Aldı bizi Bozkurt, Kaf Dağından geçirdi, Türk Eline getirdi. |
Aşka ve Sevgiye Dair Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair… |
| Saat: 16:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık