![]() |
Aşk Aşk dediğin nedir ki Tenden bedenden sıyrık Çocukların içinde Yaşadığı bir çığlık Aşk dediğin nedir ki Histen nefesten varlık Umutsuzluk içinde Karanlığa son ıslık |
AŞK ÇARPTI BENİ Aşk kelimesinin anlamını bilmezidim, Aşka inanana için için güleridim, Aşkı ben boş, gereksiz bir duygu sanıridim, Aşk çarptı beni yerden yere vurdu savurdu. İnsan ne olduğunu dahi hiç anlamıyor, Aç kalıyor, susuz kalıyor hiç bilemiyor, Sarhoştan farkı yok kendine hiç gelemiyor, Aşk çarptı beni hemen de hesabını sordu. Aşığım ben aşık, içim alev alev yanıyor, Aşk sarhoşuyum başım fena halde dönüyor, Hançer yemişten beterim, yüreğim kanıyor, Aşk çarptı beni tuttu ta canevimden vurdu. Aşk; yemekmiş, suymuş, içmem gereken doluymuş, Aşk; sevenlerin, sevgililerin bir yoluymuş, Aşk; en güzel şeymiş, güzelliklerle doluymuş, Aşk çarptı beni ağına alıp tuzak kurdu. Abbas der aşkı aşık olunca ben anladım, Sevdim, seviyorum hiç sevgiye ben doymadım, İğne batırdılar acısını hiç duymadım, Aşk çarptı beni ateş gibi yaktı kavurdu. |
Ve Sen.. Ve sen gelirsin aklıma, Bu seni getiren gecelerde, Düşüncelerim karışık, Gözlerim kızarıktır, Seni isteyen yalvarışlar, Yankılanır bütün gece, Duymak sevgi ister, Dayanmak yürek ister bebeğim, Göz yaşlarıma sel dediler, Ama bilmezler, Onlar kalbime akan, Aşkımın saf damlaları, Ya sen, Düşünür müsün beni, benim seni, aklımı bitiresiye, Düşündüğüm gibi, Ya sen, Bekler misin sabahı, Benim kıyameti beklediğim gibi, Ya gözlerin, Ağlar mı, Okyanuslara inat gibi.. careless_WHISPER |
Son Şiir.. Şakır şakır yağan yağmura inat. Ciğer donduran soğuğa inat. Akıla,fikire,mantığa inat. Çıkıp sahilden denize doğru yürüyeceğim... Beyaz köpükler dolanacak bileklerime. Sonra dizlerime,sonra ellerime... Belki ruhum yıkanacak dalgalarla karıştıkca, Arınacağım. Belki göz yaşlarım karışacak yağmurlara, Saklanacağım. Bütün düşlerimi kasıp kavuracağım. Vakti geldi gidiyorum. Sakın üzülmeyesin,ağlamayasın. Yollarını artık beklemiyorum sanmayasın. Sevmiyor artık unuttu deyip kahrolmayasın. Ben sana söz verdim İki cihanda helalim sensin... Ölsemde vaz geçmem sen benim herşeyimsin... SENİ SEVİYORUM... Biliyormusun bugün ne yapacağım, Ciğerleri donduran soğuğa inat Nefesimle ısıtacağım seni Sonra kollarımla sıkıca sarıp Deniz kenarında yüreceğim yan yana Ve beyaz köpüklerden yıldızlar takacağım saçlarına. Düşlerini kasıp kavuran fırtınaları Gözlerimde ılık meltemlere çevireceğim... Beni seviyormusun diye sormayacağım, Martılar haykıracak seni seviyor diye Ve bende haber göndereceğim yakamozlarla, Pırıltılar arasında binlerce kez tekrarlayacaklar Bende... Bende sevgilim... Bende SENİ SEVİYORUM... |
YETMEDİMİ SANA HASRETLİĞİM Bu şehri o gri efkar kaplı yüzüyle Terkedip de gitmek zorunda değildin. Taşı toprağı hala ardından ağlar Bense sokaklarında öksüz, yetimim. Hülyanı yıldız parçası gözlerine Katıp da götürmek zorunda değildin. Sustum artık bana anlatacak ne var Sensizlik diyarında sağır, dilsizim. Cana çileden köprüler kurma yar Yetmedi mi sana hasretliğim... Özlem Torkul Tekan |
Seni Görüyorum Düşlerimde Seni görüyorum düşlerimde Yanimdasin; Ellerini tutuyorum simsiki Gözlerine bakiyorum sicacik Içim isiniyor senin yaninda Sanki kuşlar bizim için şarki söylüyor Dansediyorlar etrafimizda Başimi omuzuna dayiyorum; Sarhoş olmuş gibiyim Başim dönüyor Bulutlarin üzerinden izliyorum dünyayi Seninle dünya o kadar güzel görünüyor ki gözüme Inanamiyorum... Hiç uyanmak istemiyorum Bu büyünün bozulmasindan korkuyorum belki Masmavi bir deniz uzaniyor önümüzde Yanimda sen varsin düşlerimde Soguk, boş ve karanlik bir odada uyaniyorum sonra Bakiyorum ama yoksun Kalbim kaniyor Canim çok yaniyor Hasretin altin sapli hançer olmuş Saplanmiş yüregime Ölüyorum.... Başim dönüyor aşkim Gözlerim karariyor Zaten sensiz karanlik degil miydi? Nefes alamiyorum aşkim Sensiz hiç nefes almadim ki Hasretin öldürüyor beni Çok canim yaniyor bir tanem Kalbimi söküp atmak istiyorum Bu aci dinsin diye Onda da sen varsin yapamiyorum Ruhumda, bedenimde, yürüdügüm yolda, Gördügüm her şeyde Duydugum her sözde sen varsin Düşüyorum birtanem Artik sensizlige dayanamiyorum Avutmuyor hayalin Sicakligin olmayinca Üşüyorum, ölüyorum... |
Kalbe Vurunca Sevda Gecelerim gündüzlere karışır Aşk ateşi vurur perde yırtılır Ayaklarım birden yerden kesilir Şanı ile kalbe vurunca sevda Aşk hapsolur kalbimin köşesine Bir başka haz duyulur sevgisine Uçarım o an zaman ötesine Şanı ile kalbe vurunca sevda Suskunluğum başlar dilim tutulur Gönül sarayımda sular durulur Aşk'ın saadet'ine yürek vurulur Şanı ile kalbe vurunca sevda Aşk İlâhî güç gönül bucağıma Bir masum buse sevda kucağıma Aşk yerleşir kalbimin ocağına Şanı ile kalbe vurunca sevda |
BİLMEZDİM.. Sevgiyle sarıp, göğsüme yaslandı da bir gün, Tek söz demeden, öylece göz yaşları döktü. Pişmanlığa benzer, o hazin iç çekişiyle, Hasret kalacakmış gibi, yüzbin kere öptü Baştan başa esrardı o gün, sır gibi suskun, Bir başka diyardan dönüyormuş gibi yorgun, Benzinde bir eylül güneşi, kül gibi, solgun, Hasret kalacakmış gibi, yüzbin kere öptü. Bilmezdim o gün, sanki veda etmeye geldi, Meçhule gidip, bir daha hiç dönmeyecekti, Yıllarca süren bir gecenin son seherinde, Yıldız gibi sessizce akıp, toprağa düştü.. Ceyda Görk 9 Şubat 2005-İst.-04.43 |
Sen düşünme beni... İlk değil böyle dünyaya küsüşüm... Bu kaderde kaç hikaye yarım kaldı, Kaç yalana bulanmış sevgi harcandı bilemezsin... Bilemezsin kaç kere vazgeçtim gülmekten, Kaç kere lanet okudum doğduğuma,bu yüreğe.. |
Aşk İle Baktım ki gökyüzü baştan başa bulut Unut diyor o güzel günleri unut Baktım ki deniz her dalgasıyla düşman Kuşlar av peşinde balıklar pusuda Çok gerilerde kalmış cıktığım liman Yok görünürde sığınacak bir ada Baktım ki o musibet gün gelip çatmış Yolcusunda tayfasında şafak atmış Ne yelken kar eder ne kürek ne istim Dayandım aşk ile yürüttüm gemiyi Aşk ile koskoca dağları düz ettim Avladım sonunda o civan kekliği Kaynak: Varlik, 1.9.1950 Cahit Sıtkı Tarancı |
| Saat: 02:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık