![]() |
DÜŞLERİME YOKLUK DÜŞTÜ Geçmişin zarfıydı yüzüme kapanan, Ben her nefeste gün be gün eksilirdim. Sokaklar kadar çoğalırdın bende, Bense seni sevdikçe daha çok yenilirdim. Hayata pes edişim asılırdı her gece Düşsel bir darağacı olurdu gözlerin' Satır arası yalnızlıklar biriktirdim kışlara, İçimde uzayan yol artık sana çıkmıyor. Mahşeri bir ayrılık çöküyor,ruhumun dizginsiz sularına Yaşamdan soyundu gözlerim, Parmak uçlarımda ölüyor şimdi tüm kuşlar. Ayazı kesiyor yüzümü ,hüznü üşütüyor, Tüm düşler bende siyah beyaz oluyor. Kan gözlü bir asi ayak diriyor içimde, Beni bende kanatıyor sen diye Aklıma firar düşüyor, boş kalıyor ten kafesi, Bir yığın hüzün , bir yığın kül ! Sonbahar yaprağı alevliyor beni Kendinden eksik biri oluyor ben Benim aklım, benim ruhum, Benim.... benim çıldırıyor.! Köz düşüyor göz çukurlarıma, Kendime yolcu oluyorum bu gece. Bende isimsiz, bende adressiz yollar, Sen içimde yol , yollar gittikçe sen oluyor Sığınağım boş bir koridordaki ayak sesleri, Tek ürküntüm yağmur taneleri senden sonra. Islandıkça yeşeriyor bende hüzün, Titrek bir kalp düşüyor hücreme Kelimeler azat etmiyor beni oysa; Şimdi en çok sustuğum yerden başlıyor, Hiç kanamalı tüm yaralar akmaya ! Aşka kavgalı haramiler sarıyor dört yanımı, İçimi, yüreğimi satıyorum üç kuruşa. Demir parmaklıklara dönüyor yüzüm, İçimin boşluğu görünmüyor uzaktan bakınca Uyanıyorum ; her şey bir düş saçması, Ama, ama ağzına kadar sen dolu içimin tüm kuytuları. Gözlerimde kan, içimde sonu olmayan , Seni olmayan uzun bir yol. ! Dünya ölüyor bende, bende dünyam ölüyor, Kendime yolcuyum bu gece ; Düşlerime yokluk düşüyor ! |
Gün Olur Ki Gün olur ki ne gökyüzü para eder, Ne deniz kenarı, ne bağlar bahçeler. Gün olur ki ne kız ne rakı ne şiir, Hiçbir sey insanı sarmaz, kandıramaz; Her çeşmeden boş döner, elindeki tas. Gün olur ki çıldırmak işten değildir. Cahit Sıtkı Tarancı |
|
SAATLER SAATİ İki kollu bir şamdanda yanan, İki mum gibi erimek çay karası duygularla, demlenmek sevda gibi iki sigara yakıp, birini dudaklarına uzatmak, ve susmak, saatler saati.... öylece beklemek, şimal yıldızının ağmasını bekler gibi gece bulutlarının laciverdine çizilmiş, ak bir güvercin kanadı düşünmek ve gözlerinin ışığını beklemek, saatler saati... içinde, bölük pörçük anıların gülümsediği, eski bir gramofon gibi , sahibinin sesini çoktan unutmuş, hasret dolu bir sevda şarkısı beklemek, saatler saati... uykular haram , düşler, tepeden tırnağa günah perdeyi araladığında, yatağına düşen ay ışığına sarılıp yansımalar içinde, gizlenip aynalara beklemek gibi simsiyah bir gölge olmak, saatler saati... avucunu öpüp, yüreğine bastır şimdi, yüreğim, bana getirecek o resmi dudaklarının sıcağından buğulanıyor özlemek, işte bu sevmeye yürümek mümkün olmayanı beklemek, ve aldanışı kabullenmek gibi yine de susmak , saatler saati... nasıl istiyorum oysa, uzanıp tutuvermek ellerini iki sigara yakıp, birini dudaklarına uzatmak, ve susmak, saatler saati... Ceyda Görk 19 Eylül 2006 23.57 |
BİR VEDASIZ EZGİSİN... Kente toprak gömülü. Elimin sildiği yerler yanıyor. Anafordalar biriktiriyorum. Yağmur yağıyor... Toprağı örtüyor. Yalın ayaklarımı yaralıyor,bereliyor.. Adımsızlığa teslim oluyorum. Yüzümü yıkıyorum,tanımadığım ufak avuclarla.. Ecel canına susuyor,her imrenişinde.. Geceye geç kalmışlığımla sana susuyorum... Aç açına uyuyor,düşlerimde afilisiz geziniyorum. Düş ülkemde zaman yok denecek kadar durgunlaşıyor. Takvime bakıyorum, Hâlâ ayın yirmidördü.. Saatime bakıyorum, Yelkovansız ve akrepsiz.. Sana bakıyorum, Bakmıyorsun... Eskisi gibi bakamıyorsun.... Yokluk sonrası ellerim titriyor. Ne sensiz,ne de seninle... Olmuyor işte..! Doğum günü sonrası söndürülmemiş,dileği tutulmamış mumsun. Zayıf şiirlerde ölüsün. Bir vedasız ezgisin... Yağmur yağdıkça ıslak adımlarından iğreniyorum .... Zaman,dizini dövüyor. Gecesi,her akşam sonrası ölüyor.. Küfürlerimi sövüştürüyor. Kahretsin, Söz ağızdan bir kez çıkar... Sövdüm gitti.... Elimi verdim bitti.... Kalmışsan kaçaksın,kaçıksın .... Tansiyonsuz seni seviyorumlarda zaman durur..Hatırlar mısın... Unuttum, Beni u n u t m a.... |
Düştün yine aklıma Bulutlar ağladı Duygular ayyuka çıktı Atmak geldi içimden Sağanak yağmura kendimi Umarsızca ıslamak Tüm hücrelerime kadar Ve karşına çıkmak Sırılsıklam..... |
bir akşam vakti geçti içimden sessizce gözyaşlarım ağlamak bir sarkıt oluştururken gözlerimde güne yakın ayıldım ben senin etkinle sarhoşken simsiyah bir kefende beyaz sevdalı aşk kuşlarına ağladım ben umutlarımı şiir yaptım birde sende bile olmayan o karagözleri basit yaşadım hayatı sen zorlaştırmaya çalıştıkça anlamsız kelimeler türettin hep bana oysa açıktı herşey sevgi duvarında bir dua edişmiydi aşk dedikleri ulu yaratana yoksa yoksay yoksaları sen bunuda anlamsızlaştırdın ben sana yaklaştıkça Duam sendin oysa İlk defa kullandım hakkımı Lütfen beni anlama Ecel geldiği zaman Küstüğüm zaman o kuşlara ben sevdim severcesine idam edilsemde sırf yüzde yüz gerçek sevgi diye taklit bile edemezsin beni paranın iki yüzü gibi bile ben umutlarımı şiir yaptım aslında birde sende bile var olmayan hayallerimdeki o karagözleri ben basit yaşadım hayatı birde senin kadar sahte değildi duygularım bu sefer başlık yok işte bu son değil ölümde değil sensizlikte beni anlayamadın sen anlayamadın bu son değil belki hiçte hıçkırıklarım dökülürcesine ben şiir zannettim hayatı hayat şiir gibi geçmesede http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
şehirlerarası yollara çıkamadan kasabadan şehir merkezine varışımızla öldü aşkımız sahillerdeydik tepe sırtlarında birikip koylara sıkıştık yalnız gece buluşup birbirimizi özledik mesai günlerinde tatil kasabaları zulümdü bize şehre geldiğimiz gece aşk geldi dize ayrılık girdi menzile ağlamak kolay oldu bana geceleri barlarda viski bardaklarında Ağlayan bir parça buzum şimdi |
GÖNÜL GÜZÜ Yapraklar ıssız ve sessizce düşerken, Ölümlerini, yenilmişliklerini ilan eder gibiler. Yağmurlar ağıt yakmakta. Gönül güzü içinde, Duygular dökülmekte birer birer....... Güzel bir başlangıcın Yine bitişi işte ..... Bende de gece var, Yapraklarım dökülmekte. Pişmanlıklarım yağmur gibi. Sevgide pişmanlık olmaz, Ne yaşadıysam benimdir derdim. Ama olmuyormuş meğer, Bir uçurumun kenarına, Sürükleniyormuşsun bilmeden.... Kuşlar telaşla göç ediyor yüreğimden, Senin gibi. Baharda gelecekler belki de ne yaptıklarını bilmeden... Sadece gözlerindi beni sana bağlayan, Bir gün doğumu kadar samimi ve ferahtı.. Ama yine o gözler oldu bitiren.... Karanlık gecede yıldız olamadın Sen Sevgili, Gelişini bahar gibi karşılayacağım, Yada düşen bir yaprak gibi Toprakla birleştireceğim Seni... Mehtap ÖĞÜÇOĞLU 17.11.2006 |
Beni anlayamadın beni Anlayamadın güzel düşlerimi Yarasa gibi kör Yılan gibi kulaksızsın Kendi zehirini Masalarda içiyorsun Yudum yudum düşlerimi görmeden Kendi sessizliğinle duymadan Kör sağır dilsiz kalmışsın Ne yazıkki mutlusun Uzaksın düşlerimden görme Kendindende uzaktasın görmeden Özgürlüğümüzü geleceğimizi Ertelemişsek senin yüzünden Deve kuşu olmandan Kuma sokmuşsun başını |
| Saat: 16:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık