![]() |
zulme girer hayatım sen olmayınca çekilmez çilesi dünyanın görülmez güzellikleri çiçeklerin sen anlam katıyorsun hayatın akışına sen olmasaydın hayatta olmazdı bence ağır gelirdi bana, kaldıramazdım anlatamazdım derdimi sana beni kim dinlerdi senin kadar kim severdi bilmem senin varlığın beni mutlu ediyor gülümsetiyor,mutluluklar katıyor hayatıma ne efkar kalıyor ne bir hüzün sensizlik yalnızca zulüm sitem ediyorum sensiz geçen günlere açmamış gonca gülümsün hayatımın anlamı gözlerimin nuru benliğimin sigesi sensiz geçen günlere lanet okuyorum sen gördüğüm en güzel şey tattığım en güzel tat kokladığım en güzel koku sen benim herşeyimsin |
Sana Ne Yaptılar O sabah mı çıkmıştın, bir gün önce mi Bir bıçağın ağzında yürür gibiydin Demirlerin soğukluğu soluk dudaklarında Gözlerinde karanlığı dar hücrelerin Seni görür görmez özgürlüğümden utandım Söyle ne içersin, çay mı kahve mi Çok değişmişsin birden tanıyamadım. Saçların uzundu, omuzlarına akardı Gönlümüz şenlenirdi sarışınlığından Onlar mı kestiler, sen mi kısalttın Gülerdin, içimize aylar doğardı Görünmez dağların arkasından Eski gülümsemeni beyhude aradım O sabah mı çıkmıştın bir gün önce mi Çok değişmişsin birden tanıyamadım. Bir çay içer misin, yoksa kahve mi Kibritim yok, demek cigaraya başladın Ellerin de titriyor, bir şeyin mi var Böyle bir kız değildin sen eskiden Sana ne yaptılar, sana ne yaptılar? Kirpiklerin ıslanıyor durup dururken O sabah mı çıkmıştın, bir gün önce mi Çok değişmişsin birden tanıyamadım. |
Sen yalnızlığın ne olduğunu bilir misin?.. Çok sevip de sevilmemenin acısını?.. Peki ya uykusuz kaldığım gecelerin sayısını?.. Her gün yavaş yavaş kaybolmanın verdiği hüzün dolu günlerin burukluluğunu?.. Artık her şeyden ürküyorum. Sensiz gecen karanlık, yanlız, soğuk gecelerden bıktım... Biliyorum bütün bunların tek sebebi sensin ... Seni özlüyorum ,seni sevmiyorum !.. Çünkü: sen yoksun ......... Sevip de unutamadığım biricçik aşkıma seven kalbimden bir armağanımdır...... |
Gönül Çeşmesi Akşamın dökülen gülleri suda Çapkın yıldızların elleri suda Dolunay gelindir telleri suda Gündüz sustun gece söyle gönül çeşmesi Sonsuzca köprüdür dağ, tepe, bayır Irmaklar düşünür pınarlar uyur Susayan ruhları sesinle doyur Gündüz sustun gece söyle gönül çeşmesi Hep sana uzanır gölgeden yollar Üzgün bulutlara özlemin dolar Gözüne değmeyen çiçekler solar Gündüz sustun gece söyle gönül çeşmesi Silinsin bu akşam dünyanın pası Yeniden tutuşsun kalbin yarası Dolsun şairlerin sihirli taşı Gündüz sustun gece söyle gönül çeşmesi |
Aşk Şans Ve Yürek İşidir Dostum bu aşk denen İlmek ilmek sevgi örmektir Sözden geri dönmemektir Mücadeledir, yılmamaktır Dünyaya karşı durmaktır Yedi cedde karşı gelmektir Zamanı durdurmaktır Sevgi pınarı olmaktır Pınarı kurutmamaktır Gülüşü paylaşmaktır Derde ortak ağlaşmaktır Yangındır, emektir Aynaya bakıp onu görmektir Uğruna baş koymaktır Başına can vermektir Hepsinden öte, aşk için Kocaman yüreğe sahip olmaktır Aşk yoktur diyorlar Yaşamamışlar bilmiyorlar Hayatının aşkıyla karşılaşmayan Aşk yoktur der Arzu ile aşkı karıştıran Aşk biter der Var mı kocaman yüreğin Var mı direnecek inadın Var mı aşkına rastlayacak şansın Denemeye değer dostum Kaçmamalısın, aşık olmalısın |
seni sevmekten hiç bıkmadım hep kanadı yüreğim hep aktı gözyaşım her zaman içimdeydin tarifsiz bir duyguyla izin vermedin birini seveyim ben bekledim sabırla ardından bana bakışını gördüm nefret oldu aşkım bir anda hücrelerim isyan etti senle geçen zamana isyan bütün aşklara dikti başını korkusuzca aşkla gidenlere yalvardı birer birer ne olur dönün dostlara bir tek sizi onlar sever yanmayın benim gibi bakın yarama sizin her halinizi onlar çeker ne fayda dönüp bakmadılar bile bana dediler sen bizi dinle " AŞKI AŞK SİLER" |
Bir mevsimsin sen…. Önce bahar oldun gönlüme… Attığın cemreler yeşerdi kalbimde Filizlendin usulca, Çiçek açtın sonra. Hiçbir bitki senin kadar güzel kokmadı bu bahçede Derken yaz oldun… Aşkın güneş gibi ısıttı kalbimi Sıcacık, cıvıl, cıvıl . En vazgeçilmez yaz ayları… Nasılda hırçın ve bir o kadar durgun Gözlerinin esintisinde serinledim, Sonra son bahar oldun… Rüzgar gibi hasretin döktü yapraklarımı Damla, damla yağmurun düştü gözlerime Hazan kapladı gönlümü Bir yanda fırtına gibi özleminle gönlümde uçuşan yapraklar… Ve kış oldun… Yokluğun karlar yağdırdı İçim bembeyaz.. Soğuk bedenim.. Titriyor ellerim, Üşüyorum… Ama kış bile ayrı bir güzel sende Yokluğunu çekebilmek bile güzel Seni özlemek Baharla yeşermek, yazı beklemek Hepsi sende güzel, senle anlamlı Ve sende gerçek… Yzn: Efsunkar… |
Gelirsem kapına af dilenmeye, ne olursun affet,geri çevirme. Suçluyum,hakkım yok lâf söylemeye. Sitemler edip de beni öldürme. Geçip giden yıllar,dönmez geriye. Önümüzde yıllar,yetmez mi bize.? Yeter ki sevgilim sen kabul eyle. Sitemler edip de beni öldürme. Hasretlik acısı bitmez bir çile. Biraz olsun anla,ele güldürme. Ömürler geçiyor,göz göre göre. Sitemler edip de beni öldürme. |
KAYBOLUŞ Aynaya yansıyan çocuk gülümsemem Yitik bir askın hatırası Çok eskilerde kalan belki Ya da geleceğimi prangalayacak kadar yakin Umutsuzluğumu körükleyecek taze Acılarını kanıksayacak kadar eski Tutkularım, heyecanlarım Siz bir köşede kalın Yok sayıyorum sizi Kendime söylediğim yalanların en yamanısınız Yok saydığım en çok olansınız Gece geliyor iste yeniden Ruhumu hiç doyurmayan eğlencelere Işıksız kahkahalara yolculuğum Huzur denen aldatmacanın koynundayım Şehvete atılgan yüreğim Gel yalnız bırakma korkaklığımı Mutlu olduğum yalanları yarat benimle Dinginlik soldurmuş renklerimi Tek düze giden bu yasam Katili hatıralarımda kalmış ask duygusunun Kuklasıyım kendi kandırmacalarımın İnkarcısı aska susamışlığımın Bu ahlak bu namus bu kurallar Bu günah bu koşullandırma bu alışkanlıklar İste teslim ettim size Heyecanlara susamış gülümsemelerimi Ben yalanları kadar yasayan Korkaklığı kadar derin gömen kendini yokluğa Sesinin fısıltısı kadar şehvetli unutkanlıklar büyüten Bir şarki var dudaklarımda Bedenimde gezinen ürpertilerle dans eden `Sevmeyi ne kadar özledim` diyen bir kadın sesi Anlatıyor hiç durmadan beni Ben ki askın gönüllü hizmetkarı Sevmeye şımarmanın masum çocuğu Ah tutkum dile gelse Anlatabilse beklemeye korktuğum o aska O resmini çizmeye korktuğum sevgiliye Anlatabilse umutsuz bekleyişlerimi Karanlığa itmişim bütün bilmek istemediklerimi Bu yüzden ben en çok geceyi sevdim.. yasayamadığım duyguların özeti gibi.. karanlık bir özlemin içinde.. tutulamayan yıldızların ışıltısı gibi.. sen ey bilmediğim sevgili.. hiç sevişemediğim.. hiç sarılamadığım.. senin yokluğunda anlamlanır nice mutsuzluğum. yokluğun iste herseye sebep.. mutsuzluğumu anlayamama bile.. Sen bil ama, sen bil beklemediğim sevgili Tenine hiç dokunamayacağım uykularımın kahramanı Özledim Özledim özlemeye korktuklarımı anmayı Yaşamaya Sevişmeyi tenimden ben olan tutku akarken yasama ....... Gassan SATAR |
Soluk bir ay dolanıyor kentin üstünde her gece Her gece bilge bir gezgin tavrıyla adımlıyor yolunu Güz yanığı bir durgun sessizlikle örtülü her şey ve yırtılmış bir tül gibi savrulup duruyor zaman Suların sesini dinle şimdi ormanın fısıldayışlarını usulca yarılıyor dağların göğsü bir aşkı dinlendirmek için Ve gözleri uzak yamaçlarda aranıp dururken bir şeyleri sessiz ve sakin beklemekte bekledikçe bileylenen yürek Belli ki dağların, denizlerin ve göllerin üzerinden sıyrılıp gelmektedir seher Belli ki yakındır doğayı ve hayatı sarsacak saat |
| Saat: 23:05 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık