![]() |
SEVDA SOHBETLERİ 2 Bak sevgili dedim Bak gör halimi Sayfa, sayfa şiirler yazdım sana Yüreğimi akıttım sözcüklerime Dedi ki sevdan sığar mı sayfalara Sığdıra bilir misin sen sevdiğini sözcüklere Yürek bir sevdalı sözle kanar mı Dedim ki ben söz oldum da aktım sana Yüreğim bir sevdalı deniz oldu da aktı şiirin yüreğine Ben çaresiz bir aşık Çaresizim ben aşkına Çaresiz sığındım sevdalı şiirlere Dedi ki çaresizlik mi var sevdada Nerdedir çaresizlik Sevememekte mi Sevilememekte mi Dedim ki sana ulaşamamakta Dedi ki ben imkansızlıkları severim İmkansızlıkların yaşanmasını severim Dedi ki ulaşmak için bana Akmalısın bütün imkansızlıkları yıkarak Bütün imkansızlıkları imkanlı kılarak Ben bir çaresizliğine sığar mıyım Yaşar mıyım çaresizliğe esir birinin aşkını Dedim ki sen imkansızlıksın benim için İmkansızlığı sevdiğim için severim seni Çaresizliğim imkansızlığa olan aşkımdandır Dedi ki sen bensizliği seçmişsin aşkın için Dedi ki sen aşkı seçmişsin yasamak için Nedir benden istediğin Dedim ki sen olmalısın Olmalısın ki koşayım sana Koşayım ki sen her adımda biraz daha uzaklaş benden Uzaklaş ki imkansızlığın yüreğinde bulayım seni Benim çarem çaresizliğimin içindedir Dedi ki ne istersin o zaman benden Kal dedim yanımda benden uzak durarak Kal benim yanımda benden adım, adım uzaklaşarak Ben koşacağım pesinden Koşacağım imkansızlıkları yıkarak Dedi ki uzaklaşacağım senden Uzaklaşacağım bir masalsı aşk yaşamak için Kaf dağının ardına gideceğim Kaf dağının arkasından sesleneceğim sana İmkansızlıkları imkanlı kılmak için Gelip beni bulman için Dedi ki rüzgar olacağım Bir kus olman için Kanatlarında beni bulman için bir rüzgar olacağım İmkansızlığın içinde bulman için beni Dedi ki sen imkansızlığa aşıksın Aşığım senin imkansızlığa olan aşkına Dedi ki sen bu aşkta beni aramadın ya Sen bu aşkta bendeki imkansızlığa aşık oldun ya Bende aşık oldum senin aşka olan sevdana Dedi ki bembeyaz bir kar örtüsünün üstünde Bembeyaz bir çiçek olacağım Bembeyaz bir koku yayacağım Gelip beni imkansızlıklar içinde bulman için Dedim ki sen bu aşkta bana sahiplenmedin ya Bendeki bu imkansız aşka aşık oldun ya sen Bende aşık oldum bana duyduğun bu imkansız aşka |
UÇURTMA Bir kelebeğin ipek kanatlarında Gördükçe uçuşan ebrulu tüyleri Aklıma geldi Çocukluğumun uçurtma dolu günleri Düşündüm de, Uçurtma değildi sanki Bizdik göklerde süzülen Her esintide tepelere dikilen Selam veren kuşlara Onlarla bulutlara değen Düşündükçe, Bozdağlardan süzülen Kuytu karlardan çözülen Yeraltında tortu tortu biriken Kırlarda kaynaklarda Kum kum göbeklenen Buz gibi suların Mağara kokulu tadını özledim. |
Siluetin eski yüzüyle Uyandırdı sabahı Sahte gülücükler Merhabalar Vedalar derken Uykusuz uyanan gözlerin kaldı Belki zarardı Belki yarardı Belkide cahilce bir yalandı Ağzından çıkan Her söz her anı Pazarlıksız sevdalar düşkünü Kör bir tüccarın Elinde kalan son zardı Düşüncende büyüttüğün Asi bir çocuğun Elindeki kırık oyuncaktı Ve ay ışığının gölgesinde Üstünde oturduğun bir daldı Zordu Çok yordu derken Beş para etmez bir metalin Ucunda son bulan Yorgun bir candı... |
Duymasam Sesini bir gün duymasam sesini paslanır yüreğim içimi korku sarar... gün ışımaz gecenin yüzünde çiçek açmaz saksıda gelmez bahar... büyür büyür de gözlerim gök boşalır derinleşir sular... yollara düşerim de uçurumlar dikleşir durmadan kar yağar... bir gün duymasam sesini kıraçlarda taş olur tenimi ayaz yalar... |
son mesajımdı sana son haberimdi sonkez sesimi duydun belkide son aşk sözleri yazdım sana sonkez çağırdım adını yıldızlara bakarak sonkez haykırdım duyulmayanlar penceresinden heyecanımı,ilk aşkımı yani seni bile bile ateşe atladım sonkez dönmeyeceğimi bile bile girdim bu oyuna herşeyimi kaybettim senin uğruna sayarsam başta seni, aşkını,gururumu,şerefimi ve hedeflerimi şimdi tek ümidim var kendim evet yalnış duymadınız haykırıyorum tüm aleme,sana ey eskimiş yıllarıma duydunuz sesimin titreyişini,ezberlediğim son cümle sonkez bile bile ve yine kuruyan dudaklarımdan çıkan kelime sonkez söyleyecek olursam seni gerçekten sevmiştim..... |
başka yol / ne kadar yabancıydı adam ve ne kadar tanıdıktı acısı / donar ateşte yoğrulmayan duygu tomurcuklanır gözde görebildiğin yerde hüzün dokunamadığın kadar uzak menekşe gururlanmaz rengiyle sabırlı gökyüzü yıkılır kalbini çevirdiğin yerde yırtılan huzur örtüsü aranır yalnızlığın çıplak bedenden ayrılmasıdır sevişmek yapraktır adı bir başınalığın kasırga gelir bir daha bir kasırga daha gelir göl cesetleri saçılır etrafa su denize bürünür biraz da başka dillerde ağla! efsane son bebeğini de düşürür kar üstüne kalbim üstüne yemin olsun kafesini kıramayan can çıkamaz gerçeğin yoluna |
İçimden hep iyilik geliyor Yaşadığımız dünyayı seviyorum Kin tutmak benim harcım değil Çektiğim bütün sıkıntıları unuttum Parasız pulsuzum ne çıkar Gelecek güzel günlere inanıyorum Gelecek güzel günlere Sonunda galip geleceğine eminim İyiliğin, zekânın ve cesaretin İmanım var zaferine Aşkın, adaletin ve hürriyetin Yetiştiğim halkın içinde Bütün şiirini duydum Çalışmanın ve sefaletin Kulak verin işe gidenlerin türkülerine Yorgun argın dönüşlerini seyredin. Şairleri peygamberleri düşünüyorum Yaşamak o kadar tatlı ki Daimî bir sevgi içinde Galip sesini işitiyorum hakkın Asırlarca zulme ve işkenceye Gelecek güzel günlere inanıyorum İmanım var bereketine toprağın Ve makinenin kudretine Parasızım pulsuzum ne çıkar Huzuru içindeyim rahata kavuşanların Hayatının son senelerinde. |
Seni Seviyorum ! Sadece kim oldugun deyil, sen oldugun için ve seninle beraberken kim oldugumu, benliyimi anladiyim için. Seni Seviyorum ! Sadece kendine yaptiklarin için deyil, bana kattiyin güzellikler için. Seni Seviyorum ! Içimdeki çocugu, sakli kalmis beni yeryüzüne cikardiyin ve sana ihtiyacim oldugu her an tüm duyarliliyinla yani basimda oldugun icin. Seni Seviyorum ! Elini kalbimin üzerinde hissettiyim zaman, üzüntülerimi alip, onlarin yerine simdiye kadar hiç kimsenin basaramadiyi o sicakliyi , o içtenlik sicakliyi bana duyurmayi basardiyi için. Seni Seviyorum ! Hayatimi kutsal bir sevgi tapinayina çevirdigin ve her günümü yasam senliyine, unutulmayan siirlere dönüstürdügün için. Seni Seviyorum ! Çünkü, sen, simdiye kadar hiç basaramadiyim seyleri, kendimle dost ve barisik olmayi ve hiç bir zaman tadamadiyim kadar mutlu olmami sagliyorsun. ve bütün bunlari yalnizca sözlerinle, dokunusunla yada isaretle deyil, kendin olmakla yapiyorsun. |
Geldik ağlayarak dünyaya beyhude İşte yaşayarak gidiyoruz meçhule Neler gördük,neler yaşadık dünyada Gözleri yaşarttık,kırdık kalpleri de Seviye,dostluğa sarılalım birlikde Bırakacağız nasılsa bir gün geride |
SEVGİLİM , BİR GÜNÜN Sevgilim, bir günün ortası şimdi Taşıtlar hızla gelip geçiyor, her yer kalabalık, Ben seni düşünüyorum bir bodrum kahvesinde Uzat bana uzat ellerini İzinli askerler görüyorum, kırıtarak yürüyen işçi kızlar İstanbul her günkü yaşantısı içinde, uğultulu, Güvercinler güneşten bir sessizliği biriktiriyor Ben seni düşünüyorum seni Hani tıpkı o ilk günlerdeki gibi Kalbim diyorum kalbim Daha dün tezgâhtan çıkmış bir su sayacı gibi Aşkı anılar besliyor düşler kadar Bu yüzden diyorum ki aşk eskidikçe aşktır Sevgi eskidikçe sevgi. Günümüz ekmeğimiz, türkümüz Çoluğumuz çocuğumuz Binalar yan yana yükselip gidiyor Vapurların ağzı köpük içinde Uzaklarda ne kapılar açılıyor Tirenin biri bir istasyona varıyor Ordan çıkıyor biri. Her şey biliyor her şey Sen biliyor musun bakalım Seni nice sevdiğimi? Üstüne titrediğimi? Geldiğimi? Gittiğimi alıntı |
| Saat: 21:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık