![]() |
<< Aşkım >> Bir fırtınaydın içimde, Dinmedin senelerce... Arzularımı sakladım, Gecelerime... Bekledim yollarını, Hasretin büyüdü içimde, Alev alev... Özledim aşk kokunu, Selvi gibi boyunu, Yanık tenini, Kır düşmüş saçlarını, Sevdâ yüklü bakışlarını, Çılgınlar gibi sarılıp, Sevişlerini... Sen vazgeçilmezimsin! Yaşama sebebim, Umudumsun... Seni çok sevdim! Sevdim... Aşkım! |
alıp götürecek beni uzaklara Sen yanıbaşında zannederken Ben biniyor olacağım çocukluğumdaki salıncağa Ninnilerini duyacağım babaannemin Ve arada bir kıpırdayacağım bitmesin diye ninnisi Sen,dinlediğimi zannedip günlük telaşını anlatacaksın "Patates 35 bin oldu,fasulye kalmadı..." En uygunsuz zamanda gülümseyince kuşkulanacaksın; "Ben hastayım diyorum,sen gülüyorsun..." Oysa ne tatlı rüyalardır ne vefalı dostlardır beni gülümseten bilemezsin Yanıbaşında yalnızlığı yaşatma bana Bırak artsın enflasyon Bırak bu ay fasulye alamayalım Yarım ekmek arası zeytin-peynirle yaşanacak Ne güzellikler var bilsen Ve ne mutluluklar Gülüşlerimizde sırasını bekleyen. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Acı Yaşamak uğruna Ölmek bu olsa gerek Sevmek uğruna Acı çekmek bu olsa gerek Hayat uğruna Savaşmak bu olsa gerek Peki ya senin uğruna Üzülmek niye? Yılmaz Erdoğan |
Güneş küstü Artık,Güneş’te küstü bana Doğmuyor artık Hücremin duvarlarına Isıtmıyor yürekleri. Yosun kokuyor Yaslandığım duvarlar Ki hücremin tabanındaki Sudan besleniyorlar. Güneş küstü bana Artık hücremin duvarlarını ısıtmıyor Ara sıra, Hücreme misafirliğe gelen Yiyeceklerimi bölüştüğümüz Fareleri de ısıtmıyor. Ve el yordamıyla yakaladığım Hamam böceklerini de ısıtmıyor Hücremin kalın Taş duvarlarını ısıtmıyor Doğmuyor güneş doğmuyor. |
Bekleyen Sen, kaçak bir ürkek ceylansın dağda, Ben, peşine düşmüş bir canavarım! İstersen dünyayı çağır imdada; Sen varsın dünyada, bir de ben varım! Seni korkutacak geçtiğin yollar, Arkandan gelecek hep ayak sesim. Sarıp vücudunu belirsiz kollar, Enseni yakacak ateş nefesim. Kimsesiz odanda kış geceleri, İçin ürperdiği demler beni an! De ki: Odur sarsan pencereleri, De ki: Rüzgar değil, odur haykıran! Göğsümden havaya kattığım zehir, Solduracak bir gül gibi ömrünü. Kaçıp dolaşsan da sen, şehir şehir. Bana kalacaksın yine son günü. Ölürsün... Kapanır yollar geriye; Ben mezarla sırdaş olur, beklerim. Varılmaz hayale işaret diye Toprağında bir taş olur, beklerim... Necip Fazıl Kısakürek |
Elif olmak zordur Çünkü elif olmak Yuvarlak bir dünyada dik durmanın Dik ve önde Belki acıyla Ama vazgeçmeden durmanın Dünya ne kadar dönerse dönsün Olduğu yerde kalmanın adıdır elif olmak Kaç silah varsa elife çevrilir Elif hep olduğu yerdedir Silahlar patladığında ilk vurulan eliftir Zordur elif olmak Elif olmak hep vurulmaktır Elif olmak yalnızca elif olmaktır Ne B, ne T, ne S Elif Yalnızca elif Elif demeden hiçbir şey denilemez Ben elif dedim Artık her şeyi söyleyebilirim http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Sen Olmadan sararmıyım sanıyorsun gönlümdeki yaraları sen olmadan bitermi gözyaşlarım gülermi yüzüm sen olmadan, hasret çeker hergünüm sen olmadan, yaşarmıyım sanıyorsun sen olmadan. pusula gibi günlerim, nereye dönsem hep senleyim, kuzeyimsin, güneyimsin, güneş doğmadan kaybettiğimsin, ufak bir tebessümümde bile sen gizlisin, kalbimde yücelttiğimsin. ne kadar yıkasamda kokun gitmez tenimden, hayalin gitmez gözlerimden, ben asla vazgeçemem hislerimden, gözümü kapattığım bu gecede, yine seni kokluyorum en derinden. bir sevgi varki içime sığmayıp taşan hergün, geçermi sanıyorsun bir ömür sen olmadan... |
*YİTİRİLEN* Olaki yürürüm bir başka aşka ya da yürürüm mavi plmayan bir gülüşe unutmaki tek aşk olduğum sensin aşık olduğum değil karanlıkta süzülüyor içime yıkım dur diyorum yıkılıyorum uçurumları baş ucuma koyuyorum sonra okşuyorum rüzgarda saçlarını sıcak ılık bir koku siniyor yüreğime gitme diyorum düşüyorum sonra beni bana soruyorlar tanımıyorum diyorum daha hiç karşılaşmadık aynı çizgide bilge susumu dinliyorum ben sustukca yazık,bir çığlığın doğuşu gibi ölüyorlar önce bir sonra hepsi sonra bi uçurumlar kalıyor birde yıkımlar verilen herşey borçmuş gibi alınıyor önce bir sonra hepsi sonra bi uçurumlar kalıyor birde yanlızlık uçurumlar yıkımlar ben ve yanlızlığım zorlu bir savaşın unutulmuş cesetleri gibi yatıyoruz yan yana öpüşüyoruz,sevişiyoruz da hatta herşey oyunun yasaklarına uygun bir günah oluyor sonra tek umudumuzu göğe gelin ediyoruz telli kanlı düğün işte üşüyor saçların biliyorum dargınmısın? bu baharda mayısa bıraktığım gibimisin hala vurulmuş çocuk gibi büyümemiş yüreğindeki hüzün hala kaçıyormusun zamansız gözlerini bırakarak birilerinde hala ellerini tut sevgilerin hala öyle savruk bir gök hala öyle yerini yurdunu bulamamış bir mavi dipsiz kuyuya salıyormusun ağlayarak küçücük dokunuşla son sevilen olabiliyomusun kendin kadar aklımdasın ve aşkını şaşırmış bir tanrı çoğalan sızısıyla mutlu bir yara öylemisin mavi gözlü sarı saçlı yoldaşım öyle bıraktığım gibimisin gerçeği yakmada hala ustamısın yoksa çırakmı yanarken yalanda saçlarıma dolanan aydınlığımsın somutlaştıramadığım tek imgemsin şiirde anlattıkca tek anlam hala bıraktığım gibimisin yoksa beni bırakyığın gibi mi? KAÇ MEVSİMSİZ KAR DÜŞTÜ TOPRAĞIMA HALA BIRAKTIĞIM GİBİMİSİN....??? |
Seni Seviyorum Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Hani seversin de, Acı çekersin. Hani seversin de, Onu görmek bile yeter dersin. Hani seversin de, Sesini duymak istersin. Hani seversin de, Daima onu düşlersin. Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Yine de seversin, Beklersin, Beklersin, Beklersin... |
Yine gün batımı, Ve dilimdeki son mısra da yandı... Sevda, Ayrılığa bir ay dayandı... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
| Saat: 13:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık