![]() |
Gözlerin Gözlerin gözlerin gözlerin, ister hapisaneme, ister hastaneme gel, gözlerin gözlerin gözlerin hep güneşte, şu Mayıs ayı sonlarında öyledir işte Antalya tarafında ekinler seher vakti. Gözlerin gözlerin gözlerin, kaç defa karşımda ağladılar çırılçıplak kaldı gözlerin altı aylık çocuk gözleri gibi kocaman ve çırılçıplak, fakat bir gün bile güneşsiz kalmadılar. Gözlerin gözlerin gözlerin, gözlerin bir mahmurlaşmayagörsün sevinçli bahtiyar alabildiğine akıllı ve mükemmel dillere destan bir şeyler olur dünyaya sevdası insanın. Gözlerin gözlerin gözlerin, sonbaharda öyledir işte kestanelikleri Bursa'nın ve yaz yağmurundan sonra yapraklar ve her mevsim ve her saat İstanbul. Gözlerin gözlerin gözlerin, gün gelecek gülüm, gün gelecek, kardeş insanlar birbirine senin gözlerinle bakacaklar gülüm, senin gözlerinle bakacaklar. Nazım Hikmet Ran |
Acı Bir Sevda Delikanlı bir sevdaydı benimki, Ak düşmeden önce saçlarına. Harbidendi benim sevdam, Haybeye vurulan tokatları yemeden önce. Niyetim ikramdı kırk yıllık kahveyi. Acı, acı ama kana kana içmekti, Hayatı meze yapmaktı, Aşkı satın almak değil, çalmaktı. Suçum buysa varın vurun kelepçeyi gönlüme, Hasta düşlerimi darağacına gönderin, Kırın kanatlarımı koyun kafese. |
Kır Şarkısı Tam otların sarardığı zamanlar Yere yüzükoyun uzanıyorum Toprakta bir telâş, bir telâş Karıncalar ötedenberi dostum. Ellerime hanım böcekleri konuyor Ne şeker şey onlar! Uç böcek, uç böcek diyorum Uçuyorlar Pan'ın teneffüsü bile Ilık, okşamakta yüzü. Devedikenleri, çalılık vesâire Bir âlem bu toprakların üstü. Tabiatla haşır neşir Kırlarda geçen ikindi vakti. Sakin, dinlenmiş, rahat Bir gün daha bitti. Behçet Necatigil |
Acılar Denizi Ben acılar denizinde boğulmuşum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını Bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiler söndürmüş ışıklarını Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını Bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını... Ümit Yaşar Oğuzcan |
Sessiz çığlıklar bunlar yüreğimden kopan Sensiz gecelerde ağlayan ve kanayan Bir akşam üstü düşürdüğüm ansızın Ve çekip giden bir yalnızlık türküsü Ve hiç olmayacağını bildiğim bir sen ve bir ben Yok olmaya yüz tuttuğum geceler Artık avunmanın bir anlamı yok sensizliklerde Derin uçurumlara sürüklendim kalbimle Gelsen neye yarar artık gelme istemem Bu canım hüzün doldu sevgin kalmadı bende Aşk acısımı daha zor yoksa yokluğun mu zor olan Bir damla gözyaşım var sana sakladığım Bir damla kan var yüreğimde oturan İçimdeki solan çocuğu avutamazsın Artık ne fayda onu yaşatamazsın Bir mazi olarak içimde hep kalacaksın Vuslatta gizlidir gözler Öldüğümde belki beni anlarsın Kan damladı içime sen bile çıkaramazsın Sevdanı yüreğimden kazıyamazsın Bir yaprak oldum sonbahara yüzünü dönen İlkbaharı istemem yeşiller senin olsun Benim rengim sarı bütün renkler senin olsun Gül en güzel çiçektir çiçeklerin içinden Gönlümdeki bütün güller al senin olsun Acımanı istemem bu garip sevdama Ağladığımı bir ben bileyim bu garip aşkta Gel diyemem hiçbir zaman sana Kalbimi geri ver yeter çektiğim Artık üşüyor ellerim hiç olmadığı kadar Benden çaldığın yıllarımı geri ver bana Gönlümün gülleri boynunu büktü Bülbüller konmaz ne yapsın harabe yeri Sensizlikten arta kalan aşkım ne büyüktü Can çekişiyor şimdi bütün günlerim Ömrümün her deminde yine seni beklerim Gel desem gelir miydin bana Üşüyen yüreğimi sarar mıydın kollarınla Yaralarıma tuz basıp ağlar mıydın bu aşka Sen hiç bilemedin anlamadın halimi Gözlerimdeki bir bakışta bütün sevdam gizliydi Sen bakmadın istemedin ki yürekten beni Yazık geçti sensiz günlerim Özledim desem gelsen ne fayda İçimdeki kırık dökük hallerin Ve bir depremden arta kalan Son eserisin şu garip yüreğimin... |
Acının bağrından mavi bir çelik gibi fışkıran öfke dünyayı değiştirecektir mutlaka Yani hayat kendini yeniden yaratacaktır ona sahip çıkan ellerde ve bu yüzden öfke sevda gibidir kimilerinde Yüreğinin pas tutmakta olan kıvrımları sarılsın bir an öfkenin gökgürültüsüyle beyninin her hücresi bir gerilla gibi kuşansın pusatlarını ve sokağa çıksın ve bir hançer gibi saplansın ****lukların ihanetlerin bağrına Bak o zaman nasıl bitecek yanlışlar ve cehennemleşen yalnızlığın Sevdalar duman olmayacak o zaman Hüznün isyan olmuştur çünkü Hüznün isyan olmalıdır |
hatırlıyor musun o son geceyi? hani ağladığımız gözyaşlarımızın öpüştüğü masum geceyi hani ılgıt ılgıt esen rüzgara karşı sarıldığımız unttun mu yoksa? taşıyamadın mı anılarımızı? seni seviyorum diye fısıldayışını senin için yanan yüreği unuttun mu? hala benim aklımdasın dün gibi her geçişimde sokağımızdan yine sensin aklıma gelen peri sanki hala orada ayaklarımızın izi senden bu yana bir çok şey değişti gözlerim o kadar saf bakmıyor artık ellerim boş ve soğuk ama kalbim yine ağlıyor yine yanlız zor oldu alışmak sensizliğe tek başıma gezmek koydu biraz korktum yanlız bakmaya denize ürktüm gülüşen martılardan el ele gezen aşıklardan saklandım bana bakan sami dayıdan ne varki gerçekti bunlar kimden saklıyordum sen yoktun artık gitmiştin bensiz uzak diyarlara bırakıp sana yanan yüreği sen anılarımdasın hala ömrüm boyunca unutamam o son geceyi......... |
Seni karanlıkta yatırıyorlar Korkuyorsun geceden Bakıp bakıp pencereden Yatağına sokuluyorsun. Ben hep eski yerimdeyim biliyorsun Hava açık olduğu zamanlar Beni seyrediyor, seviniyorsun. Ah ne olurdu ben de Sana göründüğüm şekilde Odana gelseydim. Ateşböcekleri gibi Küçücük avucunda Yanıp yanıp sönseydim. Seneler geçip gider, büyürsün. Bir gün olur, hepsi biter Endişeler, o çocuk üzüntün Hepsi biter. Aydınlanır senin için geceler, güneş gibi görünürsün. Biraz sabır, küçük çocuk, biraz sabır! Ama Allah'ın koyduğu yerde Yıldızlar daima yalnızdır. |
keder seni bağrına mı basmak ister? 'Hadi ordan,çek arabanı' de... Boş sıkıntılara kaptırma günlerini yutmadan bedenini toprak Ne kitabı bırak,ne çayır çimeni Hele yarin dudağını sakın ha! Taaaaa son güne dek.. |
Şiirler Ölmez Neleri anlattım şu satırlarda, Biliyorum asla şiirler ölmez. Hepsinin mâzisi var anılarda, İnsanlık ölse de şiirler ölmez. Sarın benim tabutuma bu şiirimi, Şairlerle ziyaret edin kabrimi, Mezartaşıma yazın bu sözlerimi, Şairler ölse de şiirler ölmez. RAFET'in son sözlerine kulak verin, Ben ölüyorum dizelerime devam edin, artık son nefesim şunu iyi bilin, Ummanlar ölse de şiirler ölmez. |
| Saat: 21:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık