![]() |
Ziller Çalacak Zil çalacak... Sizler derslere gireceksiniz bir bir. Zil çalacak, ziller çalacak benimçin, Duyacağım, evlerden, kırlardan, denizlerden; Tâ içimden birisi gidecek ardınızdan uça ese... Ama ben, ben artık gidemeyeceğim. Zil çalacak... Siz geminize, treninize gireceksiniz bir bir. Zil çalacak, ziller çalacak benimçin, Duyacağım, iskelelerden, istasyonlardan bütün; Tâ içimden birisi koşacak ardınızdan... Ama ben, ben artık gelemeyeceğim. Sonra bir gün zil çalacak yine, Hiç kimseler, kimsecikler duymayacak... Ne sınıflar, ne iskeleler, ne istasyonlar, ne siz... Tâ içimden birisi kalacak oralarda... Ben gideceğim. |
Çok Güzel Şey Yaşamak güzel şey dogrusu Üstelik hava da güzelse Hele gücün kuvvetin yerindeyse Elin ekmek tutmuşsa bir de Hele tertemizse gönlün Hele kar gibiyse alnin Yani kendinden korkmuyorsan Kimseden korkmuyorsan dünyada Dostuna güveniyorsan Iyi günler bekliyorsan hele Iyi günlere inaniyorsan Üstelik hava da güzelse Yaşamak güzel şey Çok güzel şey dogrusu. Melih Cevdet Anday |
Genel Uyari Siir eklerken yazarin da belirtilmesi önemle rica olunur. |
Sevsende sevmesende bir çıkmazdasındır Sarmalamıştır hayat seni Korksanda bu sevgiden kaçamazsın Çünkü bu senin Hayatla ve aşkla olan En büyük tezin... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifJülide NAZIM |
SÜRGÜNÜM Sensizlikten sürgünüm Yalnızlıklar krallığına sürgünüm Sensizlikten dilim yandı artık İsmini söylemek istemiyor dudaklarım Ben sensizlikten sürgünüm Ben hayattan sürgünüm Kapı eşikliğinde bıraktım şimdi aşkımı Sen onu da görmezsen Ben Yalnızlıktan yalnızlığa Sürgünüm Sen aynı anda yıktın her şeyimi Bir 7 nokta şiddetinde ağır hasarlı Bir deprem oldun benim için Şimdi enkaz altında kalbim Aşkım can çekişiyor O enkaz altında Sen de yürek varsa Kurtar hadi seni seven bu kalbi Ben Acılardan acılara sürgünüm Sürgünüm ağlamak ağlamak istiorm saatlerce ağlamak o bana bakmayan güzel gözlerine akmak istiorm içinde hayat boyu sürüklenmek neden böyleim neden her dönemeçte ben yoruldum diyorm neden hep pes ediorm neden nedir inancımı kıran şey saatlerce düşünüorm ama cevap weremiorm... sensiz bi hayatı öle umut ediorm ki bazen ama bazen de diorm ben onsuz bi hiç hayat bu yazıyı kime yazdığımı dair bilmiorm sonsuz bir boşluktayım sanki o boşluk içinde boğulmak bu saçma hayattan kurtulmak istiorm!!! allahım nedir şu anda içinde bulunduğum şey sonsuz bir özlemmi yoksa gelip geçici bir aşk mı ben aşık mıyım? o güzel gülümsemen beni bu saçma hayattan alıo sanki bu saçma hayattan bir an olsn uzaklaşıorm senin o gülümsemene bakınca aşık olmayan bi insan acaba bunları yazabilir mi ama ben kime aşığım aşk ne dirki? saçma bi hayat tecrübesi mi yoksa sonsuza kadar sürecek bi saçmalık mı? neden aşk denilen şey hiç bir zaman onun kalbine uğramıo neden neden neden beni bu boşluklara bırakan şey ne neden bana acımıo allahım bu bana bi sınav mı şuracıkta canımı alsan olmaz dimi yoruldum allahım şu yaşımda yoruldum pes ediorm!!! |
Gözlerim akıyor kurumuş çöllere Yüreğim karanlığın şahikasında ölüme pervane Kelimeler düğümleniyor boğazımda Bulutlar ise gözlerimde 3- 5 nöbetinde Sen uyurken gece yarısı Bulutlarla ağlıyoruz hasretinin ateşinde Senden sonra satırlar suskun Yüreğim ise yorgun Eteklerimde çiçeklerin yanıyor Avuçlarımda ise Benden bihaber yaşadığın şehrin günahları.... Kapımda sabahlıyor fırtınalar Gözlerimde yanıyor sensiz anılar Dün gece Mızrakları sapladım yüreğime acımasızca Sehpalar kurdum gittiğin o güne Kaçıncı şehir sensizlikte ruhumu astığım Kaçıncı nehir gözyaşlarımı boşattığım Bilemiyorum.... İnadına yalnızlık İnadına karanlık. Ve kapı eşiğinde ayazlar İntihar kokuyor pervazlar Sensizlikte meze yapıyorum ayrılıkları İsyanın sofrasında harcıyorum son kuruşuna kadar Meteliksiz ve sensiz yarınları Ve aynalar kırılıyor içimde Yüreğimi parçalıyor hüzün kokan parçaları Yıkık bir kentin gözyaşları Yetim ceylanların feryatları Bir de sensizliğin acıları Dayanamıyorum artık Tarihler durmuş sanki ayrılığında Saatler susmuş sanki yalnızlığında Ölümler kurulmuş yollarıma sensizliğin karanlığında Son kez gel ey Sevgili Gelmediğin her gün Ölümü gözlerinden / dudaklarından Gülümü dikenlerinden / yanağından Öpüyorum Son kez gel ey Sevgili Yaşatamadın bari beni gülen gözlerinde Geleceksen ölümümle gel. İsmail Sarıgene |
Aşkın Sebebi Sebebi yoktu aşkın Sadece son nefesimizi vermeyi mi beklemek? Hayırın içinde hep evet olduğunu bilmek Soru işaretlerini cevabını bilmediğimiz Soruların başına yerleştirmek Sadece geri dönüşünü beklemek kalp atışlarının Hayatmıydı aşkı yaşatan? Senin ellerindemiydi kalbim? Hep duymazdan geldin ne yazık sesini Bırak deniz kıyısına dinlesin sessizliği Unutsun kendini Sonra alsın götürsün sonsuza cansız bedenini Tek bir sebebi bile yoktu aşkın Bir tarifi bir klavuzu yoktu. Kimsenin bilmediğini sen nerden bileceksin? Yazdıklarımı siliyorum tıpkı sildiğim gibi aşkını İzi kaldıysa suçu benim mi? Yoksa adın mı sebebim Tek bir sebebi vardı aşkın O da sendin öylemi? |
bu şafakta atılan son kurşundur kulağım her zaman tetikte sana atılan ve bana değen değmezmiş oysa sana atılsa da ilk kurşun ertu antik |
sevmek; bakmak değil görmekse eğer, sevmek; yanındayken başını omuzuna koyabilmekse eğer, sevmek; yanındayken yalnızlığı unutmaksa eğer, SENİ SEVİYORUM.... * * * * * sevmek; senle iken yere daha sağlam basabilmekse eğer, sevmek; yokluğunda seninleymiş gibi hissetmekse eğer, sevmek; hayallerine senide sokabilmekse eğer, SENİ SEVİYORUM * * * * * sevmek; yatağa uzandığında, seni düşlemekse eğer sevmek;sen üşüdüğünde gölgemle seni ısıtmaksa eğer, sevmek; sevdiğini çıklık çığlığa söylemekse eğer, SENİ SEVİYORUM * * * * * sevmek; el ele tutuştuğunda kalbinde bişeylerin kopmasıysa eğer, sevmek; gözgöze geldiğin de hiç kıpırdamadan bakabilmekse eğer, sevmek; kalbini kalbinde hissetmekse eğer, SENİ SEVİYORUM |
Seni Sevmek Üşürken hayaline gözlerim Kayboluyorum sensizliğin girdabında.. Düşerken hasretine bedenim Seni çiziyorum gecenin suskun adabında.. Kimseler yok bu gece Ne yıldız ne de ay Ağlıyorken sana bu gece say yiten yıldızları say Kimse anlamaz iç çekişlerimi Sen İç çekişlerimde saklısın.. Sen ile dolduruyorum ciğerimi Attım oksijeni onlara kalsın… Ve yağmur yağıyor bulutlardan Çise çise sen akıyorsun.. Ay, yıldız gitmiş yurdundan Gökyüzünden bana bakıyorsun… İnadına ıslanıyorum yağmurda Sen sanıyorum yağan damlacıkları Üstümde ne varsa çıkarıyorum Seni öylece hissediyorum Aslında seninle sevişiyorum…. Süzülüyor gözlerin semadan Ay ışığını kıskandırırcasına.. Boşuyorum kendimi dünyadan Yüreğimi gözlerine asarcasına… Çek beni! Yükseleyim semaha Evim-barkım yüreğin olsun… Kıble-i aşkım diye döneyim sana Hücremdeki tapınağım gözlerin olsun…. |
| Saat: 02:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık