![]() |
Gidiyorum Bir volkan misali bulutlara kusarak isyanımı Yamacımda yeşermiş umutları yok ederek çığlıklarla Bir rüzgar misali savurarak kaybolan yıllarımı Hiçbir hatıra bırakmadan ömrümün ardında Gidiyorum Kapkara bir bulut misali kurutarak göz yaşlarımı Yüreğimde büyümüş sevdalarımı eriterek İdam sehpasında beklemeden tek nefes hakkımı İtiyorum hayatımı ardıma, isyanın türküsünü söyleyerek Gidişim Volkanlarla Gidişim İsyanlarla Gidişim Sonsuzluğa Çürümüş vicdanlarda Mehmet Arıca Sana yazacağım son mektubumda Aşkımı bulacak ağlayacaksın Kapını çalacak o günkü posta Sevdamı görecek kahrolacaksın Her satırda kalbim yüce aşkını Gözyaşıyla yazdı, ıslanacaksın Mektubun sonuna konan noktayı Görünce alevle tutuşacaksın. Feryatlar içinde bana koşacak Ne yazık ki geç, geç kalacaksın Ne yaptım ben diye çırpınacaksın Işın Ergüney Ömrünce sen beni arayacaksın |
Seveceksem Böyle Sevmeliyim Bir gece dilim tutulmali Ay gökteyken, Girdabina düsmeliyim yalnizligin İhanetin adini bilmemeliyim Ya da ugramamali yalanlar beynime. Zindandan mektuplar yazmaliyim Penceremde bir karanfil solmali, İcimde tebeSsümler.. Bir yakin iklim olmalisin bana. Ah ederken, Gün görmemis bir yildiz kaymali. Seveceksem böyle sevmeliyim Yasayacaksam böyle.. Basucumda kara bir kitap bulunmali Her sayfaya adimi yazmaliyim. Hayallerim gökte yildizlasirken, Lanet etmeliyim sansima, tutunamayisima Aklima geldigin anlardaki kahrolusuma Seveceksem böyle sevmeliyim, Kahrolacaksam böyle.. Bir baskasi dediginde dik olmaliyim Ya da yabanci birisi, senin icin İcimin kan revanini görmemelisin. Firtinalar koparken icimde, Dudaklarim süt liman olmali Bilmemelisin yüregimin ezikligini Sevgimi daragacina asarken, Ellerim titrememeli Seveceksem böyle sevmeliyim |
Dostu yok gecelerin geceler çok uzun geceler bir ömür ömür dediğin bir tutam ümit ümidi yok yarınların tıpkı senin yokluğun gibi ve ben biraz daha sana hasret... hasret bir ip boğazıma düğümlenmiş düğümler her tarafımda bütün yolllar kör düğüm ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında |
Çocuk Ve Hüzün I Ne zaman bir çocuk ölse gözü evlerinde annesinin kavurduğu helvada kalır II Yoksul bir çocuk görsem yağmur altında üşüyen köprü olmak geçer hiç değilse içimden III Her akşamüstü oyuncakçı camekanından çocuk ellerinin izlerini siler Sunay Akın |
DOST Bir gece habersiz bize gel Merdivenler gıcırdamasın Öyle yorgunum ki hiç sorma Sen halimden anlarsın Sabahlara kadar oturup konuşalım Kimse duymasın Mavi bir gökyüzümüz olsun, kanatlarımız Dokunarak uçalım İnsanlardan buz gibi soğudum İşte yalnız sen vardın Öyle halsizim ki hiç sorma |
Trilobit dünyalar ve yıldızlar en küçük şey acıkan dilimi uzatıp hepsini birer birer yaladım ve yuttum biraz serinlemiş gibiyim 50.000.000 sene evvel ılık bir denizde bir trilobitken duydum melâli zaman nedir unutarak açıp ağzımı bütün denizleri içtim ve kendim kaybolup deniz oldum sonsuz deniz oldum Asaf Halet Çelebi |
oLmazmı . . . Yön yön sarılmışım ne yana baksam; Sarılan olur da saran olmaz mı? Kim bu yüzü çizen sanatkâr ressam; Geçip de aynaya, soran olmaz mı? Bir parçacığım ben, bütüne hasret; Zaman döne dursun, o güne hasret; Ruhumsa zamanın üstüne hasret; Ebediyet boyu bir an... Olmaz mı? Senin Canın Sağolsun! ... Selam- sabahın gelmiş, sual etmişsin benden Gözlerimi yaşarttın(!) iyidir valla! .. N’ olsun Bahsetmişsin bir iki cümle ile kendinden Duydum! .. Merak buyurma! ..Senin canın sağ olsun O zalim parıltıyla sevişirken gözlerin “Bir görseydim” demişsin! ..Gör tabii “ eser ” senin Bas mavzer tetiğine, kurşun gibi sözlerin “ Nasılsın? ” de! .. Utanma! ..Senin canın sağ olsun Süz beni! ..ince ince, ti’ ye alıp incele Yüreğim paramparça, parçaları hecele Bilirim vaktin yoktur, senin işin acele Zamanını harcama! ..Senin canın sağ olsun Şart olsun, ben; yalandan, “ tebessüm edeceğim ” Sen halimi sordun ya! .. “ İyiyim ” diyeceğim Yüzüne değil ama, “““ yere tüküreceğim ””” Sakın kusura bakma! .. Senin canın sağ olsun Yağmurda mı kaldın sen? .. Islandıkça çekmişsin Gönlüme sığmamıştın! ..Ne de “ küçük şey’ mişsin ” Sen elin masasın da “ kadeh altı mey’ mişsin ” Ben de şarap arama! ..Senin canın sağ olsun Kesilmiş ayakların, yere basmıyor, hayret! ... Eksikmiş kanatların, o da çıkıyor, gayret! .. Sen öyle bir yüksel ki, beni tepeden seyret Düşerken “ hicap ” duyma! ..Senin canın sağ olsun Hadi hadi yürü git! .. Yeter bunca temaşa Saygısızlık addetme, sakın ha! ..Sümme haşa Ben seni kutluyorum(!) Bravo! ..Sen çok yaşa Midem bulanıyor ya! .. Senin canın sağ olsun Lakin madem ki geldin, al şunu! .. “ Emanetin ” Emanet kalmış sanki, gönlüm de “ hayaletin ” Muadil-i yoktur bu, sende ki rezaletin “ Sana yakışıyor ” ya! ..Senin canın sağ olsun |
Güzel olanı çekici kılar güzelliği.. Ama ayni zamanda bu güzellik ürkütür.. Çekici kılan güzellik ürkütür zamanla.. Salt güzellik yetmelimi, yetmemelimi? Sana seni seviyorum demek, bir mumun ben yaşadığım sürece yanmaya devam edicegini iddia etmekti.. ve bedenim belki kaldırabilecekken bu riyakarlığı ruhum iflas etti.. Bulut ürkütücüdür.. Aynı sen gibi.. ve ben yağmurun sesine bak diye şarkı söylerim yine bulutla inatlaşarak.. Şiir yazarım adına yüzlerce yağmurlu havalarda.. Umudumda umutsuzluğumda ürkütür beni.. Yaşam gibi, sen gibi, bulut gibi.... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifArda GÜLER |
Gelişin bayramım kalışın düğünüm olurdu Kınam yanardı dumansız issiz Bir şölen kurulurdu içime ağasız beysiz. Özgürlük takardın gerdanıma Gerdeğine gelin olurdum sitemsiz Eteklerim zil çalsaydı çengi oynatırdım Gitseydin /gidişin sessiz olurdu davul zurnasız Ardından Yas tutardı baharlar gülsüz goncasız Hele bir de mektubun gelseydi deseydin ki mutluyum sensiz Adını yazarak avuçlarıma kızlar şelalesinden atlardım sitemsiz. Eteklerim zil çalsaydı çengi oynatırdım. Gelişin gidişinden gidişin gelişinden umarsız Bir elinde eteğimin zilleri diğerinde oynatamadığım çengi birbirinden habersiz Ne o? Yoksa…! Kendin çalıp kendin mi oynayacaksın Bensiz? |
Rahat Şu kavga bir bitse dersin, Acıkmasam dersin, Yorulmasam dersin; Çişim gelmese dersin, Uykum gelmese dersin; Ölsem desene! Orhan Veli |
| Saat: 13:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık