![]() |
En yağmur olduğun gün, en çiçek halinle gel Yaprağını dalını, koru da dökülmesin Çok rüzgarım bilirsin, sen hafif selinle gel Boğulurum belkide, yüreğim bükülmesin Fazla kara olursa bulutların, kovarım Çağıran ben`sem şayet, yine baştan savarım Öyle kolay yıkılmaz, içimdeki duvarım Yeterki derinlerden, cansuyum çekilmesin Çok dikensin sen bazen, battıkça batıyorsun Ok atan kirpi misin, yeter! ne atıyorsun? Bende olan duyguyu, bana mı satıyorsun? Dalga arama bende, yelkenin sökülmesin En Aşk´ım bak karşında, kaçırma gözlerini Olduğu gibi söyle, abartma sözlerini Şayet bulursan bir gün, ferhatın izlerini Bende şirin bekleme, dağların yıkılmasın |
Hayat İşte Nasıl günlere kalmışım şu yalan dünyada ey tanrım, gündüzleri can ciğer olup yüzüme gülen o dost bildiklerim, geceleri yarasalar misali başıma üşüşüyorlar. Beni geceden alıp günlere taşıyan, bıkmadan usanmadan yoldaşlık yapan gölgem dahi, zaman zaman yorgun düşüp bu hayat yolunda, beni yalnız bırakmasını başarıyor. anlamıyorum inanın anlamıyorum!!! Hepimizin ortak noktası oysa o kadar birbirine yakın, birbirine o kadar bağlı ki anlatamam. Bu yalan dünyada sürdüğümüz sefa dahi yalan, gerçek olan, peşinden bir ömür boyu kovaladığımız, kavgasını sürdüğümüz, bir parça ekmek uğruna savaş verdiğimiz bu çekilmez dünyada, Neden ki biz bunun farkına bile varmadan kalp kırmayı marifet sayıyoruz. Kimi zaman ağlaşıp kimi zaman gülüyoruz, çekinmeden sevgimizi dile getirebiliyoruz ve biz, bunları yaparken neden hala bunlardan hariç tüm güzellikleri yok etmeye çaba sarf ediyoruz. Ömür dedikleri şey anlatılmayacak kadar uzun ve yaşanılmayacak kadar kısayken, Biz neden hala yaşamın acılarıyla boğuşup, iyi tarafını görmemezlikten geliyoruz... dedim ya anlamıyorum inanın anlamıyorum ve zaten anlamaktan da vazgeçtim. bir gün bana anlatmalarını, soruların cevabını düzeyli bir şekilde vermelerini bekleyeceğim. |
ŞİMDİDEN BİR HATIRASIN Şimdiden Bir Hatırasın Bulutsa, tozsa, uçarsa Bütün (aşklar) paranteze alınsın Rüzgar çanısın, rüzgarın diline dolanırsın Ne bir şarkısın, ne de dillerde nağme adın Artık bazı şarkılar kadar yarılısın Günler izmarit diplerinde biriksin O zaman mutlaka bir trenle gelirsin Köpüklerdensin, mavisin, sakinsin istesen suyun tenine bitişirsin ellerimi bıraktım, artık buna sana yazsın İçimde iki yaşlı balık varsa, İçimde biri pulsuz, iki balık varsa Biri senden, gelirsen ve yok edersen Bunu yazmak istiyorum sana Sonra postalamak istiyorum Pulsuz bir zarfla Hiçbir mektup artık ikna etmiyor beni hayata Bu kırmızı oyalarla saçlarımda Beyaz bir tülbent gibi kalırsam tenimde, süzemediğim tortularla Gün olur sararırsa sayfalarda Bıraktım ellerimi, sana bunu yazsın Şimdiden bir hatırlasın Kırık kalplerle süslü bir sayfaysan Camsan, saydamsan, beni kırarsan Simlerimle sevişirim seninle O süslü sayfaların üzerinde İçimde mutlu iki yıl varsa, İçimde biri simli iki kadın varsa Sen, gelirsen ve yok edersen Bunu yazmak istiyorum sana sonra postalamak istiyorum Simli bir yılbaşı kartıyla Hiçbir mektup artık beni, ikna etmiyor hayata |
Ya hep ya hiç sevgilim Ya seninle ya sensiz Olamaz başka biri Ya seninle ya sensiz! İstersen al at beni İstersen yarat beni Dağ gibi deniz gibi Ya seninle ya sensiz! Olmasa da sevenim Ağlayanım gülenim İlk sözüm son yeminim Ya seninle ya sensiz! İstersen sevme beni İstersen bekle beni Taş gibi toprak gibi Ya seninle ya sensiz! Yalnız bir mevsim değil Yalnız bir bahar değil Her zaman her yerde bil Ya seninle ya sensiz! İstersen öldür beni İstersen güldür beni Gün gibi güneş gibi Ya seninle ya sensiz!.. |
Nerdesin Sen nerdesin üşürken sensiz bedenim? Yüreğim burkulurken yokken nedenim Gözlerim dolarken sen neredesin? Nerdesin ey sevgili şimdi neylersin? Güzelliğinle bakanı imrendirirsin Gözleri değerken ben bilir misin Nasıl mahvolurum hani nerdesin? Kalbim seni sevip, seni dilerken, Fikrim düşlerinden uyanamazken, Gözlerim varlığını arar dururken Nerdesin sevgilim hangi gözdesin? Tenim tenine hasret bunca susuzken, Bedenim yanında olsan isterken Ben seni bunca sevip bunca özlerken Nerdesin ah sevdam nerelerdesin |
Bir hırs bürümüş gözleri, her yerde talan Hanlar mı saraylar mı kabirlerde kalan Değmez bu hayat çalmaya sazdan başka Hıçkırdığımız, güldüğümüz gün de yalan. |
AŞKTAN N’ANLARSINIZ BAYIM Çok şey öğrendim geçen üç yıl boyunca Alt katında uyumayı bir ranzanın üst katında çocukluğum... Kağıttan gemiler yaptım kalbimden Ki hiçbiri karşıya ulaşmazdı. Aşk diyorsunuz, limanı olanın aşkı olmaz ki bayım! Allahla samimi oldum geçen üç yıl boyunca Havı dökülmüş yerlerine yüzümün Büyük bir aşk yamadım. Hayır Yüzüme nur inmedi, yüzüm nura indi bayım Gözyaşlarım bitse tespih tanelerim vardı Tespih tanelerim bitse gözyaşlarım... Saydım insanın doksandokuz tane yalnızlığı vardı. Aşk diyorsunuz ya Ben istemenin allahını bilirim bayım! Çok şey öğrendim geçen üç yol boyunca Balkona yorgun çamaşırlar asmayı Ki uçlarından çile damlardı. Güneşte nane kurutmayı... Ben acılarımın başını evcimen telaşlarla okşadım bayım Bir pardesüm bile oldu İçinde kaybolduğum İnsan kaybolmayı ister mi? Ben işte istedim bayım. Uzaklara gittim Uzaklar sana gelmez, sen uzaklara gidersin Uzaklar seni ister, Bak uzaklar da aşktan anlar bayım! Süt içtim acım hafiflesin diye Çikolata yedim bi köşeye çekilip Zehrimi alsın diye Sizin hiç bilmediğiniz, bilmeyeceğiniz İlahiler öğrendim Siz zehir nedir bilmezsiniz Zehir aşkı bilir oysa bayım! Ben işte mirac gecelerinde Bir peygamberin kanatlarında teselli aradım Birlikte yere inebileceğim bir dost aradım uyuyan ve acılı yüzünde kardeşimin Bir şiir aradım Geçen üç yıl boyunca Yüzü dövmeli kadınların yüzünde yüzümü aradım ülkem olmayan ülkemi kayboluşumu aradım Bulmak o kadar kolay olmasa gerek diye düşünmüştüm Bi ters bi yüz kazaklar ördüm Haroşa bir hayat bırakmak için Bırakmak o kadar kolay omasa gerek diye düşünmüştüm Kimi gün öylesine yalnızdım Derdimi annemin fotoğrafına anlattım Annem Ki beyaz bir kadındır, ölüsünü şiirle yıkadım Bi gölgeyi sevmek ne demektir bilmezsiniz siz bayım Öldüğü gece terliklerindeki izleri okşadım. Çok şey öğrendim geçen üç yıl boyunca Acının ortasında acısız olmayı Kalbim ucu kararmış bir tahta kaşık gibiydi bayım Kendimin ucunu kenar mahallelere taşıdım Aşk diyorsunuz ya, İşte orda durun bayım Islak unutulmuş bir taş bezi gibi kalakaldım Kendimin ucunda Öyle ıslak, Öyle kötü kokan Yırtık ve perişan Siz aşkı ne bilirsiniz bayım Aşkı aşk bilir yalnız |
Ben türkü saplarım aşkın bağrına Taki derinlerden yansın diye Haykırsan kulak vermem çağrına İsmimi yürekten anasın diye..... Anasın anasın diye, Sorma nasıl ve diye, Sana en son hediye, Gidiyorum... Ağlama, ağlama gözyaşın yanmasın Ağlama, ağlama yağmurlar ıslanmasın!! Tariften mahrumdur, bendeki çile Her çile yol almaz hasret ile Tebessum ederim ölüme bile, Azrail sevdamı sınasın diye Sınasın sınasın diye, Sorma nasıl ve diye, Sana en son hediye, Gidiyorum... Ağlama, ağlama gözyasın yanmasın Ağlama, ağlama yagmurlar ıslanmasın!! "Aşk ki aşktır varsa sonunda ziyan İstemem vuslatı olsa da ayan Sevdamı tarihe eyledim diye; Mecnunu Leyla'yı kınasın diye..." Kınasın kınasın diye, Sorma nasıl ve diye, Sana en son hediye, Gidiyorum... |
Yarınlar Yeşiller sunacaktım yüreğine Anadolu'nun kuytu ormanlarından öbek öbek Dilediğince uzanacaktık düşlere Batıya, kuzeye, güneye Bitimsiz yolculuklarımız vardı takvimde Camlarından geleceğe umutla bakacağımız Trenlerimiz, vapurlarımız vardı seyirde Seyrine doyamadığımız yarınlarımız Kaldı düşlerde... |
Bu mektubum sana Unuttum dediğin veya unutmaya çalıştığın Arkamdan lanet ettiğin ben yazıyorum. Oysa sen Farkında bile olmadan Unuttum derken bile beni hatırlıyorsun Ve ben... Geçen bunca zamana rağmen Hala seni unutamıyorum ASLI bu ya Unutmak da istemiyorum Duydum ki mezun olmuşsun Kendi işyerini bile açmışsın En kötüsü ise Başkasıyla söz yüzüğü takmışsın Ama ben O yüzüğü yıllar önce Senin için, sevdiğim için atmıştım Ve bird aha da yeminler olsun takmadım Farkında mısın...? Benim sen,senin ise ben olduğumuzun Şimdi ben ağlıyorum,sen ise gülüyorsun Ve ben Bunları fazlasıyla hakediyorum Ve ben Hala seni deli gibi seviyorum Ben seni özledim Ben sana dokunmayı değil de Sana dokunmadan bakmayı özledim Ben seninle Yüksel caddesinde bir bankta otururken Rüzgarın o dalga dalga dağıttığı saçlarını toplamayı Toplarkenki bana olan yakınlığını Teninin kokusunu Ve elinin elime değdiği andaki O heyecanı özledim Ben seni özledim Ben seni unutmadım Unutmadım diyorum ama Bunu söylerken bile yalan söylüyorum Sen benim unutmadıklarımı Ben senin unutmadıklarını unutdum ASLINDA Ne sen beni unutdun, ne de ben seni Oysa sen Farkında bile olmadan, Unuttum derken bile beni hatırlıyorsun Ve ben Geçen bunca zamana rağmen Hala seni unutamıyorum ASLI bu ya Unutmak da istemiyorum Ve ben Hala seni deli gibi seviyorum... Ben senden hep korktum Ben;senin sevgine karşılık verememekten korktum Ben;senin ümitlerini,hayallerini yıkmaktan korktum Ben ; Seni kaybetmekten korktum Ve ben... Sen ne ağlarken,ne de gülerken yanında yoktum Ben senden hep kaçtım Ben senden değilde Bana bakan gözlerinden Bana olan sevginden kaçtım Ve ben Ne aşka,ne de sevgiye muhtaçtım Çünkü ben ihanete Çünkü ben nankörlüğe açtım... Şimdi ben fırtınanın sonunda denizde kaybolmuş bir gemi, Sen ise kıyıda öylesine duran, Beni gördüğünde ise sönen bir deniz feneri. Dedim ya... Ben geçen bunca zamana rağmen Hala seni unutamıyorum Aslı bu ya unutmak da istemiyorum Ve ben Hala seni deli gibi seviyorum UNUTTUN MU ? Hani Kızımız Olacaktı Ümit Tüfekçi |
| Saat: 13:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık