![]() |
BEN UYANDIM BİR AŞK DEMEKTİ BU DÜNYADA Ben uyandım bir aşk demekti bu dünyada -Sesin, bir gülü bırakmak gibi bir şeydi. Karaydım, kâğıt gibiydim yaşamalarda Adım görseniz her gün o denizlerdeydi Bin yıl bir M sesiydim aşağı Mısır'da. Ben vurdum sevilere belli değil miydi Bin yıl seni açtım işte yalnızlığımda. Ne zaman aydınlığında adım geçti miydi Bir aşk demekti bu dünyada. Bir zamanlar yalnızlık güzeldi Mısır'da Seninle yepyeni bir göktü gidilirdi Baktım mı, büyürdü bir zambaktı anımda Şimdi bir gölgedir uzar ovalarımda Böyle uyanırdım ya uyanmak değildi Bir aşk demekti bu dünyada. |
Duyuyor musun birtanem? Dün gece yine sendin aklımda Bir hüznün çıkmaz sokalarında Gözyaşı oldu hasretin Ilık bir buse gibi süzüldü yanaklarımda Yanaklarım kırmızıydı, küskündü aynalara Ne zaman karşılaşsak sen bakardın onlardan Başıboş hoyrat aynalardan Önce ilk sarıldığımız yere gitti duygularım Bu gün gibiydi yaşadığımız küllenmemişti O bir ömürdü sanki, ölmeye değerdi Sonra gözlerin geldi aklıma, güzelliğin Başımı döndüren mey gibiydin sen Şelaleler akardı içime gözlerinden Ardından öksüz kalırdım sanki giderken http://www.yazgulu.com/karisik/stars.jpg Yinede yorulmazdım sensizliğe Sensizlik ki darağacım, sensizlik ki paramparçayım Ellerim seni arıyor bu gece, gözlerim gözlerini Şarkılar hüzünlü, şarkılar buruk Yoksun ya bu şehir yorgun, bu şehir vuruk Seni arıyorum inadına gecelerde Karanlıklar üstüne yemin ederim Işığım sensin! Seni seviyorum birtanem diyorum söyletensin Basit bir aşk öyküsü değil ki bu Saman alevi değil ki Cehennem alevi sanki susuzum Sensiz mutsuzum Artık sabah olmayacak uykusuzum Artık sensiz yaşanmayacak Yaşıyor sanma beni sadece varsayımım Sana bağımlı varlığım Yokluğun ise tükenişimdir Bir umudu katleder bin umudun olurum Senin gibi ulaşılmazdır benimde gururum http://www.yazgulu.com/karisik/stars.jpg Duyuyor musun birtanem? ? Dün gece yine sendin aklımda Aldın aklımı başımdan gittin Canımı da aldın yüreğimden Canımdın sen! ! Vazgeçilmezim, tartışılmazım Yalnızlığımın sebebi, acılarımın denizi Esirinim işte bu gece vakitleri Kollarımda sensizliğin kelepçeleri Yüreğimde sevdanın zincirleri Bağlanmışım sana ayrılamam Görmeden yaşayamam o gözleri http://www.yazgulu.com/karisik/stars.jpg Bir gemi kalkıyor rıhtımdan Dinle bak sesini, bu son seferi Veda türküsüne benzer düdük sesi Ardından mendil sallayanlar Boşuna aslında boşuna ağlayanalar Dönüşü olmayacak bu yolculuğun Bende gidiyorum birtanem, umutlarım yanımda Geriye bıraktığım limandaki ayak izleri Ve haykırışım enginlere Sen; dalgalardan dinle artık sesimi Sahilde bekle beni Bir garip martı görürsen gözleri yaşlı! ! Randevusu varmış gibi ecelle telaşlı! ! Bil ki; bir tutam sevgi yolluyorum sana Bil ki; ağlıyorum uğruna O zaman son kez de olsa hatırla beni Cansız bedenime can istiyorum Canımsın sen, SENİ SEVİYORUM Ali Aydoğdu |
Yazın açan güller bilir, Hasret çeken şu gönlümü.. Sensiz geçen günler bilir, Ne acılar çektiğimi.. Gözlerin bir yeşil bahçe, Sensiz olmak bir işkence.. Dayanamam sen gidince, Ölürüm ben, bahar gözlüm.. Gökte uçan kuşlar gibi, Esip giden rüzgar gibi, Munzur Dağı'ndan çığ gibi Sana geldim bahar gözlüm... Ağrı Dağı'ndan çığ gibi Sana geldim, bahar gözlüm.. Sana soldum bir gül gibi.. Sana yandım bir dal gibi.. Sana geldim bir yol gibi.. Seninleyim, bahar gözlüm.. |
Neden Sevdim seni ? Çünkü kendi yaşam yolculuğun içinNe varsa gönlünce değerli olanGökkuşağı gibi saydam ve yalınYüreğini yüreğinle bana yansıttın.Çünkü yolu senin yoluna karşıtNice ayrı dünyaların insanlarınıAnladın yıllardır sevecenlikleHepsine de dost elini uzattınÇünkü umutları da hüzünleri deNe güzeldi seninle başbaşa yudumlamakYaramaz çocuklar gibi kıvancımı daAcılarımı da sevgiyle paylaştınÇünkü seviyorsun sen öz varlığınıTüm ruhunla önemsiyorsun kendiniHer uzatışında sevgiyle elleriniKalplerimizin sıcaklığına alıştınÇünkü doğal akışında yaşamınBarış adına dirlik düzenlik içindeÖzenle, sevginle, yüce gönlünceYeni dünyalar yaratmaya çalıştınÇünkü sen insanca onurunla varsınGözyaşımı sildin saf duygularınlaSevda türküleri gibi rengarenk Açtın bana, benliğime karıştınİşte ben bütün bunlar için sevdim seniÖlünceye kadar da seveceğim seni..... Cansever Eyüboğlu |
*Aldım Dersimi* susuyorum diye değil bu ölüm öncesi yorgunluk. hâlâ, bir ‘senden sonrası ' var diye ellerimde. mavilerin karıştığı, küskünlerin barıştığı, özlemlerin yarıştığı bin bir çığlığı kundaklıyorum diye. -oruç bozar gibi bozdum zamanları- şimdilerde, kalın camlı bardaktan rakı içmek gibi keyifsiz akşamlar. buzu çok, dostu az sofralar. bir sen meyilliymişsin gitmelere, bir de oynaştığım yıldızlar. -şeytan taşlar gibi hırpaladım an’ları- sahibi olmazmış yaralı solukların her kesilen damardan aynı akarmış kan. yazık hep aynı aldanış, zaman saklansa da durulan suya durulan suda insan kendine bakarmış. -kınları keser gibi kestim canları- |
S e n Sen düşünselliğimin sevgilisi Sen, gönlümüm krizantem çiçeği Sen, sen özlemimin yüzsüz kraliçesi Seni ben gibi seviyorum inanmıyor musun? O zaman, Bir paslı bıçak alıp Söküp al kalbimi yerinden. Ve bir leş niyetine at akbabaların önüne. Dirhem dirhem yesinler kalbimi. Ama göreceksin ki Kalbimin her dirheminde sen varsın. Pişman olup döndüğünde Çok geç olmuş olacak. Çünkü Kimbilir hangi akbabanın midesinde Kimbilir hangi dağın zirvesinde Adını yazıyor olacağım... |
Bir Avuç Efkar İçerde bir başka özlüyor insan Rakı-Balık sofrasını Yar dediğin bir avuç efkar Yakıver yiğidim yakıver! Dumanında sustuğun ayrılık sigarasını... Bir başka özlüyor insan Hani saçının delişmen duruşu Omzundan dökülen.. Dudağında ıslaklığın dokunuşu Hele bir bakışı..Ah o bakışı Yüreğin kendinden geçişi, kayboluşu.. Bir başka özlüyor insan bee.. Yıldız toplamasını gecede Bir de güneşe dokunmasını Akla gelmeyen son kelimeydi -Umut- Bu çözümsüz bilmecede.. Bir başka özlüyor insan Firari sevişmelerde kaçak Mermi seslerinde suskun Bıçak yarasında kan.. Gölgemdi o gece, görmedin sen, Ben değildim vurulan.. Şimdi sen Biraz ben Bir de yalan Hani bir başka özlüyor insan Avuçlarımda zaman Gözlerin Demir Parmaklık Rakı-Balık... Gel şimdi dayan... |
Özlüyorum seni. Gücüm yetmiyor unutmaya Özlüyorum elini tutmayi sesini duymayi Boynuna sarilip omuzunda aglamayi Nedensiz sevinçleri Hasret dolu sevgi dolu simsicak düslerimi Özlüyorum Gücüm yetmiyor unutmaya Seni aramazsam unuturum sanmistim Girmez sanmistim hayalin beynime Geceleri düslerimde Gündüz baktigim heryerde seni Özlüyorum.. Renkler gitmenle soldu Kirmizi kirmiziligini unuttu Mavi maviliginin farkinda degil Beyaz yanliz sen giydiginde güzelligini haykiriyormus Özlüyorum Bu özlem bu bekleyis hiç bitmiyecek Ruhumda sana açan eflatun renkli çiçekler solmayacak Olmasanda sensiz sensizligi yasatacagim Sensiz seninle olmayi basaracagim Sonun yaklastigini hissettigim gün Beyaz,bembeyaz mendilimi sallayarak Sensiz yasamin kahrediciligine veda ederek Seninle sonsuzluga kavusacagim. |
Oradan oraya geçer zaman Karınca misali koşuşturmalar Kimileri hayatın parçası Kimileri hayattan parçalar çalan Meyveyi zamanında verir ağaç Zamanı geçince Ağaçtır ondan geriye kalan Zaman sevdalar yaşar Tüketir kendini Kendi içinde insan Zamanı geçince Sevdadır ondan geriye kalan http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifFatma ERDOĞAN |
Bu benim son mektubum Ve son kez kalemi elime alışım Bundan sonra sayfaları yırtar yakarım Kalemimi kırar atarım Böylece duygularımı dile getirirken Ağladığım son mektubum olur sana |
| Saat: 13:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık