![]() |
PLATONİK SEVDAMA Birkaç adım karşımda duruyorsun Ne ben seni ne de sen beni tanıyorsun O kadar yabancı bakıyorsun ki bana Cesaret edemiyorum konuşmaya Elimde olmadan bakışlarım kayıyor sana Gözlerinle karşılaşınca birden yoruluyorum Sanki sırtıma konmuşcasına koca dünya Ayakta duramıyorum Son günlerde daha bi sık düşer oldun hayallerime Neredeyse bütün günümü yaşar oldum seninle Sana söyleyemesemde Hayal buya daha da güzelleşiyorsun düşündükçe Ama bir korku var içimde Geçmişten kalan bir miras sadece Olurda gidersen bensizliğe Dayanamam bu köhne yüreğimle Biliyorum beraber olamayız seninle Beni bırakıp gitmektense Hep hayallerimde kal benimle Levent Karataş |
FARKINDAMISIN Canım oldugunun farkındamısın, Sen çıkınca bende çıkıp giderim. Kanım olduğunun farkındamısın, Sen akınca, bende akıp giderim. Kansız Cansız yaşanmaz bilirsin. Sensizligin ne olduğunu görürsün. Neden Sensiz olamam bilirsin. İspatı meydanda hala körmüsün |
Mevsimleri Yaratan Gözlerindi sonbahar gözlerle bakıyorsun bana yazın sıcağı geride bırakılmış ara sıra kendini hatırlatan sonbahar gözlerle bakıyorsun bana kışa meyilli habercisi aşksızlık soğuklarının kışın hiç yaşanmadığı bir senede ilkbahar gözlerle baksan bana keşke soğuğu bilmeyen sıcaklara gebe sürekli ilkbahar gözlerle baksan bana keşke yeşil o zaman daha bir yeşil olurdu ben daha bir ben olurdum |
Duvarındaki Resim ilkyaz'ıma... Bir sabah açtığında pencereni Bir martı sesinde kucaklayacağım seni Adalara çöken sis Gözlerindeki mahmur bakış Ve aynadaki aksin gibi Tanıdık gelecek çığlıkları... Dünden hiç bahsetmeden Umut dolu bir yarın çizicem odanın duvarına Mavi ve yeşile boyayacağım denizleri Irmaklar koşuşturacak kavuşmak için Küçük şelalelerden düşecek balıklar Yapraklar ürperecek üzerlerine çöken çiğle Bir resim çizicem duvarına Hiç yabancı gelmicek... Derken telefonunu çaldırıcam üç kere Anlıcaksın ben olduğumu Açmayacaksın... ( Açmamamalısın... Nasıl ki dönüştedir asıl gidişlerin keyfi Sessizlikte saklıdır kavuşmanın gizemi...) Ve gözlerin dolacak özlemle Sarıldığımız andaki o kan dönümü Yüzüne yürümesi yüreğindeki kırmızının Geçicek aklından Hayaline düşeceğim kanamadan... Ve sen gideceksin ben dönücem... Ve gelicem ki sen yoktasın... Diyecez ki nedir diyen dostlara Anlamazsın, anlamazsın... |
Yoksun Yıllar Oldu,Yoksun Neden Gözlerim Hala Sen Koksun ? Zor Zanaat Vesselam Sevdalanmak. Ve Zor Zanaattır Ayrılınca Yaşamak ! Yıllar Oldu,Yoksun Ayrıyız Ölümüne. Aklımdan Bile Geçmezken Adın Takıldı Dilime, Dilim Kopsun ! Kaç Yemin Bozdum Senin İçin, Kaç Sözden Döndüm Söz Namustu Oysa Benim İçin. Yani Sana Benzedim,Sana Döndüm Yine Öldüm ! Bu Ayna Yalan Söylüyor, Öteki De; Gözlerim Dolu Değil ! Boş Ta Değil,Allah Kahretsin ! Yıllar Oldu,Yoksun Neden Gözlerim Hala Sen Koksun ! |
SEN SEN SEN Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden., Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter.. Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter.. Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter.. Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır sende naz.. Gündüzünden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter.. Duymasa da hiç kimse şâir gönlümün, Sende karar kıldığını… Ve içimin şerha şerha yarıldığını, Sen bilsen yeter.. Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi.. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek.. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter……….. yavuz bülent bakiler Geri Gelen Mektup Ruhun mu ateş, yoksa o gözler mi alevden? Bilmem, bu yanardağ ne biçim korla tutuştu? Pervane olan,kendini gizler mi alevden? Sen istedin, ondan bu gönül zorla tutuştu.. Gün senden ışık alsa da bir renge bürünse; Ay secde edip çehrene, yerlerde sürünse; Her şey silinip kayboluyorken nazarımdan, Yalnız o yeşil gözlerinin nuru görünse… Ey sen ki, kul ettin beni onmaz yakışınla, Ey sen ki, gönüller tutuşur her bakışınla! Hançer gibi keskin ve çiçekler gibi ince Çehren bana uğrunda ölüm hazzı verince Gönlümdeki azgın devi rüzgarlara attım; Gözlerle günah işlemenin zevkini tattım. Gözler ki, birer parçasıdır senden ilah’ın, Gözler ki, senin en katı zulmün ve silahın, Vur şanlı silahınla,gönül mülkü düzelsin; Sen öldürüyorken de, vururken de güzelsin! Bir başka füsun fışkırıyor sanki yüzünden, Bir yüz ki,yapılmış dişi kaplanla hüzünden… Hasret sana,ey yirmi yılın taze baharı, Vaslınla da dinmez yine bağrımdaki ağrı. Dinmez! Gönülün, tapmanın, aşkın sesidir bu! Dinmez! Ebedi özleyişin bestesidir bu! Hasret çekerek uğruna ölmek kolaydı, Görmek seni ukbadan eğer mümkün olaydı.. Dünyayı boğup mahşere döndürse denizler, Tek bendeki volkanları söndürse denizler! Hala yaşıyor gizlenerek ruhuma “Kaabil”, İmkanı bulunsaydı, bütün ömre mukabil Sirretmeye elden seni, bir perde olurdum. Toprak gibi her çiğnediğin yerde olurdum. Mehtaplı yüzün Tanrı’yı kıskandırıyordur, En hisli şiirden de örülmez bu güzellik. Yaklaşması güç, senden uzaklaşması zordur; Kalbin işidir, gözle görülmez bu güzellik |
içim buz kesti bu aşka! sana dair bütün gemiler battı.. kör kurşun nakış nakış oya kalbimde., fısıltı eşliğinde karşılanıyor yalnızlığım. elini uzat sen. ben gücümden de ağırım. hüzzam besteler olmuşsun. devleşen kıyılarımda... sesin ürkek gelmekte kulaklarıma, her dakika sanki kaçar gibisin. sana zor bu sevda.. sana kalabalık bu şehir. sana damlar gözyaşı bulutların. bana uzak tüm aşklar. ne kadar bela varsa... hepsi sana yakın. susuşuma perde oldu ya bu deliller. şahidim Allah!! sensizlik zorlasa da, bana neyler. ruhlar bile cansız bu mezarlıkta, fikrime azap bu soğuk. kefenime yayılmış, sana gelmelerimin kokuları. kanıma kan istiyorum. aşkıma aşk. demetleri bırak. sana taneler hak. |
SERSERİ Yeryüzünde yalnız benim serseri, Yeryüzünde yalnız ben derbederim. Herkesin dünyada varsa bir yeri; Ben de bütün dünya benimdir derim. Yıllarca gezdirdim hoyrat başımı, Aradım bir ömür, arkadaşımı. Ölsem dikecek yok mezar taşımı, Halime ben bile hayret ederim. Gönlüm ne dertlidir ne de bahtiyar; Ne kendisine yâr, ne kimseye yâr, Bir rüya uğrunda ben diyâr diyâr, Gölgemin peşinden yürür giderim.... |
Masallar anlatırdı uykularım düşlerim seni bana yansıtırdı önce ben sevmiştim seni kadın rüyalarımda tapındığım kaç yıl oldu bilmem ki sabahları güne güneş dikmeyeli çiçek, çiçek kokar tenin öpmelerim tepelerden toprağa aksın sularım Gecelerime Sürdüğün sürmelerine Vuruldum Kurşun Atar yüreğim Yüreğine Vurgunum........ |
SEVE SEVE Yalnizligin kokusu sardi odami Bana verdigin kan kirmizi güller soldu, Yapraklarini döküyorlar simdi... Sen gideli zaman durdu. Gündüz vakti gece cöküyor, Günes artik bir yabanci oldu... Üstüme kar yagiyor sanki, Ellerim, bedenim titriyor, Bilsen sana nasil hasretim... Bir matem günüdür bugün, Güzelim bahar siyahlara bürünmüs yas tutuyor... O'da bizim icin agliyor... Hayalin canlaniyor gözlerimin önünde, Birde dokunabilsem... Ucurumlardayim... Ucu görünmeyen dipsiz kuyulardayim... Seni her düsündügümde, Soguk bir hancer saplanir gögsüme. Nefesimi alir benden... Simdi buradayim, Seni benden ayiran o lanetlenmis yerdeyim... Yasli gözlerimle yukariya bakmaktayim... Biliyorum oradasin! Elimde son mektubun ve kalbimde sen... Simdi öyle huzurluyum ki. Bana yaninda bir yer ayir, Kanatlarimi takip sana geliyorum... Eger ölüm son caremizse... Seve seve... |
| Saat: 20:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık