![]() |
GÜL KONMUŞ YANAĞA Seherin ayazı inmiş yüzüne; Gül konmuş yanağa kırmızı olmuş. Cihan hayran kalmış şirin gözüne Tan vaktiinin bir tek yıldızı olmuş. Mücevhere dönmüş ne yapsa eller, Dilinden dökülmüş en makbul ballar, Hep ona ulaşmış hep ona yollar Üstünde silinmez bir izi olmuş. Ondadır meziyet üretir sanat, Sevdası yücedir yüreği rahat, Doğan güneşe bak, yağmura inat Üzerinde altın yaldızı olmuş. Gelince her taraf döner bahara, Mor sümbüller eşlik eder güllere, Damla damla inci düşer sehere Bir beni yakan bir çift gözü olmuş. Süreyya kandili sanki cihana, Mevtundur gözlerim inan bir ona, Bir adım gelince bayramdır bana Yürekten verdiği bir sözü olmuş. |
Öyle Sevdim Ki Seni Birgün, beni anımsarsan eğer Önce bir gülümse Gülücükle an adımı Beni seven bir çocuktu de Ve sonra Seni ne çok sevdiğimi Öğrenememiş olmanın acısıyla Esef et! |
Aşk Salağı Bekle bekle gelir belki bir gün Sana verdiğim sevgim de ölür belki bir gün Ya da beklerken ölürüm belki susuz çiçek gibi Kollarında, gözlerinde biter ömrüm Son anılar da ölürken yaşlarımda Seni hala bir salak gibi severim Sonsuzca... ............................ Imkansiz Bilmek isterdim X bilinmeyenini Gezmek isterdim X,Y eksenini Bir günde seni yaşamak Sana doymaksa Bu teknolojiyle hala mümkün degil Sevgilim. |
La minör çırpınışlar Üzerine Gün doğmamış düşler, Sayıkladığında kırık rüzgar baladlarını Kaç aşk boyudur zaman Bilir misin? “ Sessizliğime saklanıp Dolaşırken kuytularımda Hayat yalınayak bir öpücük, Baharsa düşmekte saçlarından. Kahküllerinde damıttığım gözyaşlarım Ruhunda imbiklenişler , Hayallerimi yatırışlarım!!! Sonrası bir dala tutunma arzusuyla Goncalarında jale olmak. O gecenin sabahında Sen daha gözlerini açmadan, Süren rüyalarının bir yerinden Sokuluvereceğim irem bahçelerine. Biliyorsun ki Dünden kalan ve de yarına ait Her şeyi yaktım gözlerinde... Şimdi senle sarılıp sımsıkı Poz vereceğiz güneşe ve Ölümsüz kılmak için zamanı Tâb olacağız gökyüzüne. Odanın bir yerlerinde unutulmuş Bir zamanların şaşaalı Müzik Dolabından Bir kırkbeşlik sarıverecek sevdayı. Ardından Sana yazdığım o şarkının La minör çırpınışları aksedecek Şöminenin alaz senkromlarında. “Gözlerine uygun renk bulamadım Hangisi olsa içim yanıyor Tenine uygun çiçek bulamadım Hepsi kokusunu senden alıyor…” *** Bittiğinde Şarkımız ; Uzanıp söyleyen dudaklara, Kaydedeceğim Veda buselerini Sevda demirbaşlarına. Işın Ergüney |
Aşk IHenüz gönderilmeyen mektuplar gibisinHer gün silbaştan yazıyorum seni...2Bir aşkın canını yakacağımaOkyanusları söndürsem diyorumHIZLA... HIZLA... HIZLA...3Suda büyüttüğüm halkalar gibisinGül atmasam küçülür (mü) sün Gözlerin gözlerin sabah güneşi gözlerin gönlümün eşi gözlerin ne bugün ne yarın ne de başka bir zaman unutulacak gibi, vazgeçilecek gibi, terk edilecek gibi değil... gözlerin nasıl söylesem içimde bir ırmak bir ulu deniz düşmüşüm çıkamam bu mümkün değil sevmişim dönemem bu mümkün değil... |
|
ANI YAŞA/TALHA BORA ÖGE anı yaşa Bugün son günün olsa... Nasıl yaşardın Sadece 24 saat nefesin kalsa? Hiç yalansız, Tamamen riyasız, Ne yapardın? .. Daha mı çok tebessüm eder? Uyumaz yıldızlara mı bakardın? Demek çekinmeden sevgini söyler, Dostlarını arardın? Belki gezebildiğin kadar gezer, Bir o kadar çiçek koklardın. Acaba düşmanın kalır mıydı Gönlünü alıp barışmadığın? Hadi... Zaman geçiyor. Dakikalar su gibi akıyor. Son anların olsa bunlar Ne yapardın? Birikmiş tüm paranla İhtiyacı olanlara yardım eder, Harcayabildiğince harcar mıydın? Sanırım eleştirmezdin kimseyi, Vakit iltifatlarına yetmezdi! Peki neden bugün değil... sonra! Son günün olması ne katacak sana, Artık anla! Dün gitti, Yarın gelmedi; Anı yaşa! |
enim Olsaydın İçimde duygular ayaklandı yine Yalnız gecelerde bitmeyen isyanlar ile Şimdi boğuluyorum sensiz o aşk denen denizin dibinde Ah benim olsaydın ah hep yanımda kalsaydın Burası gurbet dostun olmaz vursalar ruhun duymaz Sevgin de olmasa sevdiğim buralarda yaşanmaz Sensizliğim ıstırab anlatsam kimse inanmaz Ah benim olsaydın ah hep yanımda kalsaydın |
Adini özlem koydun bu sonsuz sevginin, Özlemin tek siginagi oldu bu aci dolu yüregin, Bu bitmeyen özlem kaçinilmazligiydi sensizligin, Bitmez bu özlem sevgili, bitmeyecek bensizligin... Ayrildik ve her geçen gün büyüdü bu özlem, Her iç çekiste bir göz yasi, her göz yasinda bir sitem, Bitmedi bu hasret, ne yapsam nereye gitsem, Özlemin gösterdi, kime baksam hep sen... Yillarim seni beklemekle geçti umutla, Gelisin seni vazgeçilmez kildi bir anda, Sensizligin içimi, yüregimi yaktigi anlarda, Özlemin hep vardi, birakip gittigin zamanlarda... Adi hep özlem kalacak bu karsiliksiz sevginin, Özlemek tek çaresi olacak sensizligin, Bitmez bu tutku, bitmeyecek bensizligin, Yasadikça vazgeçilmez olacak ismin, Kaçinilmaz olacak özlemin, Özlemim... |
YAĞMUR BEKLEMZLER NİLÜFERLER yarının eşiğinde kendinden önce büyüyen sözcüklerle sevişmeyi öğretir ruhuna dar gelen bedenin ıskalamaya gelmez yaşam bilen bilir bu yüzdendir her şair çıngıraklı yılan dişi biriktir uzun yolculuğun başında ilk makas değiştirdiğin yerde kanar ve kanatır her dokunuş yırtıklar açılılır göğsünde suya toprağa ateşe dön yüzünü yağmur beklemez nilüferler kar beyazı gecede hidrojen atomu karşılığında şeytana kiralayıp ruhunu tuvalinden yasağı kaldırır ellerin uykusuz uyku nöbetinde bedeninde vurulur ikizin çarmıha gerili izlerken kendini anlarsın tanrıların ihanetini bir anda yaşlandığın o sabah bulacağın korkunç gerçek sensin surları kurtarmak neye yarar düşende şehir kurumadan avuçlarında kan şiirin rahmini giyin tut yaşamın tutanağını nöbet senin |
| Saat: 09:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık