![]() |
memleket şiiri gaipten bir sessizlik geldi sanki yokmuşlar gibi onlar bir türküyle göndere çektiğim çığlık çığlığa yankıydılar dokunulmazdı düşünceleri düşünmeden önce bir gün ortası kabusunda kan içinde uyandılar -uykularında bile terini çaldılar- onlar bir kız çocuğunun bitmek bilmeyen okul yolunda yorgundular şarap kokan mum lekeli sofralarda az toprağı tırnaklayan ananın feryadında çoktular yaşamaktı sabıkaları -bıçağı sola hiç koymadı sofralar- onlar yavuklunun elinde rutubetli birer mektuptular müebbetti ayrılıkları sevdaları döllenmemiş kavuşmak için ölüme gün saydılar bozulmamıştı oruçları -yerine hiç gelmedi son arzular- onlar ölümden daha adamdılar... onlar bizdik bizde sureti kalan memleket şiiri şimdi onlar hala omuz omuza okul yolundalar Ferhat Gülsün |
Seni seviyorum çünkü; Gecenin karanlığından,sabahın aydınlığına sen doğuyorsun içime,mutlu telaşlarla Yüreğimin çocuksu arsızlığına şefkat oluyor gözlerin,tatlı bakışlarınla Gururluyum,erkeğim omzuma koyduğun başında ve saçlarının bahar kokusunda Aşkın ile har olup her gün yanıp kül olsam da Mutluyum deli gibi,sen varsın ya yanımda_______________Murat Ginlik Seni seviyorum çünkü; Sen herşeye değersin... İlk gördüğüm andan beri içerimi titretensin... Umutlarımın,hayallerimin sahibisin... Hiç karşılık beklemeden ölümüne sevensin... Her gece kucağında sarı güllerle pencereme gelensin... Seni seviyorum...Çünkü; Sen benim herşeyimsin... Ömrüm,canım,sevdam... Seni seviyorum çünkü; Çünküsü yok... Seviyorum işte..._____________________________Yasemin Ç.Tekin Seni seviyorum çünkü; Gözlerim gözlerinin ışıltısıyla; Ağlarken gülümseyebiliyorsa, Sözlerin; Ruhumun en yerine hükmedebiliyorsa, Heyecanlarım coşkularına arkadaşsa, Her hayalim sana çıkıyorsa, Mutluluğum mutluluğun olabiliyorsa, Hüznün acıtabiliyorsa sol yanımı, Seni seviyorum çünkü; Yüreğim sevmiş seni……._________________________Buruk Sevda Seni seviyorum çünkü; Benim ictigim, benim dokundugum. Gördügüm herseyde varsin. Nidalarimdaki haykiris, Gözlerimde ki mahsun bakis, isledigim dize dize nakis sen oldugun icin varlar. sen damarimdaki kan, beni yasatan can, gönlümdeki sultan. Cünkü seni sevmeyi seviyorum___________________Mesut Öztürk Seni Seviyorum çünkü; Gizi aralamanın en gizemi doğunca yüzüme, Akmayan göz yaşımın parıltısı oluyorsun. Uçurumların kenarına savrulduğum zaman, Çiğerlerimi dolduran yaşam oluyorsun. Ay, karanlığın acımasızlığına meydan okurken, Dehlizlerdeki ruhumun kurtarıcısı oluyorsun. Kanım, ılıklığıyla toprağı yakacakkken, Avuçlarını açıp bekleyenim oluyorsun. Ölüm saçan kor alevlerde titrerken, Adını koyamadığım hikayem oluyorsun.................M.Emin Doğan Seni seviyorum çünkü; Mutluluğun,aşkın varlığına inandırıyorsun... Sen bende yaşıyor ben sende varoluyorum... Ayrı yerlerde de olsak, Sana kavuşacağım günü düşünmek, Heyecan veriyor bana... Seni seviyorum çünkü; Sen beni benden çok seviyorsun... Ruhumun derinliklerinde açan kır çiçeklerinin, Bahar kokulu yapraklarının Üzerindeki çiğ tanelerinin parıltıları gibi Ruhuma ışıltılar saçıyorsun... Ve en önemlisi beni içinde konuk ediyorsun...__________________Alaşara Işık. Seni seviyorum çünkü; Karşılıksız kalp atışların Her an yaşam ritmimde.. Düşünce labirentlerimdeki yangınlarımın Şefkat yağmurusun.. Beyaz Ağıt ın gölgesinin Duygusal şovalyesisin.. Hep yanımda ol. Yüreğimin başköşesinde En güzel kelimeler senin. Hep canımda ol. Duygularımdaki çiçeklerin En kırmızısı senin...___________Beyaz Ağıt/ Mehtap Altan Seni seviyorum çünkü Zemheri ayında güneş oluyorsun Seninle aydınlanıyor seninle ısınıyorum Yıldız oluyorsun gökyüzünde Yansımanla geziniyorum Kıraç topraklara yağmur oluyorsun Çiçek doğuruyorsun Ben bal oluyorum özünde___________Cengiz Özkan Seni seviyorum, çünkü; Sende öğrendim sevmeyi, seninle sevdalandı yüreğim Tek bir nefese bile izin vermedi Senin adını sayıklamadığımda dudağım Seninle atmayan kalbim ağlıyor Neyi ifade eder ki yalnızlığım sensiz? Yokluğunda gök kızılın... ................ Seni seviyorum...çünkü... sen, ey.. gözleri kömür, sen yaşanan bir ömür, sen bitmeyen duamsın. sen gönlümde açan gül, sen nadide bir sümbül, sen bağımdaki bülbül, sen en güzel nazımsın. seni seviyorum...çünkü... Bana sen lazımsın. _____________Tarkan Köksoy seni seviyorum çünkü sen benim adım demeksin sen kavlimin en beşer yanısın sen güvenmiş umutların barışısın sen namım demeksin benim. Seni seviyorum ve biliyorum ki bitişi yok duyguların ve yok oluyor sensizlikte umutlar ben seninle varım... seni seviyorum çünkü bunun için doğurdu annem beni. hadi sende, sende sev beni___________ Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA Seni seviyorum çünkü; Gökyüzünde yıldızlara denksin Sen varya sen benim için teksin Seni cok seviyorum ben cünkü Arkamda dağ gibi sırtı peksin________Adnan Şahin Seni seviyorum çünkü. Nedeni yok! Ben seni iyi biliyorum; bir sendin onca savaşta kazanmak istediğim. Ne gözlerin var düşümde ne hayalin. Yüreğimde aslı var sevdanın. Ve her güzel gözde, her dalgalı saçta suretin. Ne gün ne güneş yetmez derler ya. Yetmiyor olmayan nedenlerimin olmayışını anlatmaya. Seni sevmiyorum çünkü nedeni yok... Seni seviyorum çünkü anlatmakla bitecek kadar kısa bir neden yok... ________________________________________________C.S.A. 2006 mehmet emin doğan |
ASKA VE SEVGİYE DAİR Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir ........... Yüksel Kasım- Adınla Seslendim Başkalarına.. Sen bilmezsin, Başkalarına adınla seslendiğim günlerdi.. Uzaktın bana Duymazdın o yüzden Yokluğuna derlenmiş türküleri. Oysa sen varken, Kanayan gecelere merhem olurdu sesin Gülüşün dağıtırdı gözlerimden bulutu Ara sıra gelirdin ya? Ben o zaman anlardım hangi mevsimi soluduğumu... Seninle başlayan bir gün Yine seninle biterdi.. Gecenin bir yarısı Şehrin yollarını adımlarken Ve bağlarken o geceyi sabaha Hayat hiç olmadığı kadar güzeldi.. Bakışlarında mahsur kaldığımda, Deli gibi akardı zaman... Ara sıra hüzünler karışsa da sesine Gecemizi karartmaya yetmezdi... Ve ben ne zaman değsem dudaklarına, Yüzüne bambaşka bir iklim gelirdi.... Sonra gittin... Her gün bir takvim yaprağı, Düştü umutlarımın arasından... Ve durdu gözlerine daldığımda çıldıran zaman! Başkalarına, Adınla seslendiğim günlerim oldu. Gelmedin... Şimdi bilmiyorum hangi mevsimi soluduğumu... (Sayın Akif OKTAY'ın -SEN GİDERKEN-adlı şiir albümünde yorumlanmıştır) Okan Savcı |
Amansız Eylül Hatırla o ilk günkü heyecanı Ürkek bakışlarını getir aklına sonra Kaçışını Sevdadan ayrılığa umarsız akışını düşün Ve şimdiki ayrılığa ekle her birini Ne kadar zamansız bu kopuş Ne kadar da anlamsız öyle değil mi? Oysa sevda avucundaydı Gözbebeklerin büyüyordu aynalarda Sen, sen olmaktan çıkıyordun Bir sevmek geliyordu aklına.... Bir de sevilmek... Yüreğimin mührünü görüyordum bakışlarında Neden sonra ayrılık geldi Şaşırmadım, Mevsim sonbahardı... Sabaha karşı diline vurdu elveda Soluksuz kaldım, sustum Sonra birden bir yağmur başladı..... Ben bu ağrıyı iyi bilirim Islanırım ayrılığın ilk saatlerinde Alışkınım..... Saatler tüm gücüyle vurduğunda geceye Kendimi caddelere bırakırım... Gidiyordun sonunda.... Bulutlar, Ayrılığın sancısını bırakıyordu şehre... Hatırlarsın? Amansız bir eylüldü. Ve güzün bütün yaprakları Sen gidince döküldü..... Okan Savcı- ------------------------------------------------- Anlat Dinleyeceğim Taze gülüşlere sürgün edildi mi yüzün En son vardığın uçurumda Çözebildin mi bulmaca’sını bir kaybın? Eski dostuz seninle Anlat, Dinleyeceğim... Hangi şom ağızlarda birikti dudakların? Yere bakma ne olur Kaldır gözlerini bulunduğun yerden Bak! Yıllar sonra yine bu evdesin... “Tebessüm” diyorsun... “Göç etti hayatımdan! ” Yüzüne yeni GÜLÜŞLER ekleyemem belki ama Kılıfında unuttuğun SAFLIĞINI Çalabilirsin yastığımdan... Okan Savcı -------------------------------------------------------- Erken Ölmek Lazım Sevgili... her şeyin fazlası zarar hayatın da... erken ölmek lazım daha fazla kirlenmeden temiz yerlerimiz kalmışken tam zamanında... insanlara tebessümle veda etmek ve tükürmek hayatın suratına sonra sessizce belli etmeden usul usul can vermek bir kaldırımda... kalırsa gözü yaşlı ardımda anam kalır ben bir kez daha can veririm... sağlığında satılmış bır insanın ölümü hangi sevgiliyi ağlatır? Sahtedir güzel günlerin sevdalısı Kim sevgilim dediyse birine: biraz yalandır...! Dedim ya sevgili erken ölmek lazım Bu aşağlık düzen bize göre değil... Aşklar sevdalar ayak altında yasanıyor Cabuk geciyor mutlu günlerimiz Bize kör olası ayrılıklar kalıyor... Oysa böyle kurulmamıştı hayallerimiz...... Her seyin fazlası zarar Hayatın da! Öyle bir anda kapatacaksın ki gözlerini Ve öyle bir anda canını koyacaksın ki ortaya Cesedin gülümseyecek.... toprağa doğru yol alacaksın O gune kadar seni anlamayanların omuzlarında... Erken ölmek lazım sevgili Herkes yasarken.. kimsenin aklına gelmıyorken Tam zamanında..... Okan Savcı ---------------------------------------------------- Ayrı Zamanlardayız Seninle Ayni zamanlardayiz seninle Yalnızlık çölünde, Ayaza kesiyor yüreğim. Çok az gündüz, Genelde geceyim... Karanlık birisi oldum, Senden sonra Zifiri... Tüm ölü düşler uyudu içimde, Yumdu gözlerini her biri... Artık ayrı zamanlardayız. Senin pencerene yıldızlar dökülür Benimkine yaprak... Sen masmavi bir gökyüzü bulursun, Dışarı baktığında. Ben kahreden bir gece, Sabaha dönüşü yasak! Oysa; İkimiz aynı mevsimleri yaşardık... Aynı yağmurlarda ıslanır, Kış olunca buz tutar, Baharda birlikte ısınırdık. Gecelerin yorgunluğuna inat Ne de güzel uyanırdık... Artık, Farklı sabahlara günaydın diyoruz Şimdilerde ezan sesi hatırlatıyor, Yitirdiğim umudu... Sen de zaman ilerlemiştir, Kim bilir? Güneş doğmuştur pencerende Bendeyse hep bağbozumu.... Okan Savcı |
SEVMEK YÜREK İSTER!... Sevmek bir şiirdir yârin dudağında, O şiiri okumak yürek ister! Sevmek bir kilimdir yârin ayakları altında, O kilimi dokumak yürek ister!... Sevmek bir çiçektir yârin saçında, O çiçeği koklamak yürek ister! Sevmek bir nefestir yârin dudakları arasında, O nefesi solumak yürek ister!... Sevmek bir ölümdür yârin uğrunda, O anı yaşamak yürek ister! Sevmek bir gülüştür yârin dudağında, O gülüşü yakalamak yürek ister!... Sevmek bir damla yaştır yârin gözünde, O gözyaşını silmek yürek ister! Sevmek bir kelamdır yârin dilinde, O sözü dinlemek yürek ister!... Sevmek bir dikendir yârin yolunda, O yolda yürümek yürek ister! Sevmek bir çiledir yârin yanında, O çileyi çekmek yürek ister!... …Ve sevmek öyle bir şeydir ki Her zaman ve her yerde Yürek ister yürek! Hem de büyük bir yürek!... DİLEK ÇAKMAK |
Ayna Bana benzeyen bir gözlerim kaldı Bir de kederli bakışlarım Düşüncemin olmadığı Aynalarda ben varım Yalan değil değiştiğim, yalan değil Şimdi her şarkı beni ağlatır Deli eden insanı zaman değil Zamanı unutmamak kahırdır Zamandı avuçlarımdan uçup giden Hayallerimin olmadığı yerde Zamandı düşünceme hükmeden İlk sevdiğim şimdi kimbilir nerde? Önce hatıralarımı götürdü ölüm Zaman aynasında ölümü gördüm http://img159.imageshack.us/img159/966/featherrn6.gifÜ.Y.O. |
Kırkıncı Oda Kırkıncı odanın kapısındayım; Ne varsa bu kapı arkasındadır. Açsam, ya açmasam kaygısındayım; Aklım iki cihan arasındadır. Kim bilir neler oluyor içerde! Yarab! İnsan bahtım hangi ellerde? Ha ben ha masaldaki o şehzade; Gönlüm bir güzelin sevdasındadır. Cahit Sıtkı Tarancı |
Acının Tutanakçısıyım Acının tutanakçısıyım Anlatıp dururum aşkları Ayrılıkları ve o destan Yalnızlığını ömrümüzün Göçebe, gezgin ve aylak Bir miydim aklıma gelmedi Bir çingeneyle bir bilici Hep aynı şeydi bildiğim Ve serseriliğimdi aşklar Bir masalcıydım belki de Yaşadım o büyük serüvenleri Yolculuklar tarihimdi benim Acılar yaşanıyordu yurdumda Peşpeşe yakılıyordu kentler Bense hep oralardaydım Daha yangın başlamadan önce AHMET TELLİ |
Görünmez İskele Bir vapur yarar içindeki çalkantıları Köpüklü her tarafı kabarık Görünürde yanaşacak limanı olmayan Görüşmek için sözleşmedikleri Kalabalık yabancıları taşıyan Biriydi!.. bilindik… Mahallenin uyuz köpeği kadar bizlik Salamamış alışkanlık kokusu Gerçi vapura dahi giremezdi hayvan hali İnsanlığın üstünlüğü yine de galip!.. Dalıp çıkan varlığı sallantıda Kayıp günü çalan soyguncu suskun Beklemekten bunalıp atlasa derinlere Fark edilmez boğulduğu O’na, sana Kimseye hoşça kal demenin Anlamsızlığı aşikar… Sevim Türkoğlu |
Gafil Durma Şaşkın Bir Gün Ölürsün Gafil durma şaşkın bir gün ölürsün Dünya sana baki değil ne fayda Ettiğin işlere pişman olursun Pişmanlığın ele girmez ne fayda Bir gün seni iletirler evinden Hakk'ın kelamını kesme dilinden Kurtulmazsın Azrailin dilinden Türlü türlü yolun olsa ne fayda Söylersin de sen sözünden şaşmazsın Helalini haramından seçmezsin Kepeğin tükenir su da içmezsin Hep deryalar senin olsa ne fayda Teslim Abdal eder çöksem otursam Cümle varlığımı ele getirsem Şu yalan dünyayı zapta getirsem Hep dünyalar senin olsa ne fayda Teslim Abdal |
| Saat: 01:55 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık