![]() |
>>*Bir şey var aramızda > >>Senin gözlerinden belli, > >>Benim yanan yüzümden. > >>Susuyoruz arada bir. > >>Gülüşerek başlıyoruz söze > >>Ne kadar gizlesek nafile > >>Bir şey var aramızda > >>Senin gözlerinde ışıldıyor > >>Benim dilimin ucunda.. > >>Bir gece, > >>Gecede bir uyku.. > >>Uykunun içinde ben.. > >>Uyuyorum, > >>Uykudayım, > >>Yanımda sen. > >>Uykunun içinde bir rüya, > >>Rüyamda bir gece, > >>Gecede ben.. > >>Bir yere gidiyorum, > >>Delice.. > >>Aklımda sen. > >>Ben seni seviyorum, > >>Gizlice.. > >>El pençe duruyorum, > >>Yüzüne bakıyorum, > >>Söylemeden, > >>Tek hece. > >>Seni yitiriyorum > >>Çok karanlık bir anda.. > >>Birden uyanıyorum, > >>Bakıyorum aydınlık, > >>Uyuyorsun yanımda.. > >>Güzelce > >>Ne çok şeyi sevdim > >>Hep kavgalar oldu hayatımda > >>Ama ben barışı sevdim > >>Kara bulutlar çöktü üstüme > >>Ben masmavi gökyüzünü sevdim > >>Sevginin çürüdüğü toprakta > >>Ben sevmeyi sevdim > >>Soran olmadı hiç neyi sevdiğimi > >>Oysa ben ne çok şeyi sevdim > >>Ben çocukları, ben türküleri > >>Ben dünyayı, ben sevdayı > >>Ben insanı sevdim > >>Ben mehtabı, ben yağmuru, > >>Bir de seni sevdim.... ANONİM |
Masum Bir Aşktı Bitti artık o masum aşk Dönüşü olmayan bir girdaptasın Gidersen ağlamak yok ardından Bir şey kalmadı gözü yaşlı kızdan Masum bir aşk değil artık Ölümüne koşmak bu yangına Anlayamazsın ne gizli bu mısralarda İntikam ateşi öyle kolay sönmez bir anda Ardından ağlarım sanma Ölüme de koşmam ruhum rahat bulmadıkça Seni bulurum meçhule kaçsan da Lanetlerim elbet bir gün dikilir karşına Ebedileşir aşkım Sırtındaki bıçak darbesiyle Ve: ebedileşen aşkım Aynı bıçakla bütünleşir bedenimde Üzgünüm ben yoksam yaşatmam senide Nilgün Özgür Kaya |
Kırkıncı Oda Kırkıncı odanın kapısındayım; Ne varsa bu kapı arkasındadır. Açsam, ya açmasam kaygısındayım; Aklım iki cihan arasındadır. Kim bilir neler oluyor içerde! Yarab! İnsan bahtım hangi ellerde? Ha ben ha masaldaki o şehzade; Gönlüm bir güzelin sevdasındadır. Cahit Sıtkı Tarancı |
SENSİZLİK Sensizlik acı veriyor bana birtanem Sensiz yaşayamıyorum, Çünki uzaklardasın ve gelmeyeceksin Seni bekleyeceğim ve özleyeceğim. Sensizlik eritiyor beni Kahrediyor kalbimi, Ne olur dön kalbime geri dön Dünyada on kişi seviyorsa Onlardan biri benim. Seni beş kişi seviyorsa Onlardan biri de benim Seni tek kişi seviyorsa o da benim Bilki kimse sevmiyorsa BİLKİ BEN ÖLMÜŞÜM ÇÜNKİ SENSİZİM.. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Sevgi Sevgi yön Nefret sondur. Sevgi göl Nefret Çöldür. Sevgi hayat Nefret bayattır. Sevgi düzen Nefret üzendir. Sevgi çokluk Nefret yokluktur. Sevgi Yar Nefret dardır. Sevgi gülüm Nefret zulümdür. Sevgi istek Nefret köstektir. Sevgi yaz Nefret güzdür Sevgi yarın Nefret sorundur. Sevgi ses Nefret yastır. Sevgi uzlaşmak Nefret yozlaşmaktır. Ayşe Mattaoğulları |
“Severek ayrılalım”mış! “Dost kalalım” mış! Nefret ediyorum bu sözlerden… Ne saçma şey! Hem sevmiyorsun, Hem terk ediyorsun, Hem de, “Severek ayrılalım! ” diyorsun. Üstelik, “Dost kalalım.” diyorsun. Dalga mı geçiyorsun! Sevmek mi…? Severek ayrılmak mı…? Dost kalmak mı…? Yok öyle! Buna ne denir! Buna, ihanet denir…! Senin dediğini yaparsam, Benimkisine kerizlik denir…! Git! Cehenneme kadardır yolun! Arkandan geleceğimi mi sandın? Madem ayrılacaktın, Neden kalbimi çaldın? Beni sevmeyeni, Ben neden seveceğim..? Ben, beni seveni severim! Seversem, TAM severim! Aşkı bilmeyenden, İşte, böyle NEFRET ederim! Git, gidebildiğin kadardır yolun, Yine de cehennem olmasın yerin! Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
ASK ÇIZGISI Bütün yollar asktan geçiyor, görüyor musun? Bir ask çizgisi var her seyden öte O çizgiden baska bütün çizgiler Aski tüketmede Kimi dik çizgilerin ;kimi paralel Egri bügrüsü, düzgünü, kalini, incesi Ve bir gün sariyor bütün çizgileri Ölüm çizgisi Bense hep seni çiziyorum kagitlara, duvarlara Yesillerle, morlarla, mavilerle Resmini yapip adini yaziyorum Renk renk çizgilerle Tut ki iki noktayiz birbirinden uzak Bir çizgiyle aramizi birlestiriyorum Sonra bir ev yaparak çizgilerden Icine seni yerlestiriyorum Bakiyoruz geometrik yasamlara Nokta nokta, sekil sekil Ve bir tek çizgi oluyoruz seninle, mutlu Öbür çizgiler umurumuzda degil Her düsünce aska teget geçiyor Tanigi çizgiler ,var oldugumuzun Bir ask çizgisi var her seyden önce Bütün yollar asktan geçiyor, görüyor musun? ÜMIT YASAR OGUZCAN |
Yürüdüm… Yürürken cebimden bilyelerimi düşürdüm… Bilyelerim çocukluğumdu Büyüdüm… Yürüdüm… Yürürken elimden güvercinler uçurdum… Güvercinlerim umudumdu Sustum… Yürüdüm… Yürürken içimden suskunluklar düşürdüm… Suskunluklar uçurumdu Konuştum… Yürüdüm… Yürürken kafamdan prangalar uçurdum… Prangalar tutsaklıktı Kanatlandım… Yürüdüm… Yürürken gözümden yağmurlar düşürdüm… Yağmurlar sıyrılmaktı Damladım… Yürüdüm… Yürürken yüzümden kederler uçurdum… Kederler yıkanmaktı Yıkandım… Yürüdüm… Yürürken elini elimde buldum… Ellerin varoluştu Sevdalandım… Meltem Kaya |
AĞLAYACAĞIM Birazdan bir yağmur başlayacak gözlerimde Sağnak sağnak ben yine ağlayacağım Gidişin gelecek gözlerimin önüne Rıhtımda sana el sallayacağım Bir hüzün şarkısı dolanacak dilime yeniden Bir ıslık seni bölecek yalnızlığı Bir martı havalanacak çok uzaklarda Ve bir rüya bölünecek hıçkırık seslerimden Yüreğimde birikecek damla damla sensizlik İçimi dökeceğim avuçlarıma Bir yıldız kayacak gökyüzünden Bir ümit kervanı daha göçecek Ve sen geleceksin tüm bunların ardından Gidişin gelecek gözlerimin önüne Kahırla ben yine ağlayacağım.. |
N’arkadaş Adimiz namimiz olmuştu Adimiz arkadaşa çikmişti Bugün namimiz ad olmuş Adimiz ne kara Yusuf Değirmenci |
| Saat: 04:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık