MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Genel Mesajlar (https://www.msxlabs.org/forum/genel-mesajlar/)
-   -   Medya Haber (https://www.msxlabs.org/forum/genel-mesajlar/2640-medya-haber.html)

Misafir 17 Mart 2007 23:52

ANAOKULUNDA EL KAİDE ANDI

Konya’da terör örgütü El-Kaide üyelerinin kurduğu yuvada bebek denebilecek yaştaki çocuklara her sabah, şehitlik andı okutulduğu ortaya çıktı

Konya’da geçtiğimiz ocak ayı sonunda gerçekleştirilen operasyonda ortaya çıkartılan ve El Kaide’ye ait olduğu belirlenen Çocuk Kulübü hakkındaki araştırmalarda 4-9 yaş arasındaki çocuklara her sabah El-Kaide andı okutulduğu ortaya çıktı. El-Kaide örgütünün üst düzey yöneticileri tarafından Çatalhöyük Mahallesi Karaaslan Villaları’nda kiralanan tripleks villadaki radikal dinci eğitim veren Adayış Çocuk Kulübü’nde çocuklar için özel hazırlatılan karnelerin ön yüzünde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrenim gören çocukların sabahları okutulan andın çarpıtılmış şeklinin yer aldığı görüldü. Andın, El Kaide’ye bağlı çocuk yuvasında bulunan karnelerde, “Müslümanım, çalışkanım, sabırlıyım, kararlıyım. Yasam, Kuran’ı anlamak, Kuran’ı yaşamak, Kuran’ı anlatmak, Ahdimde durmak, Yaratılanı sevmek. Bir Müslüman olarak varlığım davama, insanlığa ve Allah yoluna armağan olsun. Ey Rabbimiz, duamız şehitler gibi yaşamak ve şehit olmaktır’’ şeklinde çarpıtıldığı belirlendi. Bu şekilde değiştirilen andın 4 ve 9 yaş arası henüz kişiliği gelişme aşamasında çocukların beyinlerini yıkamak için her sabah örgüt üyesi eğitmenler tarafından çocuklara tekrar ettirildiği ortaya çıktı. Çocuklara İslam uğruna şehit olma bilincinin aşılandığı yuvada, sözkonusu andı ezberlemeyen miniklere ceza verildiği de belirtildi.

Misafir 19 Mart 2007 13:54

http://www.medyahaber.com/haber_imaj/ibrahim_tatlises_2.jpg
İbrahim Tatlıses bugün Radyo Tatlıses’de yayınlanan Kafemel programına katıldı
http://www.medyahaber.com/imaj/spacer.gif
Güncelleme : 16 Mart 2007, 15:57 / 3 gün önce
Tekrar yuvamda olup programa çıkmak çok güzel bir duyguymuş diyen imparator canlı yayında soruları cevaplandırdı.

İbrahim Tatlıses kameralardan sıkılmıyor musunuz? sorusuna “asıl onlar yoksa sorun var, o zaman battın demektir” dedi. Dün katıldığı radyo programından sonra basında çıkan haberleri de eleştiren Tatlıses “ benim bazı şeylere cevap verdiğimi yazıyorlar ben hiç bir şey için cevap vermedim” dedi.

Emel’in “peki bu kadar ünlü olmaktan sıkılmıyor musunuz” sorusuna ise “ bazen aynaya bakıyorum nesin sen diyorum, nesin neden etrafına bu kadar rahatsızlık veriyorsun diye kendi kendime kızıyorum. İnsanlar maalesef kendi kendini onaramıyor. Bazen nabzımın hızlı attığını görüyorum ve ona düş artık düş diye bağırıyorum, panik olup ben ne yapacağım şimdi diye düşünmüyorum “ dedi.

Radyo Tatlıses’in Saran Holding’e devredildiğinin hatırlatılması üzerine radyo sahibi olmak üzere olduğunu belirtti. Aynı zamanda Tatlıses Tv ile sahip olduğu bir ulusal kanalı birleştirip Tatlıses TV de çok büyük bir değişiklik yapacağını söyledi.

Bir magazin programında uyuşturucu kullandığını itiraf etmesine rağmen bunun basında yeteri kadar ilgi görmediğinden yakınan Tatlıses “Bu konuyu sadece Reha Muhtar yazdı. Ben aslında gençlere mesaj olsun böyle bir şeye bulaşmasınlar diye bunu söylemiştim. İdo daha doğmamıştı kullandığım dönemde, çevrem de doğru insanlar yoktu ve onlar yüzünden ben kullanmaya başlamıştım.17 sene oldu bırakalı, buradan beni dinleyen herkese ve özellikle gençlerimize sesleniyorum benim yaşadığım örnek olsun, çevrenizdeki arkadaşları iyi seçin aklınız başınızdaysa tez elden bırakın, bunun ne kendinize, ne ailenize, ne dostlarınız hiç kimseye bir yararı yok.” dedi

Emel’in “hiç aşık oldunuz mu” sorusuna “hayır olmadım bulsam olacağım” dedi. Evlenen her insanın kedi gibi evine bağlı olması gerektiğini söyledi. İnsanlar evlenip hevesimi aldım boşanacağım diye evlenmemeli, çocuk yapacağım ve onun mürüvvetini görmek istiyorum diye düşünmeli. Ben aşağı yukarı 150 nişan 300 düğün gördüm, bunlardan %10 -15 i ayrılmıştır. Ben uğurlu geliyorum onlara çünkü onlar için temennide bulunuyorum. Ben de o an oradan ekmek yiyorum. Onların mutlu olması ve ayrılmamaları için dua ediyorum.

İbrahim Tatlıses şu anda sahip olduğu şirketlerde 400 ün üstünde kişinin çalıştığını söyleyerek herkes kendi işini yapıyor, Allah dur diyene kadar büyümeye devam edeceğini belirterek;

“Türkiye hasta, bu hastalık ağır değil grip, nezle gibi. Bunun ilacı da şifreli bir çantada aslında, herkes de bu şifreyi biliyor. Mühim olan o çantayı açabilmek açamazsak bom diye patlayacak. Milletvekili olma isteğim de bu yüzden. İnsanlara yardımcı olmak istiyorum. Hemşerilerim bana bu işe girme derse girmem ama onlarda bana büyük destek veriyorlar.” diyerek programı tamamladı.

Programın sonunda Radyo Tatlıses Genel Müdürü Bülent Varol, Emel Yalçın, İbrahim Tatlıses için hazırlanan pastayı birlikte kestiler.

AreX 19 Mart 2007 17:31

19 Mart 2007

OTOYOLLAR ÖZELLEŞTİRİLİYOR

ANKARA -Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, otoyolların işletme hakkını özelleştirmeyi düşündüklerini, buradan elde edecekleri geliri ise yine yol yapım çalışmalarına aktaracaklarını bildirdi. Özak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki otoyollar ve köprülerden gecişin paralı olduğunu anımsatarak, buraların işletmesinin, dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, ihaleyle 10-15 yıllığına kişi ya da şirketlere verileceğini ifade etti. Özak, özelleştirme sürecinin ne zaman başlatılacağına ilişkin soruya, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğünun bu konuda çalışma yürüttüğünü, takvim konusunun siyasi bir karar olduğunu ve bunu Başbakan'a sunacakları yanıtını verdi.

Konuya ilişkin teknik detayları aktaran Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise otoyolların 2004 yılında özelleştirme kapsamına alındığını, yasal altyapının tamamlandığını, teknik çalışmaların da sona ermek üzere olduğunu belirterek, sözleşmenin hangi kural ve kriterleri kapsayacağı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

AreX 21 Mart 2007 09:56

21 Mart 2007

HALKBANKIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ... -HALKBANK ÖZELLEŞİRSE, ESNAF KREDİLERİ 5 YIL DAHA BU BANKA KANALIYLA VERİLMEYE DEVAM EDECEK

ANKARA (A.A) - Halk Bankasının özelleştirilmesi durumunda esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler 5 yıl daha bu bankadan verilmeye devam edecek.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan bakanlar kurulu kararına göre, Bankadaki kamu payının yüzde 50'nin altına düşmesi halinde, kredi ve kefalet kooperatifleriyle esnaf ve sanatkara kredi kullandırılması uygulamasına 5 yıl süre ile Halkbank kanalıyla devam edilecek.

Bu uygulamaya ilişkin gelir kaybı, ilgili yıl bütçesinde bu amaçla tahsis edilecek ödeneklerden karşılanacak.

Bu uygulamanın başlangıç tarihi, yürütülmesi ve denetimine ilişkin usul ve esasların daha sonra çıkarılacak bir bakanlar kurulu kararı ile belirlenmesine kadar konu ile ilgili olarak yürürlükte bulunan mevzuatın uygulanmasına devam edilecek.

evo 21 Mart 2007 13:03

YAZ SAATİNE HAFTA SONU GEÇİLİYOR

http://www.aa.com.tr/images/stories/KATEGORILER/Turkiye/2010/yaz_saati_2.jpg

ANKARA
- Yaz saatine hafta sonu geçiliyor. 25 Mart Pazar günü saat 03.00'de saatler bir saat ileri alınacak.
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Mart tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı.
Buna göre yaz saati, bir başka deyişle ileri saat uygulaması, 25 Mart Pazar günü saat 03.00'de saatlerin bir saat ileri alınarak 04.00'e getirilmesiyle başlayacak.
Uygulama, 28 Ekim Pazar günü saat 04.00'de saatlerin 1 saat geri alınmasıyla sona erecek.

a.a

Misafir 22 Mart 2007 02:44

You TUBE

YouTube Kapatılıyor
İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk’e hakaret edilen video görüntülerin yer aldığı siteye erişim yasağı koydu.“Youtube’da Yunan rezilliği” haberimiz ile patlak veren skandala adalet el koydu. Türklere ve Atatürk’e “eşcinsel” hakaretine izin veren Youtube ağır bir fatura kesti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı Nurten Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat vererek, konuyla ilgili görüntüleri istedi.

Gönderilen delil niteliğindeki bir CD’yi inceleyen Savcı Altınok, nöbetçi mahkemeden erişimin engellenmesini talep etti.

İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi de Güvenlik Şube Müdürlüğünce gönderilen delil niteliğindeki bir CD’ye el koyma kararının onanması ve YouTube’ye erişimin engellenmesi talebini kabul etti.

Mahkemenin kararında, ”Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı, Türk Bayrağı üzerine İngilizce küfür içeren yazılar yazılarak aşağılandığı anlaşıldığından talebin kabul edildiği” belirtildi…

Türk Telekom’dan açıklamaTürk Telekom, YouTube’a erişim yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, ”resmi bilgi ulaştığında yasal gereklilikler çerçevesinde gereğinin yapılacağını” bildirdi.
O rezil video kalktı ama…
İNTERNETHABER- YouTUBE, Youtube olalı böyle protesto görmedi. Türk halkı, Atatürk’e allık sürüp “Türk halkına gay” diyen Yunanlı fanatiğe ve Youtube gereken dersi verdi.İnternethaber’in okurları ile başlattığı protesto çığ gibi büyüdü. Bir anda milyonlara ulaşan haberimiz sayesinde YouTUBE 500 binin üzerinde mail yağdı…
Üç gün boyunca direnen YouTube sonunda geri adım attı. O REZİL VİDEO’yu kaldırdı.
AMA TEKRARI GELECEKCuma günü de aynı durum yaşanmıştı. YouTUBE sizlerin protestoları sonucunda videoyu yayından kaldırmıştı. Ancak bir gün sonra, Cumartesi gecesi aynı videonun daha rezil bir versiyonu yine aynı fanatik Yunanlı tarafından yayına konmuştu.
Yani yine aynı senaryo ile karşı karşıyayız.BU DURUMDA İKİ YOL VAR
YouTube aldığı “tık” sayesinde reklam kazanan bir site… Türk halkının gösterdiği tepki, dolaylı da olsa onların işine geldi. Yani ballı kazancı gördükleri için bir ulusun liderine hakeret eden o REZİL VİDEO’nun başka isimle yayına alınmasına yine ses çıkarmayacaktır.

O zaman yapılacak olan;
1-DAVA AÇMAK; Örnek önümüzde. Aynı sitede, futbolcu Ronaldo’nun eski eşinin görüntüleri yayınlanmıştı.
Dava açıldı… Şak diye kaldırıldı. Bir daha da koyamıyorlar. Çünkü koyarsa çok büyük tazminat ödemek zorundalar. Yani, hukuk gereken dersi verdi…

2-SOPA GÖSTERMEK; Burada iş devlete düşüyor. Örnek olay ise ABD Başkanı Bush’un animasyonu… Saddam’ın yerine onun idam edildiği animasyon anında kaldırıldı. Ve bir daha benzeri bile konamadı. Dava mı açıldı yoksa ABD halkından tepki mi yağdı? HAYIR… Beyaz Saray, aba altından sopa gösterdi Yani devlet gücünü ortaya koydu.
SONUÇ: İNTERNETHABER Cuma gününden beri bu çirkinliği dile getirmesine rağmen Ankara’dan hiç ses çıkmadı… Görmedim, duymadım, bilmiyorum durumu… Geriye dava açma seçeneği kalıyor. Yok mu hesabını soracak kimse? Bu hakaret hem Yunanlı fanatiğin hem de YouTUBE’ın yanına kar mı kalacak?

evo 22 Mart 2007 14:51

TÜRKİYE'NİN NÜFUSU 74 MİLYON 530 BİN 959

http://www.aa.com.tr/images/stories/KATEGORILER/Turkiye/2010/insanlar_7.jpg

ERZURUM
- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 2006 yılı itibariyle ülke nüfusunun 74 milyon 530 bin 959, kadın nüfusun da erkeklerden fazla olduğu belirlendi.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün, internet sayfasında yer alan 2006 yılı nüfus kütüklerine kayıtlı nüfusun yaş ve cinsiyetlere göre dağılımı verilerine göre, 74 milyon 530 bin 959 kişiden 37 milyon 307 bin 705'ini kadın, 37 milyon 223 bin 254'ü de erkek.
Nüfusun 95 yaş ve üzeri yaş grubunda yer alanların sayısı 248 bin 210 olurken, bunlardan 70 bin 889'unun erkek, 177 bin 321'i de kadın olması dikkati çekiyor.

a.a.

Misafir 22 Mart 2007 15:12

Kültür-Sanat
http://www.medyahaber.com/imaj/kategori_alti.jpg
Oscar seneye 24 Şubat'ta
http://www.medyahaber.com/haber_imaj/oscar.jpg
Amerikan sinema akademisi ödüllerinin gelecek yıl 24 Şubatta verileceği duyuruldu http://www.medyahaber.com/imaj/spacer.gif
Güncelleme : 22 Mart 2007, 09:50 / 6 saat önce
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından yapılan açıklamada, 80'inci Oscar ödülleri töreninin, 24 Şubat 2008 pazar günü yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, Oscar adaylarının da 22 Ocakta ilan edileceği kaydedild

ahmetseydi 24 Mart 2007 06:53

Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, HACKERLARA MEYDAN OKUYOR: Gelin hadi e - devlet'i d

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hacker'lara meydan okudu. Yıldırım, nisan ayında test edilmeye başlanacak olan, kamu kurumlarının hizmetlerinin elektronik ortamda verilmesini öngören "e-devlet kapısı projesi"ni çökertmeleri çağrısında bulundu.Yıldırım, "Kendine güvenen hacker'lara sesleniyorum; dünyanın neresinde bulunuyorsanız bulunun; hodri meydan diyorum. Gelin çökertebiliyorsanız e-devlet sistemimizi çökertin." diyerek meydan okudu.

Bu şekilde projenin güvenlik testinden geçirileceğini söyleyen Yıldırım, "Bizim için bu, eksiklerimizi görmemiz bakımından iyi bir deneme olacak. Sistemde en çok güvenliği ön planda tutuyoruz. Bu yöndeki saldırılarla delikleri göreceğiz. Dünyada çökertilmeyen site yok gibi. Bizim için bu yolla yapılacak deneme önemli olacak." dedi. Yıldırım, kamu kurumlarının hizmetlerinin elektronik ortamda verilmesini öngören "e-devlet kapısı projesi"ni halka daha iyi tanıtmak için logo ve slogan yarışması açtıklarını söyledi.

Logo yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin, üçüncüye 5 bin YTL verilecek. Başvurular, 27 Nisan 2007 tarihinde tamamlanacak. Sonuçlar 10 Mayıs'ta açıklanacak.

AreX 24 Mart 2007 13:52

24 Mart 2007

SOSYAL GÜVENLİK REFORMUNA İKİNCİ ERTELEME (2) -BAKAN BAŞESGİOĞLU: -''TAKVİM, HALİYLE BİR ERTELEMEYİ BERABERİNDE GETİRİYOR. 2008 YILI BAŞINA BU YÜRÜRLÜK TARİHİ ERTELENECEK'' -''YENİ PARLAMENTONUN İLK AÇILIŞIYLA BİRLİKTE DEĞİŞTİRİLMİŞ YASA TASARIMIZI PARLAMENTOYA SUNMAYI HEDEFLİYORUZ'' -1 OCAK'TAN İTİBAREN UYGULANMASI ÖNGÖRÜLEN YASANIN YÜRÜRLÜĞÜ DAHA ÖNCE 1 TEMMUZ'A ERTELENMİŞTİ

ANKARA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili olarak, ''Takvim, haliyle bir ertelemeyi beraberinde getiriyor. 2008 yılı başına bu yürürlük tarihi ertelenecek'' dedi.

Başesgioğlu, Türk-İş'e bağlı Koop-İş sendikasının Tes-İş toplantı salonunda yapılacak genel kuruluna gelişinde basın mensuplarının Sosyal Güvenlik Reformu'na ilişkin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla birlikte Sosyal Güvenlik Reformu üzerinde bazı değişikliklerin yapılmasının ''kaçınılmaz hale geldiğini'' belirten Başesgioğlu, bu nedenle Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlük tarihini 6 ay ertelemek durumunda kaldıklarını hatırlattı.

Başesgioğlu, yaptıkları değerlendirmeler neticesinde parlamentonun yasama ''takviminin çok sıkışık olması nedeniyle kapsamlı bir değişikliği yasalaştırma imkanının görülmediğini'' belirterek, şunları söyledi:

''Dolayısıyla revize sosyal güvenlik yasamızın 2008 yılında yürürlüğe girmesi daha makul bir alternatif olarak karşımıza çıktı. Bu sebeple yeni parlamentonun ilk açılışıyla birlikte değiştirilmiş yasa tasarımızı parlamentoya sunmayı hedefliyoruz. Ancak bu zamana kadar reform üzerindeki çalışmalar yapılacak.

Anayasa Mahkememizin iptal gerekçeleri dikkate alınarak mümkün olan en geniş uzlaşmayla bu yeni parametreleri tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Biz Bakanlık olarak çalışacağız, bürokratlarımız çalışacak. Bu arada, sosyal taraflarla yasa tasarısının yeni halini tartışacağız. Yeni parlamentonun açılışıyla beraber değişiklik yapılan tasarıyı parlamentoya sunacağız. Bu takvim, haliyle bir ertelemeyi beraberinde getiriyor. 2008 yılı başına bu yürürlük tarihi ertelenecek.''

Başesgioğlu, bu görüşlerini Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu'na getirip kurul üyeleriyle paylaşacaklarını ifade ederek, bu konudaki mutabakatın sağlanmasıyla 1 maddelik erteleme yasasıyla Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlük tarihini 2008 yılı başına erteleyeceklerini kaydetti.

-ANAYASA MAHKEMESİ KARARI-

Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında, sosyal güvenlik kuruluşlarının tek çatı altında birleştirilmesi ve sağlık sigortasına ilişkin düzenlemeler getiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun bazı maddelerinin yürürlüğü Anayasa Mahkemesi'nce durdurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yanı sıra CHP'nin de başvurusu inceleyen Anayasa Mahkemesi heyeti, 15 Aralık 2006'da açıklanan kararı, yasanın ''kamu çalışanlarına ilişkin bölümlerinin ayrı bir düzenlemede ele alınması'' gerekçesine dayandırılmıştı.

Bu gelişme üzerine 1 Ocak 2007'den itibaren uygulanması öngörülen yasanın yürürlük tarihi 1 Temmuz 2007 tarihine ertelenmişti.

Misafir 24 Mart 2007 14:38

Marmaray projesinde ilk dev adım

Asya ile Avrupa'yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi çerçevesinde, İstanbul Boğazı'na yerleştirilecek 11 tüp tünelin ilkinin deniz dibine batırılması işlemi başlatıldı.

Üsküdar İskelesi'nde düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Demiryollar, Limanları ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürü (DLH) Ahmet Arslan'ın yanı sıra Japon TAİSEİ Coorperation, Gala Nurol ve Avrasya Müşavirlik Firması yetkilileri katıldı.
Tüp tünelin İstanbul Boğazı'na indirilmesi işlemini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğaz'da kurulan ''Ecem Sultan'' isimli katamarana çıkarak gerçekleştirdi.
Bakan Yıldırım, burada, projeyi gerçekleştiren diğer firma yetkilileri ile butona basarak, Tuzla'da inşa edilen 135 metre uzunluğunda, 15,5 metre genişliğinde ve 8 metre yüksekliğinde, 18 bin ton ağırlığındaki 11 numaralı tüp tünelin denize batırılma işlemini başlattı. İşlemin yaklaşık 8 saat süreceği bildirildi.

AA

BLacK_HawK 31 Mart 2007 12:27

Suudi Arabistan'da gaz araştırması yapan bir grup tarafından tesadüfen bulunan dev iskeletler
Mühendisler durumu yetkililere bildirince bölgeye giriş çıkışları
yasaklanıp araştırmalara başlandı.

Diyanet işleri eski Başkanı Süleyman Ateş, iddiayı doğruluyor.. Vatan
Gazetesi'nin bu konudaki sorusunu cevaplandıran Ateş şunları
söylüyor:

Evet, Kuran'da Ad kavminden olan kimselerin çok iri ve kuvvetli olduğu
belirtiliyor. Ad kavmi zulmeden bir kavme dönüşünce de Allah onları
yok etmiştir"

http://img297.imageshack.us/img297/6601/adkavmiresmi9bt.jpg
http://img463.imageshack.us/img463/1130/adkavmiresmi29ut.jpg

Ad kavmi Arabu'l-âribe denilen Arabistan yarımadasına ilk yerleşen kavimlerdendir. Hadramevt'e ve Yemen'e kadar uzanan yurtlarda oturan bu kavmin yurtları otu, suyu, ve çeşitli nimetleri bol olan bir yerdi. Yerin üzerinden akan ırmakları, bağları, bahçeleri, sürü sürü davarları (eş-Şuara, 26/133, 134) yer altında da, su depoları ve köşkleri vardı (eş-Şuarâ, 26/129). Başkalarına nazaran onlara boy pos, güç ve kuvvet verilmişti.

BUNU BAŞKA Bİ SİTEDE BULDUM NE KADAR GÜNCEL BİLMİYORUM

MaKaLeLe 31 Mart 2007 15:39

İflas Korkusu

Servetini bitirmek üzere Britney Spears, 2 yılda 32 milyon dolarlık servetinin 21 milyonunu (ayda 1,333 milyon dolar, yani 1.9 milyon YTL, yani 1.9 trilyon TL) harcayarak kariyerinin en önemli başarısına imza attı.

31.03.2007 14:20 https://www.msxlabs.org/forum/kuturesim/iflaskucuk.jpg Şimdi ise arkadaşlarının deyimiyle iflas etmekten “ölümüne korkuyor”. Geriye kalan 11 milyon doları düşünüp “Keşke ben de iflasa bu kadar yakın olabilseydim” diyor olabilirsiniz. Bu durumda çocuklarının babası, eski kocası Kevin Federline’a Malibu’da satılan evinden gelen paranın ve evli oldukları sürede kazandığının yarısını, bunların üzerine bir de 2 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğinden haberiniz yok demektir. Eski kocası K-fed’e ödeyeceği para, toplam 19 milyon dolar. Britney’e bu hızla bebek yapmaya devam etmesini ve Angelina ile Brad’e satmasını önerebiliriz.
VATAN

Misafir 31 Mart 2007 18:42

ADSL’ye yüzde 30 indirim geliyor

Türk Telekom CEO’su Paul Doany ADSL kullanıcılarına müjdeli haberi verdi. Doany, önümüzdeki birkaç ay içinde ADSL fiyatlarını düşürmek istediklerini söyledi.

Bir televizyon programına konuk olan Türk Telekom CEO’su Paul Doany ADSL kullanıcılarına müjdeli haber...
Kısa bir süre önce internet servis sağlayıcılarına uygulanan toptan ADSL tarifesinde indirime gittiklerini ve bu sayede ortaya çıkan fiyat avantajının son kullanıcılara da yansıdığını hatırlatan Doany, 2007’nin ikinci yarısı için planladıkları indirim oranının ise yüzde 30 olduğunu belirtti. Doany sözlerine yeni tarife için gerekli çalışmaların hemen başlayacağı, yasal izinler için ise birkaç ay beklemek gerekeceği şeklinde devam etti.

Isparta beşik gibi

Tarkan ÇETİN- Hasan ÖZBEK/ISPARTA, (DHA)

MERKEZ üssü Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ne bağlı Barla Beldesi olan 4.7 büyüklüğündeki iki deprem, korku ve endişe yarattı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremlerin ardından, dün geceden itibaren farklı büyüklüklerde 40 artçı meydana geldi. Bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.
Göller bölgesi dün gece meydana gelen orta büyüklükteki iki depremle sallandı. Saat 19.56'da merkez üssü Eğirdir- Barla olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 22.23'te de aynı büyüklükte ikinci bir deprem kaydedildi. Bu iki deprem arasında da büyüklükleri 2.8 ile 3.1 arasında değişen 9 artçı deprem oldu. Dün akşam meydana gelen depremlerin ardından sabaha kadar bölgede, büyüklükleri 2.8 ile 4.1 arasında değişen 31 sarsıntı kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden alınan bilgiye göre, saat 00.01 ile 06.51 arasında meydana gelen depremler şöyle:
“Gelendost’ta saat 00.01’de 3.1, Eğirdir’de saat 00.22’de 3.1, Barla-Eğirdir’de saat 00.30’da 3.2, saat 00.42’de 3.3, saat 00.45’te 3.1, Eğirdir’de saat 00.49’da 3.2, Barla-Eğirdir’de saat 01.00’de 3.2, saat 01.05’te 3.5, saat 01.07’de 3.2, saat 01.13’te 3.1, saat 01.19’da 3.3, saat 01.43’te 3.1, Gelendost’ta saat 01.57’de 3.3, saat 02.34’te 3.1, Barla-Eğirdir’de saat 02.43’te 3.8, saat 02.51’de 3.0, saat 02.52’de 2.9, Gelendost’ta saat 03.15’te 3.4, Eğirdir’de saat 03.23’te 3.0, saat 03.35’te 2.8, saat 03.’te 3.0, saat 04.02’de 3.1, Gelendost’ta saat 04.20’de 4.1, Eğirdir’de saat 04.27’de 2.9, Barla-Eğirdir’de saat 04.48’de 3.4, saat 04.59’da 3.3, Eğirdir’de saat 05.35 ve 05.38’de 2.9, Gelendost’ta saat 05.56’da 3.0, Eğirdir’de saat 06.24’te 3.0, Gelendost’ta saat 06.51’de 3.3'' Depremlerde can kaybı yaşanmazken, Eğirdir İlçesi'nin Barla Beldesi'nde ahşap 3 evin duvarları yıkıldı. Haberleşme altyapısının zarar gördüğü depremlerden sonra Isparta ve Eğirdirliler, geceyi sokakta geçirdi.
Eğirdir Kaymakamı Ömer Ulu, depremin vatandaşlarda tedirginliğe yol açtığını ancak can kaybınının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Gece boyunca polis şehir merkezinde, jandarma ise şehir dışında kontrollerini sürdürdü.
Eğirdir Belediye Başkanı DYP'li Ömer Şengöl de elektrik ve telefon hatlarında herhangi bir sorun yaşanmadığını ancak bazı vatandaşların tedbir amacıyla geceyi araçlarının içinde geçirdiğini kaydetti.
Isparta Belediye Başkanı AKP'li Hasan Balaman ise, depremi Antalya’dan Isparta’ya dönerken yolda haber aldığını belirterek, “Eşimle irtibat kurabildim. Ağlıyordu. Bazı evlerin duvarlarında çatlak oluşmuş. Deprem şiddetli hissedilmiş ama önemli bir hasar yaratmamış'' dedi.

Hırsız, polisin evine girince yaralı ele geçti
İzmir’in Bornova ilçesinde bir polis memuru, evine giren hırsızı tabancayla yaraladı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis S.K. (30), Atatürk Mahallesi’ndeki evinde duyduğu gürültüyle uyandı. S.K, yatak odasında elinde bıçak ve tornavidalı hırsızla karşılaştı.
Yatak odasında hırsızla boğuşan polis S.K, tabancasıyla ateş ederek, evindeki kişiyi omzundan yaraladı.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve üzerinden kimlik çıkmayan zanlı, adının V.B. (28) olduğunu söyledi. Zanlının hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.
Zanlının sabıkalı hırsız olduğu, soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

vain 1 Nisan 2007 12:30

Uzayda maraton koşacak !
NASA astronotu Boston maratonunu uzayda koşacak..

http://image.haber3.com/haber/49461.jpg
30 Mart 2007 09:53

NASA astronotu Sunita Williams, gelecek ay düzenlenecek Boston maratonunu Dünya'dan 338 km yükseklikteki Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) koşacak.

NASA'dan yapılan açıklamada, ilk kez uzaydaki bir astronotun bir maratonun resmi katılımcısı olacağı belirtilerek, Williams'ın maratonu UUİ'deki bir koşu bandı üzerinde koşacağı kaydedildi.

Aralık 2006'dan bu yana UUİ'de görev yapan ve daha önce 42 km'lik bir maraton koşusunu tamamlamayı başaran Williams, uzayda yapacağı koşunun diğer insanlar için de bir esin kaynağı olmasını umduğunu belirtti.

Sporcu astronot Williams, koşu bandında yaklaşık saatte 13 km hızla koşar ve saniyede 8 km hızla uçarken, tüm maraton süresi boyunca da Dünya'nın etrafını en az iki kez dolaşmış olacak.

Bu macerasında yalnız olmayacak Williams'ın kızkardeşi Dina Pandya ve meslektaşı astronot Karen Nyberg de Boston maratonunu koşacaklar.

Fiziksel egzersiz, astronotların uzun süreli ağırlıksız ortamda sağlıklarını korumaları için NASA'nın temel uygulamaları arasında yer alıyor.

Misafir 1 Nisan 2007 13:14

''Konuş-kazan' hattıyla dolandırıldım...'

Kocaeli'nde bir kişi, cep telefonundaki ''konuş kazan'' hattıyla tanımadığı biri tarafından dolandırıldığını öne sürdü.
İstanbul'da ikamet eden Murat Kar, cep telefonuyla dolandırıldığını bu yüzden savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Şoför olarak çalıştığını söyleyen Kar, başına gelen olayı şöyle anlattı:
''Bir gece yarısı cep telefonuma çağrı bırakıldı. Merak edip aradım. Karşıma kendisinin Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser Hüseyin Yıldırım olduğunu söyleyen biri çıktı. Benim telefonumdan bir albayın karısına küfür içerikli mesaj atıldığını ve albayın da benim hakkımda 150 bin YTL'lik tazminat davası açtığını, savcılık tarafından da çağrılacağımı bildirdi. Çok şaşırdım ve bana bir evrak gelmediğini söyledim.
Karşımdaki kişi bu kez, benim hattıma birinin girmiş olabileceğini söyledi. Bunu tespit etmek için de verdiği 3 ayrı numarayı aramamı söyledi.
Ben de yaklaşık 22 kez 3 numarayı aradım. Bu kez de aynı kişi Beykoz polis merkezine gelmeme gerek olmadığını söyledi.'' Durumdan kardeşinin şüphelendiğini ve Beykoz Polis Merkezine giderek bu konuda soruşturma olup olmadığını sorduğunu anlatan Kar, sözlerini şöyle tamamladı:
''Beykoz Polis Merkezinde, söz konusu 3 telefon numaraları ile çok sayıda kişinin dolandırıldığını söylemişler. Bu numaralarda ''konuş kazan'' hattı varmış. Karşı taraf ne kadar çok konuşursa o kadar konuşma hakkı kazanılıyormuş. GSM bayisine gittim 588 YTL borcumun olduğunu öğrendim. Bu parayı da ödeyemiyorum. Dolandırıcının bulunması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.''

BlueNighT 1 Nisan 2007 20:19

Türkiye 2012’de dijital yayına geçiyor

Dijital yayına geçiş sürecinde, görüntü kirliliğine neden olan televizyon vericileri, 2008 sonuna kadar kaldırılacak. Sürecin, 2012’ye kadar tamamlanacağını açıklayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, dijital yayınların tek merkezden kontrol edileceğini söyledi.

Türkiye genelinde yaklaşık 9 bin televizyon vericisi bulunduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dijital yayına geçiş sürecinde bu görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacağını açıkladı.

Yıldırım, “Bu yıl sonunda en geç 2008’in ilk yarısında İstanbul ‘da bu görüntü kirliliğini göremeyeceksiniz” dedi.

Dijital yayına geçiş sürecinin 2012 yılında tamamlanması planlanıyor. Dijital yayınla birlikte, televizyon kanalı sayısı da neredeyse 4 katı artacak.

Dijital yayıncılığın tek merkezden kontrol edilmesi amacıyla, 10 gün içinde Anten A.Ş. adlı bir firma kurulacak.

“Ulusal yayın yapan bütün TV yayıncıları bu şirketin ortağı olacak. Böylece sayısal yayıncılığa geçişte yayınlar tek merkezden yönetilecek” diyen Yıldırım, anten verici kirliliğinin, birçok olumsuzluğun, kaynak israfının, standart farklılığının da önüne geçmiş olacaklarını belirtti.

Dijital yayına geçilmesinin ardından, halen birçok evde kullanılan analog televizyonlar ise, kutu şeklindeki elektronik bir cihaz yardımıyla dijitale çevirebilecek.

HayLaZ61 2 Nisan 2007 10:57

Manyas Kuş Cenneti 'susuz' kaldı

BALIKESİR'in Manyas İlçesi'ndeki Kuş Cenneti’nde, kuşların göç etmeye başladığı Mart ayında ilk kez sular çekildi. Pelikanlar için yapılan yapay yuvalar, yerleşim alanlarında su olmaması nedeniyle, göçten gelen binlerce pelikan toprak alana kuluçkaya yatmak zorunda kaldı. Karabataklar, gri balıkçıl ve kaşıkçı kuşların yuva yapacakları ağaçlar da karada kaldı.

Toplam 64 hektarlık alana sahip olan, kuş topluluklarının barınağı olma özelliğe sahip Manyas Kuş Cenneti, 1959 yılında Bakanlar Kurulu tarafından ‘Milli Park' ilan edilirken 1976 yılında da Avrupa Konseyi tarafından ‘A' sınıfı diplomaya layık görüldü. Manyas Kuş Cenneti, Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alındı. Son yıllara kadar 250 türden, 3 milyon kadar göçmen kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti'nde bu yıla kadar sular, göçmen kuşların geleceği şubat ve mart aylarında yükselerek, yuvaların ve söğüt ağaçlarının bulunduğu alanı kapladı. Kendilerini güvende hisseden kuşlar rahatlıkla su içindeki ağaç ve sular içindeki sazlara kuluçkaya yatıyordu. Ancak, son dönemde yetersiz yağışlar nedeniyle göldeki su seviyesi bir türlü yükselmeyince göçten gelen kuşlar, yapay yuvalarda kuluçkaya yatmak zorunda kaldı. Normalde su üstündeki sazlara yuva yapıp kuluçkaya yatması gereken göç pelikanların toprak alanlara kuluçkaya yatmaya çalıştığı görüldü. Yırtıcı hayvan saldırısından endişe eden pelikanlarla birlikte diğer kuşlar da tedirgin oldu.
En az 2 metre su yüksekliğinin bulunması gereken tepeli pelikanların yuvalarının bulunduğu bölgede hiç su bulunmazken, karabatak kuşları da, geçen yıl su içinde olan ve yuvalarının bulunduğu söğüt ağaçlarının karada olması nedeniyle henüz kuluçkaya yatmadı. Kuş Cenneti Muhtarı Mehmet Ekin, göldeki seviyenin geçen yılın temmuz ve ağustos ayındaki düzeyde bile olmadığını söyledi. Muhtar Ekin, “Maalesef küresel ısınma bu yıl Türkiye'yi de etkiledi, su yok. Ağaçların altında su olursa kuşlar yavrularını rahatça büyütecek” dedi.

Misafir 2 Nisan 2007 11:53

Öğretmenlerin şüphesi, küçük kıza yapılan korkunç tacizi ortaya çıkardı!

Metin Bolat

Konya’da 13 yaşındaki kız çocuğunun dedesi ile ağabeyinin arkadaşları tarafından cinsel tacize uğradığı, olayı da eğitim gördüğü okuldaki öğretmenlerinin ortaya çıkardığı ileri sürüldü.
Anne A.K. (36), kızıyla ifade vermek üzere geldiği Konya Adliyesi’nde AA muhabirine, 13 yaşındaki kızı H.K’nin kendi halinde içine kapanık ilköğretim 5. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. A.K, kızının 75 yaşındaki kayınpederi ile 15 yaşındaki ağabeyinin arkadaşlarının cinsel tacizine uğradığını öne süren A.K, şöyle dedi:
"Kızımın anlattıklarına göre, öz dedesi olan kayınpederim, 13 yaşındaki torununa cinsel tacizin yanı sıra tecavüze kalkıştı. Eşime durumu ilettiğimde babasının böyle birşey yapmayacağını söyledi. Bu duruma kayıtsız kalmam mümkün olamazdı. Ayrıca 15 yaşındaki oğlumun da kızımı 5 YTL karşılığında arkadaşlarına elle taciz yaptırdığını öğrendim. Oğlum, arkadaşlarına ’3 kardeşim var. Paraya ihtiyacımız var’ diyerek 5 YTL karşılığında elle tacize göz yummuş." A.K, birkaç ay süren cinsel taciz olayının kızının durumundan şüphelenen ve ağabeyinin arkadaşlarıyla görüşen öğretmenleri tarafından ortaya çıkarıldığını belirterek, "Öğretmenleri beni çağırdı ve durumu anlattı. Kızım, bizden korktuğu için yaşadıklarını bir türlü bizlere anlatamamış" dedi.
Olayı öğrendikten sonra hemen karakola giderek kızına cinsel tacizde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden A.K. şunları söyledi:
"Kızım, Konya Numune Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünde bakire çıktı, ancak kontrolde tecavüz girişimde bulunulduğu belirlendi. Kızımın hayatını kurtarmak istiyorum. Dedesi ve oğlum da dahil suçluların cezasını çekmesini istiyorum." Anne A.K, kızının kendisine, ağabeyinin arkadaşları ile bir evde filmi izlerken kendisini soyduklarını ve elle tacizde bulunduklarını anlattığını söyledi.
Bu arada, olayla ilgili 13 yaşındaki kızın dedesinin gözaltına alındığı, ağabeyi ile bazı arkadaşlarının Çocuk Şubesine götürülerek ifadelerine başvurulduğu bildirildi.

Tecavüze uğrayan küçük kız korumaya alındı!
Zafer Akpınar

Konya’da 13 yaşındaki bir kız, sürekli gittiği internet kafede tanıştığı bir kişinin cinsel istismarına maruz kalırken, bu kişinin arkadaşının da tecavüzüne uğradı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi bir kız, sürekli gittiği internet kafenin çalışanı M.A (17) ile arkadaşlık kurdu.
M.A, bir süre sonra kızı, kafeye gelen diğer bir arkadaşı G.T. (19) ile tanıştırdı.
Bir süre sonra M.A, küçük kız arkadaşıyla hiç yalnız kalamadığını belirterek, arkadaşı G.T’den kendilerine ev bulmasını istedi. Bir lokantada çalışan G.T, bu talebe karşılık patronunun evini ayarlayıp anahtarı M.A’ya verdi.

BİRİNİN TUTTUĞU, DİĞERİNİN TECAVÜZ ETTİĞİ İDDİASI
Eve giden 13 yaşındaki kızın, bir süredir arkadaşlık yaptığı M.A ile kendi isteğiyle birlikte olduğu belirtildi. İlişki sırasında aniden eve gelen ve kız ile M.A’yı uygunsuz yakalayan G.T’nin, 13 yaşındaki kızla kendisinin de birlikte olmak istediğini ilettiği iddia edildi.
Kızın buna tepki göstermesine karşın M.A tarafından elleri tutulan küçük kıza aynı evde, G.T’nin zorla tecavüz ettiği öne sürüldü.
Küçük kızın, olayla ilgili "M.A ile kendi isteğiyle birlikte olduğunu, eve gelen G.T’nin zorla tecavüz ettiğini M.A’nın da bu sırada kendisini tuttuğunu" söylediği öğrenildi.
M.A, "cinsel istismar", G.T. ise "tecavüz" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Öte yandan, 13 yaşındaki kız, ailesinin olayla ilgili büyük panik yaşaması nedeniyle savcılık emriyle Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Yurduna gönderilerek, koruma altına alındı.

Eşinden ayrılıp pavyonda çalışan kadına kardeşinden bıçaklı saldırı!

Adana'da, eşinden bir süre önce ayrılan 2 çocuk annesi genç kadın, pavyonda çalıştığı gerekçesiyle ağabeyi tarafından bıçaklandı.
Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt mahallesinde 128. sokakta, eşinden ayrıldıktan sonra 2 çocuğuyla yaşayan Güler A. (22) ile kendisini memleketi Bolu'ya götürmek isteyen ağabeyi Burhan G. arasında tartışma çıktı.
Kızkardeşinin, eşinden ayrıldıktan sonra pavyonda çalışarak namuslarını lekelediğini savunan ağabey Burhan G., bıçakla Güler A.'yı vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.
Güler A. ile bir süredir tanışan ve evlenmek için ailesinden izin isteyen Kenan U.'nun (24) ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Burhan G.'yi suç aletiyle birlikte yakaladı.
Hastaneye kaldırılan Güler A.'ya refakat eden Kenan U., gazetecilere yaptığı açıklamada, genç kadının, eşinden ayrıldıktan sonra Hatay'a giderek pavyonlarda çalıştığını, ancak buradan bir süre sonra ayrılarak Adana'ya yerleştiğini anlattı.
Ağabeylerinin genç kadını sürekli tehdit ettiğini ileri süren Kenan U., ''Son olarak Adana'ya gelen ağabeyi Güler'i Bolu'ya götürmek istediğini söyledi. Ben ise hem çocukların geleceği hem de Güler'i koruyabilmek için onunla evlenmek istediğimi söyledim. Ancak kabul etmediler. Güler, sürekli (beni Bolu'da öldürecekler) diyerek ağlıyordu'' dedi.
Ameliyata alınan Güler A.'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

evo 14 Nisan 2007 11:04

ŞEMDİNLİ'DE 4 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

http://www.aa.com.tr/images/stories/KATEGORILER/Turkiye/2010/mehmetcikler.jpg

VAN - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, 4 terörist ölü ele geçirildi.
İran ve Irak sınırındaki Şemdinli ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdüren jandarma ekipleri, Aktütün köyü kırsalında, Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan bir grup terör örgütü üyesiyle sıcak temas sağladı.
Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 4 teröristin ölü ele geçirildiği, hava ve kara destekli kuvvetlerin sevkedildiği bölgede, çatışmanın halen sürdüğü bildirildi.

a.a.

Misafir 14 Nisan 2007 21:30

Mehmetçik sıfır noktada operasyon yapıyor

Şırnak'ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı yakınlarına tankların konuşlandırılmasının ardından, Kuzey Irak tarafında 2 helikopterin keşif uçuşu yapması dikkat çekti.
Öğle saatlerinde hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen iki Skorksy helikopteri sınır boyunda alçak uçuş yaptı.
Helikopterler, Zaho ile Habur'un karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı’nın üzerinden geçerek, Irak'ta stratejik öneme sahip Haftanın bölgesine kadar uçtu.
Bir süre sonra tekrar Habur Sınır Kapısı üzerinden geçen helikopterler, Suriye sınır kesimine yakın tepelerin arkasında kayboldu.
ABD'ye ait olduğu sanılan iki helikopterin sınır kesimindeki olası hareketleri gözlemlemek için keşif uçuşu yaptığı tahmin ediliyor.

Hakkari'de 5 terörist öldürüldü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, 4 terörist öldürüldü.
İran ve Irak sınırındaki Şemdinli ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdüren jandarma ekipleri, Aktütün köyü kırsalında, Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan bir grup terör örgütü üyesiyle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 4 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi. Şırnak’ta Bestler Dereler bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda 1 terörist öldürüldü. Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda, terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin yakalandığı belirtildi.

Misafir 15 Nisan 2007 14:25

4 günde 4 kişi tecavüz etti

http://www.milliyet.com.tr/2007/04/15/yasam/resim/axyas02.jpg
SONER KOCAER Antalya DHA

Ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle, Alman hükümetince 1.5 yıl önce Antalya'daki Bohem Uluslararası Özel Sağlık, Eğitim, Danışmanlık, Sosyal Hizmetler Turizm Merkezi'ne yerleştirilen J.B. (16), yurttan kaçtıktan sonra 4 günde 4 kişinin tecavüzüne uğradı.
Merkezin başvurusu üzerine arama başlatan polis, B.'yi 4 gün sonra bir akaryakıt istasyonunda buldu. Çocuk Şubesi'ne götürülen B., merkezden kaçtıktan sonra tanımadığı bir kişiyle karşılaştığını ve bu kişinin kendisini evine götürüp sabaha kadar tecavüz ettiğini söyledi.

Kaçtı ama kurtulamadı

Sabah evden kaçtığını ve Lara'da parkta otururken öğretmen olduğunu söyleyen bir gençle tanıştığını kaydeden B., Balbey Mahallesi'ndeki bir pansiyonda da bu kişinin tecavüzüne uğradığını iddia etti. Sabah pansiyondan kaçtığını belirten B., akşam bindiği dolmuşla Lara'ya gittiğini kaydetti. Son durakta dolmuş şoförünün kendisiyle konuşmak istediğini, ardından Masadağı'na giderek dolmuşun içinde ilişkiye girdiklerini anlattı.
Geceyi şoförün evinde geçirdiğini belirten Alman kız, "Akşama doğru eve 2 arkadaşı geldi. Biri kısa süre sonra gitti. Sonra şoför ve arkadaşı benimle gece boyunca grup seks yaptı. Evden kaçıp benzin istasyonuna sığındım" dedi. Soner Kayseri, Suat Küçük ve Cengiz Gündoğdu'yu yakalayan polis, Kenan Çarpıcı'yı ise arıyor.

Sis, İstanbul Boğazı'nı yuttu

http://www.milliyet.com.tr/2007/04/15/yasam/resim/yas05.jpg
İSTANBUL AA

İstanbul Boğazı, dün yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri'nden alınan bilgiye göre, kentte özellikle sabah saatlerinde etkisini artıran sis yüzünden saat 07.00'den itibaren İstanbul Boğazı'ndan transit gemi geçişlerine izin verilmedi. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'ye (İDO) ait Boğaz-Çengelköy-Eminönü ve Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer vapur seferleri de sis dolayısıyla yapılamadı, diğer hatlarda bir aksama olmadı. Sisin etkisini yitirmesiyle Boğaz, saat 10.20'de transit gemi geçişlerine açıldı. İDO seferleri normale döndü.

evo 19 Nisan 2007 14:42

Petrol umudu...
BATI GÖKÇE'DE ÜRETİME BAŞLANACAK

http://www.aa.com.tr/images/stories/KATEGORILER/Turkiye/2010/petrol_arama.jpg

ADANA - Aykut Ünlüpınar - Türkiye'nin en kaliteli ikinci kuyusu olarak gösterilen Adıyaman'daki Batı Gökçe bölgesinde bir hafta içinde üretime başlanacağı bildirildi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, özellikle bu yıl büyük atağa kalkan kurumun, 2008-2009 yılından sağlıklı petrol elde edilmesi yolunda büyük umut taşıdığını belirtti.
Gelecek için sevindirici sonuçlarla karşılaştıklarını belirten işman, şunları kaydetti: ''Adıyaman'daki Doğu Karakuş sahasında verimli petrol almaya başladık. Buradaki sahayı genişletiyoruz. 3 numaralı kuyu kazıldı, 2 numaralı kuyuda ise yönlü kazı yaptığımız için çalışmalar biraz daha uzun sürdü. Onu da bu ay tamamlamayı hedefliyoruz. Buradaki petrolün A.P.I. Gravite 25-26 seviyelerinde belirlendi. Ancak, verimli petrol anlamında bizi en çok sevindiren olay Batı Gökçe istasyonumuz oldu. 2 bin 658 metre derinliğe indik ve 29-30 gravite petrole ulaştık. Şu ana kadar Türkiye'nin en kaliteli ikinci kuyusu olan Batı Gökçe'de üretim 1 hafta içinde başlayacak.''
Şişman, Batı Gökçe istasyonunda günlük 150 varil petrol üretimini hedeflediklerini, farklı seviyelerde üretim alma planlarının bulunduğunu, bu bölgede çok büyük umutlar beslediklerini anlattı.
Burdur'daki Yuvaköy istasyonunda 6-7 bin metre derinliğe inmeyi hedeflediklerini belirten Şişman, 1-2 ay içinde sondaj çalışmasının başlayacağını söyledi.

a.a

AriThmetiCs 19 Nisan 2007 14:44

ABD'li komutan: Türkleri K. Irak konusunda ikna etmeye çalışıyoruz

ABD donanma komutanı Amiral William Fallon, PKK terörü dolayısıyla Türkiye'nin, kuzey Irak'a operasyon düzenlemeyeceğini umduğunu ve ''Türkleri, bunun iyi fikir olmadığına ikna etmeye çalıştıklarını'' söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nde 2008 yılı ulusal savunma bütçesine ilişkin oturumda konuşan Fallon, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Fallon, Cumhuriyetçi Partili Virginia Milletvekili Jo Ann Davis'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın basında yer alan kuzey Irak'la ilgili sözlerine işaret ederek, Türkiye'nin kuzey Irak'a girmesi ihtimaline ilişkin görüşlerini sorması üzerine, ''Eğer Türkler bu tehdidi gerçekleştirirse, o gün asla güzel bir gün olmaz'' dedi.
Amerikalı amiral, kongragel olarak da ifade edilen terör örgütü PKK'yı, ''Kürtlerin isyancı hareketi'' olarak tanımlarken, PKK'nın Türkiye'de şiddet olaylarına karıştığını söyledi. Fallon, ''Bu grupların, kendi fikirlerine göre, Irak içindeki Kürt nüfusundan da destek gördüğünü biliyorlar. Bu probleme karşı bir zamandır çalışıyorlar ve yardım istiyorlar. Bu alanda biz de yardım etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

BARZANİ İLE BİR GÜN

Birkaç hafta önce Irak'ta olduğunu ve bir gününü, kuzey Irak'ta Kürt lideri Mesud Barzani ile geçirdiğini belirten Fallon, ''Pek çok şey hakkında konuştuk. Yeni bir Irak'a yapabilecekleri katkılar gibi. Örneğin, Şii ve Sünniler arasında aracılığa, daha güneye yardım etmede oynayabilecekleri rol gibi...'' dedi.

Irak'ın kuzey bölümünün, Bağdat'tan tamamen farklı bir ortama sahip olduğunu ve gelişmekte olduğunu öne süren Fallon, ''Ancak ben özellikle Kürtlerin, Irak'taki Kürt liderlik olarak, Türkiye'deki Kongragel'in etkisini minimize etmeye çalışma yönünde oynayabilecekleri rolü görmekle ilgiliydim. Çünkü sonunda eğer Türkler bu tehdidi gerçekleştirirse bu, kesinlikle onların da (Iraklı Kürtler) zararına olacak. Sadece bölge için değil tüm ülke için zarar verici olacak'' ifadelerini kullandı.

Fallon, ''Türkler endişeli. Ve ne kadar endişeli olduklarını vurgulamak için bu açıklamaları yapıyorlar. Biz, bu tür bir faaliyetin durdurulması yönünde rol oynamaya çalışıyoruz'' dedi. Milletvekili Davis'in, ''Endişe düzeyiniz hangi aşamada?'' sorusu üzerine Fallon, ''Bu, endişelerimizden biri. Kesinlikle umuyorum ki (Türkler) bu tehdidi gerçekleştirmeyecek. Biz de bunun iyi fikir olmadığı yönünde kendilerini ikna etmeye çalışıyoruz'' dedi.

SINIR ÖTESİ HAREKAT EN İYİ YOL DEĞİL!

ABD’nin Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, Türkiye’nin PKK terörüne karşı kendisini savunmak istemesinin anlaşılabilir olduğunu, ancak ABD’nin, Türkiye’nin kendisini "en etkili yollarla savunabilmesini istediğini ve sınır ötesi eylemin de en iyi yol olmayabileceğine inandığını" söyledi.
Washington’ı ziyaret eden bir grup gazeteciyle yuvarlak masa toplantısı düzenleyen Fried, Türkiye’nin kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon düzenleme ihtimaline ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Fried, "PKK terörist örgütü problemini çok ciddiye alıyoruz. Türkiye’ye yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için Türkiye ve Irak ile beraber çalışmak istiyoruz. PKK’nın terör örgütü olduğunu söyledik. Problemden başka bir şey değil. Türkiye ile PKK’ya karşı işbirliğimizi artırdık" dedi.

Fried, "Türkiye’nin güneydoğusundaki saldırılara bakılırsa Türklerin neden hayalkırıklığına uğradığını anlamanın mümkün olduğunu" da ifade etti.
Dan Fried, "Biz, Türkiye için en iyi yolun bizimle ve Irak hükümetiyle çalışarak, PKK’yı ortadan kaldırma yolunda ilerlemek olduğunu düşünüyoruz.
Türkiye’nin kendisini savunmak istemesi anlaşılabilir bir şey. Ancak biz Türkiye’nin kendisini en etkili yollarla savunabilmesini istiyoruz ve bu nedenle de sınır ötesi eylemin en iyi yol olmayabileceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Misafir 19 Nisan 2007 18:59

Irak sınırındaki tanklardan atışlı tatbikat

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'ndeki Tank Taburu'ndan bugün çıkan 30 tank Gabar ve Cudi Dağı eteklerinde atışlı tatbikat yaptı.
Cizre Tank Taburu'ndan sabah saatlerinde çıkan yaklaşık 30 tank ilçe merkezinden geçerek Gabar ve Cudi Dağı'nın eteklerinde bulunan tatkibat alanına gitti. Tanklar aşırı yağıştan dolayı çamur deryasına dönen alanda yaklaşık 3 saat atışlı tatbikat yaptı. Irak sınırına 40 kilometre uzaklıkta bulunan alanda yapılan tatbikatın ardından tanklar birliklerine döndü.
Tank Taburu'na bağlı çok sayıda tank ise birlik yerleşkesine yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan arazide bekletiliyor.

Sedef 21 19 Nisan 2007 19:52

Irak da 'Türkiye'nin 'girdi girmek üzere olduğuna' inandı... Irak hükümet sözcüsüne şu açıklamayı yaptırdılar...

http://s.nethaber.com/Images/news/t/v/turkaskeri_teroroperasyonu.jpg "TÜRKİYE IRAK'A GİRMEYE KALKIŞIRSA, TÜM IRAKLILARI KARŞISINDA BULUR"
- "HÜKÜMET OLARAK TÜRKIYE'NİN OPERASYONUNA İZİN VERMEYİZ"

Irak Hükümet Sözcüsü Ali el Dabbah, Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon düzenlemesi durumunda tüm Irak halkını karşısında bulacağını ileri sürerek, "Hükümetimiz Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesine izin vermez. Irak bir bütündür" dedi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nın Mısır ziyareti öncesinde Kahire'ye gelerek Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşen Irak Hükümet Sözcüsü Ali el Dabbah, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin sorusu üzerine Türk halkının Iraklılar'ın dostu olduğunu söyleyen Dabbah, "Biz PKK konusunda Türk hükümeti ile işbirliği yapıyoruz. PKK faaliyetlerini durdurduk. Ben Türk halkının Irak'a girmek isteyeceğini düşünmüyorum. Ama Türkiye Irak'a girerse karşısında tüm Iraklıları
bulur. Hiçbir yabancı gücün ülkemize girmesine izin vermeyiz'' şeklinde konuştu.

Yabancı güçlerin Irak'dan günün birinde çekileceğini söyleyen Dabbah, Irak ordusunun tüm kontrolü ele alıp ülkede istikrarın sağlanmasından sonra kendilerinin yabancı askeri varlığa teşekkür edip gitmelerini isteyeceklerini vurguladı. Dabbah, Irak ordusunun eğitim halinde olduğunu buna rağmen bazı bölgelerde kontrolü ele aldığını ifade ederek, "Ülkede kontrolü bölüm bölüm alıyoruz. Gün gelecek Irak'ın tamamında kontrol sağlanacak. O zaman yabancı güçlere ihtiyaç duyulmayacak'' diye belirtti.

BARIŞ 28 Nisan 2007 10:54

Gece yarısı LAİKLİK uyarısı
Genelkurmay son günlerdeki laiklik tartışmalarının endişeyle izlendiği belirtilerek “Unutulmamalıdır ki Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur” açıklaması yaptı. “Gerektiğinde tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır” dedi

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorunun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumda olduğu belirtilerek, “Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişeyle izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir’’ denildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, başta laiklik olmak üzere, temel değerlerini aşındırmak için bitmez tükenmez bir çaba içinde olan bir kısım çevrelerin, bu gayretlerini son dönemde artırdıklarının müşahade edildiği ifade edildi.

ALTERNATİF BAYRAM

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Uygun ortamlarda ilgili makamların, sürekli dikkatine sunulmakta olan bu faaliyetler; temel değerlerin sorgulanarak yeniden tanımlanması isteklerinden, devletimizin bağımsızlığı ile ulusumuzun birlik ve beraberliğinin simgesi olan milli bayramlarımıza alternatif kutlamalar tertip etmeye kadar değişen geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.

AÇIK MEYDAN OKUMA

Bu faaliyetlere girişenler, halkımızın kutsal dini duygularını istismar etmekten çekinmemekte, devlete açık bir meydan okumaya dönüşen bu çabaları din kisvesi arkasına saklayarak, asıl amaçlarını gizlemeye çalışmaktadırlar. Özellikle kadınların ve küçük çocukların bu tür faaliyetlerde ön plana çıkarılması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yürütülen yıkıcı ve bölücü eylemlerle şaşırtıcı bir benzerlik taşımaktadır.

BAYRAMDA KURAN YARIŞMASI

Bu bağlamda; Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile aynı günde Kuran okuma yarışması tertiplenmiş, ancak duyarlı medya ve kamuoyu baskıları sonucu bu faaliyet iptal edilmiştir.

22 Nisan 2007 tarihinde Şanlıurfa’da; Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinden gelen bazı grupların da katılımı ile, o saatte yataklarında olması gereken ve yaşları ile uygun olmayan çağ dışı kıyafetler giydirilmiş küçük kız çocuklarından oluşan bir koroya ilahiler okutulmuş, bu sırada Atatürk resimleri ve Türk bayraklarının indirilmesine teşebbüs edilerek geceyi tertipleyenlerin gerçek amaç ve niyetleri açıkça ortaya konulmuştur.

OKULDA DİNİ SÖYLEŞİ

Ayrıca, Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde ‘Kutlu Doğum Şöleni’ için ilçede bulunan tüm okul müdürlerine katılım emri verildiği, Denizli’de İl Müftülüğü ile bir siyasi partinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ilköğretim okulu öğrencilerinin başları kapalı olarak ilahiler söylediği, Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde dört cami bulunmasına rağmen, Atatürk İlköğretim Okulu’nda kadınlara yönelik vaaz ve dini söyleşi yapıldığı yolunda haberler de kaygıyla izlenmiştir.

Okullarda kutlanacak etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili yönergelerinde belirtilmiştir. Ancak, bu tür kutlamaların yönerge dışı talimatlarla yerine getirildiği tespit edilmiş ve Genelkurmay Başkanlığınca yetkili kurumlar bilgilendirilmesine rağmen herhangi bir önleyici tedbir alınmadığı gözlenmiştir.

Anılan faaliyetlerin önemli bir kısmının bu tür olaylara müdahale etmesi ve engel olması gereken mülki makamların müsaadesi ve bilgisi dahilinde yapılmış olması meseleyi daha da vahim hale getirmektedir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Cumhuriyet karşıtı olan ve devletimizin temel niteliklerini aşındırmaktan başka amaç taşımayan bu irticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir.

İNANÇ ÜSTÜNE SÖYLEM

Bölgemizdeki gelişmeler, din ile oynamanın ve inancın siyasi bir söyleme ve amaca alet edilmesinin yol açabileceği felaketlerin ibret alınması gereken örnekleri ile doludur. Kutsal bir inancın üzerine yüklenmeye çalışılan siyasi bir söylem veya ideolojinin inancı ortadan kaldırarak, başka bir şeye dönüştüğü, ülkemizde ve ülke dışında görülebilmektedir. Malatya’da ortaya çıkan olayın bunun çarpıcı bir örneği olduğu ifade edilebilir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin çağdaş bir demokrasi olarak, huzur ve istikrar içinde yaşamasının tek şartının, devletin Anayasamızda belirlenmiş olan temel niteliklerine sahip çıkmaktan geçtiği şüphesizdir.

‘ÖZDE BAĞLI’YA ÇELİŞKİ

Bu tür davranış ve uygulamaların, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın 12 Nisan 2007 tarihinde yaptığı basın toplantısında ifade ettiği ‘Cumhuriyet rejimine sözde değil özde bağlı olmak ve bunu davranışlarına yansıtmak’ ilkesi ile tamamen çeliştiği ve Anayasa’nın temel nitelikleri ile hükümlerini ihlal ettiği açık bir gerçektir.

Son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.

SARSILMAZ KARARLIYIZ

Özetle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir.”

Misafir 28 Nisan 2007 18:24

Yabancı ajanslar ''acil'' koduyla dünyaya duyurdu

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Türk Silahlı Kuvetleri'nin (TSK) açıklaması dün gece geç saatlerde uluslararası yabancı haber ajanslar tarafından tüm dünyaya kısa sürede duyuruldu. Açıklamayı abonelerine geçen ilk ajans Fransız Basın Ajansı (AFP) oldu.

Başbakan evinden izledi

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayı ve yaşanan gelişmeleri evinden izledi. Cumhurbaşkanlığı adayı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de bu sırada konutundaydı. Açıklamanın yapıldığı saatlerde ne hükümette ne de askerler de herhangi bir hareketlilik gözlenmedi.

'ACİL' KODLU HABER

AFP, TSK'nın laiklikle ilgili uyarısını bülten başlığına alırken, açıklamanın parlamentodaki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turundan birkaç saat sonra yapılamasına vurgu yapıldı. Ajans, Türk ordusunun 1960, 1971 ve 1980'de olmak üzere üç kez müdahalesini de bültenin sonuna not etti.
AFP'den sonra açıklamayı acil koduyla duyuran Amerikan Associated Press (AP) ajansı, AA'yı kaynak göstererek TSK'nın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kaygılarını aktardı. AP, konuyla ilgili bültenlerini yenilerken TSK'nin açıklamasında yer alan, "Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur" ifadesini tırnak içinde verdi. AP'nin ardından acil koduyla gelişmeyi dünyaya aktaran İngiliz Reuters ajansı da bültenin başında TSK'dan Türkiye'nin güçlü ordusu diye söz etmesi dikkat çekti. Reuters, TSK'nın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kaygısı ve laik cumhuriyetin savunuculuğuyla ilgili açıklamadaki ifadeleri öne çıkardı.

NYT: “SON YILLARIN EN KESKİN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına geniş yer veren Amerikan New York Times gazetesi, açıklamayı “tehditö ve “sert uyarıö şeklinde değerlendirdi. Ordunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bastırırsa hükümeti devirmek için hazırlanıp hazırlanmadığının hala belli olmadığı yorumu yapılan haberde, “Ancak uyarı, son zamanlarda yapılanların en keskiniydiö denildi.
Haberde, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasının “Erdoğan laik devletin sınırlarını zorladı mıö sorusunu gündeme getirdiği değerlendirmesi de yapıldı. Gazete ayrıca Ordu’nun 1997 yılında Necmettin Erbakan döneminde benzer bir “uyarıö yayınladığını yazdı.

TIMES: “ORDU SESİNİ YÜKSELTTİ"

İngiliz Times gazetesi Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün gece yapılan açıklamayı askerin, “Türkiye’nin ilk kez İslami kökenli bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetilmesi karşısında duyduğu kaygı nedeniyle sesini yükselttiğiö değerlendirmesiyle duyurdu. Haberde TSK’nın, "çağdaş Türkiye’nin laik kurumlarının altı kazılırken durmayacağı" uyarısında bulunduğu ifade edildi.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün seçilmesi halinde, bunun sadık laiklere karşı kazanılmış bir zafer olacağı yorumu yapılan haberde, Türkiye’de başörtüsünün Meclis’te ve üniversitelerde yasak olduğu hatırlatılarak Türkiye’deki bu yasağın Hıristiyan Avrupa’nın pek çok ülkesinden daha sert olduğu belirtildi.
Haberde, Ordunun Türkiye’de üç darbe yaptığı da hatırlatıldı.

BBC: “TÜRK ORDUSU UYARDI"

BBC’nin haberinde de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu ardından Türk ordusunun, ülkenin laik sistemini sorgulayan bir uyarı yayınladığını belirtti. Haberde Türk ordusunun gelişmeleri kaygıyla izlediğini söylediği vurgulandı.
Çağdaş Türk devletinin sıkı laik prensipler üzerine inşa edildiği belirtilen haberde, ülkenin cumhurbaşkanlarının da laik olduğu ifade edildi. Haberde, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Gül’ün eşinin türbanlı ilk Cumhurbaşkanı eşi olacağı da kaydedildi.

FT: “TÜRK ORDUSUNDAN DRAMATİK MÜDAHALE"

Financial Times gazetesi de “Türkiye’nin güçlü ordusununö Cuma akşamı “dramatik bir müdahalede bulunduğuö değerlendirmesini yaptığı haberinde, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gelişmeleri kaygıyla izlediğinin belirtildiği aktarıldı .

Misafir 29 Nisan 2007 18:49

Çağlayan'da bayrak denizi

29 Nisan 2007
hurriyet.com.tr
Akın akın Çağlayan Meydanı'na koşan yüzbinlerce vatandaş, alanı tıka basa doldurdu. Çağlayan'daki kalabalığın Tandoğan'daki kalabalığı geçtiği söyleniyor.

Saat: 16.30
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerince Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen “Cumhuriyet İçin Çağlayan Mitingi” sona erdi.Saat: 16.00
Konuşmalar sona erdi. Kalabalık yavaş yavaş dağılıyor....

Saat: 15.30
Tuncay Özkan kalabalığa Erdoğan hakkında hazırlattığı bir videoyu izletti. Videoda Erdoğan'ın sözlerine yer verildi. İşte o sözler ve tarihleri:
- Yıl 1993
Erdoğan: Hem laik hem Müslüman olunmaz
- Yıl 1997
Erdoğan: Bu demokrasi amaç mı olacak, araç mı olacak
- Yıl 2000
Erdoğan: Sayın Öcalan şu an düşüncelerinin değil aldığı kellelerin hesabını veriyor
- Yıl: 2005
Erdoğan: Bizi bir arada tutan şey üst kimliktir.
- Yıl: 2006
Erdoğan: Yasin El Kadı'ya kefilim
- Yıl: 2006 (Mersin'de bir çiftçiye)
Erdoğan: Al ***** da git
- Yıl: 2006 (Bir işsize sesleniyor)
Erdoğan: Senin çocuğun da işsiz kalsın napalım
- Yıl: 2007 (Tandoğan mitingi için)
Erdoğan: 81 vilayetten bindirilmiş kıtalar

Saat: 15.22
Bölgedeki cep telefonu baz istasyonları çöktü. Çağlayan ve çevresinde cep telefonları kullanılamıyor.

Saat: 15.20
Şimdi mikrofona Tuncay Özkan geldi.
Özkan da Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'a, ayrıca DSP ve SHP'ye de birleşin çağrısı yaptı.

Saat: 15.13
Edip Akbayram şu an Aldırma Gönül şarkısını söylüyor...

Saat: 15.10
İstanbul Büyükşehir Belediyesi mitingin bitiminden sonra kalabalığın evlerine rahat ulaşabilmesi için 100 ek sefer düzenlendiğini açıkladı. saat 19.00'a kadar da İDO'nun ek seferler yapacağı açıklandı.

Saat: 15.07
Kalabalığı selamlayan Edip Akbayram
Güzel Günler Göreceğiz şarkısına geçti...

Saat:15.05
Şu an yüzbinler hep bir ağızdan Edip Akbayram'ın Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz şarkısına eşlik ediyor...

Saat: 15.00
ADD Genel Başkan Yardımcısı Serter de AKP'yi suçlayan açıklamalarda bulundu:
- Çankaya'yı işgal etmenize izin vermeyeceğiz
- Sivil darbe girişiminde bulunmayak isteyen AKP'ye geçit vermeyeceğiz.
- Genelkurmay Başkanı'ma memur diyen zihniyete karşıyız.
- Muhalefete de sözümüz var: BİRLEŞİN

Saat: 14.50
Şimdi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Nur Serter konuşuyor...

Saat: 14.47
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın anons edildi. Bu anons sırasında kalabalıktan "BİRLEŞİN" sloganları geldi

Saat: 14.45
Türkan Saylan'dan sert mesajlar:
- Kötü yönetiliyoruz
- Darbe çözüm değil.
- Çankaya'da çağdaş bir çift istiyoruz

Saat: 14.30

Şimdi miting, gelen bir ambulans için kesildi. Rahatsızlanan bir protestocu için gelen ambulans kalabalığın arasından açılan koridordan geçti.
Saat: 14.27
Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği Başkanı Prof. Türkan Saylan konuşuyor...
Saylan konuşmasına Atatürk çocukları Çağlayan Meydanı'na hoşgeldiniz diye başladı.
Saat: 14.24
Şimdi hep bir ağızdan Ayten Alpman'ın Memleketim şarkısı söyleniyor...
Saat: 14.22
"Hükümet istifa" sloganları atılıyor
Saat: 14.10
Binbir Gece dizisinin yıldızı Halit Ergenç de mitingin katılımcıları arasındaydı. Ergenç önce Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu, daha sonra kalabalığı Onuncu Yıl Marşı'nı okumaya çağırdı.

Saat: 14:00
Ankara’da 14 Nisan’da gerçekleştirilen ve büyük yankı uyandıran “Cumhuriyet Mitingi”nin büyük bir kalabalığa sahne olmuştu. Ancak İstanbul'da gerçekleştirilen miting, Tandoğan'ı solladı.
Ön sıralarda yerlerini almak için sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına akın etmeye başlayan vatandaşlar, müthiş bir görüntü oluşturdu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyleyen yüzbinlerce vatandaş, "Türkiye laiktir, laik kalacak" diye sloganlar attılar. Şişli Cami'nden başlayıp Çağlayan'a kadar uzanan kalabalık, görülmeye değerdi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin öncülüğünde olmak üzere, yaklaşık 500 dernek ve kuruluşun destek verdiği miting, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter’in yapacağı birer konuşma ile başladı.
TANDOĞAN'I GEÇTİ
Sadece İstanbul'dan değil, İstanbul'a komşu illerden de otobüsler dolusu irnsan "Cumhuriyet Mitingi"ne katılabilmek için Çağlayan Meydanı'nı tıka basa doldrurdu. Sivas'tan, Trabzon'dan, Ankara'dan, Sakarya'dan, Konya'dan hatta Artvin'den bile insanlar Cumhuriyet mitingi'ne katılmak için İstanbul'a koşmuştu.
ALTERNATİF YOLLAR
Açıklamada, sürücülerin kullanabilecekleri alternatif yollar da belirtildi. Buna göre, Kasımpaşa'dan Çağlayan yönüne gidecekler Okmeydanı ve Kâğıthane istikametini, Okmeydanı'ndan Piyalepaşa yönüne gidecekler Haliç Hasköy istikametini, D-100'den Çağlayan ve Piyalepaşa Bulvarına gidecekler Okmeydanı-Mecidiyeköy-Balmumcu istikametini, Kâğıthane'den Çağlayan yönüne gidecekler Okmeydanı-Sütlüce-Çeliktepe-Gültepe istikametini, Vatan Caddesi'nden Çağlayan istikametine gidecekler Kâğıthane-Gülbağ-Mecidiyeköy istikametini, Mecidiyeköy'den Çağlayan yönüne gidecekler E 5 veya Şişli yönünü, Şişli'den Çağlayan yönüne gidecekler E-5'den Mecidiyeköy-Kuştepe-Dereyolu istikametini, Okmeydanı'ndan Mecidiyeköy'e gidecekler E-5 istikametini, TEM ve Okmeydanı'ndan Şişli istikametine gidecekler de Haliç veya Mecidiyeköy istikametini kullanabilecekler.

SEYYAR TUVALETLER KURULDU
Miting alanına gelenler için Çağlayan'da seyyar tuvaletler bile kuruldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren ellerine Türk bayraklarını alan herkes, miting alanında yer bulabilmek amacıyla Çağlayan'a koştu.
İstanbul Emniyet müdürlüğü'ne bağlı binlerce polis de çevrede geniş çapta güvenlik önlemleri aldı. Otobüslerle mitinge gelenler, E-5 üzerinde durduruluyor ve aramadan geçirildikten sonra Çağlayan Meydanı'na alınıyor. Mitinge katılanlar arasında 80 yaşında dedeler bile var.
TRT 2 MİTİNGİ NAKLEN VERDİ
4 Nisan'da Ankara'da yapılan Cumhuriyet Mitingini naklen yayınlamadığı için eleştirilere maruz kalan TRT, TRT 2 kanalından Çağlayan'daki mitingi naklen yayınlıyor. TRT 2 saat 13.00'dan itibaren mitingi naklen vermeye başladı.

Saat: 13.00
Bu saatten itibaren sırasıyla Bulutsuzluk Özlemi, Sadık Gürbüz ve Tolga Çandar şarkılarıyla kalabalığı coştururken, meydanda “Hepimiz Kemalistiz, Hepimiz Türküz”, “Ne ABD, Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye”, “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganları atıldı

BARIŞ 29 Nisan 2007 18:50

http://img.sabah.com.tr/i2/sp.gif
Bugün saat 14.00'te İstanbul Çağlayan'da başlayan "Cumhuriyet Mitingi"ne Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, mitingin yaplıdığı Abide-i Hürriyet Meydanı'nı doldurdu.

Mitinge kaç kişinin katıldığı tam olarak bilinemezken katılım oranının milyon barajını çoktan geçtiği ifade ediyor. Onbinlerce Türk bayrağı ve Atatürk posterinin açıldığı meydanda, sık sık "Hepimiz Kemalist, Hepimiz Türk'üz", "Darbeye karşıyız","Hükümet istifa" sloganları atıldı.

"Cumhuriyet Mitingi" için saat 13.00'te Çağlayan'da toplanılması ve saat 14.00'te mitinge başlanması planlanırken, vatandaşların mitinge yoğun ilgisi, Çağlayan Meydanı'nın vaktinden önce dolup taşmasına neden oldu.

Miting alanın bulunduğu Abide-i hürriyet meydanına giden bütün yollar doldu taştı.

"Cumhuriyet Mitingi", Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra, 10. Yıl Marşı çalındı ve oyuncu Halit Ergenç Atatürk'ün "Gençliğe Hitabesi"ni okudu.

Saat 14.00'de başlayacağı ilan edilmesine rağmen, vatandaşların sabah erken saatlerden itibaren miting alanına akın etmesi ile Çağlayan Meydanı ve çevre caddeler dolup taşarken, mitinge katılan kadınların çokluğu dikkat çekti. Tertip Komitesi yetkilileri, mitinge katılanlardan Türk bayrağı dışında herhangi bir siyasi partinin ya da derneğin bayrağının taşınmamasını istedi.

YÜZLERCE METRELİK TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Meydanda, 14 Nisan'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda da açılan 4 kilometrelik Türk bayrağı açılırken, hoparlörlerden devamlı olarak başta "10. Yıl Marşı" olmak üzere çeşitli marşlar çaldı. Yüzlerce Türk bayrağı ve Atatürk posterinin açıldığı meydanda, sık sık "Hepimiz Kemalist, Hepimiz Türk'üz" sloganı atılıyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin öncülüğünde olmak üzere, yaklaşık 500 dernek ve kuruluşun destek verdiği miting, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in yaptığı birer konuşma ile başladı.

MERKEZ SAĞ VE SOLA BİRLEŞİN MESAJI

Konuşmacılar merkez sağda ve merkez solda birleşin mesajı verdi. Miting alanında bulunan yüzbinlede "Birleşin, birleşin" diye tempo tuttu. Konuşmacı Türkan Saylan, Çankaya'nın tarikat dergahıolmaması gerektiğini vurgularken, darbeye karşı olduklarını ifade etti.

Daha sonra, aralarında Tolga Çandar, Ayten Alpman, Bulutsuzluk Özlemi ve Edip Akbayram gibi sanatçıların da sahneye çıktı.
Bulutsuzluk Özlemi "Acil demokrasi" şarkısını seslendirdi.

Rutkay Aziz Nâzım Hikmet'ten bir şiir, Halit Ergenç ise Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Miting, hep bir ağızdan söylenecek "10.Yıl Marşı" ile sona erdi.

Çağlayan ve çevresindeki bazı yollar da miting için trafiğe kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saat 07.30'dan itibaren miting bitimine kadar trafiğe kapatılan yollar şöyle sıralandı: Darülaceze, Piyalepaşa, Çağlayan Vatan, Kağıthane, Dr. Cemil Bengü, İzzet Paşa, Abide-i Hürriyet, 28 Nisan, Halide Edip Adıvar ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Feriköy Kasap, Akar, Eğitim, Ayazma, Gürun ve Fırın Arkası, Fırın Aralığı, Çınar, Çağlayan Top Sahası Yanı, Egemen, Yurt, Kanarya, Zafer, Yavuz, Avcılar, Yeniyol ve İdil sokaklar.

'TANDOĞAN'DAKİ DALGA, ÇAĞLAYAN'DA TSUNAMİYE DÖNÜŞTÜ'

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (STKB) Başkanı Prof. Dr. Necla Arat, ''14 Nisanda Tandoğan'da yükselen dip dalgası, bugün Çağlayan Meydanı'nda bir tsunamiye dönüştü'' dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerince Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen ''Cumhuriyet İçin Çağlayan Mitingi'', müzik grubu Bulutsuzluk Özlemi ve Sadık Gürbüz'ün konserleriyle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından meydanda bulunanlar, hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Sunuculuğunu Mehpare Çelik'in yaptığı mitingde, daha sonra oyuncu Halit Ergenç ''Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi''ni okudu.

Mitingde konuşan STKB Başkanı Prof. Dr. Necla Arat, bugün Çağlayan Meydanı'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanların toplandığını belirterek, ''14 Nisan'da Tandoğan'da yükselen dip dalgası, bugün Çağlayan Meydanı'nda bir tsunamiye dönüştü'' dedi.

Arat, bugün ulus devletin temel değerlerine ve ilkelerine, ulusal onur ve bağımsızlığı koruma kararlılığını göstermek için bu meydanda toplandıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Siyasal, ekonomik ve kültürel bağımsızlığımıza göz dikmiş olanlara ders vermek için buradayız. Türkiye'nin laik yapısını kararlılık ve cesaretle savunmak, yasal ortamı aşındırıp daraltmaya çalışarak laik rejimi sinsi bir biçimde ve adım adım değiştirmek isteyenleri durdurmak için buradayız. Özlerini değiştirmeden çıkarcı nedenlerle yalnızca kabuklarını değiştirdiklerini ve demokrasiyi araç olarak kullandıklarını bildiğimiz kimselere bu değişim yalanlarına inanmadığımızı göstermek için buradayız. İktidarlarını Müslümanlık kavgasında yeni bir başlangıç olarak niteleyenlere 'siyasal İslam önce karar mekanizmalarını ele geçirmelidir' diyenlere bunun çıkmaz yol olduğunu, dini araç olarak kullanan iktidarların eninde sonunda yok olduklarını göstermek için buradayız.''

Cumhuriyet rejiminin bütün kurumları ile sürekli çatışıp temel ilke ve değerlerle hesaplaşmaya çalışanlara hesap sormak için Çağlayan Meydanı'nda toplandıklarını vurgulayan Arat, şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi çok önemli bir olayı yasallığı kuşkulu bir sürece dönüştürenleri, demokrasinin açıklık, şeffaflık ilkesini çiğneyenleri, milletvekili borsaları söylentilerine yol açanları, TBMM'nin saygınlığını zedeleyenleri kınamak, devrim yasalarına saygılı bir iktidar ve cumhurbaşkanı istiyoruz demek için buradayız. Sağda ve solda bulunanlara artık yeter birleşin demek için buradayız.''

ÇYDD GENEL BAŞKANI PROF. DR. SAYLAN

Mitingte daha sonra konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da, Çağlayan Meydanı'na Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek toplandıklarını belirtti.

Saylan, kadını erkekle eşit kılan, devlet yönetimini din kurallarının dışına çıkaran laik düzenin demokrasinin temeli ve ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin her açıdan kötü yönetildiğini savunarak, işsizliğin arttığını, emekçilerin alın terlerinin karşılığını alamadığını, memurların perişan durumda olduklarını ve eğitim sisteminin yaz boz tahtasına döndüğünü ileri süren Saylan, ''İşler kötü dostlar, kötü yönetiliyoruz ve bunun karşısında ne sosyal demokratlarımızda ne de merkez sağda jetonlar düşüp el ele verme icraatı yok'' diye konuştu. Saylan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ülkemizde bölücülük, terör istemiyoruz. Küçücük beyni yıkanmış zavallı evlatların birer robot katile dönüştürülmesini ve bunları yönlendiren birtakım büyüklerin kanlı ve ırkçı söylemlerle cinayet emirleri vermelerinin karşısındayız. Şiddeti değil, barışı ve kardeşliği savunuyoruz. Bizler bütün bunların çözümünün darbeler olmadığını da yaşayarak kurbanlar vererek öğrendik. Ordumuz sınırlarımızı korur, kuşkusuz ordu laik Cumhuriyet'in korunmasında hepimiz gibi taraf olarak vardır ve var olacaktır. Darbelerin çözüm olmadığı ise çok ama çok açıktır. Biz Cumhuriyet'in laik düzeninin, demokrasinin çağdaşlaşmanın gerçekten temelimiz olduğunun bilincindeyiz.

Çankaya'da laik Cumhuriyeti içine sindirmiş çağdaş bir çift istiyoruz. Önümüzdeki seçimlerde tek parti diktasından kurtulmak için el ele vermeyi sürdürmeliyiz. Bu ülke rayından çıkarılmaya çalışılmaktadır. Ülke, kutsal dinimiz ve kadınlarımız üzerinden siyaset yapanların yaygın uygulamalarıyla kuşatılmıştır.

En kısa sürede seçim barajı indirilerek demokratik ve dürüst bir seçimle biz ülkenin asıllarının onaylayacağı oyumuzun parlamentoya yansıyacağı bir seçimle çağdaş ve laik bir yönetimi ve herkese eşit tek bir hukuk düzenini sağlayarak demokrasimizi yeniden temellendirmeliyiz. Bu meydanı dolduran herkesle birlikte bunları yapacağımıza ant içiyorum.''

Çağlayan'daki Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi", yüzbinlerce insanın katılımıyla devam ediyor. Yavaş yavaş sona yaklaşan miting, vatandaşların coşkusu ile, herhangi bir taşkınlık yaşanmadan sürüyor.

SEZER, PERİNÇEK VE KARAYALÇIN VAR, BAYKAL YOK

Miting esnasında, mitingi düzenleyen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de birer konuşma yaptı. Konuşmalar esnasında "Hükümet İstifa" ve "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" sloganları atılırken, muhalefet partilerine de "birleşin" mesajı verildi. Mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sevingen, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan da vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

"TANDOĞAN'DAKİ DALGA ÇAĞLAYAN'DA TSUNAMİYE DÖNÜŞTÜ"

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat, mitinde yaptığı konuşmada, 14 Nisan'da Tandoğan'da yükselen dalganın bugün Çağlayan'da daha da coştuğunu ve "tsunamiye" dönüştüğünü söyledi. "Ulusal omurumuzu ve bağımsızlığı savunma kararlılığımızı göstermek üzere buradayız" diyen Arat, meydanları dolduran milyonlarca insanın laik rejimi değiştirmek isteyenleri durdurmak için bir araya geldiğini ifade etti. Arat, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi çok önemli bir olayı yasallığı kuşkulu bir sürece dönüştürenleri protesto ettiğini dile getirerek, "Cumhuriyet yasalarına saygılı bir Cumhurbaşkanı istiyoruz" dedi.

"ÜLKE YÖNETİMİ TARİKATLARIN ELİNE TESLİM EDİLDİ"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan da, ülke yönetiminin laik Cumhuriyetin altını oymaya yeminli tarikatların eline teslim edildiğini savunarak, "Türk aydınlanma devriminin en parlak ışığını söndürmek için her türlü oyunu, bir araç gördükleri demokrasiyi kullanarak gerçekleştirmeye çabalıyorlar" dedi. Saylan, şöyle konuştu:

"Şiddeti değil barışı ve kardeşliği savunuyoruz. Bütün bunların çözümünün darbeler olmadığını da yaşayarak, kurbanlar vererek öğrendik. Ordumuz sınırlarımızı korur, terörle savaşırken, bir yandan da bir sivil toplum örgütü gibi doğal afetlerde, eğitimde ve laik Cumhuriyetin korunmasında hepimiz gibi vardır var olacaktır. Bu ülke rayından çıkarılmaya çalışılmaktadır. En kısa sürede seçim barajı indirilerek, biz ülkenin asıllarının onaylayacağı, oyumuzun parlamentoya yansıyacağı bir seçimle herkes için eşit tek bir hukuk düzenini sağlamalıyız."

"ŞANLI ORDUMUZUN ÖNÜNDE EĞİLİYORUZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter ise sivil darbe girişimi yapmakla suçladığı AKP'nin oyunlarına geçit vermeyeceklerini ifade ederek, "Genelkurmay Başkanımıza 'memur' diyen bir zihniyete karşı, şanlı Türk Ordumuzun önünde eğiliyoruz. Türk Ordusu, 27 Nisan'da bizim sesimizi duyurmuş, laik Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmıştır" dedi. Serter, AKP'ye seslenerek, "Atatürk'le çatışmaktan, Cumhuriyet ile ve kurumları ile uğraşmaktan, dini sömürmekten vazgeçin, emperyalizm ile işbirliği yapmaktan vazgeçin. Milyonlar sizi izliyor. Türkiye'de laik Cumhuriyete sahip çıkanların sesini kısamazsınız. Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı seçimi ile krize sürüklemeyi durdurup erken seçime götürün" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Edip Akbayram ve Hasan Karayol şarkılarını seslendirdi. Bu arada, sahneden yapılan bir anonsla Kahramanmaraş, Gazi Antep, Trabzon, Diyarbakır ve Aydın'da bazı ilçelere mitingin izlenmesini engellemek amacıyla elektrik verilmediği iddia edildi.

İETT'DEN ÜCRETSİZ 100 EK OTOBÜS

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çağlayan Meydanı'nda toplananların miting sonrasında sorunsuz dağılması için, saat 19.00'a kadar çalışacak ücretsiz 100 ek İETT otobüsü tahsis edildiğini açıkladı.

evo 8 Mayıs 2007 08:53

BOLU TÜNELİNDE İKİNCİ TÜP HİZMETE GİRİYOR

BOLU
- Gümüşova-Gerede Otoyolu kapsamındaki Bolu Dağı Geçişinin en önemli kesimini oluşturan ve bugün hizmete girecek olan Bolu Dağı tünelinde Ankara-İstanbul istikametindeki ikinci tüpte son hazırlıklar yapılıyor.
Açılışı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan tarafından yapılacak tünelin, güvenli şekilde ulaşıma hazır hale getirildiği bildirildi.
Bolu Dağı Tüneli Kontrol Teşkilatı Başkanı Faik Tokgözoğlu, tünelin İstanbul-Ankara şeridinin 23 Ocak 2007'de açıldığını hatırlatırken, ''Tünelimizi bahar aylarına hazır hale getirmek için yoğun bir çalışma yaptık. Gece gündüz demeden çalıştık. Burası, uluslararası standartlara ve şartnamelere göre yapılmış en modern güvenlik şartlarına sahip bir tüneldir'' dedi.
Muhtemel bütün olumsuzluklara karşı etap etap tedbir aldıklarını anlatan Tokgözoğlu, ''Tünelde hiç bir güvenlik zaafiyetine yer verilmemiştir. Ana enerji kesildiğinde devreye jeneratörler girecek. Jeneratörler devre dışı kaldığında kesintisiz güç kaynakları devreye girecek'' diye konuştu.
Tokgözoğlu, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlayacak olan Bolu Dağı tüneliyle Ankara-İstanbul arasının 3,5 saatte aşılacağını sözlerine ekledi.

a.a.

evo 11 Mayıs 2007 12:07

"SHAKE IT UP ŞEKERİM" FİNALDE

http://www.aa.com.tr/images/stories/KATEGORILER/Kultur_Sanat/2011/kenan_dogulu_4.jpg

HELSİNKİ
– Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kenan Doğulu "Shake It Up Shekerim" adlı parçasıyla ilk 10'a girerek finale yükseldi. Türkiye finalde 22 numarada yarışacak.
Yüz milyonlarca insanın televizyondan canlı izlediği yarı finalde Kenan Doğulu ile podyuma çıkan dansçıların kostümleri salondaki yaklaşık 12 bin seyircinin de dikkatini çekti.
Profesyonel ve başarılı bir şekilde parçasını sunan Doğulu, güzel bir performans sergiledi.
Harem temasından yola çıkılan, Kenan Doğulu ve dansçılarının kostümlerinde yaklaşık 50 bin Swarovski kristali kullanılması kimsenin gözünden kaçmadı.
Jaz ve oryantal figürlerinin de yer aldığı koreografide Doğulu ve dansçıları, halay figürleri ile seyircileri coşturdu.
İlk ona kalan ülke Cumartesi yapılacak ve 24 ülkenin katılacağı finalde yarışacak.

''FİNAL DAHA İYİ OLACAK''
Türkiye'yi finaldeki 24 ülke arasına sokan Kenan Doğulu, ''Finalde daha da iyi olacağız'' dedi. Finale kalan 10 ülke, Belarus, Makedonya, Slovenya, Macaristan, Gürcistan, Letonya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova ve Türkiye'nin kazanan şarkıcıları ve sahne ekipleri geceyarısından sonra basın toplantısı düzenlediler. ''Shake it Up Şekerim''le yarışmaya katılan Kenan Doğulu, çok mutlu olduğunu söylerken, gecenin ''unutamayacağı gece olduğunu'' belirtti.Şarkının finale kalacağına her zaman inandığını söyleyen Doğulu, herkese çok teşekkür etti ve finalde daha da verimli olacağını, daha iyi sonuçla Eurovision'da kazanacağını söyledi.

a.a.

erd_drknght 13 Mayıs 2007 03:55

"Shake it up şekerim" 4. oldu

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleşen 52. Eurovision şarkı yarışmasında kazanan 268 puanla Sırbistan oldu. İzleyicilerin sms ile desteklerini sundukları oylamada Sırbistan'ı temsil eden Maria Şerifoviç, "Molitva" isimli şarkısıyla ülkesini birinciliğe taşıdı.

Avrupa'nın en eski şarkı yarışmalarından olan Eurovision, bu yıl Finlandiya'nın ev sahipliğinde yapıldı. Helsinki'de gerçekleştirilen 52. Eurovision şarkı yarışmasında Maria Şerifoviç'in yorumuyla "Molitva" isimli şarkı, Sırbitan'a birinciliği getirdi. Eurovision'a ilk kez katılan Sırbistan'ın bu başarısı, büyük dikkat çekti. İzleyicilerin gönderdiği sms'lerle belirlenen puanlamada birinciliği alan Sırbistan, rakipleri arasındaki büyük puan farkını oylama süresince korudu.

Ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu, "Shake It Up Şekerim" adlı parçası ile 163 puan toplayarak 4. olurken, önümüzdeki yıl düzenlenecek yarışmada doğrudan finale katılma hakkını Türkiye'ye kazandırdı.

Bize 5 ülke 12 tam puan verirken 6 ülke de 10 puan verdi. Tam puan veren ülkeler: Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere. Türkiye ise Ermenistana tam puan verdi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/266006.jpg
Birinci olan Sırbistan grubu

http://www.ntvmsnbc.com/news/266007.jpg

nünü 14 Mayıs 2007 09:51

http://bullshit.kursat.net/wp-content/upload/opusme.jpg

Dudaktan kalbe

Askin en gercek, en anlamli ve de en atesli ifadesidir opusmek. Ayrica da insanin vucudunda inanilmaz degisimlere neden olur

Resat Nuri Guntekin'in filmlere, dizilere konu olmus unutulmaz eseri "Dudaktan Kalbe" bir beslemenin yasadigi acikli ask oykusunu anlatir. Ama gercek hayatta, dudaktan kalbe giden yol, mutlulugun gercek anahtaridir.

PsIkanalizin babasi Sigmund Freud 'e gore, bebekler opusmeyi icgudusel olarak yapiyor. Buna ornek olarak da, bebeklerin annelerinden tutkuyla sut emmesini gosteriyor.

TIRYAKILIK YAPIYOR
OPUSMENIN dunyanin en guzel uyusturucusu oldugunu soyleyenler de var. Icten bir sekilde yapilirsa seksten cok daha etkili ve tadi damakta kaliyor. Evet, opusme bir cesit tiryakilik yaratiyor insanda. Nasil yaratmasin ki? Insanin butun ruh halini, fizyolojik durumunu tamamen degistiriyor.

UYUSTURUCU GIBI
OPUSME sirasinda harekete gecen ve endorfin adi verilen rahatlama hormonu insana herseyi unutturuyor. Adeta bambaska bir dunya icinde buluyorsunuz kendinizi. Dis dunyadan kopup, mutluluk icinde yuzuyor, sevgiden gormuyor, isitmiyorsunuz. Cildiniz daha saglikli, kaslariniz daha guclu hale geliyor. Opusme sirasinda yuzde bulunan 34 kas harekete geciyor.

KILO VERDIRIYOR
BU KADAR kas harekete gecince tabii vucuttaki fazla kalorinin yakilmasi icin dogal bir ortam meydana geliyor. Bir saat opusen biri tam 500 kalori yakiyor. "Bir saat de opusulur mu?" demeyin ve sizde deneyin... Opusme sirasinda organizma da canlaniyor.

DUNYA'DA OPUSME
OPUSME her kulturde farklilik gosteriyor. Ornegin Japon dilinde opusmenin karsiligi olan kelime yillarca yoktu. Simdi bile Japonlar, sadece seks sirasinda dudaktan opusuyor. Soguk bolgelerde yasayan Eskimolar, Laponlar ve sicak bolge ulkesi Polinezyalilar dudaktan hic opusmuyor.

Opusme, insani bambaska bir dunyaya surukler...

Misafir 14 Mayıs 2007 19:04

'Laikler' 1.5 milyonu geçti

İzmir’deki "Cumhuriyet Mitingi" dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Dünya basını mitingi Türk laiklerin tepkisi olarak verdi.

Denize de yayılan gösteriyi renkli görüntüleri ile okuyucu ve izleyicilerine de aktaran yabancı medya, gösteri için "Halkın şimdiye kadar yaptığı en büyük güç gösteri", "Dev muhalefet gösterisi", "Laik kesiminin yeni güç gösterisi" gibi nitelemeleri kullandı.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2007/5/14133555.jpg
TIMES: LAİK PROTESTO 1.5 MİLYONU GEÇTİ

İngiliz The Times de, Türkiye’de kökleri İslam’da olan hükümete karşı şimdiye kadar düzenlenen en büyük laik protestoya 1.5 milyon Türkün katıldığını belirterek göstericilerin parçalanmış laik partileri birleşmeye çağırdıklarına dikkat çekti.

WASHINGTON POST: DEV MUHALEFET GÖSTERİSİ

Washington Post gazetesi, yüzbinlerce Türkün otoyolları boğarak, gemileri doldurarak İzmir’e geldiğini ve pro-İslamcı iktidar partisine karşı dev bir muhalefet gösterisi yaptığını yazdı. Haberde İzmir’deki yürüyüşün erken seçim öncesinde Hükümet üzerindeki baskıyı artırdığı değerlendirmesi yapıldı. Washington Post, mitin alanında 1,5 milyon kişinin olduğunu belirtti.

GUARDIAN: HALKIN ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞI EN BÜYÜK GÜÇ GÖSTERİSİ

İngiliz Guardian gazetesi ise İzmir’de yapılan gösteriyi halkın şimdiye kadar yaptığı en büyük güç gösterisi olarak nitelendirdi. Laiklerin, gösterilerin üçüncü haftasında İzmir’e akın ettiği belirtilen haberde, "Bir Milyon Türk İslamizasyon karşısında yürüdü" başlığı kullanıldı. Gazete ayrıca İzmirlilerin, meydanın yanı sıra gemilerde, çatılarda ve balkonlarda da gösteriye destek verdiğini vurguladı.

FIGARO: LAİK KESİMİNİN YENİ GÜÇ GÖSTERİSİ

"Laik kesimin yeni güç gösterisi" başlığını kullanan Fransız Le Figaro ise, bir milyonu aşkın göstericinin, İslam’ın toplumdaki yerini güçlendirmek istemekle suçlanan hükümeti ve iktidardaki partiyi protesto amacıyla İzmir’de toplandığını bildirdi.

FINANCIAL TIMES: TÜRKLERDEN SEÇİMLER ÖNCESİNDE BÜYÜK GÖSTERİ

Financial Times gazetesi yaklaşık bir milyon kişinin Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde biraraya gelerek etkili bir muhalefet gösterdiğini yazdı. Haberde, gösterinin yapıldığı İzmir’in iktidardaki AKP tarafından yönetilmeyen sayılı metropollerden biri olduğuna dikkat çekildi. Gazete, cumartesi günü şehirde yaşanan patlama ardından yürüyüşte alınan sıkı güvenlik önlemlerine dikkat çekti.

BBC: TÜRK LAİKLERİ YENİ BİR GÖSTERİ YAPTI

İngiliz yayın kurumu BBC de, en az bir milyon kişinin, hükümetin Türk laikliğini zedelemeye yönelik herhangi bir planına karşı İzmir’de gösteri yaptıklarını belirtti. Buna karşın BBC, AKP’nin adayının cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması beklendiğine işaret etti.

ABC: HÜKÜMETİN TOPLUMA DİNİ DEĞERLERİ EMPOZE ETMESİ KORKULUYOR

İspanyol ABC ise, 1 milyonu aşkın kişinin, "ılımlı İslamcı hükümetin topluma dini değerleri empoze etmesi korkusu" üzerine "laiklik kalesi" olarak nitelendirdiği İzmir’de gösteri yaptığını belirtti. Gazete, mitingin "gelecek genel seçimler öncesi bir güç gösterisi olarak düzenlendiğiöni diye yazdı.

DAGSAVISEN: 1 MİLYON TÜRK PROTESTO İÇİN TOPLANDI

İzmir’deki Cumhuriyet mitingi, Norveç’te bile büyük yankı uyandırdı. Dagsavisen gazetesi, bir milyon kişinin İzmir’de hükümete karşı protesto ve ülkenin laikliğini korumak amacıyla toplandığını vurguladı. Haberde, mitingde ve Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinden ve Türk bayraklarından bir denizin olduğu ifade edildi. Türkiye’nin her yanından gelen göstericiler "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attı.

EL PAİS: YÜZBİNLERCE TÜRK LAİK DEVLETİ İÇİN YÜRÜDÜ

Büyük İspanyol gazetesi El Pais’de "Yüzbinlerce Türk, laik devlet için yürüdü" başlılığı ile yayınlanan haberde ise, yüzbinlerce kişinin, "ılımlı İslamcı hükümetinin laiklik ve cumhuriyet ilkelerine yönelik bir saldırı" olarak algıladıkları politikasını protesto amacıyla İzmir’de toplandığı kaydedildi.

Dünya böyle duydu

İzmir'de düzenlenen ''Cumhuriyet Mitingi'' uluslararası haber ajansları tarafından abonelerine duyuruldu.

İngiliz haber ajansı Reuters, mitingin devam ettiği sırada, yüz binlerce Türk'ün ''ülkenin laik kalması için'' İzmir'de sokaklara döküldüğünü belirtti.

Ajans, organizatörlerin, mitingin seçimlerden önce muhalefeti birleştireceği umudunu dile getirdiklerini kaydetti.

Fransız Haber Ajansı (AFP), İzmir'deki mitingi abonelerine, ''Türkiye'de laiklik yanlısı yeni gösteri'' başlığıyla duyurdu.

Ajans, Mustafa Kemal Atatürk posterleri taşıyan yüz binlerce insanın ''laikliğe bağlılıklarını bildirmek için'' bir araya geldiklerini belirtti.

ABD'nin Associated Press (AP) ajansı, ''genel seçim öncesinde bir güç gösterisi'' olarak nitelendirdiği miting için laiklik yanlısı yüz binlerce Türk'ün sokaklara döküldüğünü kaydetti.

Amerikan CNN televizyonunun internet sitesinde de ''Türkler laikliği desteklemek için gösteri yapıyor'' başlığı altında, Türklerin bu kez ülkenin üçüncü büyük kentinde bir araya geldikleri belirtildi.

Haberde, daha önce Ankara ve İstanbul'da da yapılan benzeri gösterilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine baskı amacıyla düzenlendiği görüşü savunuldu.

BBC World ise, canlı bağlantılarla takip ettiği mitingin Cumhuriyet Mitinglerinin sonuncusu olduğunu siyasi krizin devam ettiğini aktardı. Yaklaşan genel seçimler nedeniyle muhalefetin de etkisinin hissedildiğinin yer aldığı haberde ayrıca, dün yaşanan bombalama olayına da değinildi.

Fransa basını da Cumhuriyet Mitingi’ne geniş verdi. Fransız televizyonları, İzmir'deki mitinge geniş yer ayırarak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan yüz binleri gösterdi. TF1, LCI, France 2, France 3 ve France 24 gibi kanallar tüm bültenlerinde habere yer verirken, BFM TV, I-Tele gibi haber kanalları da, konuyu gün içinde yapılan tartışma programlarında da açtı.

Fransız Le Figaro gazetesi ise, ‘Laik kampın yeni gösterisi’ başlığıyla verdiği haberde, ‘Laikler teslim olmuyor’ ifadesine yer verdi. ‘Le Monde’ gazetesi de gösteriye cumhurbaşkanını halkın seçip seçmemesi tartışmalarının damga vurduğunu yazarak, CHP lideri Deniz Baykal'ın, toplumsal bir tartışma yapılmadan bu uygulamaya geçilmesinin yanlış olacağı sözlerine yer verdi.

Alman kanalları da İzmir’deki muhabirlerine canlı yayında bağlanıp gelişmeleri izleyicilerine duyurdu. Atatürk posterleri ve Türk bayraklarının çokluğuna değinen haber kanalları, İzmir’de yüzbinlerin cumhuriyete destek vermek amacıyla miting yaptığını söyledi.

Arap El Cezire kanalı ise mitinge sık sık canlı bağlantılar yapıp, haberi izleyicilerine aktardı.

asla_asla_deme 17 Mayıs 2007 16:24

Ampulun pabucunu dama attık

Türk araştırmacılar, Edison'un icat ettiği ampule alternatif nanoteknoloji ürünü ışık kaynağı üretti. Bu müthiş buluş Bilkentli araştırmacıların imzasını taşıyor. Üstelik bu yeni ışık kaynağı yüzde 90 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Yeni buluş, enerji tasarrufu ile küresel ısınma sorununa da çözüm yolunda katkı sağlayacak. ”Ayarlanabilir beyaz ışık” teknolojisi ile Edison’ın icat ettiği Ampuller tarih olacak. Edison’ın keşfi olan ampuller ısıyı ışığa dönüştürüyordu. Türk imzası taşıyan buluş ise üretilen nanokristalli ledler ile elektrik enerjisini direkt ışığa çeviriyor. LED (Light Emitting Diode, Işık yayan Diyot) tabanlı ışık kaynaklarının ömrü 23 yıl sürecek. Türklerin müthiş buluşu otomobillerin aydınlatma sistemini de kökten değiştirecek. Bu müthiş buluş Bilkentli Türk ekibinin başarısı. Yüzde 90 enerji tasarrufu sağlayacak olan buluş, ampulün yerini alacak. Bu müthiş çalışma, dünyanın en prestijli dergileri arasında bulunan ''NANOTECHNOLOGY'' dergisinin 14 Şubat 2007 baskısında da kapak konusu oldu. Müthiş buluş, Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir ile öğrencileri Sedat Nizamoğlu, Tuncay Özel ve Emre Sarı'nın imzasını taşıyor. Demir, başkanlığını yaptığı araştırma grubunun, nanokristal kullanarak beyaz ışık üretimini dünyada ilk kez ayarlanabilir renk özellikleri ile başardıklarını kaydetti. LED'lerin günümüzde ampulsüz trafik ışıkları, kamera, mikroskop ışık kaynakları gibi kullanım alanları olduğunu ifade eden Demir, “LED'ler, evlerimizde kullandığımız ampuller ve florasan lambalarının yerine geçecek. Keşif, geleceğin iç mekan ve otomotiv aydınlatma fonksiyonlarını tamamen değiştirecek nitelikler taşıyor” dedi. BİR ÖMÜRDE 4 AMPUL Yeni teknoloji ürünü ışık kaynaklarının çok uzun yıllar dayanabildiğini ve elektrik enerjisini bire on oranında az kullandığını belirten Demir,”Ampullerin dayanaksızlığını evimizde ne sıklıkta ampul değiştirdiğimizi düşünerek kolayca anlayabiliriz. Bir LED'i günde 12 saatten 23 yıl süreyle kullanabilmemiz mümkündür, bu da ortalama yaşamda sadece 4 defa ışık kaynağını yenilemek anlamına geliyor” dedi. LED'lerle tüm dünya elektrik harcamasının yüzde 50 miktarında azaltması öngörülüyor. Dünyada üretilen tüm elektriğin yüzde 20'si aydınlatmada kullanılıyor. Tüm bu nedenlerden dolayı nanokristal katkılı beyaz ışık kaynakları hem bilim dünyasında hem de endüstride büyük ilgi çekti. Bu müthiş buluşun tasarımı, modellemesi, fabrikasyonu, deneysel karakterizasyonu ve kuramsal analizi de dahil olmak üzere tüm basamaklarının Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Şimdi geriye sadece üretmek kaldı.
Kaynak: superonline

Misafir 18 Mayıs 2007 13:07

Sağlık Bakanlığı'ndan kuraklık uyarısı
ANKARA (ANKA)- Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, tüm illerin sağlık müdürlüklerinin kuraklık nedeniyle uyarıldığını açıkladı.

Turan Buzgan yaptığı açıklamada, suyun hayatı sürdürmek için çok önemli bir unsur olduğunu anımsatırken, küresel ısınmanın neden olacağı su sorununun özellikle hijyen için daha az su ayrılmasına neden olacağını bildirdi. Bu durumun pek çok hastalığa davetiye çıkaracağını söyleyen Buzgan, bebekler, hastalar ve yaşlı kişiler için ise ayrı sorunlar ortaya çıkacağını kaydetti.

Buzgan, küresel ısınmanın su dışında da çok sayıda hastalığa neden olacağnı belirterek, orman, bitki örtüsü, hayvan sayısındaki azalma ve insan göçünün kaygı verici olduğunu bildirdi. Buzgan, küresel ısınmanın hayvan kaynaklı enfeksiyon hastalıklarını artıracağını söylerken, özellikle kemirgenlerin artışının farklı hastalıkları gündeme getirebileceğini kaydetti.

Su kaynaklı hastalıklar konusunda

Sağlık Müdürlüklerinin kuraklık tehlikesi nedeniyle uyarıldığını açıklayan Buzgan, gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. “Bu ay başından itibaren su kaynaklı hastalıklar konusunda da teyakkuza geçtik” diyen Buzgan, belediyelerden haftalık olarak gelen su kirlilik oranlarını da titizlikle incelediklerini söyledi.

“Alkol bazlı dezenfektanları kullanın”

Turan Buzgan, vatandaşlardan hijyen konusuna dikkat etmelerini isterken, özellikle su olmayan yerlerde ellerin alkol bazlı dezenfektanlarla (ıslak mendil vs.) temizlenmesini önerdi. Buzgan, “Hijyen için sürekli olarak su kullanımına teşvik eden bir bakanlığın bunu söylemesi tabi ki garip ancak su sorunu nedeniyle böyle uyarılarda da bulunmak gerekiyor” dedi.

Özellikle bu yıl için Türkiye'de çok önemli bir içme suyu sıkıntısı olmayacağını tahmin ettiklerine işaret eden Buzgan, “Ancak suyun kullanım alanlarının azalacağı bir döneme giriyoruz. Bunun için de konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlara görev düşüyor” dedi.

asla_asla_deme 22 Mayıs 2007 00:02

Microsoft’un MSN servisi tarafından Hotmail kullanıcılarına gönderilen duyuruya göre, Temmuz ortasından itibaren, başka e-posta hesaplarını Hotmail üzerinden kontrol etmek isteyen kullanıcılar, bunun için belirli bir ücreti gözden çıkarmak zorunda kalacak. Hotmail’in rakipleri, Yahoo ve Lycos bu yılın başında benzer servisleri paralı hale getirmişti. Hotmail’in bu açıklaması, yaklaşık 110 milyon kullanıcısını ‘üzecek’ gibi gözüküyor.MSN’in paralı hale getireceğini açıkladığı POP servisi, tek bir Hotmail hesabı üzerinden çeşitli e-posta hesaplarına ulaşma imkanı sağlıyor. Bu özellik sayesinde milyonlarca internet kullanıcısı Hotmail e-posta servisini tercih etmişti.

YILLIK 19.95 DOLAR
Temmuz ortasından itibaren bu özelliği kullanmaya devam etmek isteyenler, yıllık 19.95 dolar karşılığında MSN Extra Storage’a üye olmak zorunda. Bu paralı servis, ayrıca Hotmail kullanıcılarına 10 MB’lık ek depolama alanı, daha büyük dosyalar alıp-gönderme imkanı ve kullanılmayan hesapları kapatmama garantisi sunacak. Hotmail’in ücretsiz servisine abone olanlar, hesaplarının iptal edilmemesi için 30 günde bir sisteme girmek zorundaydı.
Halen MSN Extra Storage abonesi olanlar bu değişiklikten etkiyenmeyecek.

”BEDAVACILIK” KALKIYOR MU?
Lycos ve Yahoo gibi devlerin ardından Hotmail’in de ücretli sisteme geçmesi, uzun zaman internete damgasını vuran ‘free’ (ücretsiz) uygulamasının sonuna yaklaşıldığı şeklinde yorumlanıyor.
Uzmanlara göre, bir zamanlar ücretsiz olan servislerin giderek paralı hale gelmesi, internetin gelişiminin bir parçası. Reklam gelirlerinin düştüğü, yatırımların azıldığı bir dönemde, firmaların çoğu, e-iş projelerini ayakta tutabilmek için yeni gelir kapıları arıyor.

KULLANICI PARA ÖDEMEYE HAZIR DEĞİL
Ancak Jupiter MMXI’ın yaptırdığı son araştırma, ücretli servislerin geleceğinin pek de parlak gözükmediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, sadece, müzik, film ya da resim içeriği sunan firmalar bu tür servislerden kar elde edebilecek.
Ankete katılan Avrupalı kullanıcıların nedereyse yarısı, normal internet servislerine para ödemeyi asla düşünmeyeceklerini ifade etti.

kambis 22 Mayıs 2007 20:01

22.05.2007

Marmara fayından kötü haber
Bugün, 09:30

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi'nin altında kalan kısmının röntgeni çekiliyor. Nautile Tekirdağ Çukurluğu'ndan başlayarak, bugüne kadar toplam yedi dalış gerçekleştirdi. İlk verilere göre olası deprem 7.6'nın üzerinde olacak

--------------------------------------------------------------------------------

Radikal adına L'Atalante ekibine katılan Senem Onan, Fransız araştırma gemisindeki çalışmaları izliyor.
MARMARA DENİZİ - Dünyadan ve Türkiye'den birçok bilim insanıyla yola çıkan Fransız araştırma gemisi L'Atalante, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi'nin altında kalan sırlarla dolu kısmı üzerinde adım adım ilerliyor.
Gemiye ait küçük denizaltı Nautile, her gün farklı disiplinlerden bir bilim insanı denizin dibine inip çıplak gözle çevreyi inceliyor. Fayların varlığıyla ilgili olabilecek su hareketleri, gaz çıkışları ve su basıncı gibi unsurlar detaylı şekilde görüntüleniyor.
Nautile'in içinde kaptan pilot ve yardımcı pilot dışında sadece bir kişilik yer var. Araştırmacılar, hiç hareket etmeden yedi saat boyunca yüzükoyun yatmak zorunda. Denizaltının üç küçük penceresi ve iki kolu bulunuyor. Örnekler bu kollarla toplanıyor. Kolların ucundaki dişli ağız, hem malzemeyi tutuyor hem de tüpleri, gaz çıkışlarının, çamurların ve organizmaların olduğu yere sokuyor.
Faya yakından bakış
Nautile Tekirdağ Çukurluğu'ndan başlayarak, bugüne kadar toplam yedi dalış gerçekleştirdi. Her dalıştan sonra toplantı yapılıyor, elde edilen ön veriler tartışılıyor, ertesi gün gerçekleşecek dalış planlanıyor.
Nautile sayesinde, 2002 yılında Marmara'ya inen uzaktan kumandalı sualtı robotu Victor'un tespit ettiği faylar, bu sefer bilim insanlarınca doğrudan görülmeye başlandı. İlk verilerle deniz tabanındaki bazı faal faylar tespit edildi. Ayrıca, Tekirdağ Çukurluğu'nun kuzey yamacındaki faal fayla ilgili gaz çıkışlarının daha önceden bildiğimiz yerleri de belirlendi.
Dalışlardan elde edilen önemli sonuçlardan biri de, Marmara Sahili'nde Ganos Dağı yamacının faal bir faya karşılık geldiğinin görülmesi ve ana fayın yanında küçük küçük faylar bulunması. Bu çevrede çok ciddi sıvı ve gaz çıkışları tespit edildi.
1912 depreminin izi aranıyor
20'nci yüzyılda, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın büyük bir deprem geçirmeyen tek bölümü Marmara Denizi'ni kapsayan kısmı. 1912 yılında Ganos Dağı'nın önündeki Şarköy-Mürefte depreminin Marmara Denizi içinde kırılma yaratmadığı sanılıyor. Dolayısıyla, beklenen depremde daha fazla enerjinin açığa çıkma olasılığı artıyor. Bu da daha büyük bir deprem anlamına geliyor. L'Atalante'deki ilk çalışmalarda elde edilen ön veriler, şimdilik 7.6 büyüklüğünde bir deprem ihtimalini destekler nitelikte. Kesin sonuçlar, araştırma gemisi Marmara'daki çalışmalarını tamamladıktan ve toplanan veriler işlenip yorumlandıktan sonra daha da belirginleşecek.
Çalışma sırasında Çınarcık Çukurluğu'nun kuzeyinde büyük ana fayın dibinde, 320-360 milyon yaş aralığından, üzerinde canlı bir mercan da olan bir taş örneği derlendi. Gemide, taban altı kesitçisi adlı alet hiç durmadan çalıştı. 3.5 KHz'lık frekansındaki ses sinyallerini deniz tabanına gönderen bu basit alet, tabandaki tortuların ince kısmı hakkında kabaca fikir veriyor. Böylece daha hassas basınç ölçüm cihazları kırılma riskine karşı korunuyor.
L'Atalante fayın röntgenini çekiyor
Fransız Araştırma gemisi L'Atalante, Marnaut Araştırma Programı çerçevesinde Marmara'da görev yapıyor.
Marmara'daki hareketliliği 'L'Atalante' ekibi çalışmalarını 12 Haziran'a kadar sürdürecek. 11 kişilik bilim ekibinde Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Namık Çağatay ve Dr. Sinan Özeren gibi isimler yer alıyor.
L'Atalante'nin efsanevi denizaltısı Nautile'yle Marmara'nın 1200 metre derine kadar inilebiliyor.
Bugüne kadar pek çok araştırmada görev alan mini denizaltı yeryüzündeki okyanusların yüzde 97'sinde araştırma yapabilme kapasitesine sahip.
Kıta yamaçlarına da inebilen Nautile'yle olası bir depremde kıta yamaçlarında yaşanabilecek kaymalar tahmin edilmeye çalışılıyor. Denizaltında fay kırıklarından yükselen metan gazı takip ediliyor.
Güney Pasifik, Hindistan, Endonezya, Kuzeydoğu Atlantik gibi bölgelerde araştırma yapan L'Atalante, bundan önce 2002 yılında Marmara Denizi'nde araştırma yapmıştı.

evo 23 Mayıs 2007 08:54

6 kişi öldü, 100 yaralı var
ANAFARTALAR ÇARŞISINDA PATLAMA

ANKARA -
Başkentin Ulus semtindeki Anafartalar çarşısında patlama oldu. Patlamada 6 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Anafartalar Çarşısının girişinde dün saat 18.45 sıralarında patlama meydana geldi. Çarşının giriş bölümünde çökmeye ve çevredeki binalarda hasara neden olan patlamanın ardından bölgeye ambulanslar ve kurtarma ekipleri sevk edildi.
Bomba imha ekiplerinin çarşıda yaptığı araştırmanın ardından itfaiye ve kurtarma ekipleri Anafartalar Çarşısına girdiler. Olayın ardından yaralılar hastanelere sevk edildi.
Patlamanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı Osman Güneş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz olay yerinde incelemede bulundular.
Bu arada patlama ile ilgili olarak terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı olaya el koyarak soruşturma başlattı. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Ankara Valiliğinde ''Kriz Merkezi'' oluşturuldu.
Öte yandan Anafartalar Çarşısı'nın karşısındaki Ulus Şehir Çarşısı'nın güvenlik kamerası görüntülerine incelenmek üzere polis tarafından el konuldu.

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Patlamanın ardından Ulus heykel civarında olayla ilgisi olabileceği belirtilen 1 şüpheli gözaltına alındı.
Bu arada, olayın görgü tanıklarının, olaydan önce 5 şahsın çarşı etrafında şüpheli davranışlarda bulunduğu, ''birbirini tanımıyormuş gibi davranan bu kişilerin aynı zamanda da birbirini gözetlediği'' şeklinde ifade verdikleri belirtildi.
Bu şahısların olayla ilgili olabileceği ve bu konuda Emniyet birimlerinin duyarlı olması istendi.

FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLERE YAYIN YASAĞI

RTÜK, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar uyarınca televizyonlar, gazete ve dergilerde olay yeri görüntüleri ile fotoğrafların yayınlanmasına yasak konulduğunu duyurdu.

''6 ÖLÜ, 100 YARALI VAR''

Ankara Valiliği, başkentin Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamada 6 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının ise 100 olduğunu bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilk belirlemelerde olay mahallinde 4 ölü olduğu ve belirlenen 80 civarındaki yaralının da hastanelere kaldırıldığı belirtilerek, ''Dün akşam saat 23.00 itibarıyla toplam yaralı sayısı 100'dür. Bunlardan 16 kişinin durumu ağır olup, yoğun bakımlarda izlenmektedir. Ameliyatı gereken 6 kişinin acil ameliyatları sürmektedir. Yaralılardan 10'u Pakistan uyrukludur. Nakledilen vakalardan 12'sinin taburcu işlemleri tamamlanmıştır''denildi. Açıklamada, patlamada 6 kişinin öldüğü, kimlikleri belirlenen 4'ünün İsa Kalkış, Serdar Karayiğit, Bilal Genç ve Tuba Yomi olduğu bildirildi. Ölen 2 kişinin Adli Tıp Kurumu'nda kimliklerinin tespiti çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
Bu arada, Avrupa Başkent Emniyet Müdürleri Toplantısı için Almanya'da bulunan Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen patlama üzerine Ankara'ya dönerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Sabah 06.00 sıralarında olay yerine gelen Yılmaz, bölgede çalışma yapan ekiplerden bilgi aldı.

'TERÖRE KARŞI BİRLİK OLUNMALI'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anafartalar Çarşısı önündeki patlamanın terörün en gaddar uygulamalarından biri olduğunu bildirdi. Erdoğan, olay yerine giderek, yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, terörün en gaddar uygulamalarından birinin Başkentte Ulus Semti'nde günün en hareketli saatlerinden birinde yaşandığını söyledi. Terörün nerede, kimi, nasıl ve ne zaman vuracağının belli olmadığını kaydeden Erdoğan, bu olayın güvenlik güçlerinin tüm tedbirleri en geniş kapsamıyla almış olmalarına karşın yaşandığını söyledi. Bu olayın bir kere daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik ve dayanışma içinde teröre karşı el birliği yapılması gerektiğini gösterdiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Terörün dünyada, bütün ülkelerde, Amerikası, İngilteresi, İspanyası, İtalyası her yerde neticeler aldığını hep görüyoruz. Ve her zaman birşeyi tekrar ettim; teröre karşı uluslararası bir mücadele platformunun oluşturulması gerekir. Nitekim şu anda bir kere daha böyle bir gereklilik ortaya çıktı.''

Bir soru üzerine güvenlik güçlerinin olayla ilgili araştırmalarını bütün hassasiyetleriyle sürdürdüğünü bildiren Erdoğan, ''Bu çalışmaların ardından çıkacak sonuç neticesinde tabii ki atılacak adımlarımız olacaktır. Bunlarda açıklamalar gerektiğinde ilgili arkadaşlarımız sizlere bu açıklamaları yapacaklardır'' diye konuştu.
Erdoğan ilk gelen bilgilerin hangi terör örgütünü işaret ettiği yönündeki soruya ''Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuda herhangi bir açıklama, araştırma çalışmaları emniyet mensubu arkadaşlar yapsınlar ondan sonra. Biliyorsunuz bu tür açıklama bu işin propagandasını yapmaktır. Terörün en önemli amacı da propagandasını yaptırmaktır'' yanıtını verdi.
Erdoğan, bir soru üzerine uzmanların şu anda patlamayla ilgili teknik çalışmaları yaptıklarını belirterek, ''Bir canlı bomba mıdır, yoksa bir paket midir onları çalışmaların neticesinde açıklarız'' diye konuştu. Erdoğan olayda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

"ORGANİZE BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PATLAMASIDIR"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, patlamayla ilgili olarak, ''Bu terör örgütünün arkasındaki kurumlara bakmamız lazım. Terör örgütlerini kim besliyor bunlara bakmamız lazım, başka bir şey söylemeyeceğim. yorumlarını size bırakıyorum'' dedi.
Orgeneral Büyükanıt, olayın kendisini derinden sarstığını, patlama yerini gördükten sonra asker gözüyle değerlendirdiğinde, bunun basit bir patlama olmadığını ifade etti. Orgeneral Büyükanıt, ''Organize bir terör örgütünün patlamasıdır'' dedi.

http://www.aa.com.tr/components/com_haber/images/385pxdots.gif

http://www.aa.com.tr/components/com_haber/images/haberayrinti.gif ''GEREKEN TEDBİRLER ALINAMADI''

http://www.aa.com.tr/images/stories/ANASAYFA/2008/buyukanit_7.jpg

ANKARA -
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörizmle uluslararası mücadelenin son yıllarda her platformda konuşuluyor olmasına ve BM, NATO, AB gibi birçok önemli kurum ve kuruluşun konuya yönelik son derece sert tedbirler içeren karar ve açıklamaları olmasına rağmen, bugüne kadar gereken tedbirlerin alınamadığını belirtti.
Orgeneral Büyükanıt, ''Aksine bu tutum bir yandan teröristleri cesaretlendirmiş, diğer yandan eylemlerin boyutlarının genişlemesine yardımcı olmuştur'' dedi.
Orgeneral Büyükanıt'ın, Savunma ve Havacılık Dergisi'nde yayımlanan ''Terör Kıskacındaki Dünya ve Terörizmle Uluslararası Mücadeleye Olan Gereksinim'' başlıklı makalesinde, öne çıkan diğer ifadeleri şöyle:
''Terör örgütlerinin terör eylemlerini gerçekleştirmesine mali, lojistik ve propaganda desteği sağlayanlar da en az bombaları patlatanlar, masum insanları öldürenler kadar suçludur ve terörist olarak kabul edilmelidir.''
''Terörizmle mücadele, milli gücün tüm unsurlarının katılımıyla belli bir plana dayalı olarak koordineli bir şekilde yürütülmelidir.''
''Terör, bir istihdam alanı haline gelmiş, terör örgütleri mali kaynak sağlayabilmek için ya organize suç örgütleri haline dönüşmüş, ya da organize suç örgütleri ile yakın işbirliğine girmişlerdir.''
''Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerinden daha vahim olan örgüte özellikle Avrupa'da sağlanan dış destektir.''
''Türkiye, terörizmle olan mücadelesinde dost ve müttefik ülkeler tarafından yeterli desteği görememektedir.''
''Türkiye, terörizmle mücadelede dost ve müttefik ülkelerden, samimiyet, kararlılık ve işbirliği ile somut adımlara dayalı tedbirler almalarını beklemektedir.''
''Yerel kürt gruplar, örgütün Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü bu faaliyetlere göz yummakta, özellikle son dönemde, terör örgütüne bu gruplar tarafından destek verildiği yönünde bilgiler alınmaktadır.''
''Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki varlığı Türkiye için bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir.''
''Esasen terörün önlenmesi için müdahalede bulunulmuş bir bölgede PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün silahlı grupları ile varlığını koruması ilginç bir durumdur. Dünyanın hiçbir yerinde teröristlerin böylesine serbestçe hareket ettiği bir bölge bulunmamaktadır.''

a.a.

Misafir 23 Mayıs 2007 09:48

Başkenti vuran hain saldırı
23 Mayıs 2007 Çarşamba 02:15

Başkent Ankara’nın Ulus semtinde nedeni henüz belirlenemeyen şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere 1'i Pakistan uyruklu 6 kişi öldü yaklaşık 100 kişi de yaralandı.

Ankara'nın işlek merkezlerinden Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'ndaki saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle çarşının giriş bölümünde hasar meydana geldi.

Aralarında Pakistan uyruklu 4 kişinin de bulunduğu yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

BİLANÇO KANLI: 6 ÖLÜ

İlk anda ölü ve yaralı sayını tespit etmekte büyük güçlük yaşandı. Olay yeri ana baba gününe dönerken, cesetlerin parçalandığı öğrenildi.

Kanlı saldırının bilançosu 1'i Pakistanlı 6 ölü olarak açıklandı. 100 de yaralı var. Yaralılar Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

A-4 TİPİ BOMBA

Olay yerine sevkedilen bomba imha ekipleri bölgede çok titiz bir çalışma yürüttü. İlk veriler patlamaya A-4 tipi bombanın neden olduğu yönünde. Canlı bomba ihbarı üzerinde durulurken, patlayıcının duraktaki çöp kutusuna konmuş olabileceği de bildirildi.

DEVLETİN ZİRVESİ OLAY YERİNDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları da olay yerine gitti.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, patlama sonucu 1'i Pakistan vatandaşı olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 60 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ERDOĞAN: "BU GADDARLIK"

Başbakan Erdoğan “Terörün gaddar uygulamalarından bir tanesini daha yaşamış bulunuyoruz” diyerek herkesin teröre karşı güçbirliği yapmasını istedi.

Türkiye’nin yakın geçmişte teröre karşı bir uluslararası mücadele platformunun oluşturulması için uluslararası topluma öneri gördüğünü anımsatan Erdoğan, Türkiye’nin bu isteğinde ne kadar haklı olduğunun görüldüğünü anlattı.

BÜYÜKANIT'TAN UYARI!

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da olay yerine gidip incelemelerde bulundu. Daha sonra hastanede yaralıları ziyaret eden Büyükanıt, olayın organize bir eylem olduğunu söyledi.

Büyükanıt, "Olaylardan önce terörü besleyenler kim ona bakmak lazım. Bu olayın arkasında kimlerin olabileceğini iyi düşünmemiz lazım" dedi.

Büyükanıt'ın yaptığı uyarı ise endişe vericiydi. Büyükanıt, "Bundan sonra da büyükşehirlerde böyle bir olay bekleyebiliriz, böyle bir ihtimal var” diye konuştu.

BUNU YAPANLAR İDAM EDİLMELİ

Patlamadan hemen sonra olay yerine giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gördüğü manzarayı "dehşet verici" olarak niteledi.
Patlamanın olduğu bölgenin dar gelirli vatandaşlara hitap eden bir çarşı olduğunu söyleyen Gökçek "Bunu yapanların insan olamaz dedi ve ekledi: "Yakalananlar ne olacak bir de yakalayıp besleyecek miyiz! Bunu yapanlar asılmalı, idam edilmeleri gerek.

IRAK'TA KAYBOLAN BOMBALAR

Irak'a yönelik ABD operasyonundan sonra 342 ton A4 plastik patlayıcı kaybolmuştu. Bunun 1 tona yakının Türkiye'ye sokulduğu öne sürülüyordu. Bir çok kentte yapılan operasyonlarda A4 plastik patlayıcı ele geçirilmişti.

A4 patladığında etrafı 3 bin derece ısı yayıyor. Herhangi bir koku içermiyor ve beyaz renkte...

evo 25 Mayıs 2007 08:38

ŞIRNAK'TA MAYIN PATLADI: 6 ŞEHİT

http://www.aa.com.tr/images/stories/KATEGORILER/Turkiye/2011/asker_3.jpg

DİYARBAKIR - Şırnak'ın Bestler Dereler mevkisinde mayın patlaması sonucu 6 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı.
Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı birliklerinin yürüttüğü arazi arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 11 güvenlik görevlisi yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan 1'i kurtarılamadı. Patlamada şehit olanların sayısı 6'ya yükseldi.
Patlamada, askeri araçta bulunan Piyade Uzman Çavuş Bayram Bulak, Piyade Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu, Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan ile Piyade Onbaşı Bekir Çakır, Piyade er Mahir Yıldırım ve Piyade er Samet Kırbaş, şehit oldu.
Bu arada, patlamanın ardından güvenlik güçleri tarafından bölgede hava ve kara destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.
Yaralanan 10 kişinin tedavisi ise Şırnak ve Siirt'teki asker hastanelerinde sürdürülüyor.

a.a.

nünü 28 Mayıs 2007 13:29

Dünyayı bekleyen 10 büyük tehlike
http://astrgnd3.sitemynet.com/images/i1.JPGİngiliz The Guardian Gazetesi yazarı Kate Ravilious, dünyaca ünlü 10 bilim adamına dünyanın ve insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehlikeleri ve gerçekleşme ihtimallerini sordu.
On büyük tehlikenin önümüzdeki 70 yıl içerisinde gerçekleşme ihtimalleri, gerçekleştikleri takdirde insanlık üzerinde yaratacakları etkiler ve insanoğlunun bu tehlikelere karşı neler yapabilecekleri, tehlike puanları verilerek değerlendirildi.

KÜRESEL ISINMA
East Anglia Üniversitesi’nden Nick Brooks’un sunduğu tehlikeye göre 21. yüzyılın sonunda ortalama küresel sıcaklık 2 derece artacak ve son 1.5 milyon yılın en yüksek sıcaklıkları hissedilecek. Brooks, küresel ısınmanın insanlığın sonunu getireceğini sanmadığını, fakat bu potansiyele kesinlikle sahip olduğunu belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı:6

TELOMER AŞINMASI
Viyana Üniversitesi’nden Dr. Reinhard Stindl, her hayvan kromozomunun sonunda ‘telomer’ isimli koruyucu kapakların bulunduğunu ve bunların evrim sürecinde hücrelerin çoğalması ile küçülerek koruyuculuklarını yitirdiklerini belirtti. ‘Telomer aşınması’ denen bu olayla Alzheimer gibi yaşlanmaya dayalı hastalıkların artması ve erken yaşta görülmesi ihtimali doğuyor.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşükİnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8

NÜKLEER SAVAŞ
Liberal Demokrat Savunma sözcüsü Air Marshal Lord Garden, nükleer savaşın teoride insanoğlunu yok etme ihtimalinin çok az olduğunu belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşük İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8

BÜYÜK VİRÜS SALGINI
Virolog Prof. Dr. Maria Zambon, 1918’de 20 milyon kişinin ölümüne sebep olan grip salgınını hatırlatarak küresel ölçekte bir virüs salgınının insan ırkını yok edemeyeceğini belirtti. Prof. Zambon, böyle bir salgının uzun yıllar uygarlıkta ciddi bir gerileme yapabileceğini belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 3

KÜRESEL TERÖRİZM
St. Andrews Üniversitesi’nden Prof. Paul Wilkinson, kimyasal ve biyolojik silahla yapılacak kitlesel katliamların özgür harekete değer veren günümüz açık toplumlarında engellenmesinin garantisinin olmadığını ve böylesine büyük saldırıların gerçekleşme ihtimalinin çok büyük olduğunu söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 2

METEOR ÇARPMASI
NASA’nın Dünyaya Yakın Cisimler Programı Bürosu Müdürü Donald Yeomans, ciddi büyüklükte bir meteor çarpışmasının ortalama milyon yılda bir gerçekleştiğini söyledi. Böyle bir çarpışma sonucu atmosfer devasa büyüklükte toz tabakasıyla kaplanacak ve haftalarca güneş ışığını engelleyecek.
70 yıl içinde olma ihtimali: Orta İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 5

ROBOTLARIN İSTİLASI
Carnegie Mellon Üniversitesi Robotik Enstitüsü’nden Prof. Hans Moravec, 2050 yılına kadar insanın zihin gücüne sahip akıllı robotların varolabileceğine inandığını ve bunların yönetimi ele geçirebileceklerini belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8

KOZMİK IŞIN YAĞMURU
İsrail İbrani Üniversitesi’nden Nir Shaviv, dünyanın patlayan bir yıldızdan kaynaklanan kozmik ışın yağmuruna tutulduğu takdirde Buzul Çağı’na girebileceğini söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşük İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 4

SÜPER VOLKANLAR
College London Üniversitesi’nden Prof. Bill McGuire, her 50 bin yılda bir süper volkanların patladığını, böyle bir durumda atmosferin sülfürik asitle kaplanarak gün ışığının yitirilebileceğini söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 7

KARA DELİK YUTAR MI
Harvard Üniversitesi’nden Richard Wilson, kara delikler hakkında sahip oldukları bilgiler dahilinde Dünya’nın bir kara delik tarafından yutulmayacağını söyledi.

Misafir 28 Mayıs 2007 14:57

Sarkozy'nin şikayetçi olduğu karikatüristin Türkiye karikatürü ilgi gördü

Karikatürlerinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi genellikle kafasının çevresinde sinekler uçuşurken çizen ve Sarkozy tarafından Le Monde gazetesi yönetimine defalarca şikâyet edilen karikatürist Jean Plantu, bu kez de Sarkozy'nin Türkiye'yle ilgili muğlak tavrını ve düştüğü zor durumu konu etti. Karikatür, gazetenin birinci sayfasında yayımlandı. Çizimde Sarkozy'nin giysisi ve sarık, 1970'li yılların popüler çizgi roman dizisi "Iznogoud"dan esinlendi. Goscinny'nin imzasını taşıyan dizide "Büyük Vezir Iznogoud" Bağdat halifesini öldürüp yerine geçmeye çalışan soysuz bir veziri temsil ediyordu.

kambis 28 Mayıs 2007 23:15

1-

İstanbul'da bu yollar kapalı
Bugün, 19:45
İstanbul'un fethinin 554. yıldönümü dolayısıyla yarın düzenlenecek tören nedeniyle bu akşamdan itibaren bazı yollar trafiğe kapatılıyor. Kapalı yollar ve alternatifleri şöyle:

--------------------------------------------------------------------------------

Haber7 - İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bazı yollar, bu akşam saat 22.00'den, yarın yapılacak kutlama törenlerinin bitimine kadar trafiğe kapanacak.
Bu süre içerisinde Fatih 10. Yıl Caddesi, bu caddenin Seyitnizam Caddesi ile birleşmiş olduğu noktadan Prof. Muammer Aksoy Caddesi ile birleştiği yere kadar olan bölümü, Belgradkapı yolu Göğüs Hastalıkları Hastanesi önü, Asım Kazancıgil Caddesi kesişim noktası ile Silivrikapı Hisaraltı Sokak, trafiğe kapalı kalacak.
Sürücüler için önerilen alternatif yollar ise şöyle:
''Topkapı istikametinden gelenler Mevlanakapı'dan Zeytinburnu Mevlevihane Caddesi'ne giriş yaparak Davutpaşa-Kazlıçeşme yolundan Seyitnizam Caddesi kavşağından Asım Kazancıgil Caddesi'ni takiben, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi kavşağından Balıklı Kazlıçeşme Yolu Ermeni Hastanesi kavşağı Zakirpaşa Sokak'tan Abay ve Zübeyde Hanım Caddesi'nden Zeytinburnu Belediye Başkanlığı üst geçit köprüsünden Sahil Kennedy Caddesi'ne çıkabilecek.
Yedikule istikametinden gelenler ise Zeytinburnu Belediye Başkanlığı köprüsü üzerinden Abay Caddesi, Zakir Paşa Sokak Ermeni Hastanesi kavşağı, Asım Kazancıgil Caddesi Seyitnizam Kavşağı, Davutpaşa Kazlıçeşme Sokak'tan Mevlanakapı'ya geçebilecek.''

2-

Yörünge oteline adım adım
Bugün, 21:10
Dünya'nın yörüngesinde otel kurmak için görüşmelerini sürdüren iş adamları, 2015'e doğru uzay otelini faaliyete geçirmeyi planlıyorlar.

AA - Sivil uzay havacılığının en önemli destekçilerinden Virgin Grubu'nun sahibi Sir Richard Branson ile uzay otelinin prototipini geçen yıl uzaya fırlatan Las Vegaslı otel kralı Robert Bigelow bu amaçla görüşmelerini sürdürüyorlar.
Virgin Galactic şirketinin operasyon şefi Alex Tai, Amerikan Uzay Cemiyeti'nin 26. yıllık Uluslararası Uzay Gelişim Konferansı'nda yaptığı açıklamada, yörünge otelini kurmak için Bigelow tarafından uzaya gönderilen genişletilebilir modülün kullanımı konusunda temaslarını sürdürdüklerini belirtti.

Las Vegaslı otel kralı tarafından uzaya gönderilen otel prototipine yolcu taşıyacak SpaceShipTwo adlı aracın deneme uçuşlarına gelecek yıl başlanacak.
2004'te uzay sınırına ulaşmayı başaran ilk özel girişim araç SpaceShipOne'ın geliştirilmiş versiyonu SpaceShipTwo iki pilot ve altı yolcuyla uçacak.

Uzay aracı faal olduktan sonraki ilk yıl 500 kadar kişinin taşınması planlanırken, bu uçuşun bedelinin başta 200 bin dolar olması, zamanla 100 bin dolar hatta daha da aşağı inmesi bekleniyor.
Genişletilebilir bir özelliğe sahip olan ve özel bir girişim sonucu ortaya çıkan Genesis 1 uzay modülü geçen yıl başarılı bir şekilde yörüngeye fırlatılmıştı.

Las Vegaslı otel kralı Robert Bigelow tarafından finanse edilen Genesis 1, ileride kurulacak olan benzeri tipte bir genişletilebilir uzay otelinin prototipini oluşturuyor.
İçinde çeşitli böceklerin bulunduğu uzay modülü en az 5 yıl yörüngede kalarak, dayanıklılığı ve yaşanabilirliği ölçülecek. Uzay modülü, yörüngede uçuşan tehlikeli cisimlere karşı koruma amacıyla kurşun geçirmez yeleklerde kullanılan kevlar katmanları ile kaplanmış.

Tamamen özel girişim ürünü "SpaceShipOne", ilk kez 2004'te uzay sınırı sayılan 100 kilometre irtifaya ulaşmıştı.
SpaceShipOne, ABD'de havacılık efsanesi olarak tanınan Burt Rutan ve Microsoft'un kurucularından Paul Allen'ın ortak eseri.

kompetankedi 30 Mayıs 2007 18:03

İstanbul yeniden fethedildi!...
http://www.ibb.gov.tr/IBB/Images/Common/s.gif
Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 554. yılını lazer ve havai fişek desteğiyle Haliç’te yapılan muhteşem bir şölenle kutladı. Kutlamada ışık, su, ses ve görüntü teknikleri kullanılarak İstanbul’un Fethi’nin birebir yaşatılması izleyenleri büyüledi.

http://www.ibb.gov.tr/IBB/Images/Common/s.gif http://www.ibb.gov.tr/IBB/Images/Common/s.gif

İstanbul, Çağ kapatıp çağ açan Fethin 554. yılında Haliç’ten yeniden fethedildi. İslam, Türk ve dünya tarihinin en önemli olaylarından biri olan İstanbul’un Fethi, geçmiş kutlamalardan farklı olarak Haliç’te ışık, su, ses ve görüntü teknikleri kullanılarak birebir yaşatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliği yaptığı kutlamalara Vali Muammer Güler ile 52. Zırlı Tümen Komutanı Tümgeneral Cengiz Arslan da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul’un Fethi’nin 554. Yıldönümü’nü dolayısıyla hazırladığı yaklaşık 1,5 saatlik gösteri, Haliç’i ışık, renk, lazer ve havai fişek cümbüşüne çevirdi. 200 metreye 25 metre ebadında kurulan ve Avrupa’da kullanılan en büyük sudan görüntü perdesi olma özelliğini taşıyan perdeye, kutlamalar için özel olarak hazırlanan “Fetih” filmi, üç boyutlu olarak yansıtıldı. Film sırasında özel alev efektleri kullanıldı ve lazer gösterisiyle Haliç’in tamamı lazer ışıklarıyla kaplandı.

http://sp.ibb.gov.tr/WebPortal/tr-TR/HaberResimleri/fetih_2007_45.jpg

http://sp.ibb.gov.tr/WebPortal/tr-TR/HaberResimleri/fetih_2007_46.jpg

Türkiye’de bir ilk olan gösteriye Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Askeri Müze Mehteran Bölüğü’nün söylediği marşlara ellerindeki Türk Bayraklarıyla eşlik eden İstanbullular, unutulmaz bir Fetih şöleni yaşadılar. 60 fıskiye ile 40 jet nozel sistemi kullanılan kutlamada deniz yüzeyinde müzikle senkronize hareket eden fıskiye ve ışık boyama sistemleri ile rengarenk bir şov gerçekleştirildi. büyük alkış aldı. Kutlamalar yaklaşık 15 dakika süren havai fişek gösterileri ve Haliç’te kurulu su perdesinde Fatih Sultan Mehmet’in atıyla şaha kalkan görüntüsünün yansıtılmasıyla sona erdi.

http://sp.ibb.gov.tr/WebPortal/tr-TR/HaberResimleri/fetih_2007_47.jpg

Başkan Topbaş; “Cumhuriyet Bayramı’nı da çok görkemli kutlayacağız…”

Gösteriyi islemek için Haliç sahillerini dolduran vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Fethi’nin 554. yıldönümünün coşkusunu ilk kez muhteşem bir atmosferde İstanbullularla birlikte yaşadıklarını belirterek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını çok daha görkemli bir şekilde Kız Kulesi ile Boğaz köprüsü arasında yapacaklarını açıkladı.

http://sp.ibb.gov.tr/WebPortal/tr-TR/HaberResimleri/fetih_2007_48.jpg

Böyle özel günlerin yaşatılmasının önemine dikkat çeken Kadir Topbaş, “Bunu hissetmek ve yavrularımıza hissettirmek ve hatırlatmak yöneticiler olarak görevimiz. ‘Milletçe hep birlikte al bayrağın altında birlikte tek vücut olarak bir araya gelelim ve dostluğu, kardeşliği hiçbir zaman sarsmayalım’ diye. Bu fetih kutlaması İstanbullular üzerinde önemli izler bırakacak. Yoğun katılımdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler de “Bayramları artık klasik kutlama tarzından çıkarıp bu şekilde görsel şenliklere dönüştürmek lazım. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çok daha görkemli olacak” dedi. Öte yandan İstanbul’un Fethi’nin 554. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Fetih Resepsiyonu verildi ve Fetih Sergisi’nin açıldı. Gecede Ferhat Göçer de bir konser verdi.

http://sp.ibb.gov.tr/WebPortal/tr-TR/HaberResimleri/fetih_2007_49.jpg

İBBWEB

Misafir 31 Mayıs 2007 13:05

*Mehmetçik 37 Okul Onardı...
http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/okul11.gif
30.05.2007
*Merkez Ve İlçelere Bağlı Okulların Onarımı İçin 108 Bin Ytl Harcama Yapıldı.
*Mehmetçik 37 Okul Onardı.
*Merkez Ve İlçelere Bağlı Okulların Onarımı İçin 108 Bin Ytl Harcama Yapıldı.

Mardin’de jandarma karakollarının bulunduğu köylerde bulunan ilköğretim okulları Mehmetçik tarafından onarıldı. Vali Mehmet Kılıçlar normal şarlarda okulların ihale ile onarılması durumunda 500–600 bin YTL lik bir giderin söz konusu olabileceğini söyledi.

Güvenlik hizmetleri yanında, eğitim sağlık gibi alanlarda da bölge insanın yardımına koşan Mehmetçik Mardin’de 37 ilköğretim okulunun onarımını gerçekleştirdi. Vali Mehmet Kılıçlar Mehmetçik tarafından 108 bin YTL’ ye onarılan okulların ihale yoluyla onarımın yapılması durumunda harcamanın 500-600 bin YTL’ ye çıkabileceğini söyledi. Kılıçlar “Jandarma karakolu bulunan köylerimizde Mehmetçiklerimiz ilköğretim okullarını onarmayı üstlendi. Tahsis ettiğimiz ufak bütçelerle kısa sürede büyük işler yapan Mehmetçiğimize ve komutanlarına teşekkür ediyorum. Çok kısa bir süre içinde 37 ilköğretim okulu onarılarak eğitimin hizmetine verilmiştir. Bunun için 108 bin YTL harcama yapılmıştır. Bu onarımları normal şartlarda gerçekleştirseydik 500–600 bin YTL’lik bir harcama yapmamız gerekecekti.”dedi.

nünü 31 Mayıs 2007 21:01

KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e inen ürünler
Hangi ürünlerde KDV yüzde 8

Gıda maddelerindeki KDV indirimi kademeli olarak yürürlüğe girecek. Bazı gıda ürünlerinde indirimlerin bütçeye yük getirmesi olasılığı nedeniyle uygulama tarihi 2008 olarak öngörüldü.

Örneğin, çikolata ve gazozlu içeceklerde indirim 2008 başından, çay, kahve, deniz ürünleri, salam, sosis, meyve suları gibi ürünlerdeki indirimler 1 Haziran’da yürürlüğe girecek.

İçkili yer kapsam dışı

Otel, motel, pansiyon, tatil köyü, lokanta, pastane gibi yerlerde verilen hizmetlerde de 1 Ocak 2008’den itibaren KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirilecek, ancak otellerde ya da diğer eğlence mekanlarında içilen alkollü içecekler, vergi indiriminin dışında tutuldu. Gazino, bar, diskotek, pavyon, birahane gibi yerler de indirim dışında tutuldu.

KDV indiriminden yararlanacak mekanlar arasında kahvehane, çay bahçesi, çay ocağı, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler bulunuyor. Ancak bu mekanlarda alkollü içkilerin faturalarına indirim yapılmayacak.

KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e inen ürünler

* Tüm çerez ürünleri: Kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, fındık, antep fıstığı, ayçiçek, leblebi, kestane, kabak çekirdeği
* Bitkisel yağlar ve bitkisel gıdalar: Mazı palamut, kendir tohumu, kanola, kitre ürünleri, tüm bitki ekstratları
* Tüm bakliyat ürünleri: Tüm bakliyat ürünleri, kuru fasulye, kuru barbunya, kuru bakla, nohut, mercimek
* Et ve et mamülleri: Büyük ve küçükbaş hayvan etleri, bağırsağı (katkılılar hariç)
* Taze sebze ve meyve: Meyve ve sebze ile suları, konserve, tohum, çekirdek, fide
* Bisküvi, gofret ve unlu mamüller: Değirmencilik ürünleri, yağlı tohum ve meyveler, pastacılık ürünleri, unlu mamüller ve yufka
* Çikolata, şeker, şekerlemeler: Beyaz çikolata hariç, şekerler, şekerlemeler, çikolatalar, gofretler
* Hazır gıdalar: Hazır çorba, pudingler, bulyonlar, soslar, ketçap ve mayonezler
* Konserve gıdalar: Konserveler ve soğutulmuş ürünler, siyah çaylar, bitkisel çaylar.
* Meşrubatlar: Meşrubat, gazoz, kolalı içecekler
* Kahve, Nescafe, çiklet, müsli, kahvaltılık gevrekler

evo 5 Haziran 2007 12:58

TUNCELİ'DE SALDIRI: 7 ŞEHİT

http://www.aa.com.tr/images/stories/KATEGORILER/Turkiye/2011/asker_10.jpg

TUNCELİ - Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1'i ağır olmak üzere 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sivil bir araç ile sivil kıyafetli gelen PKK-KONGRA/GEL terör örgütü mensubu iki teröristin el bombaları ve patlayıcı maddelerle ''intihar saldırısı'' düzenlediği, karakol civarındaki ormanlık araziden de bir grup sivil kıyafetli terör örgütü mensubunun ateş açtığı kaydedildi.
Saldırı neticesinde 7 güvenlik görevlisinin şehit olduğunun bildirildiği açıklamada, 1'i ağır olmak üzere 7 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi.
Açıklamada, karakola saldırı düzenleyen teröristlerden birinin üzerinde patlayıcı maddeler bağlanmış vaziyette silahı ile ölü ele geçirildiği kaydedildi.

a.a.

Misafir 5 Haziran 2007 13:04

Sınıra sevkiyat sürüyor

Irak ve Suriye sınırına komşu olan Mardin'den sınıra askeri araçların sevkıyatı devam ediyor.

Bölgede terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen kara ve hava operasyonları eş zamanlı olarak devam ederken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sınır birliklere tank ve top sevkıyatını sürdürüyor.

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'ndan yola çıkan tank ve top yüklü 30'a yakın askeri TIR, askeri tankerler ve askeri mühimmat dolu kamyonlar, kara yoluyla sınır birliklerine gönderildi. Askeri Tır'lara helikopter ve panzerler eşlik etti.

Saat: 23:03

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık