MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Forum Oyunları (https://www.msxlabs.org/forum/forum-oyunlari/)
-   -   Uykusuzlar Buraya, Gece Sohbetimiz (https://www.msxlabs.org/forum/forum-oyunlari/689-uykusuzlar-buraya-gece-sohbetimiz.html)

Panzehir 17 Şubat 2007 02:00

Aleyküm selam. Senin de gecen hayırlı olsun.

Misafir 17 Şubat 2007 02:02

eyvallah panzehir sağolasın..

arwen 17 Şubat 2007 02:09

sor sor.... dişim ağrıyorr çokkk :)

Misafir 17 Şubat 2007 02:17

geçmiş olsun arw. bi geçmedi senin bu dişinde..

neyse ben gidem artık uyumaya çalışam azıcık kendinize iyi bakın..
cümleten hayırlı geceler..

the encrypted 17 Şubat 2007 02:25

Herkese iyi geceler..Uykusuzlardayız..Bu arada Arwen geçmiş olsun..Diş ağrısı çekmemiş olsamda; çevremde bu ağrıyı çekenlerden sonsuz sıkıntı verdiğini biliyorum.Acil şifalar...

Panzehir 17 Şubat 2007 03:12

İnsan ne ile yaşar acaba? ^o)

the encrypted 17 Şubat 2007 04:05

Fazla derinlere dalmayalım en iyisi...Herkez uykusuz ama uykusuzlar odası bom boş..:$

Kahve molası verdik ama , kahve mahve hak getire..:$

the encrypted 17 Şubat 2007 07:02

Uykusuzlara uğradım kimse yok..Saat 7 olmuş.Kahve yok sigarada kalmadıı..:$

the encrypted 18 Şubat 2007 01:54

uykusuzları kimse sevmiyo galiba..burası yine boş, uykusuzlar değil yalnızlar rıhtımı mübarek..

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 02:31

burada saat 01.30-- orada saat su anda kac acaba??? sorabilir miyim???
benim de uykum kacti..yanindan gecerse yakala, geri gönder, olur mu???

Misafir 18 Şubat 2007 02:46

02.47

olur gönderirim ..

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 02:53

aramizda yaklasik olarak 1 saat 10 dakika varmis.. pek de uzak sayilmayiz komsuuuuu...ben almanyada stuttgarttayim..sen nerdesin acaba???

Misafir 18 Şubat 2007 03:03

bende İstanbul'dayım
yaşadğm yeri çok sevyrm.. sen? :D

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 03:08

gurbetteyim..nasil olsun??alistik artik..ama yine de izmirimi özlüyorum.. istanbul da da üniversite yillarimda kaldim..severim..

Misafir 18 Şubat 2007 03:13

hmm istanbul güzldr gerçektn
Ülkemzn heryeri güzel tabii doğusundan batısına
kıymetini bilmek gerek
italyada teyzemler var bnmde ordan farkı yok buranın diolar
ama bna hiç inandrcı gelmiyor pP

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 03:17

aslinda bir yerde haklilar .istanbul kücük avrupa sayiliyor.. ama yasam standartlari inan cok farkli.italyayi bilmem ama, almanya da insan degeri cok yüksek..konforlu yasiyorsun burada..sistem her seyi otomatiklestirmis..daha giris yapar yapmaz, kayitlaniyorsunuz ..ama tr de bu imkansiz..hala kimligi olmayanlar var orada..öyle degil mi??
ben tr den sinavla almanyaya türkce ögretmeni olarak geldim..

Tarkan4407 18 Şubat 2007 03:25

Aslında mesleğin güzelmiş. Yabancı bir ülkede Türkçe öğretmeni olmak.. Belki bende birgün yabancı bir yerde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olurum. Ama memleket hasreti çekilir mi? İşte sanırım bu çok zor..

Misafir 18 Şubat 2007 03:26

gerçekten gurur verici bi meslek .. öğretmenlik
ne yazıkki ülkemizde böyle üzücü olaylar oluyor kimliksizlik gbi
yani herkes ister rahat yaşam , insana değer verilsin
ülke gerçeği bu
biz sadece konşmakla yetnyrz aramzda
her bakmdan kısıtlama var ülkemizde daha çok imkansızlık diyelim (:
sonumuz ne olur bilinmez ama şükretmeyi bilmemiz grk
daha vahim olan ülkeler var..

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 03:27

haklisin .hasretlik zor, ama , alisiyor insan... zaten 5 yillik süreyle gönderiliyorsun , sonra dönmek zorundasin..

Tarkan4407 18 Şubat 2007 03:34

sonumuz ne olur bilinmez ama şükretmeyi bilmemiz grk

kilit kelime işte bu. Ah birde yapabilsem....

Misafir 18 Şubat 2007 03:38

neden
bence isteynce herşey olur (((:

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 03:40

evet..sükretmek gerek..cünkü meslegim geregi, o kadar cok kisiyle irtibat halindeyim ki, ögrencilerim, velilerim, arkadaslarim, komsularim, meslektaslarim...vs..
cok daha zor durumda olan insanlar taniyorum...
ve cok sükür diyorum her sabah uyandigimda, her gece yatarken...

Tarkan4407 18 Şubat 2007 03:43

Bilmiyorum ama şükretmek istediğimde sanki kendimi kandırmaya çalışıyormuşum gibime geliyor. bunu bir türlü söküp atamıyorum..

Misafir 18 Şubat 2007 03:44

haklısınız
öğretmenlik gerçekten zor ve kutsal bir meslek
yılmamak sabretmek gerekir
eğitmekte güzel öğretmekte (:

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 03:46

evet.ögretmenligin temeli, sabir ve sevgiye dayanir..insanlari seven, özellikle de cocuklari seven, basarir.. sizler, ne is yapiyorsunuz??

Tarkan4407 18 Şubat 2007 03:48

İşin kötü yanı kafamdaki bu gibi olumsuzluklarla ilerde nasıl bir öğretmen olurum? nasıl öğrenciler yetiştiririm Bunlar beni çok korkutuyor. Sanırım yanlış bölümde yanlış yerde yıllarımı tükettim.

Misafir 18 Şubat 2007 03:50

kasiyerlik yapıodum ayrıldım
össye hazrlanyrm
ama yakn bi zmnda işe başlıcam yine dd

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 03:50

bu kadar karamsarlik niye?? hangi bölümdesin??
inan, is basa düsünce, karsinda merakli gözlerle sana bakan, bilgiye ac cocuklar oldu mu, mecbursun, kendini unutmaya ve onlara yararli olmaya...

Panzehir 18 Şubat 2007 03:53

DipnoT 1: Şükretmek acı olaylar karşısındaki duygularınızla bütünleşmesin... Önemli olan acı olayları, acı yaşantıları duymadan / görmeden şükredebilmek...

Dipnot 2: Öğretmenlik kutsal meslektir elbet. Hakkını vermek için de sabır, irade, dirayet, azim, hırs lâzım. Allah yardımcın olsun.

Tarkan4407 18 Şubat 2007 03:55

Edebiyat bölümündeyim. Ama karamsar olmamın sebebleri çok farklı. Belki buda var ama. bazen insan hayatının sadece 22 yıl olmasını o kadar çok isterdim ki. Neden insanlar hayata bu kadar bağlı Nasıl bir tat buluyorlar anlayamıyorum...

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 03:58

hayati ISKALAMA lüxümüz yok ki... hayatin ucundan tutmak zorundayiz...ama hayattan zevk almak, herkese göre degisir.. bu, insanlarin HAYAT ANLAYISI ile ilgilidir, diye düsünürüm.. mesela benim icin HAYAT: temelinde insan sevgisiyle , ögrenmek ve ögretmektir....ögrenmeden ve ögretmeden gecen bir günümü yasanmamis sayarim.. o nedenle buna cok dikkat ederim..

Tarkan4407 18 Şubat 2007 04:02

Alıntı:

Panzehir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 352419)
DipnoT 1: Şükretmek acı olaylar karşısındaki duygularınızla bütünleşmesin... Önemli olan acı olayları, acı yaşantıları duymadan / görmeden şükredebilmek...

Dipnot 2: Öğretmenlik kutsal meslektir elbet. Hakkını vermek için de sabır, irade, dirayet, azim, hırs lâzım. Allah yardımcın olsun.

İnşallah arkadaşım. İnşallah...

Panzehir 18 Şubat 2007 04:03

İnsan ne ile yaşar..?

Bunun cevabını verebiliyorsan hayattan tad alabilecek kapasiteye / bilgiye / heyecana /meraka sahipsin demektir...

Karamsar olmak insana faydadan çok zarar getirir arkadaş. : )

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 04:08

bir siir geldi aklima:
aci icinde kivranan bedenim cökmüs.
derdim SIR küpünü tasiriyor...
yoksa ben...yoksa ben...
derdimi seviyor muyum gülüm???
elim karbonmonoksit kulesinde
gözümde aglamakli bir ISLAKLIK
adimlarim gecenin kalbini eziyor
havada caresizligin verdigi agirlik..
sabahi getir Rabbim!kabusu al götür benden..
masumlar panayirinda bana da bir yer ayir..
ama biliyorum,
kac YILDIZ SACILMIS GÖKYÜZÜNE....

seklinde...aklimda kaldigi kadariyla...

Panzehir 18 Şubat 2007 04:11

İyi geceler hepinize. Gerçi sabah oldu, saat 04:10.. Şahsen belim iflas etmek üzere, yatmam, uyumam lâzım. Herneyse iyi sabahlar veya iyi uykular. Esen kalın, zamanı değerlendirmesini bilin / bilelim. : )

Tarkan4407 18 Şubat 2007 04:11

Benim için hayat...Acaba çok fazla şey mi istiyorum bilmiyorum. Ama dış dünya beni gerçekten çok korkutuyor. İnsanın yüreğindeki hayat ateşini söndüren kocaman bir buz kütlesi gibi.

Alıntı:

Panzehir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 352438)
İyi geceler hepinize. Gerçi sabah oldu, saat 04:10.. Şahsen belim iflas etmek üzere, yatmam, uyumam lâzım. Herneyse iyi sabahlar veya iyi uykular. Esen kalın, zamanı değerlendirmesini bilin / bilelim. : )

İyi geceler arkadaşım. Yazdıkların için teşekkür ediyorum..

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 04:17

iyi geceler PANZEHIR.. yarin görüsmek üzere...kendine iyi bak..

tarkan..yine siirle cevap verecegim sana:
görüyor musun kuslarin heyecanini?
duyuyor musun mutluluk sarkilarini?
insanlara tepeden,agac dalindan,balkondan, catidan bakarken
ne kadar da umursamazlar?
biz de HAYATA böyle bakmaliyiz gülüm...
HAYATA, yani bizi giderek cenderesinde SIKAN
ve canimizi cikartmak icin
firsat kollayan hayata...(alinti)

Tarkan4407 18 Şubat 2007 04:23

Yanlış anlamanı istemem Şiirler gerçekten de çok güzel. 4 yıldır o kadar çok şiir okudum ki Ama hepsi farklı şeylerden bahsediyorlardı. Yada ben anlayamadım şiirin dilinden.

Hayatı yaşamak için elime o kadar çok fırsatlar geçtiki. Ama her seferinde zarar gördüm. Özellikle son 6 ayda o kadar çok hatalar yaptım ki Artık değil şükretmek elimi açıp dua bile edemiyorum.

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 04:25

kendine dayanacak bir dal mi bulamadin yoksa?? ya da güvendigin daglara karlar mi yagdi ??

Tarkan4407 18 Şubat 2007 04:39

Bir öğrenci düşün. Hayır demesini bilmeyen. Yani ufacık bir rüzgarın bile savurmaya gücü yettiği kuru bir yaprak gibi. İşte böyle bir öğrenci.
İstemesede o rüzgar en olmadık yerlere sürüklüyor öğrenciyi. Affı olmayan yerlere.

Şimdi nasıl başını kaldırıpta geçmişiyle hesaplaşsın? nasıl özür dilesin Nasıl hayatla barışsın? Buna yüzü yeter mi? İstemesede bilerek yaptığı büyük suçların affını nasıl istesin?

"Güvendiğin dağlara karlar mı yağdı" Burda aslında dağ olan benim. Güvenilen bir dağ. Ama üzerine karlar yağdığından kimsenin haberi bile yok.

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 04:44

hatalar insanlara mahsusdur....

ama her insan ikinci bir sansi hak eder.. bunu asla unutma..
önemli olan, yapilan hatalardan ders almak ve hatalari tekrarlamamaktir..

bir söz var: BATAN GÜNES ICIN AGLAMAYIN...YENIDEN DOGDUGUNDA NE YAPACAGINIZA KARAR VERIN...

Tarkan4407 18 Şubat 2007 05:03

Bütün çabam bütün isteğim güneşin yeniden gök yüzünde olmasını sağlamak. Ama önce özür dilemeyi af dilemeyi öğrenmeliyim. Bunu başaramazsam hayat boş ve anlamsız olmaya devam edecek.
Herkesi kaybedebilirsin. Arkadaşların eşini dostlarını aileni.. Ama seni yaratanı kaybedince işte o zaman herşey bitiyor. İşte o zaman yalnız kalıyorsun. Niye ondan af dileyemiyorum neden ellerim geri düşüyor anlamıyorum. Yaptıklarımın yükü sanırım ağır geliyor. Daha da kötüsü bütün yükü sırtıma yükleyenin bir akraba olması.. Yazdıklarım belki çok fazla şey ifade etmiyor. Hiç görmediğim tanımadığım bir insandan bile korkuyorum işte.
Yazdıkların gerçekten beni çok düşündürdü. Özellikle güneşin yeniden doğabilecek olması. Teşekkür ediyorum. bunu defterime yazacağım. Çünkü onlara çok ihtiyacım var..

nisan_yagmuru 18 Şubat 2007 15:44

begendigine sevindim arkadas.. yine begenecegini umdugum bir söz geldi aklima:
CAN duragini ariyorsan ey can, durak da sensin, can da sensin..bir lokma ekmekse pesinde kostugun,elbet, ekmek de sensin... eger AKIL erdirebiliyorsan bu sözün SIRRINA , bil ki, her ne ariyorsan,aradigin ancak SENSIN....(IDEAL--MEVLANA)

Tarkan4407 18 Şubat 2007 16:25

Biliyormusun bugün aslında tüylerimi diken diken eden çok ilginç bir şey yaşadım. Bilmiyorum acaba ben mi gözümde büyüttüm yoksa beni yaratan, aradığım ışığı umudu mucizevi şekilde bana mı verdi hala anlamış değilim. Ama hala ellerim titriyor.

Dün gece kim ne yazarsa yazsın yüreğimdeki karamsarlığı o kadar ısrarla savundum ki. Tıpkı küçük bir çocuk gibi. Söz dinlemeyen bir çocuk. Sabah olunca elime bir kitap aldım. Nazan Bekiroğlu'ndan bir kitap. Adı Yusuf ile Züleyha. Kitabın ilk sayfası. Aktarıyorum:

ışıklı nisan yağmuru
ne kadar Allah'tansa
mülk gibi söz de ve aşk da O'ndan.
hiçbir yol O'ndan özgeye çıkmıyor aslında, gönül tahtına ondan özge sultan olmuyor.
Değil mi ki her şey O'ndan..

Kitabı ilk sayfada bıraktım. İnternete girdim. kimlinle yazıştığımı ve neler yazdığımı okudum. Sonra tekrar tekrar kitaba baktım. İnanılır şey değil.

nisan_yagmuru 20 Şubat 2007 21:37

hayatta hic bir sey tesadüf degildir arkadasim... vardir bunda da bir hayir..
ama nisan yagmurlari, bereket getirir insaallah sana...

yagmur, herkese yagar,
ama cok az insan tutar , yagmurun ellerini..
onca sarki, onca film, onca roman,
ama sevmeye yetmez herkesin kalbi...

arwen 22 Şubat 2007 03:09

yine pek kimse yok yaww..canım sıkılıyor forumla iyice bütünleştim :)

MaKaLeLe 22 Şubat 2007 03:12

arwen sen forumla bütünleşeli çok olmus yavv mesaj sayısı 17.100 e vurdu yazarken insanın kolu ağrıyor:D

sunnysun 22 Şubat 2007 03:15

aynen bende öyle ,bu aralar en çok uykusuz kalan benim sanırım altta ki komşu öldü ölecek diye bekliyolar korkuyorum yaaa....her gün kuran okunuyo naapcam bilmiyorumgüneş doğana kadar ayaktayım işte..:((((

arwen 22 Şubat 2007 03:18

Alıntı:

makalele81 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 358982)
arwen sen forumla bütünleşeli çok olmus yavv mesaj sayısı 17.100 e vurdu yazarken insanın kolu ağrıyor:D

yaw sorma valla sıkıldıkça ekliyorum başka hiç birşey yapmıyorum :) kafayı yedim galba ben birde başka yerlere baksam forumda sonum ne olur bilmiyorum :)

MaKaLeLe 22 Şubat 2007 03:22

SENİN SONUN BELLİ BU GİDİŞLE MSXLABSTA NASIL EKLEME YAPILIR?
NASIL BU KADAR MESAJ ATILIR VE NASIL HERKES TARAFINDAN SEVİLEN Bİ ÜYE OLUNUR ADLI 3LEME KİTABI YAZIP PİYASAYA ÇIKARCAKSIN VALLA KAPIŞ KAPIŞ GİTÇEK SÖYLEYEYİM SANA
:D

Saat: 20:38

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık