![]() |
Zenolu SÜLEYMAN BAŞTÜRK Dostum can dostum Dost can dost olan Süleyman Baştürk... Bir bakmışsın. Zaman akıp gitmiş Saçlarımızda gözlerimizde Yüreğimizde izleri. Hangi güç durdurabilir ki Can dostluğu arkadaşlığı İnsan yaşadıkca yeryüzünde Bir şeyler mutlaka hatırlar. Hiç bir şey unutturamaz. Dost can dost. Süleyman Baştürk,ü Yüce allah her insana. Süleyman Baştürk gibi dost nasip etsin. Muhsin Yener |
Macera Küçüktüm, küçücüktüm, Oltayı attım denize; Bir üşüşüverdi balıklar, Denizi gördüm. Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı; Kuyruğu ebemkuşağı renginde; Bir salıverdim gökyüzüne; Gökyüzünü gördüm. Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım; Para kazanmak gerekti; Girdim insanların içine, İnsanları gördüm. Ne yardan geçerim, ne serden; Ne denizden, ne gökyüzünden ama... Bırakmıyor son gördüğüm, Bırakmıyor geçim derdi. Oymuş, diyorum, zavallı şairin Görüp göreceği. Orhan Veli Kanık |
berduşun karısı tozuttum yılları ergen bahçem olmadı hiç bülbülüydüm sakasıydım serçesiydim annemin tünemeden dal arası ah evim ah ocağım aşk imiş adı çocukluğuma bir damla bal oldum berduşun karısı tozuttum yılları katlandım bir oda üç yıl üç bebe çocuktum utanırdım soyundum köşe gizlice neeerden bileceksin adamım öyle yaşardım seninle neden sevdin beni el insanı gibiydin allaha ayan gözlerin şimdi sevmiyorlar beni yabancımsın öyle bakıyorsun artık ya ben ya ben nasıldım ayalindim sen işin zevkinde hissetmezdin adamım her lahza yaşanan her şeye çıra gibi yanardım şehir senindi gün boyu akşama çün gezerdin pencereden bakar geçen her ana ağıtlar yakardım bil duy artık canım yanıyor canım içim bomboş bu gün yine yalnızım aha şuramı delip geçiyor zaman yaşıyorum işte sessiz sedasız yarın da öbür gün de sonraki gün de yine bir başıma olacağım yanılır gelir birileri ya da giderdik birilerine sen sen... hep utanırdın benden bakmazdın yüzüme ünlerken inlerken sana başın dönmezdi dem almazdın benden yana biliyor musun sen utandın ben hiç utanmadım senden düşlerde sabah körlüğü sesler geliyor sokaktan açmazsın bilirim kaldırırsın yataktan üstün başın yüzün ağzın yine limelenmişsin soğan kokuyorsun tutunuyorsun bedenime çivi gibi batıyor parmakların yağlı saçların dikenleşmiş sakalın belli canın istiyor beni değil mi anason kokuyor aşkın doymuyorsun zıkkıma içersin yine birazdan hırlar ağzında adım sen bilmezsin serseri zehirdir haramdır sana helal saydığın tadım uyan uyan da sor aleme ben kimim ben neyim nedir adım... biliyor artık herkes sen bilemezsin ulan ......................... benim adım... Mehmet Necip ÖZMEN... |
Doğum günün kutlu olsun Uzaktan yazarim bu siiri sana Yanimda yoksun öpeyim be ana Darilma gelemiyorum diye yanina Dogum günün kutlu olsun, nice yillara Unutamam ana yaptigini senin bana Sacini süpürge ettin benim yoluma Yanimdaydin her agladigimda Dogum günün kutlu olsun, nice yillara Her derdimize bir derman buldun Cocuklarin icin hep calistin, kosturdun Simdi Nenelik yapiyorsun torunlara Dogum günün kutlu olsun, nice yillara Bizleri her kötülükten geri tutun Ama sen Ana, sen kendini unuttun Simsiyah sacini beyaza tutturdun Ellerinden öperim, dogum günün Kutlu olsun nice yillara! ! ! ! SUAT ATAR |
Niçin Solgun Giysilerim Niçin solgun giysilerim sallanır bir bayrak gibi? Ara sıra kötücül müyüm yoksa her zaman iyi miyim? İyiliği mi öğreniriz yoksa iyiliğin maskesini mi? Kötücül beyaz değil midir gül çalısı ve siyah değil midir iyiliğin çiçekleri? Kim belirler adları ve numaraları sayısız masumlar için? Pablo Neruda Çeviren: İsmail Aksoy “Sorular Kitabı”ndan |
RESIMLER Sen degiştin, resimlerin hiç degişmedi Nasıl seviyorum bilmezsin şu albümü Resimler yalancı degil, resimler olmuyor, Aslında acı olan şey; sevgilerin ölümü Sahte renkler yerini gölgelere bırakmış Resimlerde siyah beyaz gözlerin, dudakların İşte bak! ellerin ellerimi arıyor Resimlerde besbelli anlatamadıkların Şimdi bir çerçeveden gülümsüyorsun bana Hatırlıyor musun bu resmin çekildigi günü Bakışların ne kadar duygulu, ne kadar sıcak Anlıyorum neler düşündügünü. Bir başka resimde biraz kederlisin Hüzünlü bir şarkı dökülüyor dudagından Şimdi senden çok uzak bir şehirde Seni seyrediyorum bir albüm yapragında Bu karanlık yoktu, bir zaman sen vardın Yaşamak cömertce sundugun bir ışıktı Sen degiştin, onlar hiç degişmedi Resimlerin senden vefalı çıktı.. ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN |
Gözlerin İstanbul Oluyor Birden Seninle bir yağmur başlıyor iplik iplik, Bir güzellik doğuyor yüreğime şiirden. Martılar konuyor omuzlarıma, Gözlerin İstanbul oluyor birden. Akşamlardan, gecelerden, senden uzağım Şiirlerim rüzgardır uzak dağlardan esen Durgun sular gibi azalacağım Bir gün, birdenbire çıkıp gelmesen. Şarkılarla geleceksin, duygulu, ince Yalnız gözlerime bak diyeceksin. Ellerim usulca ellerine değince Kaybolup gideceksin Bir elim seni çizecek bütün pencerelere Bir elim seni silecek. Kalbim: Ebemkuşağı; günde bin kere Senin için yeni baştan can kesilecek. Ne güzel seni bulmak bütün yüzlerde Sonra seni kaybetmek hemen her yerde Ne güzel bineceğim vapurları kaçırmak Yapayalnız kalmak iskelelerde. Seninle bir yağmur başlıyor iplik iplik, Bir güzellik doğuyor yüreğime şiirden. Martılar konuyor omuzlarıma, Gözlerin İstanbul oluyor birden. Yavuz Bülent Bakiler |
Şimdi Sen Söyle…. Şiirlerimde ne var biliyor musun? Sen varsın…. Dostluğun var.. Sevinçlerim, umutlarım. Ayrılıklarım var…. Şiirlerimde hüzünlü şarkıların melodileri var.. Şiirlerimde martı jonatha’nın Pike yaparken duyduğu korkunç haz var….. Şiirlerimde adresi yazılmamış mektuplar, Bestelenmemiş şarkılar…. Şiirlerimde yaşanmış / henüz yaşanmamış Yada yarım kalmış sevilerim var… Şiirlerimde göndermeye vakit bulamadığım, Yada az bulduğum bir tık var. Şiirlerimde en kahredici anlarımda….. Yaşamın güzel günlerin müjdecisi var… Şiirlerimde doğurgan arkadaşlarımın.. Yorumları var ….. Tanrının sana çok, bana az olarak verdiği bu yetiyi Burada bırakayım mı….. Şimdi sen söyle…. Ey dost.. Susayım mı? Duygularımı linç edeyim mi? Aygül Ece -------------------------------------------------------------------------- Başımı Koyup Ağlayabileceğim Bir Omuz Lazım Şimdi Bana Başımı koyup ağlayabileceğim bir omuz lazım şimdi bana Ansızın kapıldığım bu duygudan çekip kurtarmalı beni Hep derler ya; Unutmanın en iyi yolu yeni bir merhabadır diye Anında keser ya dişin ağrısını alkol. Rızam olmasa da, Belki yeni bir kadeh uzatmalı hayat bana Suat Sağlam ------------------------------------------------------------------------- |
Baharım Olsan bir ses bir ışık hatta, bir renk olup girsen kalbime. maviler,pembeler,yeşiller dans etse, tutuşup elele pamuk bulutlara gizlesem seni. bilmese görmese duymasa kimse. sonra bir gün bir dokunuş bir gülümseme hatta, bir buse olup insen yeryüzüne. yüreğime alsam seni baharım olsan yeniden zamansız açsa, tüm çiçekler hazan bahçemde... 23.02.2006 Seher Ercan |
Sabaha Kadar Şu şairler sevgililerden beter; Nedir bu adamlardan çektiğim? Olur mu böyle, bütün bir geceyi Bir mısranın mahremiyetinde geçirmek? Dinle bakalım, işitebilir misin Türküsünü damların, bacaların Yahut da karıncaların buğday taşıdıklarını Yuvalarına? Beklemesem olmaz mı güneşin doğmasını Kullanılmış kafiyeleri yollamak için, Kapıma gelecek çöpçülerle, Deniz kenarına? Şeytan diyor ki: 'Aç pencereyi; Bağır, bağır, bağır; sabaha kadar.' Orhan Veli Kanık |
| Saat: 05:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık