![]() |
|
Aşkımı Kaybettim Hükümsüzdür Bugün hiç olmadığım kadar yalnızım Ne rüzgar okşuyor saçlarımı Ne yıldızlar göz kırpıyor artık bana Düşün bir dağ başında yalnız bir taş Ya da yangından sağ çıkmış bir ağaç İşte öyle... Bugün hiç olmadığım kadar yalnızım Suyu zehirli bir kuyunun başındayım Susuzluktan çatlasa da dudaklarım İçmeyeceğim Sırf sana inat olsun diye yaşayacağım Dört elle sarılacağım hayata Boş vermeyeceğim işte Yüreğim acıların kını olsa da Hasretlik bir bıçak gibi kemiğime saplanıp Debelendikçe acı verse de Duymazdan geleceğim acıları Yasaklı bir şiir gibi kaçırsan da gözlerini Benden Ben ki o şiiri ezbere bilirim Ve hiç olmadığım kadar yalnız olsam da Tüm açık kalplere ilan veriyorum Vuslatsız sevdalarda "AŞKIMI kaybettim hükümsüzdür" |
Üzüntü aşk ve sen Üzüntü: parmaklarda yanan bir sigara Üzüntü: boşlukta belki bir nokta Üzüntü: mimikte gerginlik, kaşta eğiklik Üzüntü, üzüntü tarifi söylenemedik. Aşk: hikaye bugün bilinmeyen Aşk: bir şarkı dillerde söylenen Aşk: yalan yalançılarda yaşayan Aşk, aşk tarifi bilinmedik. Sen: anlaşılmazsın benim çözemediğim Sen: sevdiğim fakat sevilmediğim Sen: kedersin benim bildiğim Sen, sen güldürmezsin. |
BİR MEDRESELU' DAN BİR MEKTEPLU' YA Yirmi yıldır Beypazar' da ihkakı hak eyleriz Yalan bilmez dolan bilmez hakkı intak eyleriz . http://www.siirparki.com/babul.gif Riyakarın düzenbazın pespayenin yaftasın Alnının ta şakkına hemen ilsak eyleriz . http://www.siirparki.com/babul.gif Mazlum ile bileyiz biz gedalarla bileyiz Sen nara ur ya hak deyu biz iltihak eyleriz . http://www.siirparki.com/babul.gif Çün nazire bünyad ettik sehamı kazaya biz Maziyi berbadeyledik hali firak eyleriz . http://www.siirparki.com/babul.gif Nef' iye üstad olduk destur deyip İsmet' e Rehi hak da çün tabible hep iftirak eyleriz . http://www.siirparki.com/babul.gif Sen hıyarı tasrif eyle hemen babı tefes'ülden Tabibanız hep ol babdan biz iştikak eyleriz . http://www.siirparki.com/babul.gif Gazabından İsmet' in hazer eyle Sıtkı' ya Bizde anı tenzih eyler pakü berrak eyleriz . |
Takvimdeki Deniz Hasreti denizlerin, Denizler kadar derin Ve o kadar bucaksız... Ta karşımda, yapraksız, Kullanılmış bir takvim... Üzerinde bir resim: Azgın, sonsuz bir deniz; Kaygısız, düşüncesiz, Çalkanıyor boşlukta. Resimdeyse bir nokta: Yana yatmış bir gemi... Kaybettiği âlemi Arıyor deryalarda. Bu resim rüyalarda Gibi aklımı çeldi; Bana sahici geldi. Geçtim kendi kendimden, Yüzüme, o resimden, Köpükler vurdu sandım; Duymuş gibi tıkandım, Ciğerimde bir yosun. Artık beni kim tutsun? Denizler oldu tasam. Yakar, onu bulmazsam, Beni bu hasret, dedim, Varırım, elbet, dedim, Bir ömür geze geze, Takvimdeki denize. Ne var, bana ne oldu, Odama nasıl doldu, Birdenbire bu meltem? Ve dalgalandı perdem, Havalandı kâğıtlar. Odamda kıyamet var! Ah yolculuk, yolculuk! Ne kadar baygın, soluk, O gün bizde betbeniz; Ve ne titrek kalbimiz Ve eşyamız ne küskün! Yola çıktığımız gün, Bir sıraya dizilmiş, Gözyaşlarını silmiş, Bakarlar sinsi sinsi. Niçin o ânda hepsi, Bir kuş gibi hafifler, Arkadan geleyim der? Niçin o güne kadar, Dilsiz duran ne kadar Eşya varsa dirilir, Yolumuza serpilir? Ufak böcekler gibi, Gezer onların kalbi, Üstünde döşemenin. Bir gizli didişmenin Saati çala o ân; Birden bakar ki, insan, Her şey karmakarışık. Ayırmak olmaz artık Bir kalbi bir taraktan; Ve kalb, ağlayaraktan, Çekilir geri geri, Terkeder bu mahşeri. Bu mahşerin içinden O gün ben de geçtim, ben; Nem varsa, evim, anam, Çocukluğum hatıram Ve ne sevdalar serde, Bıraktım gerilerde, Kaçar gibi yangından. Rüzgârların ardından, Baktım da süzgün süzgün, Kurşun yükünü gönlün, Tüy gibi hafiflettim, Denize hicret ettim... 1931 Necip Fazıl KISAKÜREK |
|
Sayıklamalar Bırak gideyim, Hem nasıl ustalığım?.. öyle değil Kayıplarım!? Usulca bir köşede... Hem nasıl şaşkınım?.. yok yok Öyle değil... Sevincimi bırakın bir, yeter ustalığıma mutluluğum?.. yok öyle değil. Yetisi doğuştan bıraktım zaten... Hem nasıl sevinçliyim?.. hem ustalığım yok yok öyle değil... Bırakın gideyim. Nicedir aşıktım, ustaca da Nasıl tükenirmiş yeryüzü? Değil değil ten değil Hem nasıl ustalığım? Karanlığım, sevincim Yok yok öğle değil... Ümitlerim, yahu niye yoksun?.. Rastlamışken kendime Tam da rastlamışken, unuttuğum her yere Hem ben nasıl aşıktım öyle? Ustaca?.. yok yok öyle değil Benim özgürlüğüm, öyle değil... |
SEVGİLİ sevgili gideli uzun zaman olmuştu genç kız onunla beraber, dönecegi günü sayıyordu sevgilim gelecek diye yataga uzandı gözlerini kapatıp uykuya dalmak istedi bir gün daha eksilsin diye bu gecede içinde bir sıkıntı vardı anlamını bilmedigi bir sıcaklık hissediyordu yatagında kalkıp yüreginin sıcaklıgını söndürsün diye bir koca bardak su içti sonra yataga uzandı ama odadaki eşyalar sanki üzerine geliyordu bütün telaşıyla kalkıp üzerine bir örtü alarak balkona çıktı gecenin ayazını yüzünde hissediyordu ama içindeki sıkıntı gecmiyordu neydi ona bu kadar acı veren aklına güzel şeyler getirmek istedi sevgiliyi düşündü kır çieçekleri arasında elele dolaştıgı bahceleri yagmurlu gecede ıslanmayı aldırmadan sokaklar boyu gezdiklerini hatırladı onunla oldugu zamanlarda hiç düş kırıklıkları yaşamamıştı gözlerinden yaşlar hiç düşmemişti üzmemişti sevgili onu bunları düşünerek uykuya daldı gözlerine actıgında sabah olmuştu kocaman bir sessizlik kaplamıştı eve bu sabah hiç ses yoktu kuşlar bile ötmüyordu her sabah gülümseyen annesi yoktu karşısında kimse genç kızın gözlerine bakamıyordu sonra genç kız kötü bir şeyler oldugunu anladı kalbi yerinde fırlayacak gibi carpıyordu aklından gecenlerin olmasın diye tanrıya dua ediyordu evet sevgili vurulmuştu o ayazlı gecede şehit olmuştu genç kızın yanaklarından yaşlar süzüldü sevgili onu ilkkez aglatmış ilkkez üzmüştü olmaz diyordu dogru deyil sevgili gelecek ve beraber elele kır çiçekleri arsında yürüyeceklerdi söz vermişti onu bırakmıyacaktı............. |
Git Artık Lanet olsun, Bırak elimi / hissedemiyorum seni.. Eskisi gibi değil sıcaklığın matlaşmış gülüşlerin, yalana bulanmış göz bebeklerin.. Sen bana dokununca terlerdim ben, Dikenleşir her yanım / ıslanırdı avuçlarım.. Sen bana dokununca başlardı, bu üstünde sevişmelerim.. Lanet olsun, Bırak elimi / cehennem ol git artık düşlerimden, Söyle / kalmadı verecek, Ne istiyorsun ki gülüşlerimden. Bak kuşlar bile yok tepemizde, Her daim dönüp duran, cıvıldaşan, sevişen.. Neydi aradığın bu fakir yürekte, Neydi bulamadığın. Oysa çocuklardan bahsediyordun, bir düzine.. Kız erkek / sarı, siyah / sana, bana benzeyen. Lanet olsun / git artık.. Yüzün ele veriyor içini Saçlarında başka baharların esintileri, Gözlerinde galibiyetin sevinçleri.. Kazandım sanma.. Bu bir savaş değildi benim için, Kuşanıp kılıç kalkan savunmaya geçtiğim. Kaybedini ben değilim yani.. Lanet olsun / git artık. Hep aynı / yalan yani.. Ama bilesin, bedduaların seninledir, Dilerim / elin değmesin bir çiçeğe, Her sevdan kara zindan olsun gönlünde, Dilerim / yağmurlar uğramasın tarlalarına, Ümitle ektiğin tohumlar yeşermesin Aç tavuk olasın darı ambarına.. Dilerim / yaş yerine kan akar gözlerinden, Sevdanın veremine bulaşsın nemrut yüreğin, Zebaniler beklesin kapılarında, Dilerim / derman kalmasın dizlerinde.. Sürünesin yıkıp geçtiğin yüreklerin peşinde. Hiç bir yolun aydınlığa varmasın, Hep karanlık olsun gündüzlerin.. Gecelerin / kabus uykularında barınsın, Dilerim, ayyaş bir yürekte uyanasın.. Kar en erken senin saçlarına yağsın, Ne bahar göresin dalları yeşerten, Ne de yaz / sabahı ufukta kızıllaşan.. Dilerim sarhoş bir gönül olur durağın, Rakı sofralarında mezeleşen.. Lanet olsun.. git artık.. Değme / sulu gözün biriyim bilirsin.. Son bir kez bak gözlerime.. Kim bilir, aynaya baktığında, Belki beni görürsün.. |
M u t lu l u k Masmavi denizlere bir gemi açılır Kabarır dalgalar baş döndürür Sonra demir atarsın bir limana Bekleyen bir çift göz anlatır (M) Hani o güneşli yolda yürürken Ağaç gölgeleri bizi korurken Ağacı kesip güneşe kavuşmak için Gittiğimiz yerin adını cevaplarken (M) Görürsün içten bir gülüş ardında Görürsün gülen gözlerin ortasında Görürsün sevda için yüreğin atışında Yokluğunda hayat durur görürsün (M) Bir çocuğa sevgidir gözlerinden öpmek Bir büyüğe saygıdır elinden öpmek Bazen bir dost elini tutmak Karşılıksız saygı ve sevgi alışverişidir (M) Yalnız gecelerin soğuk karanlığında Sabahı bekleyen suskunluğun ardında Ve kayan bir yıldıza baktığında Tutmak istersin hemen o anda (M) Uyumaktır güven veren bir omuzda Dokunmaktır şefkat dolu bir kola Ya da bir busedir yanakta Tatlı şirin bir dudaktan olan (M) Paylaşımdır değerini artıran Sevgidir temelini sağlamlaştıran Aşktır bitmeyen sonsuzlukta Bitmesin dileğini eksik etmediğimiz (M) Bazen arıyorum bir yağmur damlasında Bazen sevinçlerden kopan bir damlada Bazen sel olup akıyor o bir damla Sonra da yüzdürüyor o bir damla (M) (M) : Mutluluk |
| Saat: 17:49 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık