![]() |
Anladım Artık seviyorum diyemem seni Sevginin değeri yokmuş, anladım Seni seviyordum diyordun ama Para kadar değilmiş, anladım Çöllleri gülistan ederdim ama Gözlerinde yaş yokmuş, anladım Sırtımla dağları taşırdım ama Sözlerinde kudret yokmuş, anladım |
Aklımdan çıkmıyorsun Sensiz bomboş bu hayat Susma öyle ne olur Bana kendini anlat Hasretim gülyüzüne Susamışım sevgine Başkasından bana ne Bana kendini anlat Boşver esen rüzgara Boşver yağan yağmura Hadi gel kollarıma Bana kendini anlat Geceleri üşür müsün Hemen örtünür müsün Beni düşünür müsün Bana kendini anlat Ah benim nar çiçeğim Canım ipek böceğim Meraktan öleceğim Bana kendini anlat Aşkımızdan kime ne Sevdamızdan kime ne Başkasından bana ne Bana kendini anlat Kırılgan bir çocuğum ben Yüreğim cam kırığı Bütün duygulardan önce Öğrendim ayrılığı Saldırgan diyorlar bana Oysa kırılganım ben Gözyaşlarım mücevher Saklıyorum herkesten Ürküyorlar gözümdeki ateşten Ürküyorlar dilimdeki zehirden Ürküyorlar o dur durak bilmeyen gözükara cesaretimden Diyorlar: Bir yanı sarp bir uçurum, Bir yanı çılgın dağ doruğu. Oysa böyle yapmasam ben Nasıl korurum içimdeki çocuğu? Bir yanım çılgın nar ağacı Bir yanım buz sarayı. |
Aşka Gel... Çiçekler iki nedenle solar, Önce susuz kalınca kururlar, Daha sonra sevgisiz yaşayınca ölürler, Sen benim için nadide bir çiçeksin.. Gördügüm en güzelsin. Önce gözyaşlarım aktı ugruna, Daha sonra sevgim çogaldı sana, Aşka geldim kapandım dizlerine, Sende sevgiye ihtiyaç bir insansın, Anlamsız kalıp kuruma, Anla beni sende sevgisiz kalma, Öldürmek istemiyorum seni içimde, Al sevgimi düş yüregime. Yollarıma çık gizlenme, Seni yaşamak çok güzel, Sende yaşat beni derince, Birden geldim sana aşık oldum. Aşka geldim yollarındayım, Sende çılgınca sevip sevilmek istiyorsan, Aşka Gel... Davet ediyorum seni kollarıma, Öyle ansızın gelki duygularıma, Sormadan öp dudaklarımı... |
Ayrılık Şiiri Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... |
BİR AYRILIK ŞİİRİ Belli oldu..! Ayrılık... Bu akşam bana bir şiir daha yazdıracak..! Yüreğim.. yine hüzün bahçesi gibi..! Kulaklarımda.. eski şarkıların en damar nağmeleri..! Ve.. gözlerim.. senin yokluğunla doldu..! Ağlasam diyorum.. hani, belki rahatlarım.. açılırım biraz..! Ama nerdee..? ! Gözlerimden boşalacak yağmurlara.. tufanlara.. çoktan razıyken, şu hâle bak..! Oturmuş.. bir tek damla için dua ediyorum..! Hani.. 'Boşver..! ' diyesi geliyor insanın.. 'Boşver be şair..! Boşver, takma kafanı..! ' 'Hayatta her şeyin çaresi bulunur...' filan gibilerinden..! İyi de..! Sen ayrılığın çaresini bilir misin, ey şair..? ! Ya, yürek acısının ilacını..? ! Anlaşıldı..! Ayrılık... Bu akşam bana bir şiir daha yazdıracak..! Hem de, en arabeskinden..! En yürek yakıcısından..! Hem de, utanmadan.. ağarmış saçlarımdan.. ve de yorgun yüreğimden..! Belli oldu..! Ayrılık... Bu akşam fena halde canıma okuyacak..! |
Affet Beni Ve bir gün olur da Dönersen geri bana, Sanmam ya hani, Dönersin belki Bakmaya yüzüm olursa yüzüne Affet diyeceğim affet beni... Yağmurlu akşamlarda Dışarı çıkardık hani Sırılsıklam olurduk ikimiz de Ve bağıra bağıra Şarkılar söylerdik birbirimize Bağıra bağıra "Beni sevdiğini" söylerdin bana Ve şimdi de Bağıra bağıra söyle diyeceğim Beni affettiğini. Hiç unutamam o günü Nasıl unuturum ki. Yine yağmurlu bir akşamdı Ve biz her zamanki gibi Isınıyorduk yağmurun altında Birden bir rüzgar, Hafif bir ürperiş... Ve ben o gece nasıl; "Git, git ve bir daha geri dönme" dediğim gibi Şimdi de; "Gel, gel ve bir daha bırakma beni" diyorum Ve bir de; Söz veriyorum bir daha seni kırmayacağıma dair. Ve bir gün olur da Dönersen geri bana, Sanmam ya hani Dönersin belki. Kırdığım bir kalbi Onarmak için Dalından kopardığımız Gülü göstereceğim sana. Neler yaşamadığımızı, O günleri hatırlamanı isteyeceğim. Ve bir de içimden geçen Biraz fiyakalı, Biraz da saçma sapan Kurduğum bir kaç cümleyi söyleceğim sana. Başımı öne eğip Affet diyeceğim affet beni... |
Unuttum Gitti... unut diyorsun... her gözlerimi kapattığımda, uzun kirpiklerinle, iri gözlerin, ruh derinliğime, yeşil yeşil batarken, gözlerimden gözlerini, çekip alabilirsen, unuttum gitti... arkanı dönüp terk edişinle, seni unutabileceğimi düşünmen, görmediğinin varlığını inkar eden kadar, yalancı değilmi... duygularımı; karanlık, ıssız, küf kokulu gecelerimde, alnımdan duvara mıhladığımda, aklımın gel_gitleriyle her sızışımda, seni düşlememi engelliyebilirsen, unuttum gitti... seninle gelirdi hazanıma baharlarım, seninle açardı gönlümde çiçekler... nefes alışım, kalp atışım, yüreğimdeki yüreğindi... eğer bendeki seni kopartabilirsen, unuttum gitti... |
Yanında Olmalıydım Şimdi yanında olmalıydım Sere serpe yattığın, yatağının yanında Kim bilir nasıl uyuyorsun tatlı düşlerinde Kim bilir kimler var? rüyalarında Benden yana ufak bir anı Bilmem saklanan bir şey var mı Söylenen sözlerle Görülen rüyalar arasında Yanında olmalıydım diyorum şimdi Neşene neşe Üzüntüne engel olmalıydım Sana sıkı sıkı sarılıp Düşlerine engel olmalıydım Sıcak geçen sıkıntılı gecelerinin arasında Bir hayal gibi de olmalıydım yanında |
Vicdansız Sen beni unutmaya çalıştığın bir sırada Ben hayalini canlı tutmak için resmine baktım Şarkılarda sen vardın şiirde her mısrada İç diye aşk iksirini sana uzattım,insafsız Sen oyun havalarında En kıvrak figürlerini sergilerken Kendinden geçmişçesine Ben ney sesiyle ağladım,kalpsiz Sen zevkinden şampanyalar patlatırken Ben içinde cam kırığı olanları ilaç niyetine içtim Kahkahaların kulakları çınlatırken Ben göz yaşlarımı içime akıttım,vicdansız Sen zaman öldürmeye çalışırken Zaman beni öldürdü zamansız Sen dört mevsimi de bahar yaşarken Ben dördünde kış yaşadım,gamsız Çizemedim ayrılığın resmini kırıldı fırçam Ben sanırdım ikimiz bir beden bir can Sen sevda kuşlarını gül bahçelerine salarken Ben geceleri yarasalar uçurdum,kitapsız |
SONBAHAR DELMEDEN Ben beni unutup, dunyaya kustum Duz yolda gitmek varken, cukura dustum Iradem, takadim varken bende Ben sonbahar gelmeden yaprak doktum… Zamanimi caldi sahte mutluluklar Dogruyu gecti artik yanlislar Aleyhime gelismis vakalar Eyvah! onlar kazanmislar..!! Kapildim nefs-i emmareye Ulasamamisim gercek Sevgiye Vakit, mutluluga bes kala Rahmeti unutup kusmusum umide... Seccadem artik beni bekler Gunahlarim benden af bekler.. Nefsimin efendisi olmaliyim artik Acmali gonlumde Guller.... |
| Saat: 17:49 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık