![]() |
DÜŞÜNDÜN MÜ? Sen sağıma gelirsen Ben nerede olurum? Sana göre solda Bana göre eski yerimde olurum Sen soluma gelirsen Ben nerede olurum Sana göre sağda Bana göre eski yerimde olurum Sen nerede olursun? Sen nerede olursun? |
Aşk ve Ölüm On altı yaşında gençti Genç bir kızı severdi Kanlı gömlek giydirdiler Savaşa gönderdiler Hiç kar görmemişti daha önce Ekmek niyetine yedi Su niyetine içti İki kurşun yedi kalbine hayatında Birinde sevdi onu Birinde öldü Hiç kar görmemişti daha önce Kara gömüldü On altı yaşında genç bir kızdı Bir askere aşıktı Eline mendil verdiler Birgün gelir dediler Hiç mektup almamıştı daha önce Yastık niyetine başın koydu Kitap niyetine okudu İki şeye ağladı kalpten hayatında Biri gidişine onun Biri ölüm haberine Hiç mektup almamıştı daha önce O mektupla gömüldü |
BİR UMUT Yorgunsun,uzaklardan gelmişsin; Yitirmişsin neyin varsa birer birer. Bir sağlık,bir sevinç,bir umut... Onlar da neredeyse gitti gider. Dost bildiğin insanların yüzleri Aynalar gibi kapkara. Suyu mu çekilmiş bulutların? Dönmüşsün kuruyan ırmaklara. Taşlara düşen saat gibi, Ne artı, ne eksi. Bir sağlık,bir sevinç,bir umut Hikaye hepsi. Aşkın dostun kadar düşmanı da var Her söylenen söze kanıp aldanma Ebediyen baki kalacak sevgim Öldü deselerde duyda inanma Kolay terkedermi seven seveni Olacak elbet gülün dikeni Herşeyi unutup kalbinden seni Sildi deselerde duyda inanma Yeminim büyüktür tanımam hile Yaşarım uslatın umudu ile Yoklugunda birgün bir defa bile Güldü deselerde duyda inanma Kolay terkedermi seven seveni Olacak elbet gülün dikeni Herşeyi unutup kalbinden seni Sildi deselerde duyda inanma Ey sevdiğim yüreğimin nazlı yari Gözlerin yüreğime ışık güzelliğin aşkımın ispatı olsun varlığın yaşama sebebim yerin yanım olsun bana her bakışın alsın kalbimi yaksın,kavursun kaşların yay,gözlerin ok olsun bana baktığın her an beni kalbimden vursun.. Sesini duymadığım gün Yaşanmış değil Açan çiçek değil Öten kuş değil Yüzünü görmediğim gün İçimde yıldızlar sönük Güneşler güneş değil Seni sevmediğim gün Seni anmadığım gün Olacak iş değil... |
La minör çırpınışlar Üzerine Gün doğmamış düşler, Sayıkladığında kırık rüzgar baladlarını Kaç aşk boyudur zaman Bilir misin? “ Sessizliğime saklanıp Dolaşırken kuytularımda Hayat yalınayak bir öpücük, Baharsa düşmekte saçlarından. Kahküllerinde damıttığım gözyaşlarım Ruhunda imbiklenişler , Hayallerimi yatırışlarım!!! Sonrası bir dala tutunma arzusuyla Goncalarında jale olmak. O gecenin sabahında Sen daha gözlerini açmadan, Süren rüyalarının bir yerinden Sokuluvereceğim irem bahçelerine. Biliyorsun ki Dünden kalan ve de yarına ait Her şeyi yaktım gözlerinde... Şimdi senle sarılıp sımsıkı Poz vereceğiz güneşe ve Ölümsüz kılmak için zamanı Tâb olacağız gökyüzüne. Odanın bir yerlerinde unutulmuş Bir zamanların şaşaalı Müzik Dolabından Bir kırkbeşlik sarıverecek sevdayı. Ardından Sana yazdığım o şarkının La minör çırpınışları aksedecek Şöminenin alaz senkromlarında. “Gözlerine uygun renk bulamadım Hangisi olsa içim yanıyor Tenine uygun çiçek bulamadım Hepsi kokusunu senden alıyor…” *** Bittiğinde Şarkımız ; Uzanıp söyleyen dudaklara, Kaydedeceğim Veda buselerini Sevda demirbaşlarına. |
Meğerse Bir sanıydın sen, Sananını saymayan. Bir sanıydın sen, Sanıldığından da sayılgan. Bir yitiştin sen, Yitirenini bitiren. Bir yitiştin sen, Yitmişliğiyle yinelenen. Bir yanılgıydın sen, Yanılganını yaratan. Bir yanılgıydın sen, Yanılmışlığıyla doğrulanan. Bir bitiştin sen, Bitireni olmayan. Bir bitiştin sen, Bitirilmesiyle başlayan. Bir seviydin sen, Sevenini tanımayan. Bir seviydin sen, Sevgisizliği ilke yapan. Anakaramdın sen, Kendisini seven tek ülkeyi Haritasından silen. Gülbahar KÜLTÜR |
ADIMI UNUT Nasilsa ayrilik bu askin sonu Sende eller gibi adimi unut Kader ikimize çizmis bu yolu Sende eller gibi adimi unut Seninle bu aski yasamadik say Birlikte gülüpte aglamadik say Böylesi unutmak dahada kolay Sende eller gibi adimi unut Istemem söyleme bir tek kelime Sende eller gibi adimi unut Degmesin artik hiç elin elime Sar yeni askini benim yerime Sende eller gibi adimi unut... |
Kimbilir kaç kişi seni sevdi Kimbilir kaç kişi senin zarif hallerini sevdi Kaç kişi güzelliğini sevdi Belki gerçek aşkla; belki değil Ama bir tek kişi seni sevdi. Bir tek kişi değişen yüzündeki hüznü sevdi Hüznü giydiren sevgili Bir akitti bizim ki İyi günde, kötü günde Zamanın her zerresinde Mutlu olmak vardı o anda Sevda ateşiyle yanmak Şimdi yol bitti, artık son durak Ahde vefa gösteremedik Biz bu oyunu beceremedik Mutluluk kapısından girip Hüzün kapısından çıktık Şimdi acılar rıhtımında son gemi Tek kişilik son bilet Gidiş var, dönüş yok El sallarken ardından Bakışlarındı beni boğan Gül bahçesinden koparılan Taze gül kokusu beni saran Ufukta kaybolurken şimdi Yıllar bir rüzgar gibi geçti Ardından bakarken, Hüznü giydiren sevgili Bir akitti bizim ki.. İyi günde, kötü günde Sevda ateşiyle yanmaktı… Olmadı ey yar… Biz bu oyunu beceremedik… |
ADIN BATSIN yüregime bir gül çizdim kanli yas ile yaktin beni küle döndüm dumana döndüm nasil edem nere gidem dertli bas ile bilemedim teli kirik kemana döndüm canim aldin, can evimden vurdun ya sende küstüm sana, faydasi yok, geri dönsen de sende vefasiz çiktin, sende hayirsiz çiktin sen de vicdansiz çiktin adin batsin zaman ola devran döne sen de çekesin yitiresin umudunu heder olasin aska düse kahrolasin candan bikasin ömrün boyu bir kez olsun gülmeyesin sen ki beni rezil ettin yedi cihanda yalan oldum talan oldum senin sayende sende vefasiz çiktin, sende hayirsiz çiktin sen de vicdansiz çiktin adin batsin beni özleyince bir nehir yatagini bulsun kor düssün daglarina, ceylanlar suya insin sesime bakipta agliyorum sanma seni özleyince böyle olsun birazda ayriliversin yaprak dalindan insan sevdiginden ayriliversin kan damarimdan can pazarindan adam baharindan ayriliversin dagda dört mevsim erimeyen kar varya yoklugum öyle erimesin sende vefasiz çiktin, sende hayirsiz çiktin sen de vicdansiz çiktin adin batsin |
MASKE Maske ölmek istegidir sevgilim gerisingeriye dönen etiket bak gökyüzünde takma bulutlar ümitlerini yüksege ayarla ve bataklik halilarinda dinlen ey kutsal beden sana da gelecek sira pilindeki kuraklik yetmiyor degil mi hatiranin yüksek gerilimine baskalarinin bantlarinda batip çikiyor sesin kagittan intihar kuleleri eteklerinde dipnotlariyla devrildi tek tek bilgisayarlarinin depoladigi vahsetten çikis aliyor yeni bir maskenin formülleri granite dönüssün diye iskelet iskelet ve etiket Dogru, kolay silinebilir bir musambadir seks atesten geçirir karton filmleri bazukalar altinda kadife gece leoparlar öldü sevgilim, parslar, jaguarlar çölü olmayan bedeviler platolarin yeni aynalar tinerle sil maskeni, ekrandaki görüntüyü ayarla volümünü kis kalbinin, dahili hatta seni ariyorlar Murathan MUNGAN |
Farklıydın Bir şarkıydı, mırıldandığımız. Farklıydı nedense söyleyişin makamın. Farklı bir anlayış. ya da, Farklı olan ben. Neden bilmiyorum, ama Bugün arıyorum farklılığını |
| Saat: 17:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık