![]() |
Ayrılık Gelince... Gece gelince... Her şeye yeniden başlamak adına, Güzeldi gece... Hüzün bir silgiye merhaba dedi, Sevinç bir kaleme... Şarkılar dillendi, şiir satırlara değdi. Yaz gelince... Bütün ağaçlar güzeldi, Bütün kuşlar... Deniz kenarı, o aşina yakamozlar... Deniz güzeldi... Güneş tenlere ısı verirken, Ruhlar güzellendi... İnsan güzeldi. Aşk gelince... Güzeldi her şey, Kalp atışları, heyecan, umut... Sevmek güzeldi... Aramak, Nerde olsa bulmak... Ayrılık Gelince... Soğuktu güz, Kuytular korkunç... Hüznün adıydı gece... Aramak, bulamamak, Soramamak, ölümlerden ölüm beğenmek... Yalnızlık gelince... Sadece susmak güzeldi, İnsanlara göre... Ve yaşamak... İşte en büyük ölüm buydu... Hasan Can |
Soluğu Soluğuna Değer zaman yaşamı sürüklerken an var mı buğulanan gözlerinde gördüğünü sakın deme sen bil yeter yüreğimi burdum kuşku fırladı içinden dalgalarla neydi zorun neden yorgun beden sular çekildi birden toprağı öptü gölgem bir kere öpemedin çekildiler su gibi umudu dibe bıraktılar dipsiz mağarada sarkıtları ışıttı duvarda asılı meşale kör tutkular elde kalan düşler erken bitti tükendiler tek tek mılığını eğdi kuşku kâr soluğu soluğuna değer Ozan Efe |
Gülüşlerim gülüşlerim kayboldu yüzümden. gittiğinden beri ağız dolusu gülemiyorum. sahte gülümsemelere bürünmüş yüzüm. anlayacağın aldatıyorum insanları sahte gülüşlerle. bazen unutuyorum kendimi ... bazen dalıp gidiyorum senli günlere... ahh ne günlerdi değilmi... bir irkiliyorum dönüyorum sahte yüzüme. neyin var sorusuna cevabım, koskoca bir hiç oluyor... "hiç" diyorum dalmışım öyle. bilmiyorlar seni nasıl özlediğimi. bilmiyorlar hasretinin beni günden güne erittiğini. bilmyorlar.... zaten anlatsamda anlamayacaklar, haklılar da... gidişine ben bile bir anlam vermiş değilim henüz. sahi neden gittin sen ? neden bebek kokulu saçlarnı koklayamadım doya doya ? off... cevabım yok işte hiçbir soruya. inanmazdım zaten hiçbir doğruya. tek bildiğim seni çok özledim meleğim. gel artık , sen yalanı sevmezsin bilirim. insanları aldatmama izin verme daha fazla. ağlatan sensin, güldüren de sen ol. tek ol... benimle ol... Erdoğan Alarçin |
Ben Artık Gidiyorum Sana sımsıkı sarılmak istiyordum... Ah bir görsem, bitirsem içimdeki özlemini bu kadar zor gelmeyecekti senden, sevginden vazgeçmek... Nasıl olsa alışkınım ya seni görmemeye, galiba böyle de başarabilirim... Neler yazmak istiyorum sana bir bilsen, tek yapabildigim yazmak oldugundan yine yazıyorum işte! Seni daha önce de yazmıştım ama bu kez bir daha yazmamak üzere, seni beynimde, içimde bitirerek yaziyorum, yada bitirmek isteyerek... Ne kadar sürer bilmiyorum ama ben senden, sevginden vazgeçmek istiyorum. Dünyaları etrafında döndürmek isteyen bir kalbi bilerek isteyemezdim. Kendimden ve senden habersiz "bir tanemmm" olmuştun sen... Öyle ya; Sen bir taneydin; Eşin benzerin yoktu yeryüzünde, Yoktu Sen Kadar Güzel Güleni! Ne kadar gerçeksen o kadar yalandın... Ve ben her seferinde en baştan başladım... Yeniden bir sondayım ama bu kez yeniden başlayacak gücüm yok... Ben senden vazgeçmek istiyorum! Herkes gibi biri olmanı yada hiç kimse olmanı istiyorum... Sesini duymak için telefonlara sarılmaktan vazgeçmek, ismini duydugumda içimin titreyip,gözlerimin dolmasından kurtulmak istiyorum... Senin benim için herhangi biri olman ne kadar zor bir bilsen... Zaten kolay olan ne vardı ki benim için; Sanki seni öldürmemle sevmem arasında hiçbir fark yoktu.... Ve ben hep sevgim yüzünden cezalıydım...Hiç sonu olmayan bir yolda seninle yürümek,yeni çıkan filmleri birlikte izlemek, saatlerce sana sarılı kalmak,sadece ama sadece bir kez olsun sana sarılıp uyumak, bir sabah gözlerimi açtıgımda yanımda seni bulmak isterken, sen sevgimle utanmamı sagladıgın için galiba gerçekten "bir taneydin"! Işte bu yüzden imkansızlıgına hep inandım! Ben yalnız kalıp seni düşünmeyi deli gibi sever oldugumda, sen benim her şeyim oldugunda ben senin için hiç yoktum... Bu yüzden yalnızlıklarım, aglamalarım, özlemlerim canını hiç acıtmadı.Benim tarafımdan sevilmek belki de hayatında önemseyecegin en son şeydi... Keşke kendi dünyamda bir zamanlar seni sevdigimden hiç bahsetmeseydim Sen beni hiç sevmedin! Ben Seni Seviyorum dedigimde Seni Seviyordum! Ben Seni Özlüyorum dedigimde Seni Özlüyordum. Ben Senin Için Ölürüm Dedigimde ben senin özleminden zaten ölüyordum... Ve Ben Simdi Senin Hayatından Gidiyorum! Ben Kaybettim... Sen Kazandın! Artık sesimi duymayacaksın... Sana sımsıkı sarılmak istiyordum, kokunu içime yıllarca bana yetecek kadar çekerek, sana sımsıkı sarılmak istiyordum.... Gelmedin! Gelsen yapabilir miydim bilmiyorum...Ben artık gidiyorum.. |
GÖNÜL BİR GÜZELİ SEVMİŞ Gönül bir güzeli sevmiş ayrılmazDolanır peşinde çoban misâliHiç kimse bu derdin dermânın bilmezAzmış yaraları perişan haliLokman çare bulmaz yoktur EflâtunYârdan ayrılması ölümden çetinElde endaz ettim bu aşkın atınTerk ettim sılayı vatanı iliFerhat Şirin için kestiği taşlarBenim senin için döktüğüm yaşlarSeni yaksın beni yakan ateşlerYaktı bu sinemi savruldu külüArılar bal için bekler peteklerAlır her çiçekten verir emeklerMecnun Leylâ için pınarı beklerBen de bir yâr için olmuşum deliEvvelden var idi bu sevda bendeİlikte damarda cesette candaÖlünce hû çeksin kemiğim sindeDünyada durunca Veysel'in dili Aşık Veysel ŞATIROĞLU |
BÜYÜTSEM SENİ Yağmurlarla gelip girsen gönlüme, Güneş olup doğsan sen yüreğime. Beslesem, sulasam yağan yağmurla, Isıtsam güneşle, büyütsem seni. Yıllar eskitemez, silemez zaman, Hele birde değerini, bilebilirsek. Hayatın bize sunduğu aşkı, Yağmurla güneşle yaşatabilsek. Yağmurlar dinmesin, batmasın güneş, Söz verelim gönülden, birbirimize. Geçsede hayat bitsede zaman, Sevelim yürekten zor değil işte. Dağlara yağmurun yağdığı gibi, Güneşin vadiye indiği zaman. Sana huzur verir beni de yakar Sevdan yüreğimde kaldığı zaman. M.Yaşar Kopuz |
BEN SENİ ÖZLEMİŞİM Şiir tadındaydın sevgili Su gibi yudum yudum Hava gibi nefes nefes Ekmek gibi dilim dilim Ben seni özlemişim… Gözbebeklerinde yüzümü Dudaklarında adımı Hayalinde düşümü Canım deyip gülüşünü Ben seni özlemişim… Niçin dolar gözlerim Niçin bulurdum ben Her şarkıda seni Niçin her hüzünlü şiir Derinden dağlarmış yüreğimi Ben seni özlemişim… Yokluğunda üç gece Titrediğini ellerimin Delice çarptığını Yaralı yüreğimin Saklasam bilmeyeceksin Bilmelisin ki bir'sin Her an benimlesin Ben seni özlemişim… Nereden baksan ayrılık Nereden baksan yoksulluk Nereden baksan sensizlik Ölüm gibiymiş bana Yaşayıp bilmeliymişim Ben seni özlemişim… Uykusuz gecelerde kalmayı Senle sevdalara uyanmayı Yangınlarda suya kanmayı Yeniden sana sevdalanmayı Ben seni özlemişim… Ayrılık nasıl olurdu Ölüm gibi yokluğun Sensiz gecelerde benim Bir şey var farkında olduğum Ben seni… Yanı başımda iken özlemişim... |
Ben Bilirim Sana olan duygularımı anlatsam , kelimeler yetmez. İçimde yaşattığım seni! Ben bilirim sadece. Gözlerine baktığımda, Her gün yanan yüreğimi, Titreyen ellerimi, Ben bilirim sadece... Buğulu gözlerimdeki yaşlar, Kalbimdeki eziklik, Yüreğimde çöreklenen sancıyı Yaşayan bedenimle , Ben bilirim sadece..... Yakamoz misali, Denizde, Yıldız misali, Gecede, İlkbahar misali, Yağmurda, Yaşananları! Ben bilirim sadece... Muharrem Küyük |
|
Dayanamıyorum Artık uyurken gece lambasını yakmıyorum Gölgeler hep silüetine benziyor çünkü, Pencereleri kapıları açmıyorum artık Bahar rüzgarları kokunu getiriyor. Hani bana ördüğün kazak var ya; Onu da giymiyorum artık, Tenime değince sen zannediyorum. Kahvaltı yapmıyorum canım. Sensiz boğazımda kalıyor lokmalar, Çiçeklere su vermiyorum zaten, Gonca güller açar da; Gözlerimin önüne gülümsemen gelir diye. Hani parkın köşesinde kestane satan amca vardı ya; Oradan geçmiyorum artık. Sıcak kestane kokusu burnuma gelince, Soğuk havalarda bana sarılışın geliyor aklıma. Aslında anlatacak çok şey var canım. Seni sana anlatmaya ne doyuyorum, Ne de anlatacak kelime bulabiliyorum. Zor oluyor aslında. Hep ben konuşuyorum; Hep ben dinliyorum. ... Sen korkmuyorsundur inşallah karanlıkta. Umarım üşümüyorsundur rüzgarlarda. Gelinliğin yumuşak mı Tenin gibi? Acıktın mı diyemiyorum, Ben açım ama sana doyamıyorum. Güllerini suladım bu defa üzülme. Bak kestane de aldım, Hadi canım... Yalvarırım. Kalk o toprağın altından. Gücüm kalmadı, Dayanamıyorum. Zafer Utku Arslan |
Seni Düşünmek Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum... Nazım Hikmet Ran |
Üşüyorum Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum... Muhsin YAZICIOĞLU |
Yakamozlarındayım Gör Uzaklardasın biliyorum Ve hatta yok gibisin, Sanma ardımı döndüm sana, Kalbimde ebedisin. Göklerdeki yıldızları topladım sana, Şimal yıldızında oturmuş Seni izliyorum burada, Kaldır, Bak başını kuzeyden yana; Işıt gecelerimi, Doğ şafak yıldızım, Yalnızım. Yalnızlığında titriyorum Soğuk kış gecelerinin, Baharım ol gel, Gel ve ısıt aşk ateşinle, Dinsin sızım. Bak sahilinden denize, Yakamozlarındayım gör, Tut Ve al beni, kurtar, Sensiz boğuluyorum. Kayboldum ruhuna karışıp, Zorla mı, seviyorum, İşte haykırıyorum, Daha ne dersin? Yıldızları serdim ayaklarının altına, Daha ne istersin? Ahmet İdrisoğlu |
Bu Benim Hayatim Elde var hüzün Bakmaya yok yüzün Bendimi çiğneyip geçmeden Adam akılllı yok mu sözün Acıların en büyüğünü yaşattın Şimdi gelip hayatımı kararttın Belki zamanla alışırım diye kalbimi avutup bıraktın Senelerce yıprattın Şimdi bakmaya yok mu yüzün Cesaret edip sevemiyorsan Emanetimi taşıyamıyorsan Unut gitsin de Boşver bitsin de Hayat, bu senin hayatın Kaderini yaşıyacaksın Kalbinin içini sevgiyle dolduracaksın! Berna Şen |
Bende Gideceğim Kente alacakaranlık çöktüğünde gideceğim, Kurda kuşa duyulmadan, Rüzgarlara saklayarak ayak seslerimi, Ve sana duyurmadan. Öyle sessiz, derinden ve haberin olmadan gideceğim. Kapanmaz yaralar açmadan, Kabuk bağlamış yaralarını acıtmadan, Zararsız, sessiz ve öylesine haberin olmadan. Uyandığında bir sabah ben gitmiş olacağım, Ama gidişlerim yokluğum değildir, Beni unuttuğunu söylediğin bir gün değil, Gerçekten unutulduğum bir gün olursa, Hem gitmiş, hem de bitmiş olacağım, Öyle suskun ve yine öyle haberim olmadan. Gökhan Taflan |
Mutluluk Mutluluk sevilmek,sevmesini bilebilmektir. Mutluluk seni çok,seviyorum diyebilmektir. Mutluluk hep elele,gözgöze gelebilmektir. Mutluluk benim için,seninle olabilmektir. Mutluluk yıldızlarda değil,gülüm dünyamızda. Mutluluk yarınlarda değil, gülüm günümüzde. Mutluluk sevmek,içten gelerek gülebilmektir. Mutluluk her nefeste, bu hissi tadabilmektir. Yaşar Ertaç |
Bir Gönül Sayfası En güzel yerinde bitti aşkımız Bir gönül sayfası daha kapandı Ansızın terketti umutlar bizi Bir gönül sayfası daha kapandı İkimiz sevmiştik delicesine Ayırdılar bizi ölürcesine Ölmeden toprağa gömercesine Bir gönül sayfası daha kapandı Ayrılıkmış meğer aşkın bedeli Kalbim paramparça gönlüm bir deli Nasıl diner sensiz gözümün seli Bir gönül sayfası daha kapandı. Ahmet Selçuk İlkan https://www.msxlabs.org/forum/images/sair.gif |
Içimde Erir Sevdan kar da yağıyor ankara'ya sevdaya dair hiç bir bahanemiz kalmadı sevişelim sabaha kadar ellerini ellerime bırak yüzüme saçlarının dalgası vursun tenin benim sahilim denizlere de artık hiç bir bahanemiz kalmasın her gün dönümüne yarım kalmışlık yok dansa dair bir bahanede kirpiklerinden içeri sızan her kartanesi içimde eriyen sevdan olsun Mustafa Dilekcan |
Acıyla her karşılaştığımızda Bilemediğim bir nedenle Birbirimizi mıknatıs gibi Çeker çarpışırdık Tepe taklak gelip Bir de kapışırdık Bana göre sanki hayat Hep acıyla doluydu Acaba diyordum Dünyada herkes için aynı acıyla mı dönüyordu Yoksa tek bana mı piyango vuruyordu Doğmamla mı başlamıştı acı yolu Yoksa hamurum mu acıyla yoğrulmuştu Anlayamadım… Bumuydu hayatın yolu bilemiyordum Hani bir ara Bir birimize de iyice alışmıştık Resmen kanka olmuştuk Ben nerede Acı peşimdeydi Bir gün her şey tak etti Aldım acıyı karşıma Uzun uzadıya konuştuk Ve bir karar aldık Hayatımda olmayacağına dair söz verdi Bir güzel anlaştık Vedalaştık.. Epeyce uzun süredir de karşılaşmadık Uzaktan da olsa görünmeye kalksa Birbirimizi görmemezlikten gelip Uzaklaşıyoruz … Yaklaştığımızı hissettiğimiz an Yolumuzu değiştiriyoruz Bu sıralar acının yerini Mutluluğa sevgiye bıraktı Sevgi buseleriyle Artık yolumuza son gaz devam ediyoruz Nalan Arslan |
Seni Seviyorum kalbimin bir köşesinde gizlide olsa aşkın, aklımı başımdan almaya yetiyordu gavşın... yeni uykudan uyanan bir bebek saflığında, gözlerimi açtım yeni yaşayış tarzıma, duvar köşesinde gösterişli duran savk bir hayli kamaştırıyordu gözlerimi galiba... düşününce işin aslını, caziben cevap veriyordu gerçek işin aslına... ben aşkı bilmezken, bir yalan sanardım bilip bilmeden... ben susmuştum, bülbüller dertleşiyordu, yağmur toprağa olan, hasretini dindiriyordu... hadra yağmurları yağarken, sırıl sıklam, baş aşağı işte aşkın tek gerçek anlamı... elhasır yoktur bu işin sonu, işte utanıyorum söyletme bana, seni ÇoK Seviyorum'u...! Merve Altuntaş |
yalansız düşler bir kıyı kasabasında, buğulu bir camdan bakıyormuşcasına arkada kalmış, geçmiş.... yollar uzayıp giden yollar kaybolmak istedim bilmediğim şehirler de, bilmediğim şarkılar söylemek istedim özgür olmak istedim bir kuş misali çocukluğumu özledim ormanda mantar topladığım, hayvan sürülerini büyük bir zevkle seyrrettiğim günleri kırmızı başlıklı kız değilim kurt beni yemeyecek belki eski püskü elbiseler içinde bir peri beni sinderella yapmayacak aradığım neydi? hayatı es geçmeden yaşamak yaşamak! Tuğba Turan |
YOK Kitabımı sana adamak istedim Gözlerine baktım Gözlerin yok Öpmek istedim Yüzüne baktım Yüzün yok Tutmak istedim elini Elin yok Isıt sözlerimi Yüreğe işleyen kulakların yok Anlat bana bişey anlat Dilin yok Haydi yanyana yanın yok Kitabımı sana adamak istedim Adın yok Güvercin getirdi şiirimi geriye Bu dünyada anlattığın kadın yok.. AZİZ NESİN |
Bir kuş uçtu buluta yakın Söyle bana Haber mi var yüreğinden yana? Bak kar düşmüş çok yakın tepelere Bir çoban sürüsünü yitirmiş Bir kurt en mutlu gününde bir kuzu yemiş Söyle bana Bu zamanlar sana mı akmış? Bir güz, tüm beyazı ile gelmiş kapıya dayanmış Bir sokak, tüm kirleri bu beyaz altında kapanmış Umut yine yaza kalmış Söyle bana Bu gözyaşları bana mı akmış? Kıvılcımları asılı kalmış yürekte Martıları bir tekne peşinde Umarsız kanat çırpmış soğuğa serçeler Söyle bana Kimler kalmış bugüne Saklı imiş delişmen bir kardelen renginde Bakıyormuş soba tüten dumanlar içinde Birileri gitmiş bir yerlere Söyle bana Kim geçmiş senden evvel bu yağmurlardan Kim çalmış ıpıslak bu kapıyı Kime sarılmışım Kime ağlamışım Kimi sevmişim? Söyle bana Gerçekten sen misin kapımda? Ipıslak Sarıldığım Ağladığım Sevdiğim. Söyle bana Gerçekten sen misin deli gibi öptüğüm Beklemiyor gibi yapıp beklediğim Kahretmesin özlediğim. Emel Deniz Oskay |
Al Beni Düşlerinden İçeri... İlmeği kaçmış şapka gibi yaşam, Söküle söküle geçerken gözlerimden.. Örgüsünde biriktirdiğim onca düş'te Düştü yüreğimden.. Başımda biraz toz, Biraz duman geriye kalan. Sen diye feri sönmüş bir çift göz gibi.. Sarkıt ipini , aç pencereni hadi..! Al beni düşlerinden içeri. Kuş kanadında berrak , yalansız ve hafifim şimdi.. Eski bir türküyü mırıldanır gibi, Aşkın dolaylarından geçerken ömrüm Sırat köprüsüne pusu kur hadi.! Azraline suikast düzenleyelim. İlmek ilmek çoğaltalım hayalleri Düşler perisini de çağır gelsin artık, Girsin hayat kovuğumdan içeri. Ağlamasın melekler..... Baharın sesini kanatlarına yamadım Dalında figan eden bülbüle sordum... Aşk sustuğun yerde mi? Uçurum kenarında sol yanıma da değer mi..? Gözlerim ufku deliyor bak. Saçlarım güneşe perde. Döktüm yüzümü hasrete, Kurudu pınarları gamzelerimin. Gel ... Böl şu yüregi de demlensin diğer yarım. Düşlerimde gezindiğim sokaklar gibi yalnızım şimdi Sensiz... Ama artık düşsüz.. Yalın ayak , çırıkçıplak aşksız... Sek sek oynayan çocuklar ilişti gözlerime Kapalı zarflara ikiden bire Taş kaydırırlar hani... Oysa büyümüştük biz. Ürkek ,çekingen... Çoktan hayatın acı yanına iliklendi heveslerimiz... Sibel Çelik |
Sildi Yüreğim Yıllar öncesinde bir akşam üstü, Terkedipte gittin, yandı yüreğim, Ayrılık acısı kalbime düstü, Acılar içinde kaldı yüreğim. Günlerim ay oldu, aylarım asır, Geze geze ayak bağladı nasir, Böyle bir acıyı kalp nasıl taşır, Sevda acıyla göctü yüreğim. İlk defa hissettim, yanıyor yürek, Kovuldum siladan, kalmadi durak, Yardan ayrılmışım, anadan irak, Vatandan, anadan geçti yüreğim. Gösterdi banada hayat yüzünü, Nede çok severdim ela gözünü, Dağladı ateşe garip özümü, Ateşlere düsüp yandı yüreğim. Yıllarca bekledim etmedin haber, Gurbette bağrımı eyledim heder, Yeter artık, bana ettiğin yeter, Senide defterden sildi yüreğim. Hasan İlter |
Muhtacım.... Bir güneş gibi doğdun genç ömrüme. Çocukmuşum demek ki/ Kandım tatlı sözlerine. Işıl ışıl parıldayan o gözlerine. Şimdi bir yudum su gibi muhtacım.... Sesin çınlıyor kulaklarımda yerli-yersiz. Sensiz kaldım/ Ağlıyorum sessiz,sessiz. Gecem gündüzüm/ Hayallerim sensiz. Teninin kokusuna/ Sıcak dokunuşlarına muhtacım. Çankırı dediğin bir küçük şehir. Boğuluyorum bu şehirde,ne olur çağır. Duymak istiyorum uzaklardan seni seviyorum diyen sesini. O tatlı tebessümüne/ Sana muhtacım. Sayılı gün çabuk geçer,biter birgün. Her yokuşun bir inişi vardır,ineriz bir gün. Yanlızlık yaradana mahsuz,bil ki hergün. Kapına dayanacağım/ Sevgine,aşkına,sana muhtacım......... Rifat Çamoğlu |
Üşüyorum Meleğim üşüyüyen titrek ellerimle yazıyorum sana bu şiiri, yoksun yine, sen yoksun ve ben muhtacım sana. muhtacım işte anlasana. ne dokunacak tenin var yanımda, ne de okşanacak saçın. bir garibim bu akşam, içim üşüyor sensiz. kalemi zor tutan ellerimle, bir kez daha yazıyorum sana aşkımı. belki de son kim bilir... geceyi hüzünlendiren bu sisli akşamda. sokak lambalarının altında arıyorum seni. gökyüzü ağladı ağlayacak. bense zor tutuyorum kendimi. bir adım uzağımdasın belki de, belki de görüyorsun beni... yok yok görsen bu halde bırakmazsın beni bilirim. ama üşüyorum meleğim. üşürken bile sana yazıyorum aşkımı bir kez daha, belki de son kim bilir... gökyüzü bile isyan etmiş gidişine anlaşılan. yıldızları bile göremiyorum seni dilemek için. seni bulmak için yürüyorum yürüyorum... yürüdükçe azalıyor umudum, yürüdükçe seni daha çok özlüyorum. ama üşüyorum meleğim... soğuğa aldırış etmeden yazıyorum sana bu şiiri. donmuş parmaklarım şikayetçi değil bundan. bir sigara yakıyorum. yine yazıyorum sana olan aşkımı bir kez daha. kim bilir belki de son kez... soğuğa dayanıyorum da... bir özleminin acısına dayanamıyorum. "aman boşver" diyemiyorum işte seviyorum seni. ağlamak için gökyüzünü bekliyorum. kimse görmesin ağladığımı karışısın yağmura. kimse bilmesin senin bu kadar acı çektirdiğini. ama üşüyorum meleğim. olsun ben yılmıyorum bu aşktan. yine de yazıyorum sana olan aşkımı. ölüm bir nefes yakınımda olmasına rağmen, bir kez daha yazıyorum sana olan aşkımı. kim bilir belki de son kez. belki de son kez... Erdoğan Alarçin |
Aşk Mektupları Bitsin seninle aşk mektupları Seninle başladı, bitsin seninle... Ve gün be gün, ben seni düşünürüm. Sen benim herşeyimsin ey sevgili. Rüzgarlara ezberlettim türkülerimi, Ben hep uzaklara türkü yazarım Sılamsın, sevdamsın, sabır taşımsın Kalemim adından başka ad yazmaz Bu kütükte başka bir ad okunmaz Narına nuruna kurban olduğum Seven sevdiğinden asla yakınmaz Ben sevda bölüğünde kıdemli bir askerim Terhis olsam gidecek bir yerim yok Yüreğimden başka silah taşımam Bütün adresleri iptal ettim Benim senden özge gerçek yarim yok. Sen benim herşeyimsin ey sevgili Ben rol gereği aşık değilim Deme bu garibin benimle işi ne... Aşkım beni teşhir eder, Sesim içime saklanır Aklanırsa adım, seninle aklanır. İstersen durmadan adres değiştir, Gözlerimi bağlasalar da bulurum seni. Ben, türkülerde tanıdım Fizan?ı, Yemen?i Anlasam ki sesim sesine değmiştir, Bütün gemileri yakar gelirim. Bu bir taahhüttür; sına beni.. En deli rüzgarların önüne sür, bulut-bulut, Bir yerde yanlış yaparsam adımı unut. Son kurşunu kendime sıkar gelirim. Bir et kemik torbası değilim ben Bir hasar raporu değil yazdığım Bir aşk mektubudur ey sevgili, Kızıl-kıyametten önce... Ve görmek için bakmaya gerek yok Her dilde güzeldir senin adın Meydanlar sarsılır sen ortaya çıkınca Yeter ki görecek göz, göz olsun. Velhasıl uzun sözlere hiç gerek yok Dil hicâbından lâl olmalı seni anarken Ey benim tabibim, tacidarım Gündönümüdür ben seni bekliyorum BAHAETTIN KARAKOC |
Seveceğim Geceye inat gün ağarmakta Ağaca inat dal çoğalmakta Ölüme inat insan doğmakta Bense sana inat seni sevmekteyim İnat buya hepte seveceğim Samet Atak |
sen benim olsaydın sen deniz olsaydın bense içindeki kum sen gökyüzü olsaydın bense bulut sen sevda masalım olsaydın bense kalemin sen sonsuzluk olsaydın ben ölmezdim sen aşkım olsaydın ben sonsuza dek yaşatırdım sen benim olsaydınnnnnn.... |
Can Gülüm can gülüm, gülüm benim ben güllere vurgunum ben güllerden yorgunum kokunla dolsun odam yüzün aynamda kalsın varsın yokluğun beni vursun can gülüm, gülüm benim ben sana vurgunum ben seninle dolmuşum ben sende kendimi bulmuşum Muammer Ertem KARAKAYA |
Sana Ait tek tek sorguladım ne varsa ne varsa sana dair attım hayatımdan, sokaklardan gelen hüznü ne sen kaldın, ne de ben. bir yırtık ceket kaldı eski gülüşlerden, cebinde eski bir fotoğraf, geçen hüzünlere ait. resminde vizyonunun kızıl sokağında masum çocuk kaldı. kan içinde elleri kan toprakta, kan yürekte, kan paramparça. can dışarda, can sevinçte, can hasrette. Birkan Demirci |
http://img228.imageshack.us/img228/5749/ghzv7nm0.gif SENİ YAZDIM AMA SİLEMEDİM Kİ... Oyle sevmistim ki seni, Anlatmaya sozcukler yetmiyor, Her yazdigim yerde sen varsin, Sana olan ozlemlerim var, Bak simdi yine yaziyorum, Harf,harf sen, Sozcuk,sozcuk sen, Her cumlede yine sen, Derken sonra okuyorum, Okudukca kahroluyorum, Yuregim sizliyor, Gozlerimden kanlar bosaniyor, Caliyorum kafami duvarlara, Ama fayda etmiyor son pismanlik, Beynim duruyor, Dusunemez, Konusamaz, Hissedemez hallere giriyorum, Olmekten beter oluyorum, Artik dayanamaz hal aliyorum, Yazdiklarimi silmek, Seni bir nebzede olsun unutmak, Sensizlikle yasamasini bilmek, Yarim biraktigim yerden yasama, Yeniden baslamak istiyorum, Ama ne mumkun ki, Olmuyor iste olmuyor bir turlu, Basaramiyorum, Bak seni yazdim, Ama silemedim ki... (Alıntı) |
Kendimden Utanıyorum... Kendimden Utanıyorum... Aslında kimseye kızmak gelmiyor içimden, Bu sessiz feryadın döngüsünde, Kendimle birlikte yakıyorum tüm hayatı, Sevda kırıntılarıyla idare ediyorum. Ne dostları arıyorum yanımda, Ne de geleceğe ümit dolu Gülücükler atabiliyorum. Aslında ben kendi kendime kızıyorum içimden, Zira hayat ne kadar alev topuysa, Bizde o kadar közüz onun yanında, Suçlu aramanın bir anlamı yok, Her aynaya baktığımda kendimden utanıyorum. Şimdi sessizliğe gömüyorum yüreğimi, Sadece dünya haykırıyor buradayım diye, Ve biz kimmişiz ki onun yanında, Biz onunla oynuyoruz dedikçe, Meğerki soytarısı olmuşuz tam ortada, Gerip bir dönence içinde, Koşturup duruyoruz anlamsızca, Oysa ne hayata ayak uydurabiliyoruz, Ne de tam zevkine varabiliyoruz. Dün bugün için ne kadar yalansa, Bu günde yarın için yalan olacak, Pişmanlıklar içinde yaşayıp dururken, Bir adım bile ilerleyemediğimizi fark edeceğiz. Ne kadar özgürüz bu dünyada, Ne kadar yaşamayı hak ediyoruz acaba, Hep başkalarının adına yaşadığımız dünyada, Onların ismini bir kalemde silebiliyoruz. Oysa aldığımız her nefeste bile, Başkalarının hakkından çaldığımızı bilmiyoruz. Doğmak, yaşamak ve ölmek, Başlangıcıyla sonu belli olan bu hayatta, Ne kadar yaşayabiliyor, Ve ne kadar değerlendirebiliyoruz. Bu gün hakkını veremiyorsak soyadımızın, Yarın çocuklarımız ne kadara taşıtabiliriz Şanımızı, şöhretimizi, eğer varsa tabii. Şimdi karar verelim kim suçlu diye, Yarınları hiç düşünmeden, Har vurup harman savuran bizler mi? Her sıkıntıda Yaradana isyan ederken, O sıkıntıyı kendimizin yarattığını Kabul etmeyen bizler mi? İnsanlara verilmiş en büyük meziyet olan, Aklımızı yerli yerinde kullanmayıp, Nefsani duygular içinde yaşayan bizler mi? Yoksa sınırsız nimetleri önümüze seren, Bütün güzellikleri emrimize amade edip, Yaratılanların en yücesisin diyen Yaradan mı? Evet, fazla uzağa gitmeye gerek yok, Her aynaya baktığımızda karşımızda olan, Tefekkürden kaçıp, şeytana uyan Bizleriz suçlu olan. Bu gün ben yakıp yıkıyorum tüm tabularımı. Elime alıp kalemi geçmişi siliyor, Geleceğime yön çiziyorum. Bu gün ben kendimden utanıyorum. Şimdi tövbe zamanı, Her anını anlamsızca yaşadığım, Hiç yarın olmayacakmış gibi, O anın zevkine daldığım geçmişten Kaçma zamanı, Ben bu gün kendimden utanıyor Ve pişmanlıktan hıçkırıklara boğuluyorum.:*( |
Ben sadece yalnız bırakıldım... Ben sadece yalnız bırakıldı... İnsan bazı şeyleri yalnız kalmadan anlayamaz Yalnız kaldığında tadar sevgisizliği Yalnız kaldığında anlar sessizliği Mutluyum,huzurluyum ben böyle der ya insanlara Ama gece oldu mu işte o hain geceler İşte o zaman ne derse desin Anlar yalnız olduğunu Ve hiç de söylediği gibi mutlu olmadığını Yalnızlık benim isteğim değildi ki Yalnız kalmak istemedim ben hiçbir zaman Ben sadece yalnız bırakıldım Sadece... Sanki sana gelsem,yalnız bırakma beni sevdiğim desem Anlar mısın ki beni,hiç anlar mısın? Yalnız kaldığıma inanır mısın? Sen gidince yalnız kaldığıma... İnanmazsın asla inanmazsın Peki seni hala deli gibi sevdiğimi söylesem Susarsın,sadece susarsın O iki kelime çıkmaz senin ağzından Seni seviyorum diyemez senin o gözlerin Gözlerin... Beni kendine aşık eden gidince de beni bitiren o gözlerin Peki ya şimdi gözlerin,beni bitiren o gözlerin Neden düşmancasına bakıyor bir zamanlar sevdiği o kıza? Peki sevgin o da mı yalandı yoksa,gözlerin gibi? Yalandı sevdiğim,galiba herşey yalandı Sen hayatını yaşarken Yanan sadece benim canımdı!!! |
Yalnız Gecelerim seni düşünürüm yalnız gecelerim de seni düşünürüm sensiz geçen gecelerim de seni düşünürüm ilerleyen her dakikam da yalnızca seni ararım be gülüm seni düşünürüm ayın ışığın da seni düşünürüm çaresiz bekleyişlerm de ama sen birgün dahi beni düşen mezken be gülüm Orhan Veli Kanık |
Gözlerim gözlerimde yaşlar sensiz geçen anlar sen varsın şimdi kalbimde sen varsın şimdi ömrümde sensiz yaşanmaz sensiz geçmez anlar sensiz sevdiğim sensiz geçmez dakikalar bir sen varsın kalbimde bir sen bir sen ne kadar döksemde gözyaşı sen yoksun yanımda ama unutma sevgilim sen kalbimdesin ve orda kalacaksın... |
Maziden Gözyaşları ayın şarkı yüzündeydi sevdiğim dans ederdi yeşil gözlerinde gül kokardı saçların bir yudum suydu çölde içtiğim sözlerin kim bilecek seni sevdiğimi kim anlayacak aşkınla yanığımı kim sevecek beni sevdiğim senden başka kim sevecek hergün yollarında olacağım hergün aklında olacağım unutamayacaksın beni sevdiğim unutamayacaksın beni söz güzelim |
Sakın üzülme birtanem Sil gözlerinden,sessizce damlayan yaşı. Çünkü ağlanmaz boş yere. Nezamanki ben yokum Acıma göz yaşlarına Çünkü! ... Onlardır sevgimizi perçimleyen Onlardır bizi zincir gibi ekleyen Yollarıma bakarken, Gözlerin dalgın dalgın; Gözyaşların süzülürken yanaklarından, Beni hatırla. Çünkü! ... Gözyaşlarına arkadaş olacak gözyaşlarım. Çünkü! ... Dalgın bakan gözlerinle çarpışacak gözlerim; Sonra! ... Herzamanki gibi, Hasret dolu yüreğimle Gecenin karanlığında, Elimde kalem; Yazacağım sana sessizce. Gözümde yalnız senin hayalin, burnumda yalnız senin kokun, Buram buram, Hasretin çökecek içime Erdinç Sert |
AŞK VE GURUR Nereden bilecektin seni sevdiğimi Hiç fısıldamadım ki kulaklarına aşkımı Senin için Günlerce gecelerce ağladım Nereden bilecektin Hiç silmedim ki yanında gözyaşlarımı.. Ahmet Selçuk İlkan |
Güzeldir... Bir Yerden Sonra Birbiri ardına geliyorsa mutsuzluklar Keskin bir bıçak gibi saplanıyorsa acılar Köşe başlarını tutmuşsa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankılanıyorsa aşkın son çığlıkları Ayrılık güzeldir... En kalabalık yerlerde büyüyorsa kimsesizliğin Binlerce kahkaya karışıyorsa gözyaşların Son çiviyi çakıyorsan yorgun sabrına Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çılgın küfürler Yalnızlık güzeldir... Güvendiğin yüreklere karlar yağmışsa Buz tutmuşsa o sımsıcak bakışlar Sen yangınlar içinde üşüyorsan Ve bir zavallılıksa artık o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmek Ve ölmek güzeldir... Ahmet Selçuk İlkan |
Sevmek aşka düşen benmiyim bir tek birgün aramıza ayrılık girecek elbet ayrılık ölümden daha beter kurtarır ancak birbirimiz çok sevmek yanlız yetmez beraber olamak tek olup bu acılara katlanmak ölmek değil beni asıl korkutan öldürür beni gün gelince unutmak kendimden geçtikçe sana gelirim sevginle alçalıp yücelmeyide bilirim varlığının verdiği neyşeyle ayık olsamda biraz sarhoş gibiyim kolaydır dünyayı bir bahçeye çevirmek en zoru ise bir güzeli delice sevmek sevmek haramdır kalbinde ateş olmayana haramdır sevene yar yokken gülmek Hakan Aydın |
Seviyorum Gözlerim yaşlı kalbim buruk olsa da Aşkınla tüm bedenim tutuşup kül olsa da Bütün kırmızı güller teker teker solsa da Bırakamam seni ben, seni çok seviyorum Gözlerim yaşla dolu kalbim sevginle Bugün de baş başayım senin derdinle Bekliyorum seni ben acımla kederimle Bunca dertle kederle seni çok seviyorum Uzatsan elini tutarım, uzatmazsın biliyorum Seslensen sesini duyarım, seslenmezsin biliyorum Kollarını açsan koşarım, açmazsın biliyorum Ama bunlara rağmen seni çok seviyorum Eğer sevmeseydim acı çekmezdim Eğer sevmeseydim sevdim demezdim Seni sevdiğimi söyleyemezdim Ama bak söylüyorum; seni çok seviyorum Emre Aktürk |
Bilirim Her Seven Yaşamiştir Bu Duyguyu.... Sessizce Uyurken seni izleme ayrıcalığını da yaşadım dün. Ve gene düşündüm ... Senle yaşanabilecek her şeyi, Yaşamadan gitmemek dileğimdi. Galiba buydu sana kıyamamaklar... Boşver tadını çıkar dedim- Aklına getirme onsuzluğu... Nasıl olsa yaşanacak zamanı gelince. Acıyacak derinden- Bugünü ayırıp düşüncelerinden- Acıyan yerine saracaksın. Tıpkı biriktirdiğin kötü gün parası gibi... Yokluğunda gözlerini kapatıp- Hatırlayacaksın bu izlemeleri. Gözlerinin takıldığı, ellerinin dokunduğu- Bu eşsiz resim kareleri, Günü geldiğinde imdadına yetişir mi ??? Yerini doldurur mu ??? Anlamını yitirmiş her şeye ... Anlam kazandırır mı??? Ya da şiddetli baş ağrılarına- Sadece dayanılabilirlik kazandıran- Ağrı kesici gibi- Geçici bir bağışıklık olabilir mi??? Senli zamanlar sensizliklerime- Çare diye mi yaşanır??? Peki ya sen canımın içi??? Benli günleri sarıp bensizliklere- Soda ve çikolata niyetine- Avunur musun??? Çok zor görünüyor be canım çok zor!!! Düşünmemek lazım bu ihtimalleri. Sensizliklerin ŞEREFİNEE.......... İpek Saygın |
Vatan Vatan namustur, Vatan şereftir, Vatan korunacak tek hedeftir. Vatan sevdadır, Vatan aşktır, Vatan için fedakârlık bir başkadır. Vatan candır, Vatan kandır, Vatana sahip çıkmak imandandır. Ankara 10.08.2005 Alaaddin Taşkın |
Sen bakmaya gör Gül kokulu şiirler okudum Gözlerinin değdiği yerlere Şiir kokulu güller koydum Gözlerinin değdiği yerlere. Koştum bir oraya bir buraya Gölgene arkadaş olmak istedim Her şeye, her yere bir daha baktım Belki gözlerin değmiştir diye Alıntı |
BİR BİLSEN..! Sensiz geçen gecelerde bir bilsen neler çektiğimi, Şimdi benim yerime koy kendini, Her gece gözümün önüne gelen hayalini, Her gece yatmadan önce aynı dileği dilemeyi, Ne kadar zor olduğunu bir bilsen. Ah birde bilsen kıymetini, Seni ne kadar çok sevdiğimi, Senden kolay kolay vazgeçemiceğimi, Sana anlattım bütün gerçeklerimi, Bilmek bile istemiyorum bu aşkın bittiğini. BERKAN ÇELİK |
Kurşun Yarası İstediğin zaman, rasladığın yerde Kıyasıya olmalı beni vuruşun Kanım günlerce akmalı caddelerde Tam kalbime değmeli attığın kurşun. Ya kalbime, ya alnımın ortasına En can alacak yerime nişan al. Çare bulunmaz her kurşun yarasına Beni öldür ve açık gözlerime dal Bir eser olmasın içinde korkudan. Tetiği kininle, garezinle çek Kurşun değil ölüm çıkmalı namludan. Bırak benim kanım olsun dökülecek En son kurşunun da olsa namluya sür Nasıl olsa ölüm var, bari sen öldür. |
Güzeldir... Bir Yerden Sonra Birbiri ardına geliyorsa mutsuzluklar Keskin bir bıçak gibi saplanıyorsa acılar Köşe başlarını tutmuşsa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankılanıyorsa aşkın son çığlıkları Ayrılık güzeldir... En kalabalık yerlerde büyüyorsa kimsesizliğin Binlerce kahkaya karışıyorsa gözyaşların Son çiviyi çakıyorsan yorgun sabrına Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çılgın küfürler Yalnızlık güzeldir... Güvendiğin yüreklere karlar yağmışsa Buz tutmuşsa o sımsıcak bakışlar Sen yangınlar içinde üşüyorsan Ve bir zavallılıksa artık o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmek Ve ölmek güzeldir... Ahmet Selçuk İlkan |
ESKİCİ Önceleri sen uyandırırdın uykulardan beni Şimdi eskiciler uyandırıyor Ne yazık seni de bu şiirim gibi Yaban şarkılara meze yaptılar. Al götür eskici kalbimi benim Neyim var neyim yok sorma bir daha Gözümde yaşlardır birtek servetim Acıyıp yüzüme bakma bir daha! O aldı götürdü ümitlerimi O aldı götürdü hayallerimi Kalmadı hiç bir şey sana eskici Ne olur kapımı çalma çalma bir daha! Bir boş çerçeve var tam sana göre Bu da benden olsun sana hediye Ne olur eskici git başka yere Bizim sokaktan geçme bir daha!.. AHMET SELÇUK İLKAN |
| Saat: 12:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık