![]() |
Duygularım hallacı pamuğuna dönmüş, Ellene ellene didik didik olmuş, Önce alev alıp, Sonra coss diye sönmüş, Daha kötüsü, Ne ölmüş, Ne onmuş, Bir daha kullanılmaz olmuş, Gene de nefes alıyor, Çorap söküğü gibi değil, Sıkı dokunmuş, Tanrım, Bu duygunun astarı, Nasıl bir kulmuş; Ki mutluluğu sevgide bulmuş, Kendinden esirgenen, Gene de pes etmeyen… Ben, Tut elimden, Bırakma.. Hatice Arı |
ÖLÜMLÜ AKARSU Aktığı her yere, Kırgınlığını götüren bir akarsuyum… Ellerine saçıldım… Yüzüne çarpılmak için… Ayaklarının arasından geçerek, Su diyen çocuklarına yetişen akarsuyum… Nice denizlerde kendimi gizledim, Kızaran yüzümü saklamak için… Önündeki bentlerden aşamayan, Asırlık taşları eriten, Doğumundan çok denize öldüğü yer önemli olan, kıvrımlı bir coğrafyayım… Bir ders kitabında ölmeden önce, son isteğim tenine dolanmak, her bir hücrendeki acıyı yıkamak…
|
İlan-ı Aşk Bir bayan arkadaş arıyorum Kırk elli yaşlarında Mutluluk susuzluğundan dudakları kuru Hayat merdivenlerini çıkarken örselenmiş Ama kalbine hala cemre düşen * Yalnızlıktan pörsümüş gecelerime güneş seren Su alıp yan yatan gemime liman veren Kerbelada aşka çok susayan şaire sevgi derleyen Problem çözerken kerrat cetveliyle yardıma gelen Her bildiğini istemeyip ne istediğini bilen * Damarlarımda dolaşan gözyaşını gülle çeken Perdelerin eteklerinde kalan hüzünleri silkeleyen Neşelerimde yiğit ırmakları bulandırmayan Hüznümde köpüklenmiş bulutları yağdırmayan Küllendiğimde küllerin arasında geceleri toplayan Kumun denize tutkusu olduğu gecelerde kumu ıslatan Zamanın bunaklığında etrafa akıl savuran * Bir bayan arkadaş arıyorum bulamıyorum Gözlerim mi uzak o mu yakın göremiyorum * Serdar San 2003 Mart |
BİR ŞİİR VE HİKAYESİ HAYDİ ABBAS VAKIT TAMAM Haydi Abbas, vakit tamam; Akşam diyordun işte oldu akşam. Kur bakalım çilingir soframızı; Dinsin artık bu kalp ağrısı. Şu ağacın gölgesinde olsun; Tam kenarında havuzun. Aya haber sal çıksın bu gece; Görünsün şöyle gönlümce. Bas kırbacı sihirli seccadeye, Göster hükmettiğini mesafeye Ve zamana. Katıp tozu dumana, Var git, Böyle ferman etti Cahit, Al getir ilk sevgiliyi Beşiktaş'ta; Yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan. C.Sıtkı TARANCI Bu güzel şiirin öyküsü: Cahit sıtkı..Beşiktaşta lisede yatılı okurken..hafta sonları dışarı çıkılırdı..Akşam dışarı çıkanlar bir birlerine anlatırlardı..kimle buluştukları..ne yaptıkları..Ama Sevgili Cahit Sıtkının hİç anlatacağı kız arkadaşı veya sevgilisi yok..herkes anlatığında birde cahit sıtkı tarancıya sorarlardı..cahit sen ne yaptın..Bir gün akşam vakti Okula dönerken(Kabataş lisesi) Ünlü ŞAİR yolda düşmüş güzel bir bayanın fotografını bulur..Alır ve doğru beyoğluna gider..Oturur..kendi kendine bu güzel bayanın dilinden mektup yazar..fotografı da mektubun içine koyarak kendi kendine okula postalar..Bir iki gün sonra postacı geldiğinde Mektupları bırakırken bağırırlar CAHİT mektubun var..Cahit alır mektubu..yatakhanede açar..vakit akşamdır..Ve herkese yüksek sesle okur..Fotogarafıda arkadaşlarına gösterek mağrur bir şekilde hava atar.. Her ahfata bu mektup yazma işini devam ettirir..Cahit Sıtkı bu arada boş durmaz..o zaman bu kadar nufüsa sahip olmayan istanbulda bu kızı arar..Bulur..Kız Bir Albayın kızı ve evlenmiş çoluk çocuğa karışmıştır.Gün gelir Büyük Şair başka bir kızla evlenir..ama kendi kendine yarattığı bu büyük aşkı hiç unutmaz..Bir pazar günü evinde şair isyan edip bu şiiri yazar..Şairlerin yüreklerinde bazen böyle büyük aşklar saklanır.. |
Benim İsyanlarım * benim isyanlarım senin gelmeyişine umutsuzluk çöküşüne hazanda geliyorum deyip uyutmadığın gezgine sakin imbatı hırçın lodosa çevirişine * benim isyanlarım yaşlanmış aynaya beyazlamaya başlayan saçlara sakin rolde ses çıkarmayan duvarlara varım ama yok oluşuma * benim isyanlarım kapıdan anahtarla girmemde dal kırılmışsa suç yelde körfezde yansıma mavi gökyüzü şeklinde yalnızım hep yoksa tek aşık ben miyim körfezde * benim isyanlarım senin tutsak benim köle zamanın kral yaşamın kuklacı dönüşümünde ayın esiri olan geçmeyen gecelerde herkes mutluda yalnızlık suflörü ben miyim tüm şiirlerde * benim isyanlarım kuşların sevdalı uçuşuna kokladığım tüm güllerin hemen soluşuna yağmur buğusunun gözyaşımdan az oluşuna gönülden çağırmama rağmen orada duruşuna * benim isyanlarım artık aşk şiirlerine ölüm katışıma senden önce-sonra aşk şiiri yazdığım yalancı avuntularıma seni beklerken sabır sabıkamın sicil doluşuna unutulursam unutanı asla unutmayacağıma * Serdar San İzmir 2003 Ağustos |
aşk başlamadan güzel , kalplerde heyecan bakışlarda korku olduğu zaman güzel.. birbirimize sezdirmemek için çırpınış, başkaları görmesin diye çabalayış, gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman.. aşk başlamadan güzel.. ümit yaşar oğuzcan |
SEN BU ŞİİRİ OKURKEN Sen bu şiiri okurken Ben çoktan bu şehirden gitmiş olacağım Artık ne özlemlerimi duyacaksın bıçak yarası Ne de telefonların çalacak gece yarısı Ve bu zavallı yüreğim olmayacak artık Kaprislerinin hedef tahtası... Seni sana Beni bir akıl hastanesine Bırakıp gideceğim bu şehirden Nasılsa kavuşamadım sana Nasılsa dudaklarının kıyısına varamadım Nedense bütün çıkmaz sokaklar adresim oldu Ve nedense bütün kırmızı ışıkları üzerime yaktın Ne yaptımsa Bir türlü sana yaranamadım Artık adressiz Işıksız Ve öylesine ıssızım Dünlerin kadar eskiyim Verdiğin acılar kadar paslıyım İşte çıkıp gidiyorum hayatından Nasılsa fark etmez senin için Belki çok şanslı Belki de en yaşlıyım... Artık Pusulam hasreti Saatim yalnızlığı Ve takvimler sensizliği gösteriyor bana Neylersin Yolcu yolunda gerek Belki bundan sonra Belki senden sonra Adam olur bu “asi yürek” Ve dersini alır da bu sevdadan Bir daha Boyundan büyük denizlere Asılmaz kürek Yarın bu saatlerde Ben yollarda olacağım Sen kimbilir kaçıncı uykunda Masal mavisi bir rüyada Ve elbette o korsan yüreğin Yine pusuda Oysa İlk defa sesimi duymayacaksın Sitemlerin sahipsiz Soruların cevapsız kalacak Belki ilk defa içini kemirecek yokluğum Tanımadığın bir korku içini saracak Ve ilk defa kendinle hesaplaşacaksın Ne oldu? Ne oluyor? Ne olacak? Sonra Bir gözün kör Bir kulağın sağır Bir ayağın kırık Bir kolun kesik Düşeceksin yollara Yani baştan başa yarım Yani baştan başa eksik Bütün duvarlar üstüne yıkılacak Belki ilk defa “Unutuldum” diyerek için sızlayacak Ve sen bu şiiri okurken Ayrılığımız çoktan başlamış olacak Belki de son tesellin Sana yazdığım “bu son şiir” olacak Ve kimbilir Unutulmuş bir gecenin tam ortasında Başucundaki bir radyoda Uykusuz bir şair yüreğini çınlatacak Ve bir daha fısıldayacak kulaklarına Sana adanmış bu satırları “Bütün şehirler uyur İstanbul uyumaz Ve birgün Bütün sevenler unutur seni Ama bu “şair yürek” ASLA UNUTMAZ...” AHMET SELÇUK İLKAN |
BIR SEN GÜZELDIN Sen gözlerimin ufkunda tüterken Hüzün yağmurları yağmazdı günlerime Ilıman ikliminle dolardı içim Nasıl da sokulurdu ellerin ellerime. İnce bir yapraktı saçların; Yaşlanmış ağacımın dallarında En gür şafaklar sökerdi Aşkımızın yollarında. Sen sıcak gülüşlerde yaşardın Avuçlarında hep bahar yağmuru. Yirmi yaşın elleriyle okşardım seni Uzandığımız gök maviydi ve deniz duru... Kaçıp sana sığınırdım Geceler üstüme üstüme gelince. Sonsuz mutluluklar ormanında Bir nazlı geyik gibiydin ince. Bir sen güzeldin benim için, Bir de yüzünde açan karanfil. Öyle çok esiyordun ki içimde Bahar rüzgârı gibi efil efil... İlhan Geçer |
Bademler Bademleri topladıktan sonra ceplerimiz öyle şişerdi ki pantalonlarımız patlardı. Dalları kırardık veya en ağırından, sırtlanırdık kaçarken.. Bademler gibi güzeldi yüreklerimizin ağzımızdan çıkması.. Ne kadar temizdik biz, saftık badem aşırırken bile.. Hey gidi bademler! Yüreğimi aşırmaya başlayınca kızlar, Anladım hallerinizi... Selçuk Şahin | |
KORKARAK YASARSAN Öyle bir hayat yaşadım ki; Cenneti de gördüm cehennemi de Öyle bir aşk yaşadım ki, Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de. Bazıları seyrederken hayatı en önden Kendime bir sahne buldum oynadım. Öyle bir rol vermişler ki; Okudum, okudum anlamadım. Öyle bir hayat yaşadım ki; Son yolculukları erken tanıdım Öyle çok değerliymiş ki zaman Hep acele etmem bundan anladım. Kendi kendime konuştum bazen evimde Hem kızdım, hem güldüm halime. Sonra dedim ki, Söz ver kendine! Denizleri seviyorsan, Dalgaları da seveceksin. Sevilmek istiyorsan, Önce sevmeyi bileceksin. Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin Korkarak yaşıyorsan, Yalnızca; hayatı seyredersin... Şebnem Ferah |
| Saat: 04:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık