![]() |
Mutsuz Değilim Işıltılı gözlerle bak bu gün gözlerime. Mutsuz değilim, Şaşkınım sadece, üç yaşındaymışım gibi tutup elimden dolaştır yavaşca caddelerde, Biliyorsun yeni öğrendim yürümeyi onun kadar ben de .. Mutsuz değilim, Şaşkınım ; Yaşgününü hatırlayan Fakat hemen çıkartamadığın bir arkadaşın gibi bak , Biraz mahçup ol Biraz sevin ve minnet duy sonra Ama onu sevmiş ol. Gözlerinle gül ,güldür beni; Gülümsemeye herkes kadar erken başladım bende Erken bitirmek istemedim elbette. Mutsuz değilim , Şakalar yap bana Ve bugün fıkra anlat Sevmediğimi söylemiştim biliyorum Ya sevgileri değiştirdiğimi? Fıkra anlat ilk kez bana Deliler olsun içinde, Neşeli deliler... Şarkı söyle; Gözyaşlarını tutan bir dansöz gibi İçten içe ağlayıp Oynasın şarkı şen kahkalarla. Mutsuz değilim, Tükenişe inanmıyorum; Hala sarılabileceğim omuzlar var Hala sevdiklerim var. Şaşkınım sadece; Ayakkabılarım çalındığında Gözlüklerim kırıldığında Ve de olacağı kadar , Annemi ağlattığımda... Mutsuz değilim, Şaşkınlık; Geçer.... Tükenişe inanmıyorum Hala sevenim var Hala sevebiliyorum Ve kıyıya köşeye serpiştirilmiş Umutları toplamak zor değil. Sabrın anlamını da düşkırıklığının ki kadar geç öğrendim. Zor değil beklenmedik heyecanları Umutla karıştırmamak. Mutsuz değilim : Olmak istemedim hiçbir zaman Şaşkınım: Umudum hala var benim.... |
UNUTMAYACAĞIM...!!! Bugün birkez daha seni hatırladım Ve bugün birkez daha senin için ağladım Ve bugün de göz yaşlarımı sensiz gönderdim Anlaşılan bundan sonrada sensiz göndereceğim Ama unutmaki seni hep seveceğim Seni bende ben gibi bir ömür bileceğim Belki bu diyardan çekip gideceğim Biliyorum ki gözyaşlarımı sensiz sileceğim İstersen adını bir daha hiç anmam Dilersen yollarına bir daha hiç çıkmam İstersen gözlerine bir daha hiç bakmam Biliyorum ki hıçkırıklarla olur ağlamam Elimde sana yazdığım şiirle Dilimde senin o güzel isminle Kalbimde ki o tatlı sıcak sevginle Acılarımı dindiremem ki sen aklıma gelince Şimdilik sana veda ediyorum Sana sıhhat ve sağlık diliyorum Ve çok uzak diyarlara gidiyorum Ama seni unutmayacağımı biliyorum Ama bir gün karşına tekrar çıkacağım O güzel ismini tekrar anacağım Sana birde kısa birşey soracağım "BENİ UNUTTUN MU?" diyeceğim........... |
Gizli Yavaş yavaş kapanıyor gözlerim bi tuhaf oldum ben yine Yağan yağmur gibi delicesine ağlamak istiyorum Seyretmek istiyorum uzaktan uzağa kendi halindeki "sen" i bakışlarımı farkettirmeden Avareliğimi, serseriliğini, şaşkınlığını seyredip gülmek istiyorum içten içe Bi de karışmak istiyorum kalbine atışlarını her seferinde bana doğru hızlandırmak için... |
Galata Köprüsü Dikilir köprü üzerine, Keyifle seyrederim hepinizi. Kiminiz kürek çeker, sıya sıya; Kiminiz midye çıkarır dubalardan; Kiminiz dümen tutar mavnalarda; Kiminiz cimacıdır halat başında; Kiminiz kuştur, uçar, şairane; Kiminiz balıktır, pırıl pırıl; Kiminiz vapur, kiminiz şamandıra; Kiminiz bulut, havalarda; Kiminiz çatanadır, kırdığı gibi bacayı, Sıp diye geçer Köprü'nün altından; Kiminiz düdüktür, öter; Kiminiz dumandır, tüter; Ama hepiniz, hepiniz... Hepiniz geçim derdinde. Bir ben miyim keyif ehli içinizde? Bakmayın, gün olur, ben de Bir şiir söylerim belki sizlere dair; Elime üç beş kuruş geçer; Karnım doyar benim de. |
Ağlarken kimse görmedi beni Ağlarken kimseler görmedi beni Kimselerde göremezdi Çok ağladığım geceler olmuştu oysa Hıçkıra hıçkıra yanlız başıma O terkedilişlerin ardından Dimdik duruşlarım Gidenlerin gözlerine şahin bakışlarım İçimden geçirdiğim yıkılmadım ayaktayım tavırlarım Her nekadar ciddi duruşlarımda olsa Ben yanlız kaldığımda çok ağladım Ben yarsiz ben sevdasız ben aşksız Ben yanlızda çok kaldım Asaletli Ağır yürüdüğüme aldanma Ben gizli gizli çok ağladım Hep terk edilmişliğin Hem sevdalıdan hem dosttan çok çekmişliğim Hepsinin birikmişliğindendir Böyle tek kalmayı seçişim Bu yüzdendir insanlardan kaçışım Bu yüzdendir aklımı kaçırışım Sırlarımızı söyledik dostlarımıza Dostlarımız anlattı dostlarına Aşklarımızı soktuk ortamlarımıza Ortamdan geri gelmediler tarafımıza Ben dostlara, ben sevdalara Ben arkadaşlarıma kızdım Ben karanlık gecelerde Gizli gizli gerçekten çok ağladım Ağladım ağladım Hep kaderime yandım Ben sabahlara kadar içip Bir park köşesinde çok sızdım Ben bülbül iken yüz vermeyen güle Ben gül iken sırt çeviren bülbüle Ben verilmiş ama tutulmamış her söze Kendimi kahredip çok ağladım .... |
Gidiyorum umutlarımı bırakıp dostlarımı unutup kendimden geçerek gidiyorum uzaklara bir off çekerek hayatı bir daha asla, aklıma takmayarak gidiyorum uzaklara aşktan sevdadan, umutsuz yolculuktan, vazgeçip tüm bunlardan, gidiyorum uzaklara yalnızlık da neymiş sevmek de neymiş boş hepsi karşılık yoksa açmamak üzere gözlerimi gidiyorum gidiyorum... hiç yorulmadan kıpırdamadan, nefes bile almadan, yakındaki uzağa. |
NİDA KARANLIĞA MEYDAN OKURDA SESSİZ FERYADIM! KENDİ KENDİNE YANIP SÖNER; TEZAT YAŞANTIM. BİR KERVAN ARARIM İSTİKAMETİM ZİRVEYE... YAVAN KALIRIM BİR DOST BULAMAZSAM BU DEMDE. RAVZA-I MUTAHARRADA NURDAN BİR IŞILTI. UNUTULMUŞ SÜNNETTEN KALP GÖZÜME FISILTI. MUHABBETİN SAĞINDA MERHAMET. SOL YANINDA İSE ADALET. YAŞANTIMA GİRERSE BU ADET. GÖNLÜM ÇEKER Mİ HİÇ SEFALET. AĞZINDA Kİ LOKMAYI KISKANNAYAN BİR GÖNÜLDAŞ. ÇORAK GÖNLÜMÜ SERİNLETECEK BİR GÖNÜLDEŞ. BAŞAK BAŞAK SADECE ADALETE EĞİLEN BAŞ. IRMAKLARDAN ÇAĞLAYAN MERHAMET DEMİNE EŞ. BİR KESKİN NİDA GELDİ NEY(İN) SOLUĞUNDAN! AH!EDEN NEFES DARLIĞIM MÜSADE ETMEDİ. GÖNLÜM ANCAK İNCİ İNCİ KELİMELER DİZDİ. BİR TÜRLÜ DÜZE İNMEDİ Kİ BU YOKUŞTAN. NE GÜZEL MUHABBETİN DORUĞUNA ULAŞMAK. KURDUN MU GÖNÜL SARAYINI PAYLAŞARAK. ÇOK KOLAYLAŞACAK VİRANELERİ YIKMAK. NASİP OLMASADA NİYETİDE AYNI MÜKAFAT. |
Seni Hep Sevdim Yine gecenin bir yarısı. Saat yine yokluğunu gösteriyor.. Sustukça, sen aklıma geliyorsun ya Her şey inadına susuyor, Sokaklar suskun,şehir suskun.. Kalkıp bir şarkıya uzanıyorum. “Okyanus mu iki şehrin arası” diyor.. Bu sefer ben susuyorum.. Özlem olup yine içimi acıtıyorsun.. Bazen diyorum. Keşke seni Mavi Mavi sevmeseydim.. Kömür gözlerinden çok, Kor dudaklarını düşleyebilseydim arsızca. Saçlarına takılıp kalmasaydı aklım bu kadar. Şimdi çoktan yatağa atmıştı uyku beni, Ve şehvetli bir kadın gibi, Sevişirdi gözlerimle, sabaha kadar. Yapamadım işte, Güzel gözlerinden öteye gitmedi hayallerim. Kaç kere denedim, tenini düşlemeyi. Baktığım aynalarda, kendimden utandım. İçimde sakladığım, adın. Yüreğimin, duvarlarında yankılanıyor. Bir zaman; sen kokuyordun ellerimde, Şimdiyse tütün kokuyor. Biliyorum, sen yine en güzel uykulardasın. Sen yine aldırmıyorsun. Bense içimin üşümelerini, Hasretinin ateşinde ısıtıyorum. |
Dün Gece dün gece seni düşünüp de yattım ne de meraklıymışsın öyle hele yüreğin çok kalabalıktı beraber ilk hayallerimizi paylaştığımız ilkokul bahçeleri gibiydi kalabalık, cıvıl cıvıl ve duru.. sonra bakışların aklıma geldi.. gözlerini kısar, öylece bakardın, o bakışlarda isimsiz bir şehir, kısa bir şiir yatardı... bi ara ince bir rüzgar esti.. ellerim üşüdü aklıma hemen sen geldin aklıma hep düşlediğim ,ama tutamadığım ellerin geldi.. sen benim için gökyüzündeki dokunamadığım bir yıldız yüreğime doğru atılan kocaman bir adımdın dün gece seni düşünüp te yattım şimdi zil çalıyor o okul bahçesinde.. hala yüreğin çok kalabalık cıvıl cıvıl ve duru.... |
* Bana Yalnızlığını Gönder * Bana saçlarından bir tel gönder Içinde bahar kokuları olsun Öyle bir sarsın ki bütün evreni Sevdalı yüreklerin umudu olsun Bana bakışlarından bir bakış gönder İçinde kin, nefret, öfke de olsun Dünyanın kahrını gönder öylece Bütün hüzünlerin kabulüm olsun Bana gözlerinden bir damla yaş gönder İçinde masmavi bir deniz olsun Tarifsiz kederler dolsun içine Kuruyan güllerin yağmuru olsun Bana yalnızlığını gönder İçinde sensizliğin rengi olsun Avutsun böylece bütün benliğimi Bir ömür boyu sensiz olsun ....... |
| Saat: 13:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık