![]() |
YAŞATAN ÖLÜM Sana ninni gelir benim ağlamam Tok, acın hâlinden anlamaz gülüm Güle toprak,su ver; eksiği tamam Bülbülün dilinden anlamaz gülüm. Seven bilir sevenlerin hâlini Sevenin kor ateş yakmaz elini Aşksızlar göremez aşk eserini Sığdaki, derinden anlamaz gülüm. Aşk ki... bir çiçektir, gönülde açar Gönlü sarhoş eden kokular saçar Sevgiyi kovalar, nefretten kaçar Ezadan,zulümden anlamaz gülüm. Sevenin gönlünde kış, bahar olur Sevmeyene sevda ayıp,ar olur Sevmeyenin sevgi ufku dar olur Âşıklar ilinden anlamaz gülüm. Sevenler bal sunar asık yüzlere Sevmeyen tuz döker baldan sözlere “Ağaç” deyip geçer içli sazlara İnleyen telinden anlamaz gülüm. Sevmeyene göre, seven bir deli ! Korku ile iter uzanan eli Bilmez, ateş yakar düştüğü yeri Yangının külünden anlamaz gülüm. Sevene sevgili pirdir, uludur Bir bakışı bile çöldeki sudur Sevmeyen hissetmez, tuzu kurudur O, sevda çölünden anlamaz gülüm. Seven yaşar yârin nöbeti ile Parola sevgidir, karşılık: çile Sevmeyen dar bakar ölüme bile Yaşatan ölümden anlamaz gülüm. Cemal Gören |
Sen ve Ben Uzun bir yol var aramızda Bir ucunda sen bir ucunda ben Bir ateş var bağrımda Acımızı dile getirip mektuplarımızda Kağıdı sen kalemi ben Koca bir kainat, kainatın içinde ben Ya benim içimde, yalnız sen varsın |
AVARE GÖNLÜM Dizginleyemem, sevgi dolu yüreğimi, Durduramam çağlayan o sevgi selini, Volkanlar gibi coşar sevgi kalbimde, Akar bu deli gönül bilinmez ki kime. - Sevgiye susamış o bakışları ararım, Görsem kim de ona meftun olurum, Doldururum sevgiyi gizlice kalbime, Doyururum doyarım onunla sevgiye. - Uslanmazki bu gönül hiç hüsrandan, Yorulmaz bir daha yine sevmekten, Arayışları bitmez bu deli gönlümün, Doyamaz aşka,kanamaz ki sevgiye. - Bulamam kendimi ben sende ararım, O kalpte miyim yoksa ötekin de mi, Gözlerdeki manada kendimi ararım, Kalbimdeki aşkın izleri senin izlerin. - Avaresi olmuşum o yürekten sevenin, Sevgisini hesapsızca candan verenin, Bitmez tükenmez yollarında sevginin, Kırılsa bin kez kalbi,yine sevebilenin. |
Acaba Dönelim Döndürsün bizi Kalbin akıp giden bulutlara benzeyen sesi Yağmursuz bir yağmura açılmış kapılardan Ve akılda kalan bir yokuştan Ve yalnız çocuklara özgü o sonsuz sinema koltuklarından Ve çocukluktan Dönelim Dönelim mi biz Gençlikten, oralardan Mutluluğu bir kabuk gibi saran mutsuzluklardan Dönelim mi acıya Acıya, büyük acıya Ve soralım mı acaba Ey büyük yalnızlık insansan eğer Bir kaya Dalgalar yalarken onu O bakarken kaskatı kalabalıklara Ah, kalbin bulut bulut akan sesi. Bütünüyle bir semte benziyor Ruhi Bey Binlerce, on binlerce kedinin hep birden kımıldadığı Kedilerden örülmüş bir semtte Ve soğuk bir tuvalde yerini bulamamış renkler gibi Soğuk ve ayakta tutan çelişkileri Bir görünümden bir başka görünüme kolayca sıçranan Her şeyin, ama her şeyin çok dıştan farkedildiği Eh belki de bir satır fazlalığı ya da bir satır eksikliği Belki de genç bir şairden ödünç alınan. Yürüyor mu, yürümeyi mi düşünüyor Ruhi Bey Düşünmesi daha mı sonra koyuluyor yola Nereye gidecek ama, nereye varacak sanki Yoksa bir oyun tadı mı buluyor bunda Oyundan atılmaktan korkmayan bir oyuncu gibi Boşvermiş de sanki oyunun kurallarına Üstelik son bölümde, perdenin kapanmasına Azıcık vakit kalmış Ya da vakit var daha. Ama ne çıkar Gövdenin yazgıya başkaldırması mı Ruhi Beyin Başkaldırması mı yoksa? Vaktinden önce anlamanın şaşkınlığı mı Vaktinde anlamanın sevinci mi Ya da biraz geç kalmanın O gereksiz tedirginliği mi Hangisi? Ama belli ki sonundayız her şeyin En sonunda. |
Gül Bahçesinin Çocuklarıyız Biz gül bahçesinin çocuklarıyız Dökülen her yaprakta Anılarımız solsa da Sevgimiz hep gül kokar Özgürlüğümüzü ödünç aldık Önceki yıllardan Kınalı saçlarıyla bize masallar anlatan O küçücük kadından Bir de Sevda şiirleri okuyan babamdan Biz gül bahçesinin yaprakları Dikenleri olduk zaman zaman Neşemizi orada Kırmızı çatılı evde unuttuk Kokumuzu Taşlı sokaklarda..... İzleriyse hala hatıralarda Biz gül bahçesinin çocuklarıyız Sevgimizde bahar Aşkımızda hep gül kokusu var |
SEVGİLİ Yalnız kendini sevme. Bir bohça gibi sarıp sarmalayıp, Kaldırdığın sevgiyi çıkart artık. İçindeki sevgi kalesini yıkma. Sevginin kalesini yeniden kur. Çocuklarını sevdiğin öpüp kokladığın gibi. Yaşamı hayatı insanları sev öp kokla. Sevmenin sevginin yanlışı yok Yaşın ilerleyip yorgun düştüğünde Niye yapmadım demeni istemiyorum. Sevgi, sevgili ne kadar uzaklarda olsa da ara bul. Örtmek istediğin sevgileri örtme aç. Uyandır içindeki sevgiyi, saklama. Yüzündeki tebessüm içindeki ateşin aynası. Sen sevgisiz yaşayamazsın aç yüreğini. İçindeki sevgi özgür olsun. Bırak denizlere dağlara kırlara Önceki yaraları sarsın sarmalasın unutsun Yeni sevgilere sevgililere aşklara yelken açsın. Sevgili uzaklarda olsa da çağır Sen sevgisiz yaşayamazsın Artık dinlenmeliyim diyeceğin zamanlara. Anıların hatıraların kalsın. Sevgili... |
çocukluğum Ve en çok seni özledim ben. Karşı komşunun sokağa çıkacağı zamanı beklemeni. Her teyzeyi annen gibi sevmeni. Sanki ayıpmış gibi kimselere söylememeni. Ve o bisikleti ilk gördüğünde koşuşunu. Yağmurlu bir günde annenin elinden yediğin ekmeği. Islanan sokaklara bakıp duygulanmanı. Yaz akşamlarında oturduğun kaldırımı.Seni bir kez daha görmek isterdim... hiç konuşmadan.. kısa pantolonlu siyah beyaz halini.. bir lokma boyunu.. diz çöküp yere sımsıkı... ama çok sıkı sarılmak sana.. göz yaşlarımı omuzlarına bırakıp gitmek istiyorum şimdi sana kim olduğumu söylemeden...arkama bakmadan ağladığımı sana göstermeden seni çok özledim ama çok özledim çocukluğum! ! |
Yağmur Özünden dökülen her yaş, Aktı içime sevdan oldu. Suydun zaten özün de buydu. Geldi içime kor oldu. Özgürsün Başak'ım, Akıttım gözyaşımı. Ama sen de azaldın hıçkırarak. Başak'ı azalan sevda tarlama, Yağmur oldun yağdın yeniden. Dur dedim; Dinlemedin. Sen damladın; Ben sen oldum. Bitsin istedim; Bitme istedim. Hasatım geldi geçti. Sen yine varsın. Azaldın, bitmedin. |
HAZAL DUDAKLARIN TUZLU OLDUĞUNU HATIRLAMASINA SEBEPSİN GÖZYAŞLARININ BOĞAZIN ŞİŞMESİYLE ANLARSIN HAKLI ÇIKTIN SENSİZ YAŞIYAMAZDIM BU SAHNEDE AŞKINA SAĞDIK KALAN ADAMIM BIRAKIN ROLÜMÜ OYNAYIM. SENİNLE İLGİLİ TANRIYA DUALARIMIN KABÜL OLMADIĞINI GÖRMEK FAKLI BİR DUYGU BİZ,ARTIK CÜMLE SONLARINDA VURGU EVET BAĞZEN YÜKSELİYOR İÇİMDEKİ SES TONU BİR ÖMÜR OLSUN İSTERKEN BÖYLEYMİŞ NEFESİNİN SURATIMA ÇARPMASININ SONU. HİÇBİRŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANAN ZAMANA ALINMAK YÜZYILLAR ÖNCESİNDEN BU GÜNE ALINTI SÖYLEYENLER FARKLI AMA AYNI LAKIRTI SON SEVĞİLİM BULDU İÇİMDEKİ BAĞBEDİ VE SONRA TERKETME SEBEBİYDİ DUVARLARIMDA KADIN FÜĞÜRLERİ HERŞEY SENDEN KALINTI. KALBİMDEKİ HER SOKAĞA SENİN ADINI VERDİM. TADTARAVALLİDE İYİ VE KÖTÜ DÜŞÜNCELER SALINCAKTA SALLANIYOR SÖZLER HADİ ÇOCUKLAR EVE GİDİYORUZ BU GÜNLÜK BUKADAR OYUN YETER SAYFALARDAN BAKIP SANA DÖNÜŞECEK KELİMELER. AŞKIN KÖŞEYİ DÖNDÜĞÜ YERDE BEKLİYORUM DURAK ÇOK KALABALIK BİYERLERDE UNUTULMUŞ SEVGİ PARAYA GÖRE ALICI BULUYOR ARKADAŞLIK. |
Sonradan Anladım yaşadığım boşluğa resimler yaptım resimlerimde kendimi anlattım yazık ki boşluktaki resimleri kimse göremezmiş sonradan anladım... |
| Saat: 19:07 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık