![]() |
Dostluğum düşmüş gamzelerine.. Gamzelerine düşmüş umudum, O umut ki peşinden çok koştuğum.. Kimi zaman birkaç cümlede Kimi zaman bir dost elinde Ama şuan biliyorum nerde Dostluğum düşmüş gamzelerine... Bazen sabırla aradığım, Bazen bulamadım diye kırıldığım Her defasında gözümden sakındığım, Dostluğum düşmüş gamzelerine... İlkbaharda aşkla aldattığım Sonbaharda ağlayarak yakardığım Her defasında son durağım Dostluğum düşmüş gamzelerine.. Bırakma sakın beni karanlıklara Yollarıma ışığım Hayatta yoldaşım Dostluğum düşmüş gamzelerine... Bu dostum kendini biliyor... Ona gülümsemek çok yakışıyor |
BİLMECE Sen bir dere istersin Kayalardan köpük köpük çağlayan Oysa ki gölüm ben . Sen bağ bahçe istersin Yeşillikler içinde Oysa ki çölüm ben . Yıldırım düşsün istersin karşı kayalara Yansın , yaksın istersin Gözlerinde tutkuların kıvılcımı Alev alev kor dolu avuçların Oysa ki külüm ben . Bir coşkunluk senin istediğin Büyük büyük kentlerde bir yaşantı Pırıl pırıl asfalt caddeler Oysa ki Taş toprak içinde tozuyan Bir yolum ben . Bir goncasın sen bakımlı bahçelerde Veya bir leylak balkonları süsleyen Ben serin çınarlarda bir dalım Bir kolum ben ... Umutsuz bakma gene de Belki bendedir aradıkların İşte bıçak parça parça böl beni Parçalardan birindeyim Bul beni ... |
|
¿ İSİMSİZ ŞİİR ¿ Kalbim sensizliği haykırırken Gözlerim umudumu sahibiyken Hislerim kalemlere mürekkep olup akarken Duygularım umut olup evreni doldururken Seni sensizliği haykırıyorum sensizliği. Yıldızlar seni anlatır bana seni Yıldızlar sani yaşatır bana seni Kalbim seni haykırır seni Kuşlar hayatımın sesizligimin sesi Kuşlar seni yaşatır bana seni Evren kalbimin derinliğinde kaybolduğunda Gözlerinden gözlerime akkan yıldızlar Seni yaşatır bana seni Hep rüyalarımın vazgeçilmez simgesiyken Hayallerim evreni içinde kaybeder Avuçlarım sesi haykırır sensizliği Avuçlarım sesi şiir olup akarken Avuçlarım seni yaşar sensizken. |
Ben Seni Ben Gibi Sevdim (Kimin Aşkı Büyük) Sevdalarda kural mıdır bilmem? Aramızda karlı dağlar oldu önce... Bense, güneşi avucuma alıp, Dağlardaki karı erittim... Yine de yol vermedi dağlar ama; Seni kendime Şirin yaptım, Dağları delerek sana geldim, Ben seni Ferhat gibi sevdim... Yol bu.... Bin bir türlü zorluk vardı önümde, Fakat, yorulmadım yürümekten, Yılmadım sana gelmekten.. Ellerim çatladı, kurudu dudaklarım. Dudaklarımı değil, suları ıslattım, Seni kendime Leyla yaptım, Ben seni Mecnun gibi sevdim... Uzadıkça uzadı sana gelen yollarım. Yaşadıkça ömür, gittikçe yol bitermiş. Ömrüm bu yolda bitsin diyerek, Yol gittikçe ben gittim, Sanma ki gitmekten bittim. Seni kendime Aslı ettim, Ben seni Kerem gibi sevdim... Her şeye küstüm bu sevda yüzünden. Hatta kendime bile küstüğüm oldu da Hayata ve sana küsemedim gülüm. Bu bendeki, ne hırstı, ne de cesaret. İçimde deryâları taşıracak bir sevda, Okyanuslara sığmayacak bir arzu vardı. Belki de sendin bu büyük Arzu, Ben seni Kamber gibi sevdim. Farz et ki ben anamdan yeni doğmuşum, Üzerimde bir kat elbise bile yok. Her insan çıplak doğmaz mı gülüm? Ama ben, Çıplak fakat, Kocaman bir yürekle doğmuşum. Belki Ferhat, belki Mecnun, Belki Kerem, belki Kamber kıskanacak ama; Biliyor musun o kocaman yürekle, Ben seni, BEN gibi sevdim. |
Namık Kemal-Bir Tek Sen Bom boş yollarım var, Nereye gittiğimi bilmeden ilerlediğim. Geçmeyen saatlerim var, Sana ve geleceğimize duran. Geceleri yıldızlarım, Sabahları ise güneşim var, Bir tek sen yoksun kalbim, Bir tek sen... Feryadlarım var maviliklere uzanan, Şiirlerim şarkılarım var seni anlatan, sana ağlatan. Kabuslarım var beni korkutan ve Allah'a yalvartan, Bir tek sen yoksun Lavinyam... Zorluklarım var aşamadığım, Tek başıma yaşayamadığım. Artılar ve eksilerim var, Sorunlarım ve eksik rüyalarım, Yine de sevdiğim gözyaşlarım, sıcacık duygularım, Öpmeye doyamadığım resimlerim var. Bir tek sen yoksun kalbim, her şeyim, Bir tek, sen... |
AŞK SENDE KALSIN... Anladım gidiyorsun.. Hadi git sen! ... Git artık.. Sana biriktirdiğim, Yüreğimin hiçbir anlamı yokmuş… Demek ki! Boşa hayal kurmuşum. Demek ki! Gözlerin diye her gece Yıldızlara dalıp, Boşuna öpmüşüm her birini. Ve ay’ı sen sanıp Sabahlara dek Boşuna içimi dökmüşüm be Ay yüzlüm! Bir adım kalacakmış sende. Kalsın! Zaten senin söylemediğin adımın, Kimlikten başka bir anlamı yok. Birde diyorsun ya Seni görmeyeceğim artık, Hiçbir şehirde. Öyle olsun. Seni, gecelere anlattım. Yoluna çıkarsam bir gün Beni onlar yargılasın. Gözlerin gibi sevdim hep onları Suçluysam eğer Bırak ta beni Yıldızlar vursun. Boş ver! Git sen! Topla yıldızlardan gözlerini Ve ay’da kalmasın gülüşlerin. Her gece,sabaha kavuşur, Ve her karanlık aydınlığa. Yokluğun da, Her acı gibi diner elbet! Al! Bana temiz bir AŞK vermiştin. Sen de kalsın! Bak hiç kirletmedim. |
BİR SEN VARDIN... GÖZLERİNE BAKIP KALIRKEN HİÇ BİRŞEY DÜŞÜNMEYİŞİMİ BENİ ALIP GÖTÜREN HAYALİNİ YÜREĞİMDE BAŞKA KİMSEYE YER BIRAKMAYAN SEVGİNİ SEVDİM YERYÜZÜNE SIĞMADIM SENİ GÖKYÜZÜNE SIĞDIRAMADIM SENSİZLİĞİMİ KİMSEYLE PAYLAŞMADIM HİÇ BIR ŞARKI ANLATMADI HİÇ BIR ŞİİR YAZMADI BEN SENİ CÜMLELERE SIĞDIRAMADIM HİÇ AKLIMDAN ÇIKMADIN SANKİ HEP YANIMDAYDIN DÜŞÜNMEDİMSENLEYKEN YARINIMI DÜŞÜNMEDİM HİÇ SONUNU SEN BİTMESİNİ İSTEMEDİĞİM BİR HİKAYE GİBİYDİN UNUTTUM MUTLULUĞUN ADINI AMA SİLEMEDİM KALBİME YAZDIKLARINI BİR SEN VARDIN BİRDE ADIN HAYALİN ZATEN HİÇ AKLIMDAN ÇIKMADI... |
seni bana bırak sadece hayalini bırak bana yıldızlar kadar uzak,şarkılar kadar yakın olsun...... melekler kadar saf ve senin kadar güzel olsun... aşkı gözlerinden satın aldım ben.. iadesi yasak,garantisi yok... bildiğin her acıyı öğret bana gelen senden acı olsa da yaşat beni... sensiz hiç bir şeyin tadı yok... ben sana hüküm giymişim... firar yasak,idam yok.. sonsuza kadar sana mahkum... toprağım sen ol.... seni atsınlar naaşımın üstüne avuç avuç, sen sar beni mahşere kadar... "sen de vefasız çıktın sen de hayırsız çıktın.sen de vicdansız çıktın adın batsın..." hani nerde ellerin!!! sıcaklığın nerde... Artık gözyaşım ıslatıyor yanaklarımı, kapatamıyor karanlık gözlerimi, hissetmiyor yüreğim acıyı... gülmüyor bu çehre... "dağda dört mevsim erimeyen kar var ya yokluğun da öyle erimesin" |
GİZLİ AŞIK Gizli aşığınım ben yüzüme bakmasan da, Sevdi diye gönlümden soracak hesap mı var ? Kaderimde olmasan, fallarda çıkmasan da Bu kadar anlayışsız olmana icap mı var ? Sebepsiz gülüşümü,çekinmeden sözümden, Çiçek koparır gibi hınçla kopar yüzümden!.. Cehenneme de gitsem takip eyle izimden, Atlas gözlerin kadar korkulu azap mı var? Dostluğunu eller mi benden kıskanacaktı? Gidişin ümidimi yarı yolda bıraktı... Sevdanın pınarları coştu, meçhule aktı, Söyle senin kalbinde derin bir girdap mı var? Can atsam da burada ismini haykırmaya, Vermediğin kalbini korkuyorum kırmaya . Merak etsen de beni,başlasan da sormaya, Gizli âşığınım ben,soracak ahbap mı var? |
| Saat: 13:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık