![]() |
BEKLETTİM Mİ? ÇOK... Ama zarar yok..» Kadın yakaladı genç adamı elinden. Genç adam yakaladı kadını belinden. Bir yumrukta kırdı camı. Oturdular pencerenin içine. Sarktı ayakları gecenin içine... Işıklı bir deniz dibi gibi başlarında, sağda, solda gece yanıyor. Ayakları karanlık boşluklara sallanıyor.. Sallanıyor ayakları sallanıyor ayakları... ........... DUDAKLARI ...... Sevmek mükemmel iş delikanlım. Sev bakalım... Mademki kafanda ışıklı bir gece var, benden izin sana, seeeeev sevebildiğin kadar... |
Bu Bendeki Bir Dert Ki Anlatamam Kimseye Kulak Verip De Beni Dinlermisin Kardelen Sardı Tüm Benliğimi Mecalim Yok Gülmeye Sen De Benimle Ağlayıp İnler Misin Kardelen Mis Gibi Sıla Kokan Eş Dost Mektuplarında Taze Güller Yeşerir Eski Anılarında Hatıralarla Dolu Gurbet Akşamlarında Hasret Denen Türküyü Söyler Misin Kardelen Bütün Duygularını Bir Deftere Yazmanın Dertlerini Duymayan Duvarlara Anlatmanın İçinde Ne Varsa Hep İçine Atmanın Ne Demek Olduğunu Bilir Misin Kardelen Dostu Oldum Kaç Defa Sabahsız Gecelerin Defterimde Yeri Yok Anlamsız Hecelerin Çözemedim Bir Türlü Bu Zor Bilmecelerin Cevabını Sen Bana Çözer Misin Kardelen Ne Kadar Tattırsa Da Ayrılık Acısını Unutamazsın Yine Onun Hatırasını Bir Kenara Bırakıp Acısını Tatlısını Hepsini Bir Kalemde Siler Misin Kardelen Anlat Sen De İçini, Dök Dışına Ne Varsa Hiç Düşünme Kalbimi, Bırak Yansın Yanarsa Bu Derdi Sen Benimle Paylaşırmısın Yoksa Bakıp Bakıp Halime Güler Misin Kardelen Bilirim Ben Yerini Sormam Sana Nerdesin Senin Yurdun Dağlarda Sen Hep Yüksektesin Nasıl Gelsem Yanına Her Zaman Göklerdesin Eğilip De Elimden Tutar Mısın Kardelen Ah Gurbet Sen İcimde Dinmeyen Bir Sancısın Bazen İyisin Ama Çogu Zaman Acısın Ey Kardelen Sen Bana Neden Çok Yabancısın Çaldım İşte Kapını Açar Mısın Kardelen Senin De Gözlerin Yaş Ağlamışsın Besbelli Yoksa Sen De Benim Gibi Naçar Mısın Kardelen Bu Topraktan Çıkıp Ta Karları Delmişsin Ya Mevsimin Gelmeyince Açar Mısın Kardelen Derdimi De Dinledin Sana Ağır Gelirse Yine Toprak Altina Kaçarmısın Kardelen Ya Ölüm Günü Gelip Alırlarsa Ruhumu Benimle Gökyüzüne Uçar Mısın Kardelen |
Mona Roza Mona Roza, siyah güller, ak güller Geyvenin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Ah, senin yüzünden kana batacak Mona Roza siyah güller, ak güller Ulur aya karşı kirli çakallar Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa Mona Roza, bugün bende bir hal var Yağmur iğri iğri düşer toprağa Ulur aya karşı kirli çakallar Açma pencereni perdeleri çek Mona Roza seni görmemeliyim Bir bakışın ölmem için yetecek Anla Mona Roza, ben bir deliyim Açma pencereni perdeleri çek... Zeytin ağaçları söğüt gölgesi Bende çıkar güneş aydınlığa Bir nişan yüzüğü, bir kapı sesi Seni hatırlatıyor her zaman bana Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur Bir mumun ardında bekleyen rüzgar Işıksız ruhumu sallar da durur Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ellerin ellerin ve parmakların Bir nar çiçeğini eziyor gibi Ellerinden belli oluyor bir kadın Denizin dibinde geziyor gibi Ellerin ellerin ve parmakların Zaman ne de çabuk geçiyor Mona Saat onikidir söndü lambalar Uyu da turnalar girsin rüyana Bakma tuhaf tuhaf göğe bu kadar Zaman ne de çabuk geçiyor Mona Akşamları gelir incir kuşları Konar bahçenin incirlerine Kiminin rengi ak, kimisi sarı Ahhh! beni vursalar bir kuş yerine Akşamları gelir incir kuşları Ki ben Mona Roza bulurum seni İncir kuşlarının bakışlarında Hayatla doldurur bu boş yelkeni O masum bakışlar su kenarında Ki ben Mona Roza bulurum seni Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza Henüz dinlemedin benden türküler Benim aşkım sığmaz öyle her saza En güzel şarkıyı bir kurşun söyler Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza Artık inan bana muhacir kızı Dinle ve kabul et itirafımı Bir soğuk, bir garip, bir mavi sızı Alev alev sardı her tarafımı Artık inan bana muhacir kızı Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Meyvalar sabırla olgunlaşırmış Bir gün gözlerimin ta içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Altın bilezikler o kokulu ten Cevap versin bu kanlı kuş tüyüne Bir tüy ki can verir bir gülümsesen Bir tüy ki kapalı gece ve güne Altın bilezikler o kokulu ten Mona Roza siyah güller, ak güller Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Aaahhh! senin yüzünden kana batacak! Mona Roza siyah güller, ak güller |
şimdi saat sensizliğin ertesi yıldız dolmuş gökyüzü ay-aydın avutulmuş çocuklar çoktan sustu bir ben kaldım tenhasında gecenin avutulmamış bir ben... şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim ki bu yaşlar utangaç boynunun kolyesi olsun bu da benden sana ayrılığın hediyesi olsun soytarılık etmeden güldürebilmek seni ekmek çalmadan doyurabilmek ve haksızlık etmeden doğan güneşe bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun.. şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asıyorum bu son olsun be..bu son olsun! bu da benim sana ayrılırken mazeretim olsun! şimdi saat yokluğunun belası sensiz gelen sabaha günaydın! işi-gücü olanlar çoktan gitti bir ben kaldım voltasında sensizliğin hiç uyumamış bir ben... şimdi dişlerimi sıkıp dudaklarıma kanamayı öğrettim ki bu kızıl damlalar körpe yanağında bir veda busesi olsun bu da benden sana heba edilmiş bir aşkın son nefesi olsun... kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni beyninin içindekileri anlayabilmek ve yitirmeden, yüzündeki anlık tebessümü bütün saatleri öylece durdurabilmek için çıldırasıya paraladım kendimi lanet olsun! artık sigarayı üç pakete çıkardım günde olsun be! ne olacaksa olsun! bu da benim sana ayrılırken şikayetim olsun gözyaşım utangaç boynunun inciden kolyesi olsun her damla vefasız teninde bir veda busesi olsun isterim sende ben gibi yan ömrüne hep ağla hep ağla bu benden son dua bu benden ayrılık hediyesi olsun) |
Her Şair Biraz Delidir her şair biraz delidir, biraz da veli... iyi şiir için çok delirmeli ! ille de yanıktır şairin yüreği, tesellisi,şiiri. her şair insandır ama, fazla insandır; zor uyar bu hayata, hep itiraz eder birşeylere, hep acı çeker, hep bedel öder sevdiğine, yine öder, yine öder. her şairi bir yakan vardır ama, mutlaka vardır, kalbinde ateşle yaşar, yanar bu dünyada da, o dünyada da. her şair,satılmıştır, her şair aldatılmış, ağlatılmış, öfkelidir de şair, bir yanında cinayet durur, bir yanında intihar, kapısını her gün azrail vurur. her şair kuyuya taş atmıştır, çıkarmamıştır. her şair biraz delidir, biraz da veli; her şair biraz anlaşılmamıştır ! |
BİLMEDİN Ben bu şehirin sokaklarında hep seni aradım Binlerce kilometre uzakta adına hasretimle yandım Bilmedin ey zalim ben sende yaşadım Bir bilsen ben bu aşk için bir ömür adadım Bilmedin uykusuz geceler zindanım oldu Gelmedin yanıma hayalin yoldaşım oldu Gönlümde her mevsim hazanla doldu Bilmedin sevdalım gençliğim uğruna soldu Ne başkası oldu yerine koyacak Ne elimi tutan oldu yuva kuracak Bu sevda uğrunda gençliğim solacak Bilmedin vefasız gönlümde fırtına kopacak Yeter artık gel ne olursun Bırakta bu sevda da baharlar olsun Ömrüm seninle isterse son bulsun Bekletme istersen gönlümde kasırga kopsun... |
T e r k e d i ş Uyandığında burada olmayacağım, elinle yoklayacaksın yalnızlığını, mahmur gözlerini açamadan bedenimden kalan boşluk yargılayacak parmaklarını beni rüyalarına soramayacaksın bir şüphe uzayacak saçlarında bu sabah okşanmamışlık, acıyacak yaklaştıkça uzaklaşacak kokum odalarında bütün kapıları açık bırakacaksın her şeyden bir tane koyacaksın masalarına yalnızlık, kaybolmaz kalabalıkta buğu bakacaksın artık dünyaya aynadaki yüzün ben olmayacağım yarısı yenmiş bir elman olmayacak hiç dolunayın bir yüzü hep asık bitirmediğin kitapların sonunu merak edeceksin kuramadığın cümlelerinde olacağım uyandığında burada olmayacağım sarışın bir umut hiç gülümsemeyecek yarınlara kızamayacaksın öpemeyeceksin yalnızlığını şiirsizlik yapışacak yakana uyandığında burada olmayacağım bir daha hiç uyumayacaksın |
KURŞUN YARASI Istedigin zaman, rasladigin yerde Kiyasiya olmali beni vurusun Kanim günlerce akmali caddelerde Tam kalbime degmeli attigin kursun Ya kalbime ya alnimin ortasina En can alacak yerime nisan al Çare bulunmaz her kursun yarasina Beni öldür ve açik gözlerime dal Bir eser olmasin içinde korkudan Tetigi kininle, garezinle çek Kursun degil ölüm çikmali namludan Birak benim kanim olsun dökülecek En son kursunun da olsa namluya sür Nasil olsa ölüm var, bari sen öldür |
Gidemedim sana değer vermeli miyim yoksa bir kalemde silmeli mi seni içten sevmeli miyim yoksa yalan diyip gitmeli mi beni sevdiğini anlamalı mıyım yoksa yalan diyip ezmeli mi beni istediğini duymalı mıyım yoksa sex diyip geçmeli mi seviyordum seninle yağan karı istiyorum geçen tüm anıları hani ya bir sözün vardı biliyorsun diye ama geride kaldı bebeğimdin sen benim kıyamadım sevdiğimdin sen benim sezemedim hayatımdın sen benim gidemedim incitanem ben seni terk edemedim |
Gizlice seviyorum seni Kimse bilmesin,duymasın Yüreğimde saklıyorum seni Sen bile bilmiyorsun. Yüreğim yansada alevler içinde Ağlasamda seni her düşündüğümde Kaybolsam bile kadehler içinde Ben seni gizlice seviyorum. Açıklarda bir gemiye benziyorum Binlerce balığın benden haberi yok Denizlerin içinde kayboluyorum Denizin bile benden haberi yok. Gizlice seviyorum seni Tarifi imkansız duygular içinde Sen gözlerimin içinde,her baktığım yerde Ben gizlice seviyorum seni. Yolum hep çıkmazlarda Hikayem yalan kitaplarda Sürgün gibi diyarlarda Hep gizli kalacaksın yüreğimin köşesinde Ve bir gün gelip ben ölürsem Kendini bulacaksın benim kalbimde....... |
| Saat: 00:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık